Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

ah ah arkadaşlar 33 günlük seker orucundan sonra tatli yemeye basladim 2 kilo aldim :KK43:(

kendimi cok şişmiş hissediyorum yaa tam da yaz gelmişken. motivasyonumu kaybetttiimm

GÜNÜN MOTİVASYONU

Burayı takip edenlere şimdiye dek bir sürü olumlu motivasyon paylaştım, umut verdim.
Bu yazılar, okuyucuların spora devam etmelerini sağlamıştır eminim.

Ama bugün biraz sert bir yazı gelecek.
Sizi kandırmak, sahte umutlar vermek istemiyorum.
O yüzden bugün dürüst bir yazı yazacağım.
Gerçekçi olacak ve bu yüzden acımasız olabilir.

----

Kilo vermek, sağlıklı olmanız için önemli.
Ama kilo vermeyi sadece güzel görünmek, iyi giyinmek için istemeyin.

Elbette ileride sağlık problemleri yaşamak istemiyorsanız, sağlıklı beslenmeyi seçmelisiniz.
Sağlık elbette her şeyden önemli.

----

Ama şunu bilin, üzerinizde taşıdığınız bu fazla kilolar sadece bedeninize zarar vermiyor.
Hayatınızın en güzel yıllarını istediğiniz her şeyi giyerek ve dilediğiniz her şeyi yaparak geçirmek istemez misiniz?
Ve bu günlerinizi, yapamadığınız onca şeyin uktesiyle geçirmeyi gerçekten istiyor musunuz?

Sırf kilonuz yüzünden yapamadığınız, yaşayamadığınız, kendinize engel olduğunuz hayallerinizi düşünün.

---

Bugün sizin en genç gününüz, yarın 1 gün daha yaşlanacaksınız.
Allah'ın verdiği, geriye kalan ömrünüzün en genç günündesiniz bugün.
Bugünden sonra bir daha bu kadar genç olabilecek misiniz gelecekte? Hayır.
O zaman bugünleri kaçırmayın.
Kalan hayatınızın en genç günlerini kaçırmayın.

---

Size zarar veren o abur cuburu yemediğinizde, o abur cubur birden üzerinize atlayıp kendini zorla yedirtir mi?
Hayır.
Onu alıp ağzınıza koyan sizsiniz.
"İrademe karşı gelemedim" demeyin; eliniz ve ağzınız sizin emrinizle çalışıyor.
Onu tüketip midenize indirmeyi siz seçtiniz.
Yememeyi seçmek de elinizde.

---

Kilo verince sadece daha fit, sağlıklı ve iyi görünen bir olmakla kalmayacaksınız.
Yıllardır boğazınıza yapışan, mücadele ettiğiniz bir sorunun üstesinden gelmenin verdiği o güveni tadacaksınız;

Bakışlarınız, yürüyüşünüz bile değişecek.

---

Kilolarınız 1 ayda vücudunuzda birikmedi.
Yılların birikimi bu.
Yıllardır yanlış seçimler yaparak vücudumuza kötü davrandık.

Öyleyse 1 ayda gitmesini beklemek de saçmalık.
Acele yapılan ölümcül diyetler, "1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynirler"le,
Aç bırakarak, vücuda daha da kötü davranarak geçmez bu kilolar.
Çünkü bu diyetleri bıraktığınız anda kilolar dönecek, bunu biliyoruz artık.

Defalarca yaşamadık mı bunu?
Defalarca hayal kırıklığı,
Defalarca "Bu kez bozmayacağım" umuduyla açılan diyet günlükleri,
Defalarca pişmanlık, defalarca vicdan azabı...

Öyleyse hayatınızı öyle bir düzene sokun ki,
Diyet olmasın bunun adı, "Sağlıklı hayat" olsun.
Hiç bozamayacağınız, hayatınız boyunca devam edeceğiniz bir alışkanlık sistemi.

