Statü İhtiyacı ve Hayallerim

Herşeyden önemlisi sağlığın.O olmazsa hiçbiri olmaz.Kendini strese sokma.

Psikoloji okumadıkları halde sonradan aldıkları eğitimlerle bu konuda başarılı bir sürü insan var.

Metin Hara, Aret Vartanyan, Beki ikela ilk anda aklıma gelenler.Biyografilerini, aldıkları eğitimleri, nasıl bir

yol izlediklerini araştır.Hatta randevu al git konuş, akıl danışBence yol gösterici olurlar.Bu hayatta ölmüşle

olmuşun çaresi yok.Çare sensin.İstediğin yola sen sapacaksın.

canım ilk okuduğun bölümle alakası olmasa bile yüksek lisans yapabilirsin ve eminim yönelebileceğin pek çok alan vardır. Ben şu an yüksek lisans yapıyorum ve evlenmeyi de düşünüyorum. Sonrasında eğitime devam edicem. Bence hiç bişey senin hayallerine engel olmasın. 2 3 çocuğu olup hala okula giden insanlar var. İstersen elbette başarabilirsin. Kendini mutlu etmekten, hayallerini gerçekleştirmekten asla vazgeçme.

Biz de insanlar senden 30a kadar koştur koştur okul, evlilik, çocuk yapıp sonra 70 yaşına kadar tv karşısında ömür tüketmeni bekler, ama artık yurtdışında 30undan sonra okula dönüp kariyer değişikliği yapan insan çok. O zamana kadar çalışıyor, okuyor, biraz hayat tecrübesi ediniyorlar, geziyor kendini tanıyor, hata yapıyorlar. Ayrıca herkesin genç yaşta istediğini yapacak maddi imkanı olmuyor, para biriktiriyorlar, sende olduğu gibi ailesinin etkisiyle istemediği tercihleri yapan da çok. Zaten 18 yaşında insanın ne istediğini çok bilerek ve büyüme sancıları arasında yapabilecekleri sınırlı.
Hayallerinden asla vazgeçme, 60 yaşına gelsen bile, bu hayat bir kere yaşanıyor, zaten yaşarsan 30 da olacaksın, 60 da bari istediğin şeyi yapmaya çalışarak ve yaparak yaşa.
Ne yazık ki hayat herkese eşit şartlar sunup, adil davranmıyor. 'Ne gerek var' diyen, umudunu kıran, yaşın geçti diyen insanları etrafında çok bulundurma, yapabilirsin diyen insanlar olsun, değişik şeyler deneyen yapan insanlar olsun etrafında.
İngilizce mutlaka öğren, bu tarz konularda desteği uluslararası forumlarda daha çok bulacaksın, 50 yaşında tıp fakültesine başlayan insanlar var, ölecekse bile hayalini gerçekleştirirken ölecek adam.
Erkek arkadaşınla bu endişelerini isteklerini konuş, sana yardım mı edecek, köstek mi olacak, aman oturalım evimizde i diyecek? Benim gördüğüm eğer peşinden koşmazsan, en azından denemezsen bir ömür içini kemirecek bu duygular.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ben de aynı süreçlerden geçtim. Şöyle kütüphaneme bakıyordum sayısız psikoloji, kişisel gelişim kitabıyla doluydu ama bununla ilgili bir iş yapamıyordum çünkü eğitimini almamıştım. Hergün aynı kısır döngüdeydim ve potansiyelimi kullanamamak beni çok üzüyordu. Sonunda dedim ki bu böyle olmayacak, bu psikoloji bölümü okunacak ve bu iş yapılacak:) Şimdi daha mutlu hissediyorum, eksik bi parçamı bulmuşum gibi.. Sizin de madem psikolojiye bu kadar ilginiz var neden olmasın? Yüksek lisans da bir seçenek, her ne kadar alan dışı olunca devlet üniversitelerinde pek şans tanınmasa da yine de denemekte fayda var.

sen geç kaldım diyorsan ben öleyim :) 33 yaşındayım ve bu dünyadan Psikoloji diplomam olmadan ayrılmayacağım 24 yaşındasın, hadi 26 yaşında istediğin üniversiteye girsen 30 yaşında canının istediği bölümün diploması ile çıkarsın.. benim bir tanıdığım 54 yaşında tıp fakültesine girdi, sen çok gençsin.. kaldı ki bunu eşinin sırtında yük olarak görme, evlilik zaten müşterek bir hayata sahip olmaktır.. eşin de senin mutlu olmana öncelik veriyorsa 4 -6 yıl kadar destek olur eğitimine, zaten sonra kazanacağın parayla açığınızı kapatırsınız..

