Vayy Crane hareketini yaptığını gözlerim açmış şekilde okudum Leithia canım harikasın :)) gerçekden çok zor bir hareket bravo yanii :))Bende de nabızölçer var ama kalori ölçmüyor. Kalp atışımı 160'dan fazlaya geçirmemeye çalışıyorum. Barfiks edinemedim daha ama kesinlikle istiyorum çünkü onun merkez karın ve sırta kazandırdığı gücü ne lastik ne ağırlıklar kazandırabiliyor.
P90X'te classic ilk haftadayım aslında. Daha önce programa hazırlanmak için P90X Lean yaptım, artık classice geçebilecek kadar güçlü hissediyorum. Ama son bir ay program sık sık sekteye uğradı, elimde olmayan seyahat nedenli durumlardan ötürü. YogaX'i hiç kaçırmadan yaptım ve Crane denen mezuniyet hareketini yapabiliyorum, bu da kök merkezin güçlendiğine işaret. Ama kaslarım hala zayıf, beslenme yetersizliğinden ötürü kaslarım eridi. Bu hafta düzene gireceğim nasipse, programa da baştan hakkını vererek başlamayı düşünüyorum. Üstteki benim "önce" fotoğrafım olsun, bakalım kaslanabilecek miyim bu kez. Önümüzdeki tek sıkıntı, utanarak söylüyorum ki Ramazan. Oruç esnasında su alamayacağız, yeterli proteini almak için bir öğün düzenimiz olmayacak. Bakalım nasıl olacak...
Sizin de azimle ve sabırla adım adım hedefinize yaklaştığınızı görüyorum. Bundan 3 ay öncesi ile karşılaştırın kendinizi, başta zorlanırken şimdi pek çok hareketi daha kolay yapıyoruz. Elbette kaslar alışacak, güçlenecek, şimdi 2-3 barfiks çekerken 15-20lere ulaşacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun, umarım herkes amacına ulaşır ve bunu bir ömür sürdürebilir.
Vayy Crane hareketini yaptığını gözlerim açmış şekilde okudum Leithia canım harikasın :)) gerçekden çok zor bir hareket bravo yanii :))
Spor yaparken gerekli proteini almazsak malesef kaslar eriyormuş ya bu zaten kas yapmak uzamnlık gibi bişey galiba hem çok zor hem korumak zor evde çalışmakla ne kadar başarılı olunabilir ondanda fazla emin değilim ama deniycez bakalım .. Sporda beslenme işde kas yapmak konu olduğunda bilinçli şekilde ölçümle yapılmasının önemi burda ortaya çıkıyor.. Ben alışayım diye şimdiden ketojenik beslenmeye geçmeye çalısıyorum ne kadar devam edebilirim Ramazan da uyabilir miyim bilmiyorum ama yapmaya çalışıcam inş :)
Ramazan da susuz kalmak evet zor olacak ama protein ağırlıklı beslenme konusunda zorlanmayız bence .. Sahurda da omlet peynir yersek karbonhratı sınırlı tutmayı başarırsak eğer hem kilo vermiş hemde kas yoğunluğumuza katkı sağlamış oluruz inş. İnşallah iştahlarımızıda bol protein sayesinde frenleyebiliriz :)
Benim kalp atışım ilk kalorisaatimi denediğimde 228 e çıkdı ki aslında bu kadar yüksek olması o kadarıda iyi değil .. Sonraki çalışmalarda 200 206 civerlarında .. Ama bu tabi bir anda çıkdığı en tepe ölçü.. Normalde 150-170 arasında genelde spor sırasında ..