---

Dolabınızdaki un ve şekeri çöpe atın mesela.
O ikisi ile yaptığınız herhangi bir yiyeceğin size veya sevdiklerinize yararlı olma ihtimali var mı?
Tatlı alışkanlığınızı meyve salatalarıyla karşılayın,
İnsanların fabrikada ürettiği zehirlerden değil,
Doğanın sunduğu işlenmemiş yiyeceklerden alın besininizi.

Ne kadar BARKODSUZSA, o kadar sağlıklı.
Pazardan alışveriş edin, sebze meyve ile doldurun dolabınızı.

---

Derdiniz kısa zamanda çok kilo vermek olmasın,
Eğer kilolar yılların birikimiyse,
Sağlıklı görüntü de yılların birikimiyle belirecek.

Yeter ki "Pazartesi başlıyorum" demeyin,
"Bugün kaçamak yaptım, yarın telafi ederim" demeyin.
"Şu iş bir geçsin başımdan, sonra diyete başlarım" demeyin.
Takvimde "Şu güne ulaştığında şu kiloya inmiş olacaksın" emirlerini vererek o günlerin geçişini vicdan azabıyla izlemeyin.

Bu yazı hedefleyerek kısa zamanda kilo vermeyi düşünmeyin.
Sınava tüm yıl çalışmamış öğrencinin yaptığı gibi son saniye ders kitabı karıştırmayın.
Hedef, gelecek yaz artık.
Gelecek yaz nasıl görünmek istiyorsanız, bu yaz ayında ekeceksiniz tohumunu.
Gelecek yaz filizlenecek.

Hedefiniz;
Sadece yaz mevsimini değil, ömrü zayıf geçirmek.
Sadece gelecek ayki düğün için değil, daha iyi bir hayat için incelmek.

"Yedim ama telafi edeceğim" bahanelerini bırakın,
Şu anı, şimdiyi kurtarın ki bugünü kurtarmış olun,
"Bugün hiç kaçamak yapmadım" demenin vicdanen rahatlığı ile uyuyun o gece.
Bugün kurtulursa bu hafta kurtulur,
Bu hafta, bu aya dönüşür,
Bu ay, yıl olur.

---

Özetle,
Yaşadığınız anı güzelleştirin, yaşamınız güzelleşsin.
Kısa mesafe hedefleri bırakın, uzun mesafe koşusuna başlayın.
En önemli kural, devamlılık.

Sorun varsa çözümü, hata varsa telafisi vardır.
Yeter ki kaldığınız yerden devam edin, tekrar tekrar başlamayın diyetlere.

Devam etmezsek elbette sonuç alamayız.
"Sağlıklı hayatı bırakıyorum" diyen mi 1 sene sonra sağlığa kavuşur,
Yoksa vücudunun gösterdiği her dirence rağmen motivasyonunu kaybetmeden inadına spora ve sağlıklı beslenmeye devam eden mi?

Başarısızlık, düşmek değildir.
Düştükten sonra ayağa kalkmamak, pes etmektir.

Başarı için;
Öyleyse devam edin.

ah ah arkadaşlar 33 günlük seker orucundan sonra tatli yemeye basladim 2 kilo aldim :KK43:(

kendimi cok şişmiş hissediyorum yaa tam da yaz gelmişken. motivasyonumu kaybetttiimm
Umarım bugünkü motivasyon size iyi gelir. Sizin mesajınızı okumadan önce yazmıştım ama size de yardımcı olabilecek metinler eklediğimi fark ettim.

Şeker orucunu bozabilirsiniz, ama devam etmeyin şekere. Yediyseniz, oldu. Yaşandı bitti.
Unutmayın, "diyeti nasıl olsa bozdum" diye iyice abur cubura abanmak; "telefonum nasıl olsa yere düştü, bari tamamen parçalanana kadar üzerinde zıplayayım" demeye benzer. Yoldan çıktığınız anda geriye dönün, zararın neresinden dönerseniz kar.

