Statü İhtiyacı ve Hayallerim

Yesil Cilek

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2017
424
529
Her zaman çok başarılı bir öğrenci olmuşumdur.
Tüm geometri sorularını trigonometri ile çözecek kadar çok çalışmışlığım ve uğraşmışlığım vardır.

Ancak üniversite sınavından önce bende bir hastalık çıktı.Göğsümde tümor.
Hayatım alt üst oldu.Toplam 9 kere ameliyat oldum.Psikolojim bozuldu.Ve sınavda hayallerimi süsleyen bölümü kazanamadım.O kadar yıllık emeğim boşa gitti.!

Hatta bırakın o bölümü alakasız , istemediğim bir bölüme gittim.(İng. İşletme)

Ailem şimdi tercihini yapalım, sonra istemezsen yine değiştirirsin dedi. Ama psikolojim ve hastalığım 3 yıl boyunca düzelmedi.Son 2 yıldır iyiyim. Okulu 5 senede bitireceğim 1 sene uzadı malesef. Yakında diplomamı almış olacağım.Yani yeniden sınava hazırlanacak kadar toparlanamadım hiç
Hatta konum var görenler bilir.38 kiloya kadar düştüm.

Yazın da sevgilimin okulu bitiyor.Mühendis olacak.
Ben de hiç bir şey olacağım diplomayı alınca. ! Öyle hissediyorum çünkü potansiyelimi hiç ortaya çıkaramadım.Hala üniversite kitaplarım duruyor.Açıp bakıyorum arada hiç bir şey anlamıyorum.Resmen sıfır olmuşum.Ve uğraşsam da anlayamıyorum .Okuldaki derslerden bile zar zor geçtim nasıl bu hale geldim bilmiyorum.

İngilizce bölüm okumama rağmen hala ingilizceyi tam öğrenemediğim için kursa yazıldım.Memur olmak bana göre değil.Aktif çalışmak istiyorum.. Ne yapacağım bilmiyorum.

Kendime de yediremiyorum.Bilmiyorum garip hissediyorum.Aslında çok hırslı bir insanım ama yaş olmuş 24. Seneye düğün yaparız diyoruz.Ben hala bu karmaşayı atlatamadım.
Ne iş yapacağım???????

Herkes banka diyor kpss diyor ben o yapıda değilim.Aktif çalışmak istiyorum oturmak ve akşama kadar ekrana bakmak istemiyorum.

Bazen fazla hırs ve başarılı olma isteği ters teper bilemiyorum ne kadar başarmak istersen iste bir şey gelir sen anlamazsın ne olduğunu görünmez bir şey başarmana izin vermez filan. Sen istediğini yap ama bu sefer çok da hırs stres yapmadan :)

Senin yerinde olsam üniversiteye tekrar hazırlanıp tıp, mühendislik vb hedeflerdim. Hayat boyu içinde kalıp seni mutsuz edecekmiş gibi duruyor.

Ya onu hep düşünüp konuşuyoruz.Ama 1 sene hazırlansam sınava 4 sene daha okuyacağım.O tip bölümlerde hem çalışıp hem okumak mümkün değil.Eşimin sırtından mı geçineceğim.Bunu da ben kaldıramıyorum. Zaten yaş 30 olur. Çok geç olur diye düşünüyorum. Çocuk ne zaman olacak mesela?
Sorular , sorular..

İngilizce iktisat aslında çok güzel bir bölüm ve iş alanı çok fazla... yine de her şeyin üniversitede bitmediğini belirtmek isterim. Çalıştığım kurumda öğretmenlik bitirenler şuan çok başka işler yapıyorlar o yüzden mezuniyetinizi baz almayın evet tekrar okumak çok sürer ama ilgi alanınıza yönelip kurs vs ile o alanlrda çalışabilirsiniz

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de bölümümden memnun değilim, neyseki benim bölüm bitiyor.Diplomamı alıp Ygs ye öyle hazırlanacağım. Bu bir ömür içimizde ukte kalacak yoksa diyorum, bence de yeniden hazırlanalım. Birlikte hazırlanabiliriz hatta. Özelden yazarsanız hedeflerimiz hakkında ayrıntılı konuşmak isterim. Peşini bırakmayalım, hayallerimizin peşinden koşmaktan daha güzel ne olabilir

Heh ben de o başka ilgi alanlarından meslek olarak yapabileceğim bir öneri istiyorum?

Bilmiyorum benim hala kafam çok karışık.Tam bir karar vermiş değilim..Teşekkür ederim ayrıca . Ama kararım bu yönde olursa elbette mesaj atarım

yabancı dil geliştirme kısmına iyice asılın, eğer daha aktif bir iş istiyorsanız önce bir hedef belirleyip o sektörde staj kollayın, stajyerlikte parlarsanız şirkete kapak atmanız çok kolay olur (ben de ilk işime stajyerlikten girmiştim) büyük ölçekli kurumsal firmalara başvurun ve staj şanslarınızı iyi değerlendirin.
özel sektörde çoğu zaman ne mezunu olduğunuz bir şey ifade etmiyor, benim çalıştığım kurumsal şirkette aynı departmanda aynı işi yapan, odtü fizik, itü matematik, akdeniz turizm, açıköğretim işletme, istanbul iletişim, kamu yönetimi mezunu arkadaşlardık :)

araştırma görevliliği denesen?