Ama kalp atışı hızlandığı anda kaloride tıkır tıkır harcanıyor ve yaptığım Insanity Hııt tarzı olduğundan sporumdan 2-2,5 saat sonrasına kadar kalori harcamam devam ediyor :) harika birşey bu :))
Evet canım inşallah hedeflerimize ulaşır ve sporu hayatımızda tutarız hep :)
İşde mücadele emek ve sürekliliğin karşılığını almışsın ne kadar güzel canım :)Ben de ilk yaptığımda şok oldum. Her denediğimde başarısız oluyordum, kol kasları da zayıf diye hiç yapamayacağımı kabullenmiştim. Crane pozisyonunda iken iki ayak başparmağım yer ile temas halinde bekliyordum, zaten Tony Horton "zamanla tek ayak parmak üzerinde kalmayı hedefleyin" diyordu, arada tek ayak parmağımı bir süre kaldırmaya çalışıyordum. Dengem yine bozulunca yine ayaklarım yere değiyordu. Sonra bir gün denediğimde ikinci ayak parmağını da yerden kestim ve 5 saniye dengede durdum, sevinçten dengem bozuldu ama özgüvenim yerine geldi. İkinci denememde 10-15 saniye durabildim. Şu an hala 1 dakikaya ulaşamadım ama zamanla artacak inşallah.
Ama o pozisyonda durmamı Core Synergetics sağladı. Ondaki egzersizler direkt adı üzerinde core yani merkezi hedefliyor. O da denge duruşlarında etkili. Hatta barfiks için karnınızın kasılı olması gerekiyormuş, kol kuvvetinden ziyade tüm vücudu taşıyan sırt ve ön merkezmiş. Daha denemek nasip olmadı. Umarım ramazanda barfiks alabilirim.
Yağ yakımı için yağ yakma nabız aralığı diye bir metin okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Nabız 180 ve üstünde iken hücrelere oksijen yetmediğinden yağ yakımı yavaşlıyormuş, o yüzden yürüyüşün en etkili yağ yakım egzersizi olduğunu söylüyorlar(Nabız hiç 180 üstüne çıkmıyor yürüyüşte). Bir de 200 üstünde kalp yorulma durumu var, Allah korusun dikkat etmek lazım. En tepe ölçümü olarak 200 normal tabii, ortalamanız gayet yerinde. Benimki de 150-170 civarında seyrediyor hep.
http://uvfitness.net/antrenman-esnasinda-nabiz-araliklari-h-r-t-z/
Ramazanda sporcu diyetlerini araştıracağım, umarım yardımcı olacak bilgilere ulaşabilirim.
Çok teşekkür ederim, P90X yapmaktayım an itibariyle ve etkisini çok gördüm, tavsiye ederim. Ama o programı takip ederken daha belirgin kaslar istiyorsanız bir önceki sayfada verdiğim protein ağırlıklı beslenme listesine uyulması lazım. Yoksa programı yapmaya ne mecaliniz kalıyor ne de sonuç alabiliyorsunuz. Beni inceltti fazlasıyla ama bu görüntüyü kaslandırmazsam geçici olur bu. Kaslı vücut daha fazla kalori harcıyor, kolay kilo da alamıyorsunuz böylece.
Jillian da iyidir, iyi sıkılaştırıyor. Jillian yapıyorsanız haftada 1-2 gün pilates eklemek yeterli, eğer eklemeyi düşünüyorsanız.