Merhaba. Millet ben plates yapmak istiyorum ama henüz verecek 15 - 16 kilom var. Plates sadece sıkılaşmaya yardımcı olduğu için zayiflamadan yapılmaz mı acaba? Yoksa kardioma eklesem yararını gorurmuyum . tecrübesi olan varsa yardımcı olsun lütfen

Merhaba. Millet ben plates yapmak istiyorum ama henüz verecek 15 - 16 kilom var. Plates sadece sıkılaşmaya yardımcı olduğu için zayiflamadan yapılmaz mı acaba? Yoksa kardioma eklesem yararını gorurmuyum . tecrübesi olan varsa yardımcı olsun lütfen

7XMEnY.png

Bugün onca çabamızın işe yaramamasının nedenleri üzerinde duralım.

Kilo veremiyor musunuz? Yaptığınız onca spora rağmen bedeninizde değişim göremiyor musunuz? İşte nedenleri:

1- Yeterince su içmiyorsunuz.
2- Yeterli protein almıyorsunuz.
3- Fark etmeseniz de sıvı kalori alıyorsunuz (yanlış içecekler sebebiyle)
4- Yeterli uyumuyorsunuz ya da spor arası dinlenme günlerini esgeçiyorsunuz.
5- Kahvaltıyı atlıyorsunuz.
6- Ağırlıkla çalışmıyorsunuz.
7- Antrenmanlarda ve beslenmede kayıtlarınızı doğru tutmuyorsunuz.
8- Egzersizleri yanlış yapıyorsunuz.
9- Bünyenizi fazla yoruyor, hasta oluyor, spordan soğuyor ve bu sebepler yüzünden devam edemiyorsunuz.
10- VAZGEÇİYORSUNUZ.

Şimdi taktik zamanı:

