- 21 Ekim 2009
- 411
- 707
kesinlikle tarçın bi mucizecanım tarçınlı su iç baya durduruyoo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kesinlikle tarçın bi mucizecanım tarçınlı su iç baya durduruyoo
Hiç denemedim, ama porsiyon dağılımı mantıklı görünüyor.Peki Ayça Kaya'nın 53333 sayarak zayıfla hakkında ne düşünüyorsunuz ?Bilgi vermem gerekirse boy ve kiloya göre değişiyor hesaplama
5 porsiyou tahıla (1 dilim ekmek,1 kepçe çorba,
3 porsiyon et grubuna buda 1 adet yumurta ,avuçiçi kadar et ve de 1 dilim peynir olarak
3 porsiyon süt
3 porsiyon meyve
3 porsiyon yağ (3 adet ceviz,5 adet zeytin gibi
Doğru beslenemiyor olabilirsiniz. Açlık krizi gece vakitlerinde başgösteriyorsa, gün içerisinde doğru besinleri doğru miktarda tüketmeme ihtimaliniz var. Ayrıca sıkıntı açlığı denen bir şey var, yemek yemenize ve tok olmanıza rağmen canınız bir şeyler istiyorsa, sağlıklı atıştırmalardan tüketin. Genellikle vücudumuz susuzluk ile açlığı karıştırır, büyük bir bardak su için. Hala canınız bir şeyler istiyorsa; salatalık, kırmızı tatlı biber, yaşil biber, kırmızı lahana gibi yiyecekleri yiyebilirsiniz. Ben bu tür az kalorili, bol lifli ve mideyi şişiren yiyecekler kemirerek can sıkıntımı gideriyorum. Bunun haricinde haşlanmış yumurta ve yoğurt da önerimdir.arkadaşlar akşam yemek yemek istiyor canım nasıl tutuyosunz kendinizi heelp
Doğru beslenemiyor olabilirsiniz. Açlık krizi gece vakitlerinde başgösteriyorsa, gün içerisinde doğru besinleri doğru miktarda tüketmeme ihtimaliniz var. Ayrıca sıkıntı açlığı denen bir şey var, yemek yemenize ve tok olmanıza rağmen canınız bir şeyler istiyorsa, sağlıklı atıştırmalardan tüketin. Genellikle vücudumuz susuzluk ile açlığı karıştırır, büyük bir bardak su için. Hala canınız bir şeyler istiyorsa; salatalık, kırmızı tatlı biber, yaşil biber, kırmızı lahana gibi yiyecekleri yiyebilirsiniz. Ben bu tür az kalorili, bol lifli ve mideyi şişiren yiyecekler kemirerek can sıkıntımı gideriyorum. Bunun haricinde haşlanmış yumurta ve yoğurt da önerimdir.
GÜNÜN MOTİVASYONU (Kısa olacak bu seferki, bu seferlik böyle olsun)
Gün içinde içeride yediğiniz her şey, dışarıdaki görüntünüz olacak.
Bu ay yediğiniz her şey, gelecek ayın fiziğini oluşturacak.
Her açlık krizi, her kaçamak, her "Bir kereden bir şey olmaz" sizi amacınızdan bir gün uzaklaştırıyor.
1 Hazirana 94 gün kaldı. Hala başlamayanlar için artık 90 günlük programlara başlama vakti. P90, Insanity Max 30, Advanced Tae Bo'yu öneririm.
Son günlerdeki favorim:
Bu da benim bu spor sonrası sırtımda olan atletim:
Ön kısmı
Sırt
Ve bu sadece atletteki kısım. Taytım, sırtım, yüzüm, her yerim ter içinde kaldı.
Sağlam bir kardiyo arayanlara tavsiye ederim. En az 200 kalori yakıyorsunuz.
Ayrıca karın kaslarım hafiften belirmeye başladı, 1 ay sonra ben de başarabilirsem fotoğraf paylaşmak istiyorum.
Umarım nazar değmez, maşallah deyin.
Hepimize maşallah :)
Ayrıca şunu tekrar edelim.
Bir günde almadığınız kiloları 1 günde veremeyeceksiniz.
Bazen spor yapamayacaksınız.
Acıkacak, kaçamaklar yapacaksınız.
Hepimiz insanız, hata yapabiliriz, enerjimiz hep en üst seviyede olacak diye bir durum yok.
Ama amacınıza en çok bu sefer yaklaşacaksınız.
Çünkü ilk kez bu sefer pes etmiyorsunuz.
Çünkü ilk kez bu sefer her hatanıza rağmen devam edeceksiniz.
Çünkü ilk kez bu sefer vaz geçmiyorsunuz sağlıktan.
Devam edin, her kaçamağınıza, her kaytarmanıza inat.
Hatta kaçamak yaptıysanız daha fazla ter dökün sporda.
