Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Merhabalar :KK66:
Sürekli takip ediyorum burayı..Zaten geçmiş sayfaları okumam bitmedi..
Ben sağlıklı diyetin yanı sıra her gün yürüyüş yapıyorum bu benim vazgeçilmez kardiyo sporum..Yani 30 dk değil en az 50 dk olacak şekilde yapıyorum ve hiç durmuyorum..
Ayrıca tam düzenli olamasa da bi gün aerobik bi gün pilates yapmaya çalışıyorum..
Açıkçası bu verdiğiniz videoları hiç denemedim çünkü idman hızımı zamanla artırmak niyetindeyim..
Bir de her gün mümkünse öğle ve akşam 7 dk da karın yakıcı verdiğiniz hareketleri yapıyorum...
Benim şu sıralar sıkıntım; ramazanda spor salonu ara veriyor, haliyle yürüyüş dışında spor olamıyor.Ben evde zorlanma olmadan yapılabilecek pilates düşünüyorum..Ama nasıl ve nereden başlasam hiç bi fikrim yok..Ebru şallının videoları iyi midir evde tek yapmak için acaba?Aç karnına yaz günü step yapılmaz gibime geliyor..

Arkadaşlar bende yürüyüş yapmak istiyorum. Nasıl bir tempoda yapıyorsunuz? Hızlı hızlı kosuyormusunuz yada normal yürüyormusunuz?

GÜNÜN MOTİVASYONU

Daha dün gibiydi bu başlığı açışım, tarihlerden ağustos.

Haydi dedim, hedef yaz.
1 Hazirandı hedefim(iz)

Hatta bu günü de demiştim,
"Bir bakmışsınız 1 Haziran gelivermiş.
O gün geldiğinde 'Keşke daha vaktim olsaydı'
ya da 'Keşke pes etmeden devam etseydim'
demek yerine şimdiden emeğinizi verin."

"Günler o kadar hızlı akıp geçecek ki,
Yaz geldiğinde göz açıp kapayıncaya dek geçtiğini fark edeceksiniz kışın."

Gerçekten de öyle oldu, 200 günden geriye sayıyorduk.
Bakın, yaz geldi bile.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bugün iki ayrı yazı yazacağım; bu geri sayımda başarılı olanlar ve kaçamakları sebebiyle 1 Haziran'da bekledikleri sonucu alamayanlar için.

İlki başarılı olanlara,

Tebrik ediyorum öncelikle.

Israrınız, kararlılığınız, iradenizle artık aynaya baktığınızda "Bunu ben başardım" diyebiliyorsunuz.
Zor bir yolculuk gibi görünüyordu başta ama şimdi fark ediyorsunuz ki, o kadar zor değilmiş.
Daha fazlasına hazırsınız.

Sağlık yolculuğumuz burada bitmiyor, yaz byunca bu kiloyu korumak ve hatta daha sağlıklı kilolara inmek için devam edeceğinizi biliyorum.
Daha fazla söze gerek yok, bundan sonra bir motivasyon ihtiyacı duymadan bu müthiş başlangıcı sürdürebilirsiniz.

Sizin motivasyonunuz, kendinizsiniz.

Yeni bir sayfa açtınız hayatınızda, tadını çıkarın.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gelelim, çeşitli zorluklar ve engeller yüzünden istediği sonucu alamayanlara.

Size daha uzun bir metin yazacağım.

Üzgün olabilirsiniz, hayal kırıklığına uğramış, umutsuz.
Belki kendinizi başarısız veya işe yaramaz da hissediyor olabilirsiniz.

Sakın böyle düşünmeyin.

"Hayatınızı değiştirmeye ve daha sağlıklı bir hayat yolculuğuna başlamaya karar verdiğiniz gün"ün üzerinden kaç gün geçti?
O güne geri dönüp "Keşke o günden beri spor yapıp sağlıklı beslenMEseydim" diye düşünüyor musunuz?

Pişman mısınız o sağlıklı günlere?