Hah, bu çok iyi bir fikir oldu benim için. Otomotiv sektöründe veya dediğiniz gibi kurumsal bir firmada staj yapabilirim.
Parlarım diye düşünüyorum.Asılabileceğim bir şey olsun yeter ki.! Yükselme imkanım olsun

araştırma görevliliği denesen?

Bu da iyi olabilir.Alesi deneyeceğim zaten.

Çok geçmiş olsun.. Doğrusu ben de 2.üniversitemi okuyorum şuan, psikoloji bölümü hep içimde kalmıştı yaa tekrar hazırlanacaktım ya da hayat boyu sevmediğim bir işi yapacaktım. Hazırlandım tekrardan, kazandım ve okuyorum. Elbette tekrar hazırlanmak vs gerçekten yorucu süreçler ama o kadar şeye değdi. Eğer özellikle istediğiniz bi bölüm varsa tekrar hazırlanabilirsiniz ama öyle spesifik bi tercihiniz yoksa iş hayatına atılıp özel sektörde kurumsal firmaları hedeflemek de mantıklı olabilir.

Banka sektörünü düşünür müsün ? Sürekli yükselmek istediğin için soruyorum
Onun dışında devlette b kadrolarından değil kpss a dan uzman, uzman yardımcılığı gibi alanlara bakabilirsin o zaman hem yükselme imkanın olur hem de güzel kazanırsın ve standart masa başı bi işin olmaz.
Bunun dışında şirketlerin insan kaynakları , satın alma gibi departmanlarını değerlendirebilirsin hem bütün bu saydıklarımı ing iktisat mezunu olarak yapabilirsin. Eğer aklında tıp mühendislik gibi belli bi alan yoksa kendi bölümündeki iş alanlarını araştır derim

Sen ne iş yapmak istiyorsun hayalindeki işi belirle öncelikle. İlla birebir uyumlu bölüm bitirmeye gerek yok. Zaten her iş kolu için ayrı bölüm bile yok. İşletme mezunu olunca her işletmede calisabileceginizi biliyorsunuzdur. İstediğiniz bölüme geçmeye çalışırken de sertifika ve kurslarla kendinizi geliştirip tam istediğiniz kariyere sahip olabilirsiniz. Boşverin kpssyi bankaları. Ne istiyorsanız onu almak için çalışın.

Tatlım bence hayallerinin peşinden gitmelisin evlensende evlenmesende tekrar hazırlan ve istediğin üniversiteyi kazan inan zor değil şuanda 27 yaşında bir bayan arkadaşım önce fizik okudu sonra mühendislik olarak yüksek yaptı şimdi evlendi ve iç mimarlık okuyor.Hayallerin yaşı yok bunu sevgilinlede konuş belli ki seni seviyor sana destek verecektir okumana evlilik neden engel olsun ki ? :)

Sisyphe Ben de psikolojiye çok yatkınım.Ve PDR okumak istiyordum.Liseden beri nevrotik hastalıklarla ilgili araştırmalarım var. Dün kendi araştırma sonuçlarımın 353. sayfasını yazdım.Ama boşa tabi..

tasarimcibayan Banka düşünmüyordum aslında ama kpss A grubunu düşünebilirim evet.Bu arada iktisat değil işletme bölümü okudum.

-ebi- Psikoloji ile ilgili NLP, Yaşam Koçluğu vs gibi sertifikalara sahibim ancak bunlar meslek olarak yapmama yetmiyormuş malesef

gulum5 Sevgilim önemli değil sen istersen evde resim bile yapabilirsin nasıl mutlu olacaksan diyor.Ama yeniden bir hüsran yaşamaktan korkuyorum..

Benim büyük oğlum 24 yaşında ondan dolayı da etrafım o yaşlar dolu.

Hiçbiri okuduğu bölümden memnun değil.Hiç biri okudukları konusunda iş yapmak istemiyor.

Bunun içinde avukattan tut mühendise uzan.

Benim oğlum teknik üniversitede mühendislik okuyor.Bitiyor artık.Ama mühendislik yapmak istemiyor
Japon dili okumak istiyor.

Başka bir arkadaşımın oğlu gene teknik üniversitede ama asla yapmayacağım mühendislik.Tarih masterı
yapıcam ve o konuda çalışacağım diyor.

Yalnız değilsin çağımız gençlerinin genel problemi

Ah sormayın.Çok kötü bir eğitim sistemine sahibiz.Benim 1 kütüphane dolusu araştırmalarım, bir kütüphane dolusu kitaplarım var psikoloji ile ilgili.Ama yetmedi puanım işte..Çok kötü denk geldi hastalığım.
İnsan hayatında önemli dönüm noktaları var .Evlilik,doğum,ölüm, iş ,okul vs.. Bunlar çok önemli.Ama şu meslek konusu...Geceleri uyutmuyor.
Kocaman bir boşluk olarak kaldı zihnimde ve hayatımda.Umarım bir şekilde ulaşabilirim hayallerime.

Ama bir şey söyleyeceğim bu yükselmek için yükselme hırsı iyi değil emin ol
verimli çalış güzel güzel sevdiğin işi yap huzurun olsun en önemli şey bunlar..
şu an inanmazsın bu hırsla gibi ama ileride yükseldikçe inanacaksın dediklerime:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…