Kaytardıysanız bunu telafi edecek şekilde çıkın yürüyün, 1 saat daha fazla.
Başaracaksınız.
Kocaman bir Maşallah Leithiacığım, Kasların belirmesi insanı nasıl da mutlu ediyor değil mi ya
Kaslarının hareketlerini , yapım çalışmalarını farkedebiliyor musun spor sonrasında sende Leithiacığım, yoksa ben yağ yakımıyla falan mı karıştırıyorum diycem ama yok dünden beri karın kaslarım belimi sımsıkı sarıyor bi hareketler oluyor anlatılmaz derecede güzel bir duygu
cok etkilendimm yaa tesekkurlerrKas ağrısı hissediyorum iyi çalıştığım günlerde. Onun haricinde günden güne incelme de var. Belimin 72 cm'e indiği gün mutluluktan havaya uçtum, ama hala o 6 tane baklavayı göreceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Pes etmek yok.1 haziranın gelip çattığını hayal edelim. 3 ay göz açıp kapayıncaya dek geçti. Biz de hiç vazgeçmedik amacımızdan, beslenmemize dikkat ettik ve spor yaptık sürekli. Aldığımız sonuçlarla övünme vakti!
Yukarıdaki motivasyonum gözüme yeterli gelmedi, işlerimi de bitirdim ve vakit bulabildim diye bir motivasyon daha hazırladım.
GÜNÜN MOTİVASYONU
Arkadaşlarım ne zamandır zayıfladığımı, inanılmaz inceldiğimi söylüyordu. Eski halimle yeni fotoğrafımı yan yana getirince fark ettim. Evet, çok kilo verdim. Hala sırrımın ne olduğunu soruyor, imrenerek yeni fiziğimi inceliyorlar.
Şimdi bir atlet bile geçirsem üzerime, çok şirin oluyor üstümde.
Geçen gün gidip skinny kot alışverişi bile yaptım. Yeni dar pantolonum üzerime inanılmaz yakıştı! Ne istersem giyebilmek harika bir duyguymuş!
Sadece belim incelmedi, karın kaslarım da ortaya çıktı. Yaz mevsimi de gelmişken, kısa üstleri giyip onları gururla gösterme vakti geldi.
Sadece karın kası değil olay. Vücudum da daha sağlıklı, fit ve dayanıklı. Eskiden çabucak yorulurken; artık çoğu kişinin yapamadığı hareketleri kolaylıkla yapabiliyorum. Kendimi çok güçlü ve canlı hissediyorum.
Hatta yaptığım pilatesler de işe yaramış. Esnekleşmişim. Eskiden eğildiğimde parmaklarıma bile dokunamazken, şimdi vücudumun sınırlarını yeniden keşfediyorum.
Spor sayesinde ne giysem yakışıyor. Üstelik çok seksi ve çekici görünüyorum. Bu görüntü bana özgüven de sağladı, artık kendinden emin bir şekilde yürüyorum. Kendimi çok güzel buluyorum.
Bol üstler, büyük boy kıyafetler bile beni narin gösteriyor. Omuzlarımdan dökülen kıyafetler giymeye bayılıyorum.
Geçen gün tatile gittik, deniz kenarına. İlk kez çekinmeden kısa tişört ve yazlık şortumu giydim. Üstelik çok yakıştı.
Sanki gençleşmişim bile. Kilo verince yüzüm de incelmiş, herkes olduğumdan 5 yaş genç göründüğümü söylüyor. Zaten sadece görüntü olarak değil, enerjik olma açısından da 5 yaş daha genç hissediyorum.
Artık giyemediğim pek çok iç çamaşırı, mini etek ya da kısa şort üzerimde daha kibar duruyor. Eşime sürpriz yaparak bir iki yeni çamaşır aldım, bayılacak.
Bikini üzerimde inanılmaz duruyor. Göbeğimi mayoyla saklama dönemim bittiği için çok seviniyorum.
Eşimin karşısına da çıkmaktan çekinmiyor, vücuduma güvendiğim için saklanma ihtiyacı duymuyorum. O da beni daha güzel bulduğunu, yeni fiziğimi çok beğendiğini, hatta beni kıskandığını söyledi.
Eğilip oturunca pörtleyecek bir göbeğim kalmadığı için seviniyorum. Dümdüz bir karna sahibim.
Bu yaz pareolarla ya da havlularla denizden çıkar çıkmaz vücudumu saklamama gerek kalmadı.
Yaptığım squatlar da işe yaramış görünüyor. Tahta gibi dümdüz olan kalçamdan ya da aşırı geniş basenlerimden kurtuldum.
Bir tişört ve bir kot giyerek dışarı çıkıyorum, yine de enfes görünüyorum.
Köprücük kemiklerim, omuzlarım, boynum oldukça zarif görünüyor.