Değilsiniz elbet!
Siz ileriye gittiniz.
Olduğunuz yerde saymadınız!

Başladığınız güne geri dönün ve hiç sağlıklı bir yaşam kararı almadığınızı düşünün, 1 hazirana sizce nasıl girecektiniz?
Yaptığınız her çaba sizce boşa mıydı?

Elbette değil.

Şimdi bir karar vermeniz gerekiyor.

Gördüğünüz üzere, günler su gibi akıp geçiyor.
Bir bakacaksınız ki, 2017 Haziran gelivermiş!

Şimdi pes edebilir, "Asla istediğim amaca ulaşamayacağım" diye vazgeçebilirsiniz.

Ve inanın bana, buna karar verdiğiniz andan sonrası hep aynı devam edecek.
Gelecek yıl haziranda da aynı görüntüde olacaksınız.
Hatta ondan sonraki senelerde de...
Ömrünüzün sonuna dek, belki daha kötü.
Hayatınızı aktif, hareketli, canlı geçirememek;

Bir vücudun kafesine sıkışarak bir ömür size engel olan bir gövde ile yaşamak zorunda DEĞİLSİNİZ.

Ya da "Daha son sözümü söylemedim!" der, devam edersiniz savaşa.
Bu şekilde belki bir yıl sürer, belki 6 ay.
Hatta bir bakarsınız, bu sene eylülde amacınıza kavuşmuşsunuz.

Vazgeçerseniz kavuşma ihtimaliniz olur mu?

Yağlarınız sizinle savaşıyor,
Sizi sürekli kötü yiyecekler yedirerek kandırıyor.
"Bir tanecik hamur işinden zarar gelmez" diyerek bedeninizdeki hakimiyetini sürdürmeye çalışıyor.

Bunlar, sizin yolunuzun eşikleri.

Sizin yolculuğunuz 200 günlük değildi.
O yüzden silkinin ve bir daha dönün yola.
3 ay, 6 ay, 1 yıl, gerekirse 5 yıl sürsün.
Sonucu düşünün, aynadaki o ince vücudu.
O sürece değmez mi bu sağlıklı, fit görüntü?

"Yeni baştan", "Yeniden", "Tekrar" kelimelerini silin hayatınızdan.

Nerede hata yaptınız, yöntemlerinizde neler eksikti, bunları analiz edin.
Hatalarınızdan ders alın ve yola geri dönün.

"Kaldığım yerden devam ediyorum" deyin, hatalarınızı büyütmeyin.

Kendinizi bir kibrit kutusu peynir, iki zeytine mahkum ederek metabolizma hızınızı düşürmeyin.

"Diyet Günlükleri" başlığında bu yüzden "Yine dayanamadım", "Yine dayanamayıp yedim" içerikli pişmanlık metinleri okuyorsunuz.

Açlıkla kilo verilmez, sağlıklı beslenip hareketli bir hayatla ve sporla kilo verirsiniz.

Yürüyün, kilometrelerce.

Haftada her gün spora gerek yok, 3 gün ve günde yarım saat sizi terletecek bir spor yapın, yeterli.

Suyun taşı delmesini sağlayan, suyun devamlılığıdır.

Bir hafta aç kalırsınız, sonra vücut pes edip yemeklere saldırınca başa dönersiniz.
Onun yerine aç kalmayın, ama temiz beslenin.
Hamurişi yerine sebze, abur cubur yerine meyve, kola yerine su.

Bebeğinize kola içirir miydiniz, hamburger yedirir miydiniz?

BEBEĞİNİZE VERMEYECEĞİNİZ GIDALARI VÜCUDUNUZA LAYIK GÖRMEYİN!
Bedeninizi sevin, ona iyi bakın.

Damlaya damlaya bir bakmışsınız ki asla gerçekleşmez sandığınız mucizeler gerçekleşmiş.

