Spordan ve beslenmeden anlayanlar bir bakabilir mi ?

Protein ağırlıklı beslenirseniz kas yapmanız normal. Bundan sonra sebze ağırlıklı beslenip proteini tamamen kesmeden aza düşürmek lazim.
Kas tabiki insani daha iri gösterir. Ama hocanızda saçmalamış. Tamamen ac kalarak zayıflamak nerde görülmüş. Oyle verilen kilo hem sağlıksız hemde çok çabuk geri alınır. Aç kalmadan gayet dolu dolu yiyerek 25 kilo verdim.

Böyle yeme düzenimi olur yahu. Marulun maydanozun rokan nerde? Kahvaltıda domates salatalık yiyeceksin ki miden dolsun ama sağlıklı dolsun. Akşam sadece yoğurtta olmaz. Ama mesela yoğurdun içine kuru meyveler, chia veya yulaf eklersen miss gibi öğün olur. Sana düzgün bir liste şart

Hemen bırak bu listeyi nerden geldiyse adam gibi yemek ye. Bir kase yoğurttan akşam yemeği mi olur Allah aşkına ?? Adam gibi sebze yemeği ye akşamları rica ederim saçın dökülür, uçuk çıkar hiçbir şey yemiyorsun. Belli ki metabolizmanı küstürmüşsün. Bir süre adam gibi yemek ye, osnra da bir uzmana danış.

Araştırıncam ama sizde kısaca bilgi verseniz nasıl
Ben kendi yaptıklarımi yazayım. Bir iki örnek vereyim. Sabah uyanınca sade kahve içerim. 10 gibi kahvaltı. Ekmek yemiyorum. Mesela yarim avakado, haslanmis yumurta,bol yeşillik, 5 adet zeytin. 3 ceviz... yada tereyağında 2 yumurtadan omlet roka maydanoz zeytin ceviz. Akşam da 18.00 gibi yemek yerim. Tavuk salata,mantarlı tavuk salata, ton balığı, kıymalı ıspanak vs vs mutlaka bol salata. Yağdan kısmadan yiyorum karbonhidrat yok gibi. Süt peynir ekmek yemiyorum. Haftada birkaç akşam süzme yoğurt yiyorum. Son dönemlerde biraz kilo almıştım ve şu an 50 kıloyum. Çok enerjik ve ıyi hissediyorum. Siz de araştırın.

sabah 1 H. yumurta bir dilim kepek ekmek
Öğlen 2 tavuk pirzola biraz sebze ve bir dilim kepek ekmek
Akşam bir kase yoğurt sadece
bunlar toplam 900 küsür kkcal falan
Yok artık bununla mi. Ben sabahlari 3 yumurta yerim oglen aksam mutlaka en az 150 gram et yerim sebzenin yaninda normalde bile. Agirlik kaldirarak spor yaptığım donemlerde ek olarak proteinli ürünler kulladim o sayede 2 kg kas alabildim. Norma bi insandan az yiip yuruyerek nasi 6 kg aldınız kafayi yicem :) bunye kas mi yapio acaba ahaha. Boyunuz kac? Az yediğinize gore 1.6dan fazla diildir.

Hicibisey yemeden bu 6 kilo kas nerden geldi bi anlasam.

Bir yerde yanlışınız var. Bazal metabolizmayı hiç hesaba katmiyorsunuz. Hicbir şey yapmadan , akşama kadar yatsak bile harcanan belli bir kalori var. Organlarımızın çalışması ve yaşamsal faaliyetini sürdürmesi için harcanan kalori bu oturduğun yerden yakıyorsun zaten bunu. Diyelim ki bu1500 kalori , 400 kalori de sporla harcarsaniz eder 1900 kalori. Siz sadece sporla harcadiginiz kaloriyi hesaba katiyorsunuz böyle olmaz bu yanlış bir hesap. O zaman hicbirimizin yemeden yaşaması lazım neredeyse kilo vermek veya korumak için. Yedikleriniz çok az zaten bu liste ile olmaz zaten sakin daha da azaltmaya kalkmayın. Umarım aciklayabildim biraz, ama bence bir diyetisyenle görüşüp hem güzel bir beslenme programı hem de açıklayıcı bilgiler almanız gerekiyor en kısa sürede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…