slm canım bende plank yapmaya başladım bana biraz deneyimlerinden ve sonuçlarından bahsedermisin motivasyon için ihtiyacım var .benim üst bedenim de sorunum inş işe yarar sizde ne gibi değişimler oldu yaparken zorlandınız mıAyrıca Size bir teşekkür borçluyum bana plankın ne kadar önemli olduğunu farkında olmamı sağladığınız için .Bugün 30 day plankımım 2 turu bitiyor daha önce 1 ay yaptım ve buda bitirdiğim ikinci 30 aylık program oldu sonuç belim çok fazla güçlendi.Uzun yolda yastıksız gidemiyordum ve onu aştım bel ağrılarım kalmadı.Basen için daha önce sizinle resim paylaşmıştım ama şunuda belirteyim daha bir sıkılaştı dış ve iç bacaklarım şuan 1 cm inceldim ama istediğim sonuca ulaştığımda söz verdiğim gibi topiğinizde resmimi paylaşacağım.Tekrardan kendi adıma çok teşekkür ederim.1 haziran diye konuştuk ama ben yola devam ediyorum
30 day shredle kac cm inceldiniz acaba kalca basen inceldi miJillian 30 days programini bitirdim suan 21 gün pilatese başladım fakat ramazanda sıkıntım olursa orasını bilemicem bakarım artık amacım kaslı görünmek değilde sıkı ince bir vücuda sahip olmak kilo vermek protein alimimi dikkat ediyorum ama öyle çok halsizlik im olmuyor dün Jillian 6 week denedim 35 dk lık ti çok güzeldi fakat ramazanda zorlanirim ne yapalım yapabildiği m kadar hıc yapmamaktansa iyidir
Canım başdan bende Ramazanda yapamam diyordum hafif birşeyler yaparım diyordum ama sonra dedim ki neden yapamıyım gayret edersem pekala yapabilirim .. Yani iftar sonrası zaman sıkıntın yoksa bence yapabilirsin .. Kendini yapamam diye şartlandırma lütfen canım .. Bakalım yarın göreceğiz nasıl olacak sporlarımız :))Jillian 30 days programini bitirdim suan 21 gün pilatese başladım fakat ramazanda sıkıntım olursa orasını bilemicem bakarım artık amacım kaslı görünmek değilde sıkı ince bir vücuda sahip olmak kilo vermek protein alimimi dikkat ediyorum ama öyle çok halsizlik im olmuyor dün Jillian 6 week denedim 35 dk lık ti çok güzeldi fakat ramazanda zorlanirim ne yapalım yapabildiği m kadar hıc yapmamaktansa iyidir
ilk turta 3 dk kadar geldim ,2.turta 5 .dk kaldım evet açıkcası zorlandım zorlandığım yerlerde bırakmak yerine kollar düz plank yada side plank (yana döndüm).Bitimide 1 dk kopra duruşu yapıp ,chıld pose ile bitirdim.Sonuçlar ise yani karnım gitti gitti diyemem hafif alt karnım var sezeryan göbeği hala duruyor ama belim güçlendi ağrılarım yok oldu ve araba ile uzun yola çıktığımızda sırtım ağrıyıp yastık koyma ihtiyacı duyardım ve sürekli bir oturup doğrulma hali olurdu .Geçti çok şükür ve karnım çok sert yağ oranım birazda düşerde karnım daha güzel duracak .slm canım bende plank yapmaya başladım bana biraz deneyimlerinden ve sonuçlarından bahsedermisin motivasyon için ihtiyacım var .benim üst bedenim de sorunum inş işe yarar sizde ne gibi değişimler oldu yaparken zorlandınız mı
Maşallah harika görünüyorsunuz yağ oranı sıfır
Daha yolum var elbet ama bu da benim sonuçlarım. Keşke öncesini de çekseydim. Ama şunu diyebilirim, başlamadan önce iki bacağımın arası aralık değildi ve ayva göbeğim vardı. Artık kaburga ve köprücük kemiklerim daha belirgin. Keşke karın kaslarım daha belirgin olabilseydi ama son zamanlardaki koşturmaca esnasında protein ağırlıklı beslenemedim ve kas erimesi yaşadım. Ramazanda protein ağırlıklı beslenmemi arttırmayı planlıyorum. Maşaallah derseniz çok sevinirim :) Bu ramazan arifesinde, Allah herkesi dilediği görüntüye tez zamanda kavuştursun ve bol sabır, sağlık, güç ve dayanıklılık versin diye dua ediyorum. Sevgiler.
