Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Vayy Crane hareketini yaptığını gözlerim açmış şekilde okudum Leithia canım harikasın :)) gerçekden çok zor bir hareket bravo yanii :))
Spor yaparken gerekli proteini almazsak malesef kaslar eriyormuş ya bu zaten kas yapmak uzamnlık gibi bişey galiba hem çok zor hem korumak zor evde çalışmakla ne kadar başarılı olunabilir ondanda fazla emin değilim ama deniycez bakalım .. Sporda beslenme işde kas yapmak konu olduğunda bilinçli şekilde ölçümle yapılmasının önemi burda ortaya çıkıyor.. Ben alışayım diye şimdiden ketojenik beslenmeye geçmeye çalısıyorum ne kadar devam edebilirim Ramazan da uyabilir miyim bilmiyorum ama yapmaya çalışıcam inş :)

Ramazan da susuz kalmak evet zor olacak ama protein ağırlıklı beslenme konusunda zorlanmayız bence .. Sahurda da omlet peynir yersek karbonhratı sınırlı tutmayı başarırsak eğer hem kilo vermiş hemde kas yoğunluğumuza katkı sağlamış oluruz inş. İnşallah iştahlarımızıda bol protein sayesinde frenleyebiliriz :)

Benim kalp atışım ilk kalorisaatimi denediğimde 228 e çıkdı ki aslında bu kadar yüksek olması o kadarıda iyi değil .. Sonraki çalışmalarda 200 206 civerlarında .. Ama bu tabi bir anda çıkdığı en tepe ölçü.. Normalde 150-170 arasında genelde spor sırasında ..
Ama kalp atışı hızlandığı anda kaloride tıkır tıkır harcanıyor ve yaptığım Insanity Hııt tarzı olduğundan sporumdan 2-2,5 saat sonrasına kadar kalori harcamam devam ediyor :) harika birşey bu :))

Evet canım inşallah hedeflerimize ulaşır ve sporu hayatımızda tutarız hep :)

Ben de ilk yaptığımda şok oldum. Her denediğimde başarısız oluyordum, kol kasları da zayıf diye hiç yapamayacağımı kabullenmiştim. Crane pozisyonunda iken iki ayak başparmağım yer ile temas halinde bekliyordum, zaten Tony Horton "zamanla tek ayak parmak üzerinde kalmayı hedefleyin" diyordu, arada tek ayak parmağımı bir süre kaldırmaya çalışıyordum. Dengem yine bozulunca yine ayaklarım yere değiyordu. Sonra bir gün denediğimde ikinci ayak parmağını da yerden kestim ve 5 saniye dengede durdum, sevinçten dengem bozuldu ama özgüvenim yerine geldi. İkinci denememde 10-15 saniye durabildim. Şu an hala 1 dakikaya ulaşamadım ama zamanla artacak inşallah.

Ama o pozisyonda durmamı Core Synergetics sağladı. Ondaki egzersizler direkt adı üzerinde core yani merkezi hedefliyor. O da denge duruşlarında etkili. Hatta barfiks için karnınızın kasılı olması gerekiyormuş, kol kuvvetinden ziyade tüm vücudu taşıyan sırt ve ön merkezmiş. Daha denemek nasip olmadı. Umarım ramazanda barfiks alabilirim.

Yağ yakımı için yağ yakma nabız aralığı diye bir metin okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum. Nabız 180 ve üstünde iken hücrelere oksijen yetmediğinden yağ yakımı yavaşlıyormuş, o yüzden yürüyüşün en etkili yağ yakım egzersizi olduğunu söylüyorlar(Nabız hiç 180 üstüne çıkmıyor yürüyüşte). Bir de 200 üstünde kalp yorulma durumu var, Allah korusun dikkat etmek lazım. En tepe ölçümü olarak 200 normal tabii, ortalamanız gayet yerinde. Benimki de 150-170 civarında seyrediyor hep.

http://uvfitness.net/antrenman-esnasinda-nabiz-araliklari-h-r-t-z/

Ramazanda sporcu diyetlerini araştıracağım, umarım yardımcı olacak bilgilere ulaşabilirim.

İşde mücadele emek ve sürekliliğin karşılığını almışsın ne kadar güzel canım :)

Barfiksi alırsan beraber yaptıklarımızı paylaşırız iyi olur aslında :) barfiks çekerken en çok karın ve kol kasları acıyor zaten .. Karın kasları çok çalışıyor işde demek ki :)

Benim normalde demkalp ritmim biraz yüksek atıyor canım :) doktor tansiyon değerlerin normal, kalp ritmide normalde 100 ü geçmiyorsa sıkıntı olmaz dedi, benim 75, 80 arasında değişiyor..
Yani en tepe nokta olarak birkaç saniye gördüğü rakam o 200 ler canım sürekli öyle olması normal değil zaten :))

Ramazanda sporcu diyeti araştırman çok iyi olur canım .. Faydalı bilgilerine bir yenisi daha eklenecek desene :)

Jillian 30 days programini bitirdim suan 21 gün pilatese başladım fakat ramazanda sıkıntım olursa orasını bilemicem bakarım artık amacım kaslı görünmek değilde sıkı ince bir vücuda sahip olmak kilo vermek protein alimimi dikkat ediyorum ama öyle çok halsizlik im olmuyor dün Jillian 6 week denedim 35 dk lık ti çok güzeldi fakat ramazanda zorlanirim ne yapalım yapabildiği m kadar hıc yapmamaktansa iyidir

slm canım bende plank yapmaya başladım bana biraz deneyimlerinden ve sonuçlarından bahsedermisin motivasyon için ihtiyacım var .benim üst bedenim de sorunum inş işe yarar sizde ne gibi değişimler oldu yaparken zorlandınız mı

Leithia karnın çok başarılı bence.Ben çok kaslı sevmediğim için bu bana iyi geldi yani..

