Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

çok sağol canım teşekkür ederim .Uzun zamandır sporun içindeyim 3-3,5 yıldır yağ kütlem fazla idi önce onları erittim sonradan bölgesel çalışmalar yaptım.Açıkçası bu çizgiler daha çok brazil butt liftteki çalışmalardan sonra oldu Leandro Carvalho'nun tummy Tuck ve abs rapido 'dan sonra çıktı diyebilirim.Plank 30 days challengeden önce vardı.

İşde sürekli spor yapmanın faydaları canım :)
Benimde max30 da çıkmaya başlamısdı zayıfladıkca çizgilerim derinleşiyor.. Çok seviyorum ben kaslarımın çıkmasına çok mutlu oluyorum yaaa :)))
Ayy ortadaki yağlarımızıda bir sıfırlasak Leithia gibi dümdüz dursa , ama oda olacak inşallah :))

Dans ağırlıklı kardio nasıl oluyor arkadaşım örnek yazabilecegin video varmi
Zumba Dansı (varzehs ile zumbayı çok beğeniyorum ),Befit kanalında Keaira lashae'nin Brazillian booty burn,latin ve Abs Dance ,Latin dance aerobics dance workout gibi bunlar benim çok hoşuma giden enerjileri yüksek dans cardio videoları

Aynen canımya şu alt karnım sezeryan çizgisinin üstüde gitse tam olacak ama benim daha çok alt bölgeyle ilgili sıkıntı basenler .Sana birşey sormak istiyorum canım px90 nasıl bir program yaptın mı ve yaptıysan sonuçları nasıl ramazandan sonra 21 day fix yada Tony Hortonla çalışmayı düşünüyorum Daha çok ağırlıkla çalışmalar istiyorum ama kararsızım kas ağırlıklı nasıl tavsiye edeceğin var mı ?

Sağol canım bakacağım insallah

yoğurdu çok severim bende kendim yapıyorum hazır yiyemiyorum. Bende göbek birazda genetik maleseff ikide doğum olunca iyce büyüdü 58 kiloyken kemikkerim çıkıyodu heryerden ama o göbek hala ordaydıı

Umarım işe yarar, başarılar!

KPSS MOTİVASYONU

Şu an çözdüğün her soru, başarıya ulaşan merdivende bir basamak daha çıkmak gibi.

Şu an kendin için ne yapıyorsan, bu senin geleceğin olacak.

Şu an yaptığın her şey, geleceğin için.

Geçmişe bakıp "Daha iyisini yapabilirdim" dedirtmemek için kendine,
Devam et.

"Yoruldum, 5 dakika televizyona bakayım" demek yerine
"O 5 dakikalık kaçamaklar yüzünden geleceğimden ödün veremem" de.

Sonuçlarına bakıp beklentilerini düşürmek yerine,
Daha fazla çabala ve daha iyi bir yeri hedefle.

Başarabilirsin.

Derslere "Zorunda olduğun için" çalışma.
Çalış, çünkü bilgi güçtür.
Çalış, çünkü bilgiyi kimse elinden alamaz.

Çalış, çünkü o asla eksilmeyen ve eksilmeyecek, bilgi ekledikçe zenginleşecek tek banka hesabın.
Çözdüğün her soru da bu hesaba yatırdığın bir altın.

Çalış; çünkü daha fazlasını bilmek, öğrenmek ve hayatı anlamak istiyorsan bu tek kaynağın.
Çalış, çünkü büyümeni, ilerlemeni, gelişmeni, değişmeni ve hayata hazır olmanı o sağlayacak.

Unutma, bu senin hayalin.
Senin amacın.
Geleceğin.
Kariyerin.

Hayallerine ulaşmak senin elinde.
Zafere o kadar yakınsın ki, vazgeçmeyi düşünme bile.

Şimdi çalış ki, vakti gelip sınavı atlattığında gurur duyasın kendinle.
Bu hayat engelinin üzerinden aşan dayanıklı ve kararlı insanlardan birine dönüştür kendini.

Gerekirse çığlık at,
Gerekirse ağla,
Gerekirse dinlen biraz.

Ama asla pes etme.
Asla hayallerinden vazgeçme.

Herkes dinlenirken sen çalış.
Herkes ertelerken sen başla.
Herkes hayal kurarken sen hayalini inşa et.
Herkes dua ederken sen ter dök.
Herkes şikayet ederken sen soru çöz.
Herkes zaman öldürürken sen çabala.
Herkes paniklerken sen rahatla.
Herkes karamsarlaşırken sen mücadele et.
Herkes pes ederken sen vazgeçme, devam et.