"Sakın aklınızdan çıkarmayın, gerçekten önemli olan tek bir an vardır: şimdi!
En önemli an yaşanılan andır, şimdidir; çünkü yalnızca şimdiyi değiştirmeye gücümüz yeter."

Şimdi spor yapın.
Şimdi evinizdeki abur cuburları çöpe atın.
Şimdi o zehirli gıdaları hayatınızdan çıkarın.

Bir bakmışsınız ki yukarıdaki mavi başarı metnini okuyorsunuz birkaç ay sonra.

https://www.instagram.com/p/4Fraf3zZRk/

Soldaki 47 kilo, sağlıksız, sporsuz ve aşırı zayıf. Yorgunluk yaşıyormuş o yıllarda.
Sağda 58 kilo, fit, kaslı, üstelik oldukça güçlü.
gokr53.png

Ben çok kaslı vücudu hiç sevemiyorum.Yıllarca tekvando yaptım vücudumda oluşan kaslara çok zor alıştım pek sevemedim..Yukardaki resimlerden kassız olanı daha çok beğendim yalan yok :)
Arkadaşlar bende yürüyüş yapmak istiyorum. Nasıl bir tempoda yapıyorsunuz? Hızlı hızlı kosuyormusunuz yada normal yürüyormusunuz?
Normal ama yavaş olmayan bir tempoda başlıyorum ; hiç durmuyorum sonlara doğru yaklaşık 30 dk dan sonra hızlanıyorum..Ayakkabı bağlamak için bile durmayın diyor uzmanlar..Çünkü yağ yakımı ilk 30 dk dan sonra başlıyor..En az 50 dk yürüyorum vaktim varsa 1 saat yapıyorum :KK66:

Merhabalar :KK66:
Sürekli takip ediyorum burayı..Zaten geçmiş sayfaları okumam bitmedi..
Ben sağlıklı diyetin yanı sıra her gün yürüyüş yapıyorum bu benim vazgeçilmez kardiyo sporum..Yani 30 dk değil en az 50 dk olacak şekilde yapıyorum ve hiç durmuyorum..
Ayrıca tam düzenli olamasa da bi gün aerobik bi gün pilates yapmaya çalışıyorum..
Açıkçası bu verdiğiniz videoları hiç denemedim çünkü idman hızımı zamanla artırmak niyetindeyim..
Bir de her gün mümkünse öğle ve akşam 7 dk da karın yakıcı verdiğiniz hareketleri yapıyorum...
Benim şu sıralar sıkıntım; ramazanda spor salonu ara veriyor, haliyle yürüyüş dışında spor olamıyor.Ben evde zorlanma olmadan yapılabilecek pilates düşünüyorum..Ama nasıl ve nereden başlasam hiç bi fikrim yok..Ebru şallının videoları iyi midir evde tek yapmak için acaba?Aç karnına yaz günü step yapılmaz gibime geliyor..

Leithia Leithia soruma cevap verebilirse çok sevinirim :KK66:

Leithia Leithia soruma cevap verebilirse çok sevinirim :KK66:
İnanın son mesaj attığım andan beri bilgisayar başına yeni geçiyorum, mesajınıza o yüzden geç yanıt yazabildim kusuruma bakmayın.

Kaslı vücutlar konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum; görüntü açısından az miktarı makbul, fazlası erkeksi oluyor. Ancak kaslı vücudun daha sağlıklı, gün içinde daha çok kalori yakan ve daha enerjik vücutlar olduğunu ekleyeyim.

Kassız ve aşırı ince vücudun bazı sağlık sorunları olabiliyor. Sürekli üşümek, halsiz ve bitkin olmak gibi dezavantajları da var. Yani az miktarda kaslı görüntü iyidir.

Koşu konusunda, HiiT denen yöntemle koşu yapmanın daha çok yağ yaktırdığını okudum. 1 dakika hızlı, 1 dakika yavaş, sonra 1 dakika boyunca çok hızlı vs gibi bir dalgalanma şeklinde koştuğunuzda kas şaşırtması yapabiliyorsunuz.

