Ben başlamadım henüz fakat başlıycam en kısa sürede inşaAllah yapabilirim.Siz yaparken zorlukları çok oldu muBen daha önce 10 gün olarak yaptım yaklaşık 6 kilo kaybım oldu şimdi tekrar başlıyorum bugün ilk günüm siz başladınızmı?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben başlamadım henüz fakat başlıycam en kısa sürede inşaAllah yapabilirim.Siz yaparken zorlukları çok oldu muBen daha önce 10 gün olarak yaptım yaklaşık 6 kilo kaybım oldu şimdi tekrar başlıyorum bugün ilk günüm siz başladınızmı?
Aynen bende deniycem inşaAllah dayanabildigim kadar tutayim diyorum herkes kızıyor kafayi mi yedin dayanamazsin başın döner düşüp kalirsin aç durulurmuymus sade suyla olur mu diye bir sürü laflar ama aldırış etmiyorum kimseyi kirmadan gecistiriyorum.Gece gündüz su icilecek degil mi gündüz saat başı 1 bardak gece kalkmaya gerek varmi ki.Migrenden korkuyorum en fazla tutarsa tam tutuyor ama bu diyetin onun içinde faydali olduğunu duydum yapicam inşaAllah.Haftaya bugün basliycam artik beynimde oturtmaya çalışıyorum hazir olayim diye.Öncelik beyninizde adapte olmak deniliyor ya bende dogru zamanı bekliyorum inşaAllah.yaklaşık 3 lt su içmeme rağmen acayip şekilde yoğun bi ağız kuruluğu susuyorum resmen.Açıkma söz konusu olmuyor garip gelicek ama başlayınca görüceksiniz. Nefis tabi ne görsen canın çekiyo ama her sabah daha güz bir göbekle uyandığım için sabrettim 3 ay filan geçti ğzerinden şimdi tekrarlıcam verilen kiloyu almadık bir gün çok yersem diğer gün dengeledim odönem eşimin baskısıyla devam etmedim aslında bende korktum sağlığım bozulur die ama şükür problem yaşamadım bence birden 21 gün demenektense 7-10 gün arası yapıp bir deneyin derim
Şu anda nasil gidiyor sizin herhangi bir sıkıntı rahatsızlık hissettiniz mi.İnşaAllah iyisinizdir tamamlarsinizyaklaşık 3 lt su içmeme rağmen acayip şekilde yoğun bi ağız kuruluğu susuyorum resmen.Açıkma söz konusu olmuyor garip gelicek ama başlayınca görüceksiniz. Nefis tabi ne görsen canın çekiyo ama her sabah daha güz bir göbekle uyandığım için sabrettim 3 ay filan geçti ğzerinden şimdi tekrarlıcam verilen kiloyu almadık bir gün çok yersem diğer gün dengeledim odönem eşimin baskısıyla devam etmedim aslında bende korktum sağlığım bozulur die ama şükür problem yaşamadım bence birden 21 gün demenektense 7-10 gün arası yapıp bir deneyin derim
Allah kolaylık versin size inşaAllah kolay geçer yazılarınızı bekliyorum.Bende bugün Aidin Salih hanfendinin kitabını aldım ve iyice okuyunca başlıyacagim inşaAllah.Bir türlü beynimde oturtamadim çünkü önce beyin tamam diyecek ki rahatlıkla yapabileyim.İnşaAllah en kısa zamanda bende başlarım.MERHABALAR ;
AÇLIK ORUCUNDA BUGUN 2. GÜNÜM. 07.02.2018 TARİHİNDE SABAH TARTILDIM. 60 KG BAŞLADIM. BUGUN SABAH TARTILDIĞIMDA 59 KG 'UM. 21 GÜN YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM.. SUAN GAYET İYİYİM. AÇLIK YOK ,BAS DONMESİ YOK , MİDE BULANTISI YOK... ELİMDEN GELDİĞİNCE HER GÜN GELİŞMELERİ YAZARIM...
AYRICA ; CAY, KAHVE, SU VE SÜTLÜ TÜRK KAHVESİ YAPIP İÇİYORUM.. SEKERİ LİSE 2 GİDERKEN HAYATIMDAN CIKARMISTIM ZATEN ... COK AÇLIK CEKENLERE SEKERSİZ TÜRK KAHVESİ YAPIP İÇMELERİNİ ÖNEREBİLİRİM.. BİR KAÇ SAAT TOK KALMANIZI SAĞLIYOR :)
NOT: AÇLIK ORUCUNU RUH VE BEDEN TERBİYEM İÇİN YAPIYORUM..