Spora çıkarken kendimi enerjik ve canlı hissediyorum, heyecanla spor vaktimi bekliyorum. Spor salonuna gidince tüm yıl spor yapmayan, sağlıksız beslenen ve yaz yaklaştığı için haziranda spora başlayarak zayıflamaya çalışanları görüp üzülüyorum.
Sırtımda yağ kalmadı. Sırt dekolteli kıyafetler giyiyorum bu yaz.
Bu kibar dekolteyi üzerimde hakkıyla taşıyorum.
Yeni bikini aldım, mayomu da rafa kaldırdım. Tüm yılın emeğini keyifle sürdürebilirim artık.
Eski kıyafetlerim bol geliyor, büyük boy kıyafet giysem bile kimse karnımı saklamaya çalıştığımı düşünmüyor, aksine üzerimden dökülüyor. Yeni kıyafet alışverişine çıkmalıyım.
Eskiden en büyük boy giyerdim, medium bile büyük geliyor şimdi. Pardon, bakar mısınız, bu şortun small boyu elinizde mevcut mu acaba?
Eskiden renkli pantolonlar şişman gösteriyor diye giyemezdim. Daha zayıf görünmek için sürekli siyah giyinirdim. Şimdi her renk giyebiliyorum. Dolabımı renkli kıyafetlerle donatacağım bu yaz.
Emeklerim karşılığını verdi. Yaz geldi ve ben kilo verip inceldim, sıkılaştım. Yaza hazırım.
Ama spor yapmayı bırakmayacağım, artık kendime iyi bakacak ve fit bir hayat süreceğim.
------------------------------------------------------
Umarım beğenmişsinizdir. Yeter ki şu 94 gün hakkını vererek hazırlanalım, bu yaz biz de yazıdakiler gibi olabiliriz. Yazıyı gerçekten hissederek, kendinizi o şekilde hayal ederek okuyun.
94 gün sonra nereden nereye geleceğinizi düşünün.
Bu hayal imkansız değil, emeklerimizin karşılığını alacağız!
Bu hayale kavuşmak için dişimizi 94 gün daha sıkacağız, hepsi bu.
Devam edin. Başaracağız!
Arkadaşlarım ne zamandır zayıfladığımı, inanılmaz inceldiğimi söylüyordu. Eski halimle yeni fotoğrafımı yan yana getirince fark ettim. Evet, çok kilo verdim. Hala sırrımın ne olduğunu soruyor, imrenerek yeni fiziğimi inceliyorlar.
Tabii. İnternette bir sürü metin içerikli spor programı var, ama size tavsiyem 4 ana harekettir. Burpee, jumping jack, squat ve plank. Bu 4 hareketi sayılarını ve sürelerini arttırarak yapmanız bile tüm vücudu çalıştırır. Hareketlerin nasıl yapıldığını google'a yazarak öğrenebilirsiniz, ya da bu konunun önceki sayfalarında (hangi sayfada hatırlamıyorum) yapılışlarını öğrenebilirsiniz.En önemlisi ben kendime 40 50 dakikalık tüm vücut programı hazırlaya bilirmiyim işe yararmi?
Fotoğraftaki ben değilim, sadece 1 haziranda hayallerimiz gerçekleşmiş ve istediğimiz görüntüye kavuşmuş olsaydık nasıl bir metin yazardık diye düşünüp hepimizin ağzından yazdım. Motivasyonun işe yaradığına sevindim.ilk resimden ikinciye ne kadar vakitte gelebildiniz acaba?
Ben de daha geçen hafta t25'e başladım.
yaşım 28 boyum 166 kilom geçen hafta 73,3'tü şimdi 72,1 olmuş
Ama yediklerime dikkat edemedim.
Bu hafta yediklerimden de kısacağım. Yazınız çok güzel omuş.
Haftaya daha motivasyonlu başlamamı sağlayacak.
Çok teşekkür ederim.
CANIM YAAAA. VALLA İLAÇ GİBİ GELİYORSUN. SENİ HER OKUDUĞUMDA DAHA DA Bİ AZİMLENİYOR DAHADA GAZA GELİYORUM. SÜPERSİN. BİZLER İÇİN KENDİN İÇİN UĞRAŞ VERİP BURAYA YAZDIĞIN İÇİN ÇOOKK AMA ÇOOOKKK TEŞEKKÜR EDERİM. NASILDA TAM İÇİMİZE DOKUNUYORSUN. ALLAH GÖNLÜNDE NE VARSA VERSİN İNŞALLAHTabii. İnternette bir sürü metin içerikli spor programı var, ama size tavsiyem 4 ana harekettir. Burpee, jumping jack, squat ve plank. Bu 4 hareketi sayılarını ve sürelerini arttırarak yapmanız bile tüm vücudu çalıştırır. Hareketlerin nasıl yapıldığını google'a yazarak öğrenebilirsiniz, ya da bu konunun önceki sayfalarında (hangi sayfada hatırlamıyorum) yapılışlarını öğrenebilirsiniz.