Ben 3 haftadan fazladır diyet ve spor yapıyorum düzenli ama çok sağlıklı beslensem de yorgunluk bitkinlik yaşıyorum...
Karın göbek kursak ve kalça henüz duruyor incelse de..Pek kilom yok fakat zayıfken mutluyum o yüzden kilo vermek istiyorum..Çok ilginç boyunda kolda 1 cm incelmeler var ..Sporun etkisi
P90x nasıl yapması zor mu??

30 day shredle kac cm inceldiniz acaba kalca basen inceldi mi

Canım başdan bende Ramazanda yapamam diyordum hafif birşeyler yaparım diyordum ama sonra dedim ki neden yapamıyım gayret edersem pekala yapabilirim .. Yani iftar sonrası zaman sıkıntın yoksa bence yapabilirsin .. Kendini yapamam diye şartlandırma lütfen canım .. Bakalım yarın göreceğiz nasıl olacak sporlarımız :))

ilk turta 3 dk kadar geldim ,2.turta 5 .dk kaldım evet açıkcası zorlandım zorlandığım yerlerde bırakmak yerine kollar düz plank yada side plank (yana döndüm).Bitimide 1 dk kopra duruşu yapıp ,chıld pose ile bitirdim.Sonuçlar ise yani karnım gitti gitti diyemem hafif alt karnım var sezeryan göbeği hala duruyor ama belim güçlendi ağrılarım yok oldu ve araba ile uzun yola çıktığımızda sırtım ağrıyıp yastık koyma ihtiyacı duyardım ve sürekli bir oturup doğrulma hali olurdu .Geçti çok şükür ve karnım çok sert yağ oranım birazda düşerde karnım daha güzel duracak .

Maşallah harika görünüyorsunuz yağ oranı sıfır çok yoğun Kaslı görüntüyü sevmiyorum ama kaslı olmayıda çok arzuluyorum yağ yakımı ve daha fazla kalori harcattığı için ayrıca geleceğe yatırım diye düşünüyorum.Ayrıca sayenizde p90X 'i yapmak istiyorum iç bacaklarınız ayrık ve alt bölge süper.

Ramazanda 2 yıl boyunca bölgesel çalışmalarım olmuştu Mesala 15-20 dk kolve göğüs çalışıyordum iftara yakında alt bölge çalışıyordum.Bu senede bölgesel çalışmalar yapıp ,iftardan sonrada barre cardio çalışmaları yada dans ağırlıklı cardio düşünüyorum en azından yediklerimi hazmedip kilo almadan ramazanı atlatmak hedefim geçen senede almadan başardım umarım bu yılda olur

cevabın için teşekkürler bende bugün başlıycam inşallah göbek bende çok fena 101 di en son ölçtüğümde 80 lere düşmek istiyorum kilom 70 boy 168 .

cevabın için teşekkürler bende bugün başlıycam inşallah göbek bende çok fena 101 di en son ölçtüğümde 80 lere düşmek istiyorum kilom 70 boy 168 .
Rica ederim karın beslenmeylede çok alakalı mesala uzun zamandır yoğurdumu kendim mayalıyorum yoğurdun düzenli 6 ay kullanımında göbek ve çevresindeki yağların gitmesinde çok faydası var.Tabi sağlıklı beslenme en büyük etken.GErçi benim alt bölge hala sıkıntılı benimde en büyük arzum basenleri en az 95 cm indirmek (38 beden olup alt üst eşitlemek) ve selülitlerden kurtulmak

Ben muhtemelen yarın oruç değilim özel sebepler daha bitmedi
Ama salı başlayacağım inşallah oruca işten gel iftar hazırla sonra çay bulasik bir yanda çocuk sabah yine iş birdeçocuk varken çok zor oluyor ozluyor alti ma yatıyor sırtı ma cikiyor ama yapmaya çalışacağım çünkü çok fazla m var buraya yazarım eğer yaparsam
Sağol arkadaşım sporda devamlılık çok önemli ben spor olmadan bogazimi tutamiyorum

Dans ağırlıklı kardio nasıl oluyor arkadaşım örnek yazabilecegin video varmi

Leithia canım benim. konuyla çok ama çok alakasız ama senin bu herkese hitap eden motivasyonların beni bu isteğe itti açıkcası. KPSS sınavı için güzel bir motivasyon yazsan. ben ve benim gibi birçok arkadaşın nasıl dualarını alırsın. Sınava ortalama 3 ay kaldı. veeee ben daha çalışmaya hiç başlamadım. aslında çok istiyorum çalışmayı çok az bir zaman kaldı. birtürlü başlayamadım

Ayy canım çalışırken birde küçük çocuk varsa haklısın zor olur .. Olmadı hafif birşeyler denersin o zaman canım spordan kopmadan en azından :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…