Vayy Crane hareketini yaptığını gözlerim açmış şekilde okudum Leithia canım harikasın :)) gerçekden çok zor bir hareket bravo yanii :))Bende de nabızölçer var ama kalori ölçmüyor. Kalp atışımı 160'dan fazlaya geçirmemeye çalışıyorum. Barfiks edinemedim daha ama kesinlikle istiyorum çünkü onun merkez karın ve sırta kazandırdığı gücü ne lastik ne ağırlıklar kazandırabiliyor.
P90X'te classic ilk haftadayım aslında. Daha önce programa hazırlanmak için P90X Lean yaptım, artık classice geçebilecek kadar güçlü hissediyorum. Ama son bir ay program sık sık sekteye uğradı, elimde olmayan seyahat nedenli durumlardan ötürü. YogaX'i hiç kaçırmadan yaptım ve Crane denen mezuniyet hareketini yapabiliyorum, bu da kök merkezin güçlendiğine işaret. Ama kaslarım hala zayıf, beslenme yetersizliğinden ötürü kaslarım eridi. Bu hafta düzene gireceğim nasipse, programa da baştan hakkını vererek başlamayı düşünüyorum. Üstteki benim "önce" fotoğrafım olsun, bakalım kaslanabilecek miyim bu kez. Önümüzdeki tek sıkıntı, utanarak söylüyorum ki Ramazan. Oruç esnasında su alamayacağız, yeterli proteini almak için bir öğün düzenimiz olmayacak. Bakalım nasıl olacak...
Sizin de azimle ve sabırla adım adım hedefinize yaklaştığınızı görüyorum. Bundan 3 ay öncesi ile karşılaştırın kendinizi, başta zorlanırken şimdi pek çok hareketi daha kolay yapıyoruz. Elbette kaslar alışacak, güçlenecek, şimdi 2-3 barfiks çekerken 15-20lere ulaşacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun, umarım herkes amacına ulaşır ve bunu bir ömür sürdürebilir.
Spor yaparken gerekli proteini almazsak malesef kaslar eriyormuş ya bu zaten kas yapmak uzamnlık gibi bişey galiba hem çok zor hem korumak zor evde çalışmakla ne kadar başarılı olunabilir ondanda fazla emin değilim ama deniycez bakalım .. Sporda beslenme işde kas yapmak konu olduğunda bilinçli şekilde ölçümle yapılmasının önemi burda ortaya çıkıyor.. Ben alışayım diye şimdiden ketojenik beslenmeye geçmeye çalısıyorum ne kadar devam edebilirim Ramazan da uyabilir miyim bilmiyorum ama yapmaya çalışıcam inş :)
Ramazan da susuz kalmak evet zor olacak ama protein ağırlıklı beslenme konusunda zorlanmayız bence .. Sahurda da omlet peynir yersek karbonhratı sınırlı tutmayı başarırsak eğer hem kilo vermiş hemde kas yoğunluğumuza katkı sağlamış oluruz inş. İnşallah iştahlarımızıda bol protein sayesinde frenleyebiliriz :)
Benim kalp atışım ilk kalorisaatimi denediğimde 228 e çıkdı ki aslında bu kadar yüksek olması o kadarıda iyi değil .. Sonraki çalışmalarda 200 206 civerlarında .. Ama bu tabi bir anda çıkdığı en tepe ölçü.. Normalde 150-170 arasında genelde spor sırasında ..
Ama kalp atışı hızlandığı anda kaloride tıkır tıkır harcanıyor ve yaptığım Insanity Hııt tarzı olduğundan sporumdan 2-2,5 saat sonrasına kadar kalori harcamam devam ediyor :) harika birşey bu :))
Evet canım inşallah hedeflerimize ulaşır ve sporu hayatımızda tutarız hep :)