Fotoğraftaki ben değilim, sadece 1 haziranda hayallerimiz gerçekleşmiş ve istediğimiz görüntüye kavuşmuş olsaydık nasıl bir metin yazardık diye düşünüp hepimizin ağzından yazdım. Motivasyonun işe yaradığına sevindim.
Yeni Motivasyon
Yeniden başlamaktan bıktım demek istemiyorsan, pes etmekten vazgeç.
Dün sporumu yapmadıysam, önemli değil artık. Çünkü dünü değiştiremem.
Ama bugün henüz sporumu yapmadıysam, bugünü değiştirebilirim.
Kendinizi spordan caymak için kandırmak yerine,
Spor yapmak için kandırmaya çalışın.
"Sadece 5 dakika yapıp bırakacağım" deyip başlatın spor programını.
"Bugün sadece izleyeceğim, yapmayacağım" deyip izleyin videoyu sadece.
Videoyu açınca bile fikriniz değişecek.
Meğer programdaki en zor hareket, şınav ya da mekik değil, başlama düğmesine basmakmış.
Beynimiz çok güçlü bir makine.
İçine olumlu düşünceler doldurduğumuz anda,
HAYATIMIZ İYİ YÖNDE DEĞİŞİYOR.
Öyleyse inan başaracağına.
Öyleyse devam et mücadeleye.
Neden vazgeçesin ki şimdi?
Vazgeçince vücudun değişecek mi? Hayır.
Ama vazgeçmeyince değişecek.
Devam et, elinde sonunda olacak.
Hala değişim görmediğin için umudun mu kırıldı?
Aynaya bakıp bir değişim görmediği halde, hala inatla kendine inancını kaybetmeyenler,
hala spora devam edenler ve günün birinde başaracağını bilenler,
işte bunu başaranlar elinde sonunda amacına ulaşacak.
Zayıflayanlarla eski kilosunda kalanlar arasındaki tek fark, bu.
KARARLILIK!
Cesaretsizler başlamaya cesaret edemezler.
Güçsüzler asla bitiremezler.
Kazananlarsa asla vazgeçmezler.
Sadece 21 gün devam et spora, 21 gün sonra spor alışkanlığın olacak.
Sadece 21 gün şekeri kes, 21 gün sonra şekerli her şey sana zehir tadında gelecek.
21 gün sonrası her davranış, alışkanlığa dönüşür.
Kendine sor.
Nereden nereye geldin, bak!
Neler yaptın?
Neler yapabilirdin?
Şimdi nasıl devam ediyorsun hayatına?
Seni durduran nedir? Hiçbir şey.
Engel olan var mı amacına ulaşmana?
Senden başka?
Sana senden başkası engel olamaz.
Başarmak için alt etmen gereken tek rakibin, sensin.
Ya gerçekten hakkını vererek gir bu işe,
Ya da aynı bedende kalmaya devam et.
Seçim senin.
Değişim gücü, senin ellerinde.
Kilo vermek, spora devam etmek ve sağlıklı yaşamak;
Bir zihin mücadelesidir.
Vücut yorulmaz, beynimiz yorulduğumuzu sanar.
Vücut dayanır, beynimiz dayanamayacağım diye sızlanır.
Kendinle savaş vermektir.
Pes etmeyeceğini kendine kanıtlamaktır.
Kendi beynine hükmetmektir.
Yaz vücutları kışın yapılır.
3 ayın var.
Bu 3 ayda ne yaparsan, bu yaz onunla gezeceksin.
Ya yapaRsam?
Ya devam etmek kadar kolaysa sağlıklı ve fit bir hayat?
Devam.
İnatla spora, sağlığa, mücadeleye devam.
harikasin canim gerçekten acayip motive oluyoruz.Tabii. İnternette bir sürü metin içerikli spor programı var, ama size tavsiyem 4 ana harekettir. Burpee, jumping jack, squat ve plank. Bu 4 hareketi sayılarını ve sürelerini arttırarak yapmanız bile tüm vücudu çalıştırır. Hareketlerin nasıl yapıldığını google'a yazarak öğrenebilirsiniz, ya da bu konunun önceki sayfalarında (hangi sayfada hatırlamıyorum) yapılışlarını öğrenebilirsiniz.
Fotoğraftaki ben değilim, sadece 1 haziranda hayallerimiz gerçekleşmiş ve istediğimiz görüntüye kavuşmuş olsaydık nasıl bir metin yazardık diye düşünüp hepimizin ağzından yazdım. Motivasyonun işe yaradığına sevindim.
Yeni Motivasyon
Yeniden başlamaktan