- 19 Şubat 2016
- 2.371
- 9.862
-
- Konu Sahibi Yesil Cilek
canım ilk okuduğun bölümle alakası olmasa bile yüksek lisans yapabilirsin ve eminim yönelebileceğin pek çok alan vardır. Ben şu an yüksek lisans yapıyorum ve evlenmeyi de düşünüyorum. Sonrasında eğitime devam edicem. Bence hiç bişey senin hayallerine engel olmasın. 2 3 çocuğu olup hala okula giden insanlar var. İstersen elbette başarabilirsin. Kendini mutlu etmekten, hayallerini gerçekleştirmekten asla vazgeçme.Her zaman çok başarılı bir öğrenci olmuşumdur.
Tüm geometri sorularını trigonometri ile çözecek kadar çok çalışmışlığım ve uğraşmışlığım vardır.
Ancak üniversite sınavından önce bende bir hastalık çıktı.Göğsümde tümor.
Hayatım alt üst oldu.Toplam 9 kere ameliyat oldum.Psikolojim bozuldu.Ve sınavda hayallerimi süsleyen bölümü kazanamadım.O kadar yıllık emeğim boşa gitti.!
Hatta bırakın o bölümü alakasız , istemediğim bir bölüme gittim.(İng. İşletme)
Ailem şimdi tercihini yapalım, sonra istemezsen yine değiştirirsin dedi. Ama psikolojim ve hastalığım 3 yıl boyunca düzelmedi.Son 2 yıldır iyiyim. Okulu 5 senede bitireceğim 1 sene uzadı malesef. Yakında diplomamı almış olacağım.Yani yeniden sınava hazırlanacak kadar toparlanamadım hiç
Hatta konum var görenler bilir.38 kiloya kadar düştüm.
Yazın da sevgilimin okulu bitiyor.Mühendis olacak.
Ben de hiç bir şey olacağım diplomayı alınca. ! Öyle hissediyorum çünkü potansiyelimi hiç ortaya çıkaramadım.Hala üniversite kitaplarım duruyor.Açıp bakıyorum arada hiç bir şey anlamıyorum.Resmen sıfır olmuşum.Ve uğraşsam da anlayamıyorum .Okuldaki derslerden bile zar zor geçtim nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
İngilizce bölüm okumama rağmen hala ingilizceyi tam öğrenemediğim için kursa yazıldım.Memur olmak bana göre değil.Aktif çalışmak istiyorum.. Ne yapacağım bilmiyorum.
Kendime de yediremiyorum.Bilmiyorum garip hissediyorum.Aslında çok hırslı bir insanım ama yaş olmuş 24. Seneye düğün yaparız diyoruz.Ben hala bu karmaşayı atlatamadım.
Ne iş yapacağım???????
Herkes banka diyor kpss diyor ben o yapıda değilim.Aktif çalışmak istiyorum oturmak ve akşama kadar ekrana bakmak istemiyorum.
canım hayat deni baskanyere yönlendirmiş. biliyormusun bazen kafer demek lazım sen ugrassan didinsen cabalasanda olmayacksa olmuyor . bazı seyleri kabulşenirsen daha rahat olursun. kimisi cok iyi sınavlagıda iyi bir bakıyorsun bir bas agrısı bir aksilık kötü yapıyor .Her zaman çok başarılı bir öğrenci olmuşumdur.
Tüm geometri sorularını trigonometri ile çözecek kadar çok çalışmışlığım ve uğraşmışlığım vardır.
Ancak üniversite sınavından önce bende bir hastalık çıktı.Göğsümde tümor.
Hayatım alt üst oldu.Toplam 9 kere ameliyat oldum.Psikolojim bozuldu.Ve sınavda hayallerimi süsleyen bölümü kazanamadım.O kadar yıllık emeğim boşa gitti.!
Hatta bırakın o bölümü alakasız , istemediğim bir bölüme gittim.(İng. İşletme)
Ailem şimdi tercihini yapalım, sonra istemezsen yine değiştirirsin dedi. Ama psikolojim ve hastalığım 3 yıl boyunca düzelmedi.Son 2 yıldır iyiyim. Okulu 5 senede bitireceğim 1 sene uzadı malesef. Yakında diplomamı almış olacağım.Yani yeniden sınava hazırlanacak kadar toparlanamadım hiç
Hatta konum var görenler bilir.38 kiloya kadar düştüm.
Yazın da sevgilimin okulu bitiyor.Mühendis olacak.
Ben de hiç bir şey olacağım diplomayı alınca. ! Öyle hissediyorum çünkü potansiyelimi hiç ortaya çıkaramadım.Hala üniversite kitaplarım duruyor.Açıp bakıyorum arada hiç bir şey anlamıyorum.Resmen sıfır olmuşum.Ve uğraşsam da anlayamıyorum .Okuldaki derslerden bile zar zor geçtim nasıl bu hale geldim bilmiyorum.
İngilizce bölüm okumama rağmen hala ingilizceyi tam öğrenemediğim için kursa yazıldım.Memur olmak bana göre değil.Aktif çalışmak istiyorum.. Ne yapacağım bilmiyorum.
Kendime de yediremiyorum.Bilmiyorum garip hissediyorum.Aslında çok hırslı bir insanım ama yaş olmuş 24. Seneye düğün yaparız diyoruz.Ben hala bu karmaşayı atlatamadım.
Ne iş yapacağım???????
Herkes banka diyor kpss diyor ben o yapıda değilim.Aktif çalışmak istiyorum oturmak ve akşama kadar ekrana bakmak istemiyorum.