1 yıl sonrasını kurgulama, 1 ay sonrasını da.
Önündeki 24 saate odaklan ve bu 24 saat boyunca yapabileceğinin en iyisini yap.
Bu bile seni ulaşmak istediğin noktaya bir adım daha yaklaştıracak.

Unutma, seninle hedeflerin arasındaki tek engel, kendine söylediğin bahaneler.
Bu bahaneleri, mazeretleri bir kenara it.
Ve kendini kendine kanıtla, başkalarına değil kendine.

"Bu konuda iyi değilim" demek yerine "Hangi noktaları kaçırıyorum?" diye sor.
"Çok zor" demek yerine "Çalışma taktiklerimi değiştirip farklı stratejiler denemeliyim" de.
"Yeterli" demek yerine "Bu benim alabileceğim en iyi sonuç mu?" diye sorgula.

Arzuladığın hayata kavuşmak ve amacına ulaşmak için,
Geleceğini şekillendirmek için zaman harcamazsan;
Arzulamadığın bir hayatı yaşamaya alışmak için harcarsın ömrünü.

Ya disiplinli çalışmanın acısını çekeceksin, ya da pişmanlığın acısını.
İkincisi daha yıpratıcı.

Zor değil,
Sadece önüne odaklan
Hedefine kilitlen
Başka kimseye, hiçbir şeye vaktini harcama.

Bunu kendin için yapıyorsun,
Kendine hak ettiğin geleceği ver!

Ben de kendi deneyimlerimden bahsedeyim. Plank'ı ben keşfedilmemiş elmas olarak görüyorum. Sırt ve boyun sakatlayan ve karın kaslarına etkisi çok az olan mekik çekmeyi iyi bir egzersiz sanıyoruz ama plank çok daha işe yarıyor. Hak ettiği ilgiyi görmüyor, zira sadece durarak(!) yapılan bir egzersizin bu kadar etkili olacağına ve işe yarayabileceğine inanamıyoruz belki de.

Plank'ı 20 sn ile başlayıp her gün 10 saniye ekleyerek arttırıyorsunuz. Sırtın duruşunu, postür denilen duruş çizgisini düzeltiyor ve sırt kaslarını güçlendiriyor. O pozisyonu korumak için bacak kaslarınız mini mini titriyor, harcadığı eforla bacaktaki yağları eritiyor. Üst kol çalışıyor, vücudu tutmak için zorlanıyor ve koldaki sarkmalar gidiyor. En önemlisi, vücudunuz o pozisyonu korumak için iç karın merkezden faydalanıyor. Fark etmeden karnı öyle kasıyorsunuz ki bel çevresindeki kaslar aktif çalışıyor. Yaparken dikkat etmeniz gereken, göbeğin sarkmasını engelleyecek düz bir duruşta sabitlenmek. Kimi sırtını soru işareti gibi yere doğru bırakıyor, o doğru değil.

İlgili plank başlığında yapılışı ve etkilerine dair bilgi bulabilirsiniz.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...durarak-yapilabilen-en-etkili-hareket.856839/

Çok teşekkür ederim öncelikle. P90X'i sormuşsunuz, anlatayım:

Öncelikle evet zor. Hem de hayır kolay. İkisi bir arada. Şahsen Insanity'ye göre daha kolay ama direkt sıfır spor birinin başlaması için zor. Ben önce Lean ile başladım, yarın da Classic ile devam edeceğim nasipse.

P90X 12 cd'den oluşuyor. Size önerdikleri programa göre içinden 7 cdyi seçip yapıyorsunuz. Ayda bir program değişiyor.

P90X Lean daha kardiyo ağırlıklı, daha az kas çalışmasına dayanan bir program. Core synergetics ile başlıyorsunuz, karın merkezli programdır. Sonraki gün kardiyo yapılıyor, ter döküyorsunuz. 3. gün kol çalışıyorsunuz. 4. gün yoga var. 5. gün bacak. 6'da da kenpo denen dövüş sporu programı var, açıkçası kardiyo cdsinden daha çok ter döküyor.

Lean ile güçlenip "tamam ben kaldırırım" derseniz P90X Classic'e geçiyorsunuz. Bu programda ilk gün kol, ikinci gün pylo denen zıplama eğitimi (sonuna varamadığım tek programdır), 3. gün kol sırt, 4. gün bacak, 5. gün yoga ve 6. gün kenpo var. Classicte ilk günkü kol programında 200'e yakın şınav ve barfiks çektiriyor. Pylo'yu ben yap(a)mıyorum, yerine kardiyo yapıyorum. 3. günkü kolda da bol bol ağırlık kaldırtıyor, P90x'i hakkını vererek yapmak için ağırlık almak şart ne yazık ki. Barfiks çubuğu da olmazsa olmaz ama ben onun yerine şınav çekiyorum.