Canım ilk önce 3 günlük olanı yap benim gibiAynen bende deniycem inşaAllah dayanabildigim kadar tutayim diyorum herkes kızıyor kafayi mi yedin dayanamazsin başın döner düşüp kalirsin aç durulurmuymus sade suyla olur mu diye bir sürü laflar ama aldırış etmiyorum kimseyi kirmadan gecistiriyorum.Gece gündüz su icilecek degil mi gündüz saat başı 1 bardak gece kalkmaya gerek varmi ki.Migrenden korkuyorum en fazla tutarsa tam tutuyor ama bu diyetin onun içinde faydali olduğunu duydum yapicam inşaAllah.Haftaya bugün basliycam artik beynimde oturtmaya çalışıyorum hazir olayim diye.Öncelik beyninizde adapte olmak deniliyor ya bende dogru zamanı bekliyorum inşaAllah.
MERHABALAR ;
AÇLIK ORUCUNDA BUGUN 2. GÜNÜM. 07.02.2018 TARİHİNDE SABAH TARTILDIM. 60 KG BAŞLADIM. BUGUN SABAH TARTILDIĞIMDA 59 KG 'UM. 21 GÜN YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM.. SUAN GAYET İYİYİM. AÇLIK YOK ,BAS DONMESİ YOK , MİDE BULANTISI YOK... ELİMDEN GELDİĞİNCE HER GÜN GELİŞMELERİ YAZARIM...
AYRICA ; CAY, KAHVE, SU VE SÜTLÜ TÜRK KAHVESİ YAPIP İÇİYORUM.. SEKERİ LİSE 2 GİDERKEN HAYATIMDAN CIKARMISTIM ZATEN ... COK AÇLIK CEKENLERE SEKERSİZ TÜRK KAHVESİ YAPIP İÇMELERİNİ ÖNEREBİLİRİM.. BİR KAÇ SAAT TOK KALMANIZI SAĞLIYOR :)
NOT: AÇLIK ORUCUNU RUH VE BEDEN TERBİYEM İÇİN YAPIYORUM..
Tabiki herkesin kendi görüşü mutlaka ama ben Rahmetli Aidin hanfendiye katılıyorum şifa orucuna yılda bir defa da olsa yapmak gerek.Kitabı inceliyorum ve en kısa sürede başladığımı duyururum inşaAllah.Canım ilk önce 3 günlük olanı yap benim gibi
Fazlası zarar zaten
Bu konuyu epey araştırdım benim kendi görüşüm şu sitedeki yazıları okuyunca en son
http://www.infethiye.net/turkish/notlar/fazla-yemek-yemenin-zararlari.htm
Ramazan orucundaki gibi düzen tutulursa da vucut zararlı hücreleri temizliğe geçiyor ruhumuzda rahatlığa kavuşuyor 21 gün aç kalmak diye birsey yok sabah akşam az ve öz yiyeceksin iyice çiğneceksin midenin üçte birini yemekle üçte birini sıvıyla üçte birinide havayla dolduracaksın Tıpkı Peygamber efendimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem in yaptığı gibi ben de kızıyordum açlık orucunu savunuyordum ama 21 gün ya da daha üst açlığın gereksiz olduğunu düşünüyorum şimdi dinimizde aşırılık iyi değil aşırılık istenmiyor bedenimizi bu kadar zulüm istenmiyor Peygamberimiz ne yapıyorsa ona göre yapacağız Aadin Salih hanımı çok seviyorum ama benim bu uygulamaya karşı görüşüm bu son zamanlarda gerçekleşti sıcak bakmıyorum artık mantıklı bulmuyorum
Küçük yaşlardan beri ye ye doldur zararlı maddeleri Ondan sonra birden vücuda yüklen aç bırak zorla Bence normal oruç en iyisi
Bunlar benim görüşlerim kendi vücudum hakkındaki yaptığım yorumlar Siz daha farklı düşünebilirsiniz tabii kolaylıklar diliyorum size
Canım ilk önce 3 günlük olanı yap benim gibi
Fazlası zarar zaten
Bu konuyu epey araştırdım benim kendi görüşüm şu sitedeki yazıları okuyunca en son
