Su korkusu ve yüzme

ayeser__

mumlar yanar birer birer!
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2010
4.327
406
173
Merhaba,
Başlıktan anlaşılacağı üzere çok ileri düzeyde olmasa da su korkum var. (Daha önce boğulma tehlikesi geçirdim) Bu korkunun üzerine gidip yüzme öğrenmek istiyorum. Benim durumumda olup da ögrenenlerin hikayelerine,bu hikayelerden alacağım cesarete ihtiyacım var.

Aynı dertten bende de var canım ama ben yüzmeyi bilirken geçirdim boğulma tehlikesi şuan sözlüm yüzme antrenörü ama beni kesse ayağım yere deyince boyumu aşan suya girmem. Bu yüzden çok dalga geçiyor benimle

Geçmiş olsun.

Korku çoğu kişide var. Yenenler de var. Hepimize birden cesaret olur diye konu açmak istedim.
Gurup dersinde bu korku yenilebilir mi? Gurup dersi almayi düşünüyorum.

bende de su korkusu var. ben yüzüyorum ama dalmaktan korkuyorum. sadece havuzda dalabiliyorum.denizde yüzerken ne kadar derinde de olsak alttan balık geçti dediklerinde yüzmeyi bırakıyorum, panikliyorum.

merhaba, zaten su korkunuz- yüzme korkunuz- olmasına rağmen bunu soruyor olmanız güzel bir işaret..
demek ki bunu aşmaya hazırsınız..
ben de aynı sorunla karşı karşıyaydım ve 3o yaşından sonra cesaretimi toplayabildim,
özel bir hocayla çalışmanızı öneriyorum, dilerim benimki gibi sabırlı bir meleğe rastlarsınız..
en azından korku kısmını bu şekilde aşın, sonra isterseniz stil için grup dersi de alabilirsiniz,
doğrusu halen derinlikle ilgili endişem var, denizde çok açılmam, kıyıya paralel giderim vb
ama havuzda sıkıntı yok,
yüzme belki de en güzel spor dalı, eklemlerinize yük binmiyor,
bence kendinizi bundan mahrum etmeyin, hadi cesaret..

Bende aynı durumdayım 25 yaşımda yenmeye karar verdim ... Yüzme kursuna yazıldım ama suya girince panik oluyorum sanırım ögrenemiyeceğim...

Cevaplar için teşekkür ederim. Birkaç gün içerisinde kursa yazilacağım. Havuz kayıt testlerini yaptırmam lazım önce.
Özel hoca şansım olmayabilir. Olsa çok iyi olurdu.
Yüzmeyi hem Spor hem de yaz tatilerinin tadını çıkarmak için çok istiyorum. Ağzıma, burnuma,kulagima su kacmasindan çok tiksiniyorum.

ağzınıza kaçmaz su, kulağınız ile ilgili tıkaç kullanabilirsiniz çok rahatsız ederse..
ben burnuma su kaçmasından çok rahatsız olurdum, hocamın itirazına rağmen burunluk taktım, ama hiç önermem, bırakması zor oldu çok da rahatsız ediciydi..
nefes egzersizleri yoluyla burnunuza su kaçmamasını nasıl sağlayacağınızı öğrenebilirsiniz,
palet kullanmak da yüzmeyi çok kolaylaştırıyor, hızı artırıyor daha az efor sarfediyorsunuz,
grup dersiniz bitince bireysel çalışmalarınızda denemenizi öneririm,
en en önemlisi sakin olmaya çalışmak, sonuçta havuzdayız, herşey kontrol altında, etrafımızda insanlar var, kötü bir şey olamaz :) sakin sakin..heyifli dersler şimdiden..

ben yazdıklarınızı okudum belki de sizden çok daha kötü durumdaydım, havuzun kenarına yaklaşınca dizlerim titriyordu. birkaç defa yüzme dersi almayı denedim ama grup dersleri cesaretimi daha da kırdı. sonunda geçtiğimiz yaz çok iyi bir yüzme antrenörü çıktı karşıma. özellikle su korkusu alanında çalışıyor. onunla aldığım 10 dersin sonunda kendi kendime suya girebilir duruma geldim. ilk zamanlar elimden tutarak indirdi beni havuza, resmen kollarını morarttım sıkmaktan. suya girdiğim anda tüm vucudum kilitlenip hareket edemez hale geliyordum. ama tatlı sert tekniklerle beni rahatlattı ve geçtiğimiz yaz tatilinde boyumu geçmeyen denizde yüzebildim. öğrenince çok keyifli bir şey. su da güzelse saatlerce çıkmak istemiyorsunuz içinden. mart ayından itibaren derslere devam ederek geliştirmek istiyorum ben. inşallah daha da güzel olacak. maddi imkanınızı zorlayarak mutlaka özel ders alın çünkü diğeri daha beter zaman ve para kaybı, ayrıca özellikle korkuyorsanız daha da arttırıyor korkularınızı..
istanbul'daysanız hocanın bilgilerini de verebilirim..

Bence de özel ders almak en mantıklısı grup dersinde hiçbir şey öğrenemedim, hocalar su korkusu olmayalanla ilgilenip onlara teknik öğretmeye çalışırken korkusu olanlarla pek ilgilenmiyorlar açıkcası. Ders ücretini söyleyebilir misiniz?

benim aldığım hoca 1.000TL 10ders veriyordu.. havuz için ekstra ücret vermedim, şuanda nedir aynı mı bi sormak lazım. genelde ders saati 100-150TL arası değişiyor hocalarda.

benim aldığım hoca 1.000TL 10ders veriyordu.. havuz için ekstra ücret vermedim, şuanda nedir aynı mı bi sormak lazım. genelde ders saati 100-150TL arası değişiyor hocalarda. istersen özelden bilgilerini atabilirim

Teşekkür ederim cevap için. Hoca ve havuz bilgisini bana da özel mesaj olarak gönderebilir misiniz. Gerçi ben ilk olarak grup dersinde şansımı denemek istiyorum.
Hala havuza abone olamadı bu arada.

Benim bir arkadaşım var, aşırı derece de sudan korkuyordu. Oda önceleri boğulma tehlikesi yaşamış ve girmiyordu denize, havuza falan. Yazın hepberaber denize gittik, yaşımız 25 üstü hepimizin ama onunla birlikte kıyıda top oynamaya falan başladık çocuklar gibi, sonra git gide biraz daha ilerlere gittik. Bize baka baka oda ilerlemeye başladı, sonra tabi haliyle yüzme bilmediği için kıyıda falan kulaç atmaya başladı ama korkusunu yendi :) tabi yüzme de öğrenmek istiyorsan, havuzların yüzme kursları falan var. Onlar da baya yardımcı oluyor diye duydum...

Ben denize ve havuza girebiliyorum. Ama ağzıma burnuma gözüme kulağıma şu kacinca afallıyorum

Merhabalar... Benim de büyük korkularım var ve bi an evvel aşmam gerek.sabırlı,anlayışlı ve ilgili bir hocaya ihtiyacım var.hocanın adı ve havuzu öğrenebilirş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…