Sorunuza gelince, bir sürü pilates videosu denedim ve inanın bu konuda Ebru Şallı gerçekten Dünya çapında bir yetenektir. Kişiliği ya da kariyeri hakkında konuşmuyorum, pilates konusunda en etkilisi o bana göre. Ancak pilatese ek olarak 4 dakikalık Tabata videosu sıkıştırın haftada 2 kez, etkisini arttırır.

İnanın son mesaj attığım andan beri bilgisayar başına yeni geçiyorum, mesajınıza o yüzden geç yanıt yazabildim kusuruma bakmayın.

Kaslı vücutlar konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum; görüntü açısından az miktarı makbul, fazlası erkeksi oluyor. Ancak kaslı vücudun daha sağlıklı, gün içinde daha çok kalori yakan ve daha enerjik vücutlar olduğunu ekleyeyim.

Kassız ve aşırı ince vücudun bazı sağlık sorunları olabiliyor. Sürekli üşümek, halsiz ve bitkin olmak gibi dezavantajları da var. Yani az miktarda kaslı görüntü iyidir.

Koşu konusunda, HiiT denen yöntemle koşu yapmanın daha çok yağ yaktırdığını okudum. 1 dakika hızlı, 1 dakika yavaş, sonra 1 dakika boyunca çok hızlı vs gibi bir dalgalanma şeklinde koştuğunuzda kas şaşırtması yapabiliyorsunuz.

Sorunuza gelince, bir sürü pilates videosu denedim ve inanın bu konuda Ebru Şallı gerçekten Dünya çapında bir yetenektir. Kişiliği ya da kariyeri hakkında konuşmuyorum, pilates konusunda en etkilisi o bana göre. Ancak pilatese ek olarak 4 dakikalık Tabata videosu sıkıştırın haftada 2 kez, etkisini arttırır.
Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için :KK66:
Ebru şallı konusunda böyle şeyler duymak beni sevindirdi açıkçası .Peki nasıl başlamalıyım yani hiç evde pilates yapmadım..Hangi videodan başlamalıyım bilen biri olarak tavsiyeniz ne yönde olur?

Bir de vücudumda çok ilginç bir durum yaşıyorum: 59 kiloyla diyete ve spora başladım.Her gün yürüyüş + karın parçalayıcı hareketler+ip atlama egzersizleri yapıyorum.Kilom 3 haftadır neredeyse sabit.Protein tüketimim arttı ve çok sağlıklı besleniyorum..Sanırım eksiklerimi kapatıyorum doğru mu acaba?

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için :KK66:
Ebru şallı konusunda böyle şeyler duymak beni sevindirdi açıkçası .Peki nasıl başlamalıyım yani hiç evde pilates yapmadım..Hangi videodan başlamalıyım bilen biri olarak tavsiyeniz ne yönde olur?

Bir de vücudumda çok ilginç bir durum yaşıyorum: 59 kiloyla diyete ve spora başladım.Her gün yürüyüş + karın parçalayıcı hareketler+ip atlama egzersizleri yapıyorum.Kilom 3 haftadır neredeyse sabit.Protein tüketimim arttı ve çok sağlıklı besleniyorum..Sanırım eksiklerimi kapatıyorum doğru mu acaba?
Bu tür durumlarda ya plato dönemine girmişsinizdir, ya da yağdan verip kastan kilo alıyorsunuzdur. Plato döneminden çıkacak kadar sabrederseniz hızlı kilo verimi yaşarsınız. Ama her ikisi de olmuyorsa, bir sağlık sorunu olabilir. Ama sanmıyorum. Kilonuz az ve genellikle az kilolarda kilo verimi daha yavaş olur. Son 4 kiloyu vermek için 6 ay boyunca çabalayanı biliyorum. Bu sabır işi.