Ramazan orucundaki gibi düzen tutulursa da vucut zararlı hücreleri temizliğe geçiyor ruhumuzda rahatlığa kavuşuyor 21 gün aç kalmak diye birsey yok sabah akşam az ve öz yiyeceksin iyice çiğneceksin midenin üçte birini yemekle üçte birini sıvıyla üçte birinide havayla dolduracaksın Tıpkı Peygamber efendimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem in yaptığı gibi ben de kızıyordum açlık orucunu savunuyordum ama 21 gün ya da daha üst açlığın gereksiz olduğunu düşünüyorum şimdi dinimizde aşırılık iyi değil aşırılık istenmiyor bedenimizi bu kadar zulüm istenmiyor Peygamberimiz ne yapıyorsa ona göre yapacağız Aadin Salih hanımı çok seviyorum ama benim bu uygulamaya karşı görüşüm bu son zamanlarda gerçekleşti sıcak bakmıyorum artık mantıklı bulmuyorum
Küçük yaşlardan beri ye ye doldur zararlı maddeleri Ondan sonra birden vücuda yüklen aç bırak zorla Bence normal oruç en iyisi
Bunlar benim görüşlerim kendi vücudum hakkındaki yaptığım yorumlar Siz daha farklı düşünebilirsiniz tabii kolaylıklar diliyorum size[/QUOT
MERHABALAR ;Canım ilk önce 3 günlük olanı yap benim gibi
Fazlası zarar zaten
Bunlar benim görüşlerim kendi vücudum hakkındaki yaptığım yorumlar Siz daha farklı düşünebilirsiniz tabii kolaylıklar diliyorum size
Tabiki herkesin kendi görüşü mutlaka ama ben Rahmetli Aidin hanfendiye katılıyorum şifa orucuna yılda bir defa da olsa yapmak gerek.Kitabı inceliyorum ve en kısa sürede başladığımı duyururum inşaAllah.Canım ilk önce 3 günlük olanı yap benim gibi
Fazlası zarar zaten
Oo masaAllah insaAllah tamamlarsin canim 21 günü.Koyu renk dışkı normalmis.Agiz kokusu artiyormus.Kusmalar oluyormus kitapda hepsi normal diyor.Kolayliklar dilerim sizeTEKRARDAN HERKESE MERHABALAR ;
BUGÜN 4.GÜNÜM.. 57.80 KG.KALDI 18 GÜN ...BAŞ DÖNMESİ YOK , HALSİZLİK YOK..GÖZLEMLEDİĞİM HERHANGİ BİR PROBLEM YOK. SIVI DISINDA HİÇ BİR TÜKETİM YOK.. ANLADIĞIM KADARIYLA VUCUT SAVUNMAYA GECTİ. :) AMA BENDE İRADE SAVASINDAYIM.
AMA VUCUDUMDA SOYLE IYI YONDE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM GELİŞMELER VAR.. SIVI VE KATI HACET GİDERMEDE KOYU RENK VE YAĞ GİBİ TABAKALAR GÖRÜYORUM. COK SİGARA TÜKETMEME RAĞMEN ÜST SOLUNUM YOLLARINDA PROBLEM YASAMAZDIM.. AMA SANKİ İLAÇ ALMISIM GİBİ DISARI DEVAMLI MUKOZA ATIYORUM.COK KOYU RENK.. DERİN NEFES ALDIGIMDA KENDİMİ COK ENERJİK VE İYİ HİSSEDİYORUM ; COK YOĞUN ÇALISMAMA RAĞMEN; GERCİ MASA BASI İŞİNDEYİM..AMA GECE 1 KADAR AKTİF OLARAK ÇALISIYORUM. MALUM GECİCİ VERGİ DÖNEMİ ...
VE AKLIMA GECENLERDE TUP MİDE AMELİYATI GECİREN 2 ARKADASIM GELDİ.. HEMEN HEMEN IKI AY BOYUNCA SADECE SIVI TÜKETMİŞLER.. VE PROBLEM YASAMAMISLARDI.. BİZLERDEKİ TEK FARKIN SADECE ONLARDAN DAHA BÜYÜK BİR MİDEYE SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN , ACLIK HİSSİYLE SAVASMAK OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM.
BU 21 GÜNLÜK AÇLIK ORUCU BİR NEVİ HEM KENDİM HEM SİZLER İÇİN BİR TEZ CALISMASI OLARAK GÖRÜYORUM. TABİ ÖLMEZ SAĞ KALIRSAK :) HER GÜN BURADAN SİZLERE BİLGİ VERECEGİM..DOĞRUDUR YANLIŞTIR TARTIŞILIR.. HERKESİN GÖRÜŞÜNE SAYGIM VAR.. AMA DOĞRUYU BULMAK ADINA ; ELİNİ TASIN ALTINA KOYMAK GEREKİYOR. BEN BUNU HEM KENDİM HEM SİZLER İÇİN YAPILYORUM
YARIN GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE ARKADASLAR
Tabiki herkesin kendi görüşü mutlaka ama ben Rahmetli Aidin hanfendiye katılıyorum şifa orucuna yılda bir defa da olsa yapmak gerek.Kitabı inceliyorum ve en kısa sürede başladığımı duyururum inşaAllah.
