Ben sizi neden daha önce bulmadım yaaaaa
Gerçekten süpersiniz . Forumu yarısına kadar okuyabildim şuan için ama hepsini okuyacağıma emin olabilirsiniz ve şuan nasıl motive oldum anlatamam
. Bi ay kadardır spor salonuna gidiyorum pek düzenli olmasa da ayrıca bugün yediklerime dikkat etmekle birlikte Jillian Michaels - 30 day shared a başladım . Aslında evde pilates yapmakta istiyorum. Kilolu olduğum söylenemez 1.70 boy 63 kiloyum 32 yaşındayım ve yaklaşık 1-2 sene öncesine kadar hiç 57 kgyi bile geçmemiştim şuan bu durumda olmak ve fazlasıyla yağ bağlamış olmak çok sinir bozucu
bu yağları yakıp vücudumu toparlamam için ne tavsiye edersiniz hangi programı uygulamam daha doğru olur ? Bu arada gerçekten emeğinize sağlık harikasınıız
Çok teşekkür ederim tüm paylaşımlar için :)
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, böyle olumlu mesajlar inanılmaz mutlu ediyor beni.
Eğer 90 günlük bir paket istiyorsanız p90, p90x ya da p90x3 önerebilirim. Eğer daha fazlasını kaldırırım diyorsanız Insanity ya da Insanity Max 30 tavsiye ederim. Bunlar oldukça etkili programlar.
P90 kolay başlangıçlar için, p90x3 ise 30 dakika süren p90 programı.
P90x ve Insanity daha zor programlardır ama daha etkili sonuç alırsınız.
Insanity max 30 ise kardiyo temelli 30 dakikalık bir program.
Jillian Michaels'in ise 30 day shred'ini denemiş, 1 ayda oldukça incelmiştim.
Onun yanına Banish Fat Boost Metabolism eklerseniz, hızlı eritir.
Ben sizin yerinizde olsam kardiyo temelli değil, ağırlık temelli çalışırım. Kas kütlenizi arttırınca vücudunuz sıkılaşacak ve incelecektir, kardiyo ile ter atmanıza gerek kalmadan güzel bir fiziğe sahip olursunuz. Ağırlık çalışmaktan korkmayın, günde 3000 - 4000kalorilik yemek yemedikçe şişip kaslanmazsınız. Aksine kas kütlesini arttırmak daha ince ve sıkı gösterir.
Sizin sıkılaşma programları çalışmanız lazım. Jillian Michaels'in No More Trouble Zones (kol, kalça, karın hedefli spor yaptırıyor), 30 day shred ve ripped in 30 programları uygun görünüyor. Onun haricinde p90 ve Insanity Max 30 de yapabilirsiniz.
Bu önerilerim spor salonu harici önerilerdi. Spor salonuna gidiyorsanız oradaki koçunuzun programına uymalısınız. Umarım iyi bir koçunuz vardır. Haftada 3-4 günlük spor salonu çalışması gayet yeterli. Birer gün ara verin, birden yüklenmeyin vücudunuza. Eğer zaten bir spor programı planınız varsa, yukarıda verdiğim programlar vücudunuzu fazlasıyla yorar.
Diyetinize dikkat edin, vücudunuza günde 30-40 dakikalık çalışma yaptırın. 3 ay içinde incelecek ve sıkılaşacaksınız, emin olun :)