• 1- Sabahları daha dinç uyanmak için yogayı deneyin.
  • 2- Beyninizi dinlendiren ve yatıştıran, stres azaltan sakinleşme zamanları ayırın kendinize (meditasyon, pilates gibi)
  • 3- Fazla uyumayın. Erken yatmak ve 7-9 saat uyku almak yeterli.
  • 4- Buzdolabınızdaki zararlı her atıştırmalığı/sağlıksız yiyeceği/yağlı ya da hamur işlerini atın, temizleyin. Buzdolabınızda olmazsa midenizde de olmazlar. Evde sağlıksız yiyeceklerin olduğunu bilmek, bunu hiç unutmamanıza sebep olur. En ufak bir zayıflık anında da yersiniz. Evde halihazırda bu tür sağlıksız yiyecekler bulunduğunda bu tuzağa düşmek daha da kolay oluyor.
  • 5- Kuralımız, bir bebeği beslemeyeceğiniz hiçbir sağlıksız yiyeceği yememektir! Bir bebeğin sağlıklı beslenmesi ne kadar önemliyse, siz de aynı derecede önemlisiniz. Bedeninize çöp kutusu muamelesi yapmayın.
  • 6- Açlık mı hissediyorsunuz? TARÇINLI LİMONLU SU! Olmazsa olmaz. Bu mucize iksir hem açlığınızı ve şeker krizlerinizi engeller, hem de zayıflatır. Her gün 1 ltlik su şişesinin içine 2 tarçın çubuğu ve yarım limon ekleyin, için. Farkı göreceksiniz.
  • 7- Her gün 20-30 dakika aktif yürüdüğünüz bir vakit yaratın kendinize. Günde 20 dk, telefonda sosyal medyada harcadığınız vaktin yanında bir hiç. Ne kadar diyet yaparsanız yapın, metabolizma hızınızı arttırmak için yürümezseniz işe yaramaz.
  • 8- İnternette ve tv karşısında fazla zaman harcıyorsanız, bunu engelleyin. Bedeninize bu işkenceyi yapmayın. Bir insanı saatlerce aynı noktada sabit tutmak mümkün değildir, ancak bilgisayar ve tv başında ne kadar uzun süre hareketsiz kaldığımızı çoğu zaman fark edemeyiz.
  • 9- Telefonunuza alarm kurun ve size spor yapmanız gerektiğini ya da su içmeniz gerektiğini hatırlatsın. Bunu alışkanlık yaptıktan sonra, isteseniz de spordan uzak kalamayacaksınız.
  • 10- Sizi eğlendiren bir spor seçin. Sıkıntıyla başına geçiyorsanız başka bir program seçin. İp atlayın, yüzün, keyif alın. Spor yaptığınız saatlerin nasıl geçtiğini fark etmeyecek bir egzersiz bulun kendinize.
  • 11- Ya da bir arkadaş edinin. Spor partneri bulun, birbirinizi sürekli motive edin. Beraber spor yapın, değişiminize birlikte tanık olun.
  • 12- Bir kez sağlıksız bir şey yediyseniz "Bugün diyet gitti zaten" deyip daha fazla sağlıksız atıştırma yapmayın. O yiyeceğin hemen arkasından sağlıklı bir yiyecek yiyin. Bu da kontrolü kaybetmemenizi, programdan uzaklaşmamanızı sağlar.
  • 13- Spor yaparken mutlaka arada dinlenme günleri koymalısınız.
  • 14- Kas yapmaktan korkmayın. Merak etmeyin, vücut geliştiriciler gibi görünmeyeceksiniz. Vücutta kas oranı arttıkça, bedeniniz daha çok kalori harcar. Kaslı bir vücut bütün gün hareketsiz kalsa bile, yağlı bir vücuttan daha çok kalori yakmaktadır.
  • 15- Sık sık bitki çayları için. Muhakkak yeşil çay için. Zayıflamadaki etkisi inanılmazdır. Bitki çayı içemiyorsanız, içtiğiniz çayı şekersiz içmeye alışın.
  • 16- Bir defteriniz olsun. Günlük ne yediğinizi yazın, bu o deftere zararlı yiyecekler yazma oranınızı azaltacak. Ayrıca kendinizi motive edecek düşüncelerinizi, amaçlarınızı muhakkak yazın. Başaracağınızı, kendinizi sevdiğinizi yazın.
  • 17- İşyerinde ya da okulda öğle tatili geçiriyorsanız, sağlıklı seçimler yapın. Yapamıyorsanız yemeğinizi siz götürün.
  • 18- Spor yapmamak için bahane yaratmayın. Bir vücudunuz var, ona iyi bakmak sizin sorumluluğunuz. Söz konusu sağlıksa, bu sizin önceliğiniz olmalı.
  • 19- Yemek yemeden önce su için, yemek aralarında da su yudumlayın. Daha çabuk doyacaksınız.
  • 20- Beynin doyduğunu anlaması 20 dakika alıyor. Yavaş yiyin.
  • 21- Ekmek gibi kan şekerini yükselten, tok hissettiren ama daha sık acıktıran karbonhidratlı yiyecekleri azaltın. Kompleks karbonhidrat almaya çalışın.
  • 22- Yemeğe dikkatinizi verin, asla bir işle meşgul iken yemek yemeyin. Tv karşısında yemek yediğinizde hiç doymamış hissetmenizin sebebi, ne yediğinizin farkında olmamaktır.
  • 23- Yumurta, kereviz gibi bazı yiyecekleri yakmak için gereken kalori o yiyeceğin verdiği kaloriden daha fazladır. Bu tür yiyecekleri sofranızda bulundurmaya çalışın.
  • 24- Bir kilo havuç ile bir bardak kola aynı kaloriyi veriyor. Az kalori veren yiyeceklerden çok yiyerek tok hissetmeyi, çok kalori veren yiyecekler yiyerek doymamış hissetmeye tercih edin.
  • 25- Çişiniz koyu sarı renkse, yeterli su içmiyorsunuz demektir. Bu da böbreklerinize zarar verir. İdrarınızın daha saydam olması için saat başı su içmeye çalışın. Susamamış olsanız bile için.
  • 26- Bir su şişeniz olsun ve onu gözünüzün önünden ayırmayın. Şişeyi gördükçe, ya da 20-30 dakikada bir, yudum alın. Günlük hedefiniz, o şişeyi bitirmek olsun. Eğer şişe 1 litrelikse, şişeyi gün sonuna doğru 2 ya da 3 kez doldurmuş ve bitirmiş olmayı hedefleyin.