Oo masaAllah insaAllah tamamlarsin canim 21 günü.Koyu renk dışkı normalmis.Agiz kokusu artiyormus.Kusmalar oluyormus kitapda hepsi normal diyor.Kolayliklar dilerim size
MERHABA
KUSMA VE MİDE BULANTISI BENDE HİÇ OLMADI MASALLAH... EVET AGIZDA BİR KURULUK VE KOKU OLABİLİYOR.. AMA DURUMUN SOYLE DUZELDİĞİNİ FARKETTİM.
DİŞLERİMİ FIRCALAMADAN ONCE ; TEMİZ BİR KALIN KAĞIT HAVLUYLA DİLİN ÜZERİNDE PAMUKCUK GİBİ BİR TABAKA ,PELTE OLUSUYOR.. ONU KAĞIT HAVLUYLA GÜZELCE BASTIRA BASTIRA SİLİYORUM. DİLİN KENDİ DOKUSU ORTAYA CIKIYOR.. DİŞLERİMİ GÜZELCE FIRÇALIYORUM.. SONRA AĞIZ GARGARASI YAPIYORUM..
VE BOL BOL SU İÇİNCE AĞIZ KOKUSU OLMUYOR. ARADI BİR AĞZIMI VE DİŞLERİMİ ÇALISTIRMAK ADINA SEKERSİZ KARBONATLI SAKIZ ÇİĞNİYORUM. BÖYLECE PROBLEM KALMADIĞI GÖRDÜM[Buda güzel fikirmis aklimda kalsın
Dayanabilirsin inşaAllah canımHERKESE MERHABALAR ;
BUGÜN 5. GÜNÜM... 57 KG. KENDİMİ BİRAZ HALSIZ VE YORGUN HİSSEDİYORUM.. UFAKTAN MİDEMDE AĞRIDA VAR.. CANIM SU BİLE İÇMEK İSTEMİYOR. SEKERİMİ OLCTÜĞÜMDE BİRAZ PROBLEM VARDI.. 7 ADET ZEYTİNYAĞLI SARMA YEDİM. 5 GÜNÜN SONUNDAKİ İLK KAÇAMAK O DA MECBURİYETLİKTEN.. AMA SUAN İYİYİM VE KALDIGIM YERDEN DEVAM EDİYORUM...
LAKİN SEKERİM BU SEKİLDE DÜZENSİZLİK GÖSTERMEYE DEVAM EDERSE , BU DENEYİ YARIM BIRAKACAĞİM... KEZA COK YOĞUN BİR DÖNEMİMDE BAŞLADIM.. BELKI DAHA RAHAT AZ ÇALISTIGIM BİR DÖNEMDE DAHA RAHAT ATLATACAKTIM , BİLMİYORUM..
AMA KISACA ÖZETLERSEK ; VÜCUTDAKİ TOKSİNLERDEN , FAZLALIKLARDAN YADA ÖDEMDEN KURTULMAK ADINA COK RAHAT 3 - 5 GÜN YAPILABİLİYOR ARKADASLAR...VUCUT BOY VE YAĞ ORANINIZA GÖRE KİLO VERMENİZ DEĞİŞİYOR. BEN 1.69 CM VE 60 KG BAŞLADIM... 5.GÜNÜN SABAHI 57 KG'DUM.
YARIN GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE
Öncesinde şeker rahatsızlığı varmiydi yeni mi oldu.İNSALLAH CANIM ...
LAKIN SEKERİM SAAT BASI DEĞİŞİYOR.. 186 OLUYOR BİR SAAT SONRA 81 DÜŞÜYOR SONRA 156 DAHA SONRA 60 DÜŞTÜ... YARIN SABAH Kİ DURUMA GÖRE GEREKİRSE BIRAKICAM.. SUAN AÇLIK YOK BAŞ ,DONMESİ YOK... AMA COK MORALIM BOZUK VE ÜZGÜNÜM SEBEP YOKKEN.. SANIRIM SEKERİN DÜZENSİZLİĞİNDE KAYNAKLANIYOR..
YARIN GELİŞMELERİ YAZARIM
Öncesinde şeker rahatsızlığı varmiydi yeni mi oldu.