Evlenince öyle cok aktif olmak feci yıpratir dil atamasi kolay bir bölüm bu bir ikincisi cocuk olunca öğretmenlik gibi bir meslege ozeneceksiniz üçüncüsü özel okulda çalışın istemediğiniz kadar aktif olmak zorunda kalirsiniz dördüncüsü Tercümanlık gibi meslekler alternatif olabilir bence iyi bir bolum okumussunuz

canım hayat deni baskanyere yönlendirmiş. biliyormusun bazen kafer demek lazım sen ugrassan didinsen cabalasanda olmayacksa olmuyor . bazı seyleri kabulşenirsen daha rahat olursun. kimisi cok iyi sınavlagıda iyi bir bakıyorsun bir bas agrısı bir aksilık kötü yapıyor .

Ayy herkes ne kadar güzel yorumlar yapmış gerçekten bana umut oldunuz. Tesekkur ederim.
daxi Isimlerden ulaşabildiklerimle mutlaka konuşmak isterim bana yol gosterirler umarım çok ihtiyacım var. Üstelik böyle örnekler sık sık karşıma çıkmıyor. Bilmem çok iyi oldu. Teşekkür ederim.

Yemyesilbirdeniz yabancı dile odaklanıyorum ancak yurt dışına çıkmadan ne kadar ilerletirim bilmiyorum elimden geleni yapıyorum.

U uykusuzmuhendis Yaşamadan çok zor olurmuş gibi geliyor. Hani bir sıralama vardır. Mezun olursun işe girersin yani eline ekmeğini alırsın sonra evlenirsin. Sıralamayı bozunca tökezlerim gibi geliyor. Cesaret gerek biraz :)

Ben de benzer bir bölüm okuyorum. Senin yerinde olsam. Madem psikolojiye ilgim var bu konudaki sempozyumlari etkinlikleri kaçırmam. Hepsine gidip elimden geldiğince fazla insanla tanışıp bilgi alışverişinde bulunurum. Networking bir anlamda. Mezun olmadan önce benzer konuda yapılan projelere katılırım. Etkinliklerde projelerde çalışan herkes doktor kimyager vs olsa bile gocunmam herşeyi öğrenmeye çalışırım. Mezun olduktan sonra yaptığım projeleri cvme ekleyip ilgi alanıma katkı yapabilecek ve köstek olmayacak firmaların yolunu tutardım. Orda kendimi düzgün ifade edip ik departmanina girmeye çalışırdım. Bütün yöneticilerin ve İky çalışanlarının psikolojiyle iç içe olması gerekiyor. Çalışmaya başladıktan sonra da iş görüşmesinde konuşulduğu gibi eğitimlere devam ederek kendimi istediğim yöne götürmeye bakardım.

J julesverne Hep küçüklügümden beri hayalim. Yani hiç dünyevi şeylerle ilgilenmemisimdir. Hep ruhani şeyler: ) para hesabını yapamayan ben, işletme gibi bir bölümde muhasebe ile uğraştım. Zaten sırf sevmediğim için 5 senede bitirdim. Zorlaya zorlaya geçtim. Ama psikoloji bölümünden seçtiğim derslerden hep tam puan aldım. Haklısınız, kararlarımızı o yaşta doğru alamayabiliyoruz. Önemli olan vazgeçmemek. Hep umut dolu olmak.

Sisyphe 'Eksik parça' tam olarak böyle hissediyorum çok haklısın.. Bu cok farklı bir his. Bir yanım yokmuş gibi. Gerçekten size nasıl özendim anlatamam. Umarım ben de başarabilirim. Uygun bir zamanda sizinle konuşmak isterim bu konuda?