  • 27- Zayıflatan, sağlıklı denilen yiyecek barları genelde fazla kalori içerirler. Sağlıklı beslenin, bu tür paket yiyeceklerden uzak durun.
  • 28- Zayıflatan haplardan uzak durun!
  • 29- Büyük bir bardak suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp her gün içmeye çalışın. Metabolizbayı hızlandırması bir yana, zayıflatma ve cildi güzelleştirme gibi mucizevi etkileri var. Ama abartmayın, yeterince sulandırılmadan içilirse mideyi bulandırabilir.
  • 30- Sakız çiğnemek ağız içindeki sindirimi tetiklediği için midede asit salgılanmasına ve daha çabuk acıkmaya sebep olur. Kendinizi oyalamak için salatalık, yeşil biber gibi sıfır kalori atıştırmalara yönelin.
  • 31- Size vicdan azabı çektiren bir yiyecek yemek üzereyseniz, mümkünse ayna karşısında iç çamaşırlarınızla iken yiyin. Görüntünüze bakmak, o yiyeceğe olan iştahınızın kesilmesine yardımcı olabilir.
  • 32- Yüksek kalorili öğünleri sabah yiyin ki gün içinde onları yakma şansınız olsun. Eğer kaçamak yaptıysanız, gün içinde mutlaka kendinizi dışarı atın ve yürüyerek onu eritin. Krallar gibi kahvaltı edin, prensler gibi öğle yemeği yiyin ama fakirler gibi akşam yemeği yiyin.
  • 33- Başkasının yiyeceğinden ısırık almak, parmağa bulaşan kremayı yalamak, geride kalan iki parça tatlıyı atılmasın diye yemek gibi masum görünen kaçamaklar farkında olmadan yüksek kalorili atıştırmalar yapmanıza sebep olur.
  • 34- Gece yemek yemek istemiyorsanız, mutlaka mentollü dişmacunuyla dişlerinizi fırçalayın. O temizlik hissini kaybetmemek için yemek yemeyeceksiniz.
  • 35- Kahve hem kalorisizdir hem de metabolizma hızlandırır. Günde 1 kere tüketmeye çalışın.
  • 36- Çiğnemelerinizi sayın. Bir yiyeceği 20 kez çiğnemeden midenize göndermeyin.
  • 37- Duruşunuzu düzeltmek %10 daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor.
  • 38- Dışarıda daha az yiyin. Restoranlar, fast food zincirleri, kahve dükkanları ve salata barlardan uzak durmaya çalışın. Gıdalarının sağlıklı olup olmadığı önemli değil, bu yerlerin çoğu size gereğinden fazla yiyecek servis ediyor. Birçoğumuz unuttu ama bir porsiyonun büyüklüğü yaklaşık olarak yumruğunuz büyüklüğündedir. Bunun aynı zamanda midenizin büyüklüğü olduğu da varsayılır. Eğer bundan fazla yiyorsanız, gerçekten ihtiyacınız olmayan kalorileri alırken aynı zamanda midenizi de genişletiyorsunuzdur.
  • 39- Spor fırsatını kaçırmayın!Uzağa park edin, bir iki durak önce inin, merdivenleri kullanın.
  • 40- Alışverişe tok çıkın. Aç karnına yapılan alışverişlerde daha çok ıvır zıvır alırsınız. Ve alışveriş merkezlerinde muhakkak her katı dolaştıktan sonra alışverişe başlayın. Bu tür fazladan yürüyüşleri kaçırmayın.
  • 41- Yemek yemeği size unutturacak işlere dalın. Oje sürmek, sonra silip farklı bir renk sürmek, duş almak, kıyafet sayfalarını karıştırmak gibi sizi oyalayacak işler bulun.
  • 42- Diyetten diyete koşmak, bünyeye zararlıdır. En sağlıklı diyet, ne yediğinizin bilincinde olmaktır. Doğal yiyecekler yemek, yağlı ve basit karbonhidratlı yiyeceklerden ve şekerli gıdalardan uzak durmak, en etkili diyettir. Şok diyetler metabolizmayı yavaşlattığı için çoğu zaman bırakıldığında fazla kilo almaya sebep olur.
    43- Badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişleri her gün 1 avuç tüketmeye çalışın. Zayıflatma konusunda çok etkilidirler.
  • 44- Spordan 3 günden fazla uzak kalmayın. Ayrıca aşırı spor yapmayın, günde 1 saat yeterli.
  • 45- Vücudumuz bazı dönemlerde duraklamaya girer ve kilosunu korumaya başlar. Başarısızlığın en büyük sebebi, bu duraklama döneminde spordan ve sağlıklı beslenmekten vazgeçilmesidir. Asla pes etmeyin!
  • 46- Akıllı telefonlar için yapılan eklentileri kullanmaya çalışın. Spor yapmanızı, su içmenizi hatırlatan; gün içinde yediğiniz kalorileri sayan, sizi motive eden pek çok spor eklentisi var. myfitnesspal gibi.
  • 47- Kendi boyunuzda ve kendi vücut yapınızda ancak zayıf bir ünlüyü seçin ve onun fotoğrafının baş kısmına kendi başınızı ekleyip bunu buzdolabınıza asın.
  • 48- Çevrenizdekilere kilo vereceğinizi söyleyin ve iddiaya girin. Bu tür motivasyonlar sizi kışkırtacaktır.
  • 49- Etrafınızda bir çocuk varsa, onunla oyunlar oynayın. Kovalamaca oynayın, peşinden koşturun. Enerjisi asla bitmek bilmeyen küçük canavarlarla eğlenirken nasıl terlediğinize siz bile inanamayacaksınız.
  • 50- İşin başındayken muhakkak vücudunuzun "önce" fotoğraflarını çekin. Hiç değişmediğinizi düşünseniz dahi, "sonra" halinizle karşılaştırdığınızda oldukça yol kat ettiğinizi fark edeceksiniz.
Devamı gelecek...[/QUOTE]Merhabalar bayıldım topiğinize izniniz olursa bu tarz bilgilerinizi gurubumla paylaşabilşrmiyim:)

