Şu kıza da bi el atın ablalarım .

Alkol almayı eğer ben istersem bırakabilir yani bırakamıcak kadar içen biri de değil zaten.
Ama ben böyle bisey istemiyorum buna kendisi karar verebilir. Ki zaten benim ailemde de alkol kullanılıyor. Yani anlıcağın, durum aslında alkolün çokta dışında inada bindi annem tarafından.
Amin canım benim Allah gönlüne göre versin, ailenin de kalbini yumuşatsın inşallah.
Anladım. Amin cümlemize canım. Aslında çok da bi aman aman mesele yokmuş. Babanın tepkisi nasıl peki ?

Aklıma şöyle bir şey geldi tanıdık seni aileni bilen birini bul canım o kisiye derdini anlat mesela teyzen yada komsu sorun degil o diyecek ki babana direk çunkı anneni muhattaba almak çok sakıncalı iste eger bayansa esimin askerlik arkadsının kuzeni yada erkekse benim askerlik arkadasımın yigeni gibi gecen gun bize ulastılar bizim burdan senin kızla gorusmek istiyormuş soyleyecek sen babana çocugun bilgilerini soyledigin icin babanla kız sana konuyu açmiş bizim oglan oyle dedi sende olumlu bakmamıssin deyip senin sevgilini ovecek bu ilk asama ama bu baban icin hatrı olan biri olmalı ikinci asama sevgilinin babasının babana telefon etmesi olacak babanın tepkilerine gorede bu krizi sen yontecek sevgiline yapması gerekenleri soyleyeceksin canım 3. asama sevgilinin babanla girusmesi 4. asama sevgilinin babasının babanı ziyarete gelmesi
Aslında yapılacak olsa güzel plan ama. Kimse bana sahip çıkmaz. Teyzeme anlattım . Basta iyidi . Dedim teyze bana yardım edeceksin değil mi falan. Mecbur edeceğim demişti. Ama annem neler anlattıysa bana o konuyu bile açmıyor . Oda katılıp beni cekistiriyor. Araya birini bulabilsem. Aslında biri var ama uzun hikaye.

inan okudum tüm yorumlarını diyecek bi şey bulamıyorum.
ailen gerçekten çok katı.
sonunuzu ben de merak ediyorum.
anneni hayret ederek okudum.
baban çok katı
kardeşin kız mı erkek mi. onun böyle sıkıntıları olur mu onu da merak ediyorum.
bazen ana baba her evladına aynı davranmıyor.
inşallah senin için hayırlısı olur .

Anladım. Amin cümlemize canım. Aslında çok da bi aman aman mesele yokmuş. Babanın tepkisi nasıl peki ?
Babam aslında sorun cıkarmıyor ama annemden dolayı sesini cıkaramıyor maalesef. Annem daha baskın olduğu için. Böylelikle de annemden dolayı babamda yanlıs tanıyor cünkü annem sürekli kötülüyor daha hic tanımıyoken. Yani seninkinin benzerleri aslında. Annemin tanıştırmak istediği başka biri vardı zengin, varlıklı biri. Gelmek istediler ailesiyle. Ben kabul etmedim hiç ısınamadım fotoğrafından bile. Zaten parası içinde onunla olamazdım, parası batsın. İstemedim, sonradan da erkek arkadasım ortaya cıktı diye hal bu işte.

Aslında yapılacak olsa güzel plan ama. Kimse bana sahip çıkmaz. Teyzeme anlattım . Basta iyidi . Dedim teyze bana yardım edeceksin değil mi falan. Mecbur edeceğim demişti. Ama annem neler anlattıysa bana o konuyu bile açmıyor . Oda katılıp beni cekistiriyor. Araya birini bulabilsem. Aslında biri var ama uzun hikaye.
Ama biseyler denemen lazım o zaman kaderine boyun eyeceksin yani baska çözüm yok elbet vardır annenin babanın saygıda kusura edemeyeceği biri benim aklıma başka bisey gelmiyor kusura bakma

Ailen ikna edilir cinsten değil.
Eğer karşındaki insana gerçekten güvendiğini hissediyorsan kaç derim.
Mutlu olduğunu görünce yumuşarlar.
Sevmediğin biriyle evlendirilmek ne demek ya.
Hatta git şikayet et anneni.

Sadece su kisma yorum yapcam.bi kadin isterse kocasina herseyi yaptirir yanlis.
Evet yaptirabilecegi seyler vardir ama soz konusu evlat bile olsa yaptiramiyacagi seylerde vardir.
Babanin da anneni bosarim demesi cok abes ve gereksiz bi cumle olmus.