Eğer hala değişim görmezseniz, yürüyüşe devam ederek spor programınızı değiştirin. İp atlamayı kesin. Karın parçalamayı pazartesi çarşamba ve cuma günlerine koyun. Pazartesi kol çalışın. Çarşamba bacak çalışın. Cuma kol çalışın. Salı günleri kısa süreli kardiyo yapın. Perşembe pilates yapın. Cumartesi terletici uzun bir kardiyo koyun kendinize (burpee, koşu, zıplama, squat, şınav, plank vs). Pazar dinlenin. Bu program kaslarınız arttırır, metabolizmayı hızlandırır, kas şaşırtması yaptığından vücudun plato döneminden çıkmasını sağlar.

Eğer hazır program istiyorsanız P90X yapabilirsiniz. Bu tür ağır bir program istemiyorsanız, 30 day shred'i pazartesi çarşamba cumartesi günleri sabah ve akşam yapın; diğer günler dinlenin. Dinlenme günlerinde yürüyün ya da hafif pilates yapın. Bunu 3 hafta sürdürün, bu program sayesinde vücudunuz yeni bir spor türü ile karşılaştığı için şok olacak, tüm mekanizmasını yeniden düzenlemek zorunda kalacak. 3 haftada değişim olmazsa, ya bir sorun vardır ya da beslenmenizde sıkıntı vardır.

GÜNÜN MOTİVASYONU

Bugün 1 Haziran. Yeni bir doğum günü hepimiz için.

Hepimiz mükemmeliyetçiyiz.

Bugün su içmediysek cezalandırıyoruz kendimizi.
Öğle yemeğini kaçırdıysak öfkeleniyoruz.
Spor yapamadıysak programı en baştan başlatıyoruz.
Yeniden başlamaya üşeniyoruz.
Mükemmel olmalı sanıyoruz, yoksa zayıflayamayacağımızı düşünüyoruz.

Oysa mükemmelliğe gerek yok.

Kendimize çok yükleniyoruz.

"Pazartesi başlayacağım."
"Hiç çikolata yemeyeceğim."
"Bu kez çok dikkat edeceğim."

Pazartesi geldi, bir arkadaşınız "Hadi bir kereden bir şey olmaz" diye tatlı ikram etti.
Zaman bulamadınız, sporunuzu kaçırdınız.
Çocuk hastalandı, su içemediniz, hareket edemediniz, karnınız ağrıdı, vs...

Olsun?

Salıdan devam et.
Kaldığın yerden devam et.
O gün senin dinlenme günün olsun.
İlla mükemmel olmak zorunda değil,
2-3 gün kaçır gerekirse ama elinde sonunda, sağlık yoluna geri dön.

30 dakikalık spor programını kaçırdın mı, olsun.
5 dakikalık tabata yap.
10 burpee, 10 squat, 10 mekik...

Kötü geçen spor günü yoktur.
En kötü spor günü, o gün spor yapılmamış olandır.
Vaktin ona da mı yok? Merdiven çık.
Merdivenin mi yok, alışverişe çık ve yürü.
Evden çıkacak durumun mu yok, evde jumping jack yap.
Dişlerini fırçalarken duvar oturuşu (wall sit) yap mesela.

Zayıflamak için %30 spor gerek, bu işin kalanı diyet.

Spor yapamadın mı, olsun.
O gün çikolata tatlı basit karbonhidratlardan uzak durduysan kardasın.
Izgara tavuk, yumurta, yoğurt yiyip protein ile beslendiysen kardasın.
Hiç mi bir şey yapamadın, su içtiysen kardasın.

Akıllı telefonlarda 30 günlük meydan okumalar var.
"30 day challenge" diye aradığınızda ulaşabildiğiniz bu eklentiler, size her gün yapmanız gereken ödevler veriyor.
Ayrıca su içmenizi hatırlatanlar var.
Kalori hesabı yapanlar..
Bu sayede mükemmel olmanıza gerek yok.

30 dakikalık sporunuzu yapamadınız mı?
Açın eklentiyi, 10 burpee yapın, bugünkü ödevinizi bitirdiğinizi işaretleyin.
5 şınav çekin, bunu not alın.
Yarın 11 burpee, 6 şınav yazın kendinize.

Ramazan taktikleri:

İftara 2 bardak su içerek başlayın.
Sofradan kalkın, kendinizi 5 dakika oyalayın. Tuvalete girip 5 dakika çıkmayın mesela.
Su midenize ulaşınca göz döndüren açlığınız yatışacak.
Sofraya geri dönün, çorba için.
Her yudum sonrası, kaşığı elinizden bırakın. 10'a dek sayın. Kaşığı tekrar tutun.
Çorbayı oyalana oyalana, yemeğinizle oynaya oynaya için.

Unutmayın, mide tok olduğunu 20 dakika sonra bildiriyor beyne.
Yani doysanız bile, 20 dakika boyunca yemeye devam ediyorsunuz
Ve 20 dakika sonra beyniniz doydum sinyali veriyor.

Oyalanarak yemek, lokmaları uzun uzun çiğnemek, küçük tabakta yemek gibi taktikleri deneyin.
Ana yemeğe geçtiğinizde her lokmayı 20ye dek sayarak çiğneyin.
Her lokma arası su için.
Yemeğin üzerine şekersiz Türk kahvesi için.
Bu ramazanda bu taktikleri deneyerek çok hızlı kilo verebilirsiniz.

Sahurda da az yiyin.
Merak etmeyin, dayanabilirsiniz.
Karnınız kazınacak ilk gün, "yarın daha fazla yiyeyim" diye düşündürecek kadar acıtacak belki.
Ama midemizin kapasitesi belli.
İsterseniz 3 öğünü sahurda yiyin, fark etmez, yine o kazınmayı yaşayacaksınız.
Çünkü vücudunuza ne sunarsanız onu ister.
İlk günden sahuru hafif olarak alışırsanız, sonraki günlerde bu kazınma kalmayacak, vücudunuz alışacak.

Dikkat, dediklerim yanlış anlaşılmasın.

Beslenin, aç bırakmayın kendinizi. İhtiyacınız olan 2000 ve üstü kaloriyi alın.
İftar 1000 civarı, sahur 1000 civarında kalori alacak şeklinde düzenleyin.
Az yiyin derken "Eyvah iftara dek dayanamam" diye düşünüp midenizi patlatacak kadar yemeyin diye söylüyorum.
Dayanabilirsiniz. Vücudumuz hiç yemek olmadan bizi günlerce yaşatacak güce sahip.
Ama zayıflayacağım düşüncesiyle 500 kalori alıp yemek yemeyi kesmeyin.
Halsiz düşer ya da hastalanırsınız. Metabolizmanız da çok yavaşlar.

Tok tutan yiyecekleri yiyin sahurda.
Avokado, 2 yumurta, çorba, tavuk, peynir, yoğurt, bolca sebze, muz, chia tohumu, baklagiller...
Sakın basit şeker olarak gösterilen pilav, makarna ve ekmekten yemeyin.
Bunlar önce mideyi şişirir, yememiz gereken besinleri alamadan tok hissettirir.
Ardından kanda hızla çözünür, insülini arttırır, daha hızlı acıkmamıza sebep olur.
Oysa saydığım diğer yemeklerden yiyerek daha uzun süre yemek ihtiyacı hissetmezsiniz.

Sporu oruç tutanlara önermiyorum, yapacaksanız
Ya iftardan 1 saat önce hafif olarak yapın.
Ya gece yatmadan önce.
Ya da sahurdan önce.

Gün içinde yaparsanız susayabilirsiniz.
Ama yürüyüş gibi hafif sporlara gün içinde de izin var.

Not: Bu öneriler oruç tutanlar içindir. Oruç tutmak gün içerisinde su içmeyi engellediği için fit hafif sporcu vücudu isteyenler açısından uygun değildir. Bu tür bir vücut için günde 3-4 öğün enerji alınmalıdır.

Oruç tutmayanlar için aşağıdaki kurallar geçerlidir.
---------------------
3 KURALA DİKKAT!

Kaslara birer gün arayla dinlenme günü verirseniz daha çabuk yapılanırlar.
Az yemek yerine sağlıklı ve yeterli beslenirseniz, vücut strese girmez.
Sporu haftada 3-4 gün yap, 30 dakika yap, yeterli.

Ölümüne spor, ölümüne açlık işe yaramıyor.
Sadece başa dönersiniz; daha çok kilo almış olarak.
Vücudunuza iyi davranın, ona iyi bakın, o da sağlıkla ışıldayacak, fitleşecektir.
4lk6WL.jpg

Leithia Leithia ben Ramazan'da da devam etmeyi düşünüyordum kafamda bitirirsem yaparım diye hani...
İftardan iki saat sonra 10.00-10.30 gibi yapsam (inşallah) sıkıntı olur mu sence?

image.jpeg
Leithia Leithia yukarıdaki fotoğrafların ilk ve sondaki arasında sadece 2 kilo var
Senin de dediğin gibi tartıda çok oynamıyor zor gidiyor kilo ama görüntünde çok fark var... Yağdan kaybedip kas yaptığım için böyle sanırım!
Bacaklarım dış kısımları kollarım kalçam taş gibi tabiri caizse:)) yalnız göbek bölgem pek oynamıyor gibi...
İki sezeryan geçirdim ondan Mıdır ki o_O

Leithia Leithia ben Ramazan'da da devam etmeyi düşünüyordum kafamda bitirirsem yaparım diye hani...
İftardan iki saat sonra 10.00-10.30 gibi yapsam (inşallah) sıkıntı olur mu sence?
Tabii ki uygundur. Ramazanda dikkat etmemiz gereken; tok karnına spor yapmamak ya da spordan hemen sonra yemek yememek. İftardan 2 saat sonrası gayet uygun bir saat.

Eki Görüntüle 1840968
Leithia Leithia yukarıdaki fotoğrafların ilk ve sondaki arasında sadece 2 kilo var
Senin de dediğin gibi tartıda çok oynamıyor zor gidiyor kilo ama görüntünde çok fark var... Yağdan kaybedip kas yaptığım için böyle sanırım!
Bacaklarım dış kısımları kollarım kalçam taş gibi tabiri caizse:)) yalnız göbek bölgem pek oynamıyor gibi...
İki sezeryan geçirdim ondan Mıdır ki o_O
Tebrik ederim, harika bir değişim. Göbek geç gider ama gider. Bakın neler gitmiş, o da gidecek elbet. Göbek bölgesi için 1'er gün arayla karın egzersizleri yapabilirsiniz ama işin esas anahtarı göbek bölgesi için diyettir. Zaten bundan sonra vereceğiniz her gıdım yağ karın bölgesinden gidecek. Üstelik kas oranınız arttığı için artık çok daha kolay ve hızlı zayıflayacaksınız çünkü kaslar çok enerji ister. Tekrar tebrikler.

Tabii ki uygundur. Ramazanda dikkat etmemiz gereken; tok karnına spor yapmamak ya da spordan hemen sonra yemek yememek. İftardan 2 saat sonrası gayet uygun bir saat.

Tebrik ederim, harika bir değişim. Göbek geç gider ama gider. Bakın neler gitmiş, o da gidecek elbet. Göbek bölgesi için 1'er gün arayla karın egzersizleri yapabilirsiniz ama işin esas anahtarı göbek bölgesi için diyettir. Zaten bundan sonra vereceğiniz her gıdım yağ karın bölgesinden gidecek. Üstelik kas oranınız arttığı için artık çok daha kolay ve hızlı zayıflayacaksınız çünkü kaslar çok enerji ister. Tekrar tebrikler.
Çooook çok teşekkür ederim, söylediklerimi yapmaya çalışıcam...
Seni baştan beri takip ediyorum motive olmamda çok yardımcı oldun. Özellikle de "canınız istemediğinde oturduğun yerden aniden zıpla ve sadece oynat videoyu" bu çok iyi oldu kendi açımdan... Emeğin için tekrar teşekkürler asıll değişimim işte bu:)
image.jpeg

Seni baştan beri takip ediyorum motive olmamda çok yardımcı oldun. Özellikle de "canınız istemediğinde oturduğun yerden aniden zıpla ve sadece oynat videoyu" bu çok iyi oldu kendi açımdan... Emeğin için tekrar teşekkürler asıll değişimim işte bu:)
Eki Görüntüle 1840974
gercekten supersiniz ben de cok tebrik ediyorum :)

kalca bacak ne güzel olmus ve tas gibi diyorsunuz tam da hayal ettigim gibi.
bu bolgeler icin hangi sporlari yaptiginizdan bahseder misiniz

Eki Görüntüle 1840974
Evet, gerçek bir öncesi sonrası sonuç fotoğrafı ile karşı karşıyayız. Muhteşem. Bu değişiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler, 1 haziranda sonucunuzu paylaşacağınızı söylemiştiniz bana ve bu motivasyon başlığının işe yaradığını sayenizde görüyorum. İşe yaradıysam ne mutlu.

Devamı da gelecek, buna inanın. Hem yazılarımın, hem de sizin değişiminizin devamı gelecek. Çünkü siz olduğunuz yerde saymayıp ilerlemişsiniz, ben de buna katkıda bulunmak için elimden geleni yapacağım imkan buldukça. O son kısımları da eritmenizi sağlayacağız Allah'ın da izniyle. Yeter ki devam edin.

gercekten supersiniz ben de cok tebrik ediyorum :)

kalca bacak ne güzel olmus ve tas gibi diyorsunuz tam da hayal ettigim gibi.
bu bolgeler icin hangi sporlari yaptiginizdan bahseder misiniz
Çok teşekkürler ama asıl tebrik için biraz daha sürem var:)) yalnız bu tür öncesi sonrası fotolarım beni ciddi manada motive ediyor güzel yol kattettiğimi düşünüyorum:)

Can'ım ben çok şey yaptım sezeryan doğum oldum 7 eylül de 1-1.5 ay sonra başladım Leslie ile...
Zumba yaptım en sevdiğim egzersizdir kendisi bu arada:KK48: Jessica smıth yaptım Şuanda da Fıtness blender 8 haftalık programını yapıyorum round5 5. Hafta 2, günümdeyim çok zor Bi program ama pes etmiyorum asla:super:

Evet, gerçek bir öncesi sonrası sonuç fotoğrafı ile karşı karşıyayız. Muhteşem. Bu değişiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler, 1 haziranda sonucunuzu paylaşacağınızı söylemiştiniz bana ve bu motivasyon başlığının işe yaradığını sayenizde görüyorum. İşe yaradıysam ne mutlu.

Devamı da gelecek, buna inanın. Hem yazılarımın, hem de sizin değişiminizin devamı gelecek. Çünkü siz olduğunuz yerde saymayıp ilerlemişsiniz, ben de buna katkıda bulunmak için elimden geleni yapacağım imkan buldukça. O son kısımları da eritmenizi sağlayacağız Allah'ın da izniyle. Yeter ki devam edin.
İnan bana yazdığın çoğu yazıları gözlerim dolarak okudum şuanda da öyleo_OSenin yaptığın şey hiçte kolay değil, bıkmadan usanmadan uzun uzun harika kelimeleri, cümleleri biraraya getirerek bizim için yazılar yazıyorsun...
Asıl biz sana teşekkür ederiz... bizleri motive etmek uğruna bu denli çabaladığın ve emek verdiğin için. En önemlisi de bıkmadın hep ardı arkası geldi yazılarının:KK36::KK37:
Kendi adıma tekrar tekrar teşekkürler
Bu özel günde sana küçük bir hediye olsun istedim...
Seni ve senin gibi paylaşımcı insanları seviyorum:KK9::KK9:

X