Önerir miyim? Kesinlikle. Hatta çoğu programdan daha etkili olduğunu söyleyebilirim. Avantajı, hiç sıkmıyor çünkü Insanity'deki gibi her gün farklı video yapmaktasınız. Tek dezavantajı 1 saat sürmesi. Ama yağ yakımının 40 dakikada başladığını düşünürsek, bence az etkili programlarla vakit harcamaktansa 1 saat yapmak daha iyi. 30 dakikalık versiyonu da var P90X3 diye geçiyor.

Videolarını torrent sitelerinden indirebiliyorsunuz ya da interneti araştırırsanız bulabilirsiniz. Uğraşmayayım satın alayım diyenler için de Türkçe altyazılı programı P90Xtr sitesinde satılıyor, barfiks falan da satıyorlarmış hatta.

Çok teşekkür ederim. Ben de sizin sonucunuzu çok beğendim, ben de yan karın çizgimin belirmesini çok istiyorum. Ama beslenmeden olmuyor. P90X sorularına ayrıntılı yanıtı yukarıda yazdım, soracağınız soru varsa seve seve yanıtlarım.

son hali budur alt karın 75 cm (-2 cm) inceldi
Karın sımsıkı görünüyor, şahsen benim sonucumdan daha başarılı bir sonuç bence. Tebrikler.

Canım bende p90x i yapmadım henüz :)
Önce yağlarım erisin sonra kas çalışması yapıyım diye düşündüm .. Eger Ramazan sonrası bir 5 kilo daha verirsem beraber başlıyabiliriz p90x e canım .. Birkaç güm p90x3 denemişdim ben anında etkilerini görmüşdüm . Sonrasında Tr ye gidince 3,4 kilo alıp döndüm hadiii yeniden yağ eritmeye geçdim :))
Insanıty ve p90x birlikde karıştırılmış Hybrit program var aslında p90x kas yoğunluğu Insanıty de kardio kısmıyla yağları hedefliyor ben aslında Hybrit çalışma düşünüyorum .. Ama kilo durumlarına göre canım..
Eger basende sorun varsa Insanity yapmanı tavsiye ederim sana canım :) bir denemelisin bence ? Yarışmada var mısın sen tatlım ??

Leithia uzun uzun P90x i çok güzel anlatmış :) sonradan gördüm :) kas isteyenler buyursunlar hep beraber Ramazan sonrası yapalım kızlar inşallah :)

Ağırlık çalışmalarına verebileceğiniz güzel programlar var mı peki ?
İlgili sitede bir sürü başlangıç programı ve ağırlık çalışma örneği mevcut. Ben de yeni keşfettim siteyi, altını üstüne getiriyorum şu anda.
Şu videoyu da ekleyeyim.

İlgili sitede bir sürü başlangıç programı ve ağırlık çalışma örneği mevcut. Ben de yeni keşfettim siteyi, altını üstüne getiriyorum şu anda.
Şu videoyu da ekleyeyim.
Aslında siteye üyeyim çok güzel bilgiler veriyorlar hazırda bildiğiniz var mı diye sormuştum genede teşekkür ederim

Videoyu dinledim çok ilginç geldi doğrusu aslında ben ağırlık çalışmanın ne kadar çok zorlayıp ter attırdığını Fıtness blender programındaki videolarda anladım...
Normalde saf kardio yapıyordum işte Zumba Leslie vs ama programında olduğu için 5 er kilo ağırlık aldım önceleri hareketlerde baya zorlanıyordum zamanla alıştım yalnız hala bir iki geriden geliyorum bazı videolarda
Diyeceğim o ki ben de geç farketmiş ama farketmiş biri olarak kesinlikle ağırlık çalışması öneririm... Aynen kardio kadar ter attırıuyor insana

Aslında siteye üyeyim çok güzel bilgiler veriyorlar hazırda bildiğiniz var mı diye sormuştum genede teşekkür ederim
Ağırlık çalışması konusunda ne yazık ki bilgi sahibi değilim, yanlış bilgi vermekten korkarım. Ev programları konusunda daha bilgiliyim, o açıdan sitenin önerdikleri haricinde öneride bulunmasam daha iyi olur.

Evimde 5 kg-3 kg-2 kg-1 kg dambıl ve 500 gr lık manşetler ama halada gözüm ağırlık setlerinde fitness blenderdan hangi programı uyguluyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…