Arkadaşım sana kaç diyenler olmuş asla asla böyle bir şey yapma. Anneni babanı en iyi sen tanıyosun. Bir yerde okumuştum sevdiği kız ile evlenmek isteyen bir erkek ilk önce küçük bir planla kızın babasıyla tanışmış.Kendini ona sevdirmiş ve zamanla babası bu erkeğin kızıyla evlenmesini istemiş. Sanki ilk kez tanışıyorlarmış gibi istemeye gelmişler kızı. Erkek arkadaşın babanla tanışsın ama baştan hiç seni anmasın. Sevdirsin kendini iyi bir eş olacağına inandırsın. Sonrası gelir zaten. Sen o erkekten gerçekten eminsen bunu bir dene. İnşallah anlatabilmişimdir
Anladım . Başka bi şehirde o. Memurluk sınavını inşallah kazanır da benim memleketimi ve çevre şehirleri yazacak inşallah. Ama o sabredemiyor ki hemen olsun adı konsun istiyor .

inan okudum tüm yorumlarını diyecek bi şey bulamıyorum.
ailen gerçekten çok katı.
sonunuzu ben de merak ediyorum.
anneni hayret ederek okudum.
baban çok katı
kardeşin kız mı erkek mi. onun böyle sıkıntıları olur mu onu da merak ediyorum.
bazen ana baba her evladına aynı davranmıyor.
inşallah senin için hayırlısı olur .
İnşallah herşey gönlümüz ce olur abla .
Kardeşim erkek ama bana davrandıkları kadar olmaz bence.
Valla ben de çok merakla bekliyorum ama sevgilim de sabır sıfır su anda . Ne olacaksa olsun diyor.

Babam aslında sorun cıkarmıyor ama annemden dolayı sesini cıkaramıyor maalesef. Annem daha baskın olduğu için. Böylelikle de annemden dolayı babamda yanlıs tanıyor cünkü annem sürekli kötülüyor daha hic tanımıyoken. Yani seninkinin benzerleri aslında. Annemin tanıştırmak istediği başka biri vardı zengin, varlıklı biri. Gelmek istediler ailesiyle. Ben kabul etmedim hiç ısınamadım fotoğrafından bile. Zaten parası içinde onunla olamazdım, parası batsın. İstemedim, sonradan da erkek arkadasım ortaya cıktı diye hal bu işte.
Peki sevgilin ne düşünüyor bu konu hakkında

Ama biseyler denemen lazım o zaman kaderine boyun eyeceksin yani baska çözüm yok elbet vardır annenin babanın saygıda kusura edemeyeceği biri benim aklıma başka bisey gelmiyor kusura bakma
Var var. Ama bende korkuyorum onlardan. Çok dinine düşkün insanlar. Beni onaylamazlar ki. Sevdim diye onaylamazlar . Onlar sahip çıksa oooo. Olur inşallah ama iste .

Ailen ikna edilir cinsten değil.
Eğer karşındaki insana gerçekten güvendiğini hissediyorsan kaç derim.
Mutlu olduğunu görünce yumuşarlar.
Sevmediğin biriyle evlendirilmek ne demek ya.
Hatta git şikayet et anneni.
Yok abla yüzüme bakmazlar. Aman kızım mutlu acaba biz hata mi ettik demezler. İktir oldu gitti . Alsın sazı eline kendim ettim kendim buldum desin, derler.

Sadece su kisma yorum yapcam.bi kadin isterse kocasina herseyi yaptirir yanlis.
Evet yaptirabilecegi seyler vardir ama soz konusu evlat bile olsa yaptiramiyacagi seylerde vardir.
Babanin da anneni bosarim demesi cok abes ve gereksiz bi cumle olmus.
Peki abla benim boyle anneye ve babaya yaklaşımım nasıl olmalı?
Herhalde evlisin.

Ben anne ve babama beni istemeye gelecekler falan demeyim demi. Dun aksam da onu dedim sevgilime. Bu iş bizden çıktı artık iki ailenin bir araya gelmesi için senin ailen adim atması lazim dedim. Oda o zaman annem anneni arasın diyor.
Aynen çık sen aradan helak etme kendini çok istiyo madem sevgilin o ailesine baskı yapsın

Aynen çık sen aradan helak etme kendini çok istiyo madem sevgilin o ailesine baskı yapsın
Bakalım . Zaten çok uğraşması gerekiyor. Ona da söyledim. Göreceğim neler yapacak.
Bide ben memurluğu kazanınca inşallah ev tutup yavaştan eşyaları duzmesini istiyorum. Yavaştan yapsak nasıl olur ?

Bazen burdaki kızlara öyle özeniyorum ki...
Kizin tek derdi; ayy söz kesiminde ne giysem diyor . Fotolar atıyor bunu mu giysem bunu mu diye. Bakıyorum sadece bakıyorum .... bazen sinirleniyorum. Diyorum , hay senin derdine bilmem ne yapıyım.
Bende öyle olacak mıyım bilmiyorum. Kızgınlığım çok özendiğim için...

Bakalım . Zaten çok uğraşması gerekiyor. Ona da söyledim. Göreceğim neler yapacak.
Bide ben memurluğu kazanınca inşallah ev tutup yavaştan eşyaları duzmesini istiyorum. Yavaştan yapsak nasıl olur ?
Yapma bence. Hepsi çok kolay işler kimseye öyle göbekten baglanma bence. Sonuçta kısmet her şey sen de vazgeçebilirsin

Sabredeceksiniz eninde sonunda pes ederler. Ikinizde yeterince seviorsaniz. BIiak bosasin baban anani. Tehditle baska adamin yatagina sokan baba anadan ne hayir gelir.. Ailen cok cahil ama siz yeterince diretirseniz olur.

X