Ben de benzer bir bölüm okuyorum. Senin yerinde olsam. Madem psikolojiye ilgim var bu konudaki sempozyumlari etkinlikleri kaçırmam. Hepsine gidip elimden geldiğince fazla insanla tanışıp bilgi alışverişinde bulunurum. Networking bir anlamda. Mezun olmadan önce benzer konuda yapılan projelere katılırım. Etkinliklerde projelerde çalışan herkes doktor kimyager vs olsa bile gocunmam herşeyi öğrenmeye çalışırım. Mezun olduktan sonra yaptığım projeleri cvme ekleyip ilgi alanıma katkı yapabilecek ve köstek olmayacak firmaların yolunu tutardım. Orda kendimi düzgün ifade edip ik departmanina girmeye çalışırdım. Bütün yöneticilerin ve İky çalışanlarının psikolojiyle iç içe olması gerekiyor. Çalışmaya başladıktan sonra da iş görüşmesinde konuşulduğu gibi eğitimlere devam ederek kendimi istediğim yöne götürmeye bakardım.Sisyphe Ben de psikolojiye çok yatkınım.Ve PDR okumak istiyordum.Liseden beri nevrotik hastalıklarla ilgili araştırmalarım var. Dün kendi araştırma sonuçlarımın 353. sayfasını yazdım.Ama boşa tabi..
@tasarimcibayan Banka düşünmüyordum aslında ama kpss A grubunu düşünebilirim evet.Bu arada iktisat değil işletme bölümü okudum.
-ebi- Psikoloji ile ilgili NLP, Yaşam Koçluğu vs gibi sertifikalara sahibim ancak bunlar meslek olarak yapmama yetmiyormuş malesef
@gulum5 Sevgilim önemli değil sen istersen evde resim bile yapabilirsin nasıl mutlu olacaksan diyor.Ama yeniden bir hüsran yaşamaktan korkuyorum..
Ben de benzer bir bölüm okuyorum. Senin yerinde olsam. Madem psikolojiye ilgim var bu konudaki sempozyumlari etkinlikleri kaçırmam. Hepsine gidip elimden geldiğince fazla insanla tanışıp bilgi alışverişinde bulunurum. Networking bir anlamda. Mezun olmadan önce benzer konuda yapılan projelere katılırım. Etkinliklerde projelerde çalışan herkes doktor kimyager vs olsa bile gocunmam herşeyi öğrenmeye çalışırım. Mezun olduktan sonra yaptığım projeleri cvme ekleyip ilgi alanıma katkı yapabilecek ve köstek olmayacak firmaların yolunu tutardım. Orda kendimi düzgün ifade edip ik departmanina girmeye çalışırdım. Bütün yöneticilerin ve İky çalışanlarının psikolojiyle iç içe olması gerekiyor. Çalışmaya başladıktan sonra da iş görüşmesinde konuşulduğu gibi eğitimlere devam ederek kendimi istediğim yöne götürmeye bakardım.
bu sertifikalarinla çok kolay sana destek olacak bir iş bulursun canım. Önce onu bul aynı zamanda da eğitimini yaparsın. Tabii eğitimden sonra işten çıkacağını çaktırma işverenineŞuan o kadar çok sertifikam var ki anlatamam :) 26 tane falan herhalde. Katılım belgelerini saymıyorum. NLP,hipnoz, yaşam koçluğu, öğrenci koçluğu, Eft, çocuk psikolojisi, bilinçaltı programlama vs vs vs. Ancak meslek olarak kabul edilmesi için illa ki örgün öğretimden diploma alman gerek dediler. Su an almadan bu isi yapanlara ulasmaya çalışıyorum. Gerekirse almayi da düşünüyorum
sen geç kaldım diyorsan ben öleyim :) 33 yaşındayım ve bu dünyadan Psikoloji diplomam olmadan ayrılmayacağım24 yaşındasın, hadi 26 yaşında istediğin üniversiteye girsen 30 yaşında canının istediği bölümün diploması ile çıkarsın.. benim bir tanıdığım 54 yaşında tıp fakültesine girdi, sen çok gençsin.. kaldı ki bunu eşinin sırtında yük olarak görme, evlilik zaten müşterek bir hayata sahip olmaktır.. eşin de senin mutlu olmana öncelik veriyorsa 4 -6 yıl kadar destek olur eğitimine, zaten sonra kazanacağın parayla açığınızı kapatırsınız..
Bak cnm çok geçmiş olsun.Şimdi kesinlikle kendine güven geçmişte yapan şimdi de başarır o dersleri.İşletme bitirip ne yapacaksın ki ilk yapman gereken kafanda bitirmen olayı.Yaşın gayettt uygun senin yaşında lise son sınıf bir arkadaşım vardı.Herşey Allah'tan sağlıkta,hastalıkta.Okulu dondur bak bırak demiyorum dondur bu senenin sonunda.Ve tekrar üniversiteye hazırlan eminim ki kazanacaksın.Dershaneye yazık yada internetten videolar izle.Bak hiç fen bilimi yapamayan yanından bile geçemeyen ben puanım artsın diye fen çalışmaya başladım yine senin geçmişte dersler iyiymiş benim fenle aram pek yoktu.Hatta kk konu bile açtım hiç fen yapmadım demiştim ee çünkü güvenim yoktu kendime.Demelerde 2.5 ayda 15 net yapmaya başladım yeter ki inan.
Sisyphe 'Eksik parça' tam olarak böyle hissediyorum çok haklısın.. Bu cok farklı bir his. Bir yanım yokmuş gibi. Gerçekten size nasıl özendim anlatamam. Umarım ben de başarabilirim. Uygun bir zamanda sizinle konuşmak isterim bu konuda?