Seçenek çok, belki çok başarılı bir doktor kadar kazanamazsın ama okuduğun bölüm iyi bir üniversiteden mezunsan iyi bir bölüm. Bölüm işi hikaye, çalıştığım yerde basit bir örnek vermek gerekirse insan kaynakları personeli işletme, siyaset bilimi, iktisat gibi bölümlerden mezun ki Türkiye' nin sayılı ticaret hacmi olan şirketlerden biri.. Tabi mezun oldukları üniversiteler Boğaziçi, Hacettepe, GS gibi yerler... Biraz etiket giriyor işin içerisine yani. Diğer birimlerde de benzer durum var çalışanlar, yöneticiler belli bölümlerden değiller. Mühendislik, Tıp gibi uzmanlık gerektiren alanlarda elbette bu bölümlerin mezunlarını ararlar fakat İşletmenin çalışma alanı çok geniş. Anladığım kadarıyla kendini biraz toparlaman, özgüveninin yerine gelmesi gerekiyor. Herkes statü, para ister fakat bu özgüvenini yitirecek kadar baskın bir duygu olmamalı. Yapabileceklerine bakıp en iyisini yapmalısın. Bu arada özelleştirilmiş bir devlet şirketinde, çalışma saatleri vs. devlet kültürünü sürdüren bir yerde çalışan biri olarak devlete bu kadar mesafeli bakmamanı tavsiye ederim. Mezun olunca aklın başına gelir zaten de ben peşin peşin söyleyeyim, devlette de güzel imkanlar var kariyer memurluklarında çok güzel de para kazanıyorlar. Her ne kadar çalıştığım yerde rahat olsam da özel sektörden kaçmanın yoluna bakıyorum, işin içine girince daha iyi anlarsın. Ciddi torpilin yoksa, çok sivrilebileceğin bir özelliğin yoksa ki bu bile tek başına bir şey ifade etmiyor, özel sektörde bir yere gelmen zor. Ben statü, para istiyorum diyorsan ya ticaret yapacaksın ya da insanların ahlaklı, seviyeli olduğu yurt dışı ülkelerine kaçacaksın. Üstelik bir bayan için özel sektör çok zor, devlette zibilyon tane imkan var. Yok doğdu izni, paralı izin, parasız izin, çocuk ufakken yarım gün, rahat rahat rapor alabilmek, genelde istediğin zaman izin alabilmek rahat çalışma saatleri, mesai dışında çalmayan telefonlar ve takip edilmesi gerekmeyen mailler, iş yerinde rahat rahat takılmak ek kök bir dünya faydalı yanı var.. Her şeyden önce ayağını kaydırmaya çalışmayan, çalışsa da işten attıramayacağını bilen iş arkadaşların ve yöneticin olacak. Özelde sürekli bir baskı altında olacaksın ve en ufak bir şeyde tepene binecekler vs. vs.