cevabın için teşekkürler bende bugün başlıycam inşallah göbek bende çok fena 101 di en son ölçtüğümde 80 lere düşmek istiyorum kilom 70 boy 168 .ilk turta 3 dk kadar geldim ,2.turta 5 .dk kaldım evet açıkcası zorlandım zorlandığım yerlerde bırakmak yerine kollar düz plank yada side plank (yana döndüm).Bitimide 1 dk kopra duruşu yapıp ,chıld pose ile bitirdim.Sonuçlar ise yani karnım gitti gitti diyemem hafif alt karnım var sezeryan göbeği hala duruyor ama belim güçlendi ağrılarım yok oldu ve araba ile uzun yola çıktığımızda sırtım ağrıyıp yastık koyma ihtiyacı duyardım ve sürekli bir oturup doğrulma hali olurdu .Geçti çok şükür ve karnım çok sert yağ oranım birazda düşerde karnım daha güzel duracak .
cevabın için teşekkürler bende bugün başlıycam inşallah göbek bende çok fena 101 di en son ölçtüğümde 80 lere düşmek istiyorum kilom 70 boy 168 .
Rica ederim karın beslenmeylede çok alakalı mesala uzun zamandır yoğurdumu kendim mayalıyorum yoğurdun düzenli 6 ay kullanımında göbek ve çevresindeki yağların gitmesinde çok faydası var.Tabi sağlıklı beslenme en büyük etken.GErçi benim alt bölge hala sıkıntılı benimde en büyük arzum basenleri en az 95 cm indirmek (38 beden olup alt üst eşitlemek) ve selülitlerden kurtulmakcevabın için teşekkürler bende bugün başlıycam inşallah göbek bende çok fena 101 di en son ölçtüğümde 80 lere düşmek istiyorum kilom 70 boy 168 .
baslamadan ölçü alnamistim fakat gözle görülür incelme ve toparlanmavar kol kalça bacak karın hepsi süper çalışıyor tavsiye ederim30 day shredle kac cm inceldiniz acaba kalca basen inceldi mi
Ben muhtemelen yarın oruç değilim özel sebepler daha bitmediCanım başdan bende Ramazanda yapamam diyordum hafif birşeyler yaparım diyordum ama sonra dedim ki neden yapamıyım gayret edersem pekala yapabilirim .. Yani iftar sonrası zaman sıkıntın yoksa bence yapabilirsin .. Kendini yapamam diye şartlandırma lütfen canım .. Bakalım yarın göreceğiz nasıl olacak sporlarımız :))
Dans ağırlıklı kardio nasıl oluyor arkadaşım örnek yazabilecegin video varmiRamazanda 2 yıl boyunca bölgesel çalışmalarım olmuştu Mesala 15-20 dk kolve göğüs çalışıyordum iftara yakında alt bölge çalışıyordum.Bu senede bölgesel çalışmalar yapıp ,iftardan sonrada barre cardio çalışmaları yada dans ağırlıklı cardio düşünüyorum en azından yediklerimi hazmedip kilo almadan ramazanı atlatmak hedefim geçen senede almadan başardım umarım bu yılda olur
Sizinde yanlardan kas çizgileriniz belirmiş Maşallah :) benimde öyle :) ortadaki yağlarımızı az daha eritebilirsek gelsin sixpackler canım .. Plank hareketi mi yaptınız sadece ?? Yok canım sadece plankla olmuş olamaz ??
son hali budur alt karın 75 cm (-2 cm) inceldi
Ayy canım çalışırken birde küçük çocuk varsa haklısın zor olur .. Olmadı hafif birşeyler denersin o zaman canım spordan kopmadan en azından :))Ben muhtemelen yarın oruç değilim özel sebepler daha bitmedi
Ama salı başlayacağım inşallah oruca işten gel iftar hazırla sonra çay bulasik bir yanda çocuk sabah yine iş birdeçocuk varken çok zor oluyor ozluyor alti ma yatıyor sırtı ma cikiyorama yapmaya çalışacağım çünkü çok fazla m var buraya yazarım eğer yaparsam
Sağol arkadaşım sporda devamlılık çok önemli ben spor olmadan bogazimi tutamiyorum