Uzun vadeli planlar yapmayın bence. Şimdi bu bölümden memnun değilseniz değiştirin. Ama 4 sene sonrasını düşünmeyin.
Hayatta herşey kısmet ben istediğim işi 32 yaşında yakaladım

Şuan o kadar çok sertifikam var ki anlatamam :) 26 tane falan herhalde. Katılım belgelerini saymıyorum. NLP,hipnoz, yaşam koçluğu, öğrenci koçluğu, Eft, çocuk psikolojisi, bilinçaltı programlama vs vs vs. Ancak meslek olarak kabul edilmesi için illa ki örgün öğretimden diploma alman gerek dediler. Su an almadan bu isi yapanlara ulasmaya çalışıyorum. Gerekirse almayi da düşünüyorum

bu sertifikalarinla çok kolay sana destek olacak bir iş bulursun canım. Önce onu bul aynı zamanda da eğitimini yaparsın. Tabii eğitimden sonra işten çıkacağını çaktırma işverenine

Bak cnm çok geçmiş olsun.Şimdi kesinlikle kendine güven geçmişte yapan şimdi de başarır o dersleri.İşletme bitirip ne yapacaksın ki ilk yapman gereken kafanda bitirmen olayı.Yaşın gayettt uygun senin yaşında lise son sınıf bir arkadaşım vardı.Herşey Allah'tan sağlıkta,hastalıkta.Okulu dondur bak bırak demiyorum dondur bu senenin sonunda.Ve tekrar üniversiteye hazırlan eminim ki kazanacaksın.Dershaneye yazık yada internetten videolar izle.Bak hiç fen bilimi yapamayan yanından bile geçemeyen ben puanım artsın diye fen çalışmaya başladım yine senin geçmişte dersler iyiymiş benim fenle aram pek yoktu.Hatta kk konu bile açtım hiç fen yapmadım demiştim ee çünkü güvenim yoktu kendime.Demelerde 2.5 ayda 15 net yapmaya başladım yeter ki inan.

Bak cnm çok geçmiş olsun.Şimdi kesinlikle kendine güven geçmişte yapan şimdi de başarır o dersleri.İşletme bitirip ne yapacaksın ki ilk yapman gereken kafanda bitirmen olayı.Yaşın gayettt uygun senin yaşında lise son sınıf bir arkadaşım vardı.Herşey Allah'tan sağlıkta,hastalıkta.Okulu dondur bak bırak demiyorum dondur bu senenin sonunda.Ve tekrar üniversiteye hazırlan eminim ki kazanacaksın.Dershaneye yazık yada internetten videolar izle.Bak hiç fen bilimi yapamayan yanından bile geçemeyen ben puanım artsın diye fen çalışmaya başladım yine senin geçmişte dersler iyiymiş benim fenle aram pek yoktu.Hatta kk konu bile açtım hiç fen yapmadım demiştim ee çünkü güvenim yoktu kendime.Demelerde 2.5 ayda 15 net yapmaya başladım yeter ki inan.

Zaten sevgilim bir şey demiyor. Ben her konuda destek olurum sana öyle düşünme diyor. Ama aileden gelen bir gurur var bizde malesef. Ve ben ihtiyacım olduğu zaman gittim çalıştım ailemden bile istemedim.
Bu yüzden tuhaf geliyor ona öyle bir öneri ile gitmek. Ama oturup ciddi ciddi ben şöyle bir karar aldım demedim :) destek olacaktır.

Sisyphe 'Eksik parça' tam olarak böyle hissediyorum çok haklısın.. Bu cok farklı bir his. Bir yanım yokmuş gibi. Gerçekten size nasıl özendim anlatamam. Umarım ben de başarabilirim. Uygun bir zamanda sizinle konuşmak isterim bu konuda?[/QUOTE]

Tabiki seve seve istediğiniz zaman konuşuruz. İnanın en az sizin kadar canı gönülden diliyorum bu hayalinize kavuşmanızı. İnşallah en güzeli en hayırlısı olsun sizin için:)

Zaten okulum bitti sadece diplomayi alacağım ara dönemde vermiyorlar. Beklemek zorundayım. Bu süreçte ingilizce kursuna gideyim dedim.
Gerçekten o gün sınavda basiretim bağlandı sanki bildiğim her şeyi unuttum yapamadım. Ve beynim geriye dönmüyor şu an ne kadar hayal kırıklığı yaşadıysam artık ne biliyorsam o masada bırakıp çıktım o sınavdan :) sıfırdan başlamak gerekiyor

Tabiki seve seve istediğiniz zaman konuşuruz. İnanın en az sizin kadar canı gönülden diliyorum bu hayalinize kavuşmanızı. İnşallah en güzeli en hayırlısı olsun sizin için:)[/QUOTE]

Şuan evde misafirler var rahat rahat konuşamıyorum yarın mutlaka yazacağım size. Ne kadar tesekkur etsem az. İnşallah ayni dilekler size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…