Birde bi sorum olacaktı ben dün kardiolu plates yaptım ilk defa ve her yerim feci ağrıyo ağrılar geçene kadar ara veriyim mi yoksa zorlansamda yapıyımmı

Pilates kiloluyken yapılmaz diye bir kural yok, yaptığınız her hareketin vücudunuza katkısı var. Haftada 1-2 gün yapsanız etki görürsünüz, kardiyoya eklemek güzel fikir.

Merhabalar bayıldım topiğinize izniniz olursa bu tarz bilgilerinizi gurubumla paylaşabilşrmiyim:)
Tabii, ama kul hakkına girmemek için bu yazıları aldığınız başlığımın linkini de yazılarınıza eklerseniz çok sevinirim.
Birde bi sorum olacaktı ben dün kardiolu plates yaptım ilk defa ve her yerim feci ağrıyo ağrılar geçene kadar ara veriyim mi yoksa zorlansamda yapıyımmı
İlk gün dinlenmeniz iyi olur, 2. gün devam edebilirsiniz. Kaslar alışık olmadığı için sızlıyordur. Ancak 2-3 güne rağmen ağrı geçmezse doktorluk bir durum olabilir.

Pilates kiloluyken yapılmaz diye bir kural yok, yaptığınız her hareketin vücudunuza katkısı var. Haftada 1-2 gün yapsanız etki görürsünüz, kardiyoya eklemek güzel fikir.

Tabii, ama kul hakkına girmemek için bu yazıları aldığınız başlığımın linkini de yazılarınıza eklerseniz çok sevinirim.
İlk gün dinlenmeniz iyi olur, 2. gün devam edebilirsiniz. Kaslar alışık olmadığı için sızlıyordur. Ancak 2-3 güne rağmen ağrı geçmezse doktorluk bir durum olabilir.
Teşekkür ederim linkleri ekleyerek paylaşırım büyük bi zevkle :)
Bugun daha hafifti ağrılar zorlandım ama yaptım sporumu ileri günlerde daha rahat yapabileceğimi düşünüyorum

Ya nolur biri bana bi akıl versin deliricem. Tam 3 aydır kilom hiç değişmiyor. Görüntüde olağanüstü değişiklikler var baya inceldim . ama kilo 1 kilo bile dusmuyo. Vallahi intihar edicem çok kötü ve mutsuz hissediyorum kendimi :KK43:

Ya nolur biri bana bi akıl versin deliricem. Tam 3 aydır kilom hiç değişmiyor. Görüntüde olağanüstü değişiklikler var baya inceldim . ama kilo 1 kilo bile dusmuyo. Vallahi intihar edicem çok kötü ve mutsuz hissediyorum kendimi :KK43:

4 ayda sadece 6 kilo gitmiş( tamam itiraf ediyorum bazen sporu yapmadım bazen yemeği abarttım ama benimle aynı şeyi yapan insanlar 15 kilo verdi ya(((

4 ayda sadece 6 kilo gitmiş( tamam itiraf ediyorum bazen sporu yapmadım bazen yemeği abarttım ama benimle aynı şeyi yapan insanlar 15 kilo verdi ya(((
Canım kilon kaç? Az kiloda isen kilo verme hızın fazla olmayabilir bir başkası ile..
Bir de minicik dediğimiz kaçamaklar bile bize malesef kilo verdirmiyor.. İki kare çikolata atayım ağzıma bişey olmaz dediğinde o gün ancak kilonu koruyorsun tecrübelerimle sabir bu.. Kaçamaklarını haftada sadece bir gün yapmaya çalış genede abartmadan..
Bazen doğru yedik sanıyoruz ama malesef yanlışlarımız oluyor, senin beslenme düzenini bilmeden birşey söylemek zor canım.. Ama en azından verdiğine göre hormonal bir sıkıntın yoktur diye düşünüyorum.. Aslında incelmek çok daha önemli ama ille tartıda da eksiler görmek istiyoruz biz bayanlar :)

Canim kafaya takicak bir sey yok. Tartıdaki rakam yaniltici olabiliyor. O rakam kas kaybi ya da su kaybida olabilir. Önemli olan yag kas oranı. Büyük ihtimal yagdan verip kastan kilo almissin.

Görüntüde olağanüstü değişiklikler var diyorsun, bence tartıdaki rakam pek önemli olmamalı böyle diyebiliyorsan... :KK66:

Ben de iki buçuk ay neredeyse hiç kilo verememiştim. Fakat vermeye başlayınca neredeyse haftada bir kilo şeklinde vermeye başladım. Yani bazı vücutlar geç açılıyor nedense. Devam edin kesinlikle işe yaradığını göreceksiniz.

Tartıda değişiklil her zaman olmuyor istikrarlı gidildiği zaman kilo kaybı da çok oluyor.
Yaptıkların işe yaramış ki incelmişsin bu çok önemli bence devam et.
Zayıflamak dönem dönem kiloda dönem dönem de incelmeyle devam eder.Bazen kilo kaybı durur ama incelme olur..
Senin vücudunda sıkılaşmaya ihtiyaç varmış demek ki..Aynen devam et üzülecek bi durum yok canım :)

Bir motivasyon yazmaya çalışacağım bu hafta ama şu son ay benim için çok yoğun geçti, neredeyse bilgisayarın başına hiç oturamadım. Tabii bunda bilgisayar arızasının da etkisi büyük.

Hazirana son 6 gün kaldı ama programımız haziranlık değil, bir ömürlük. O yüzden spora devam. Haftasonuna dek işlerim çok yoğun, dediğim gibi ilk fırsatta buraya bir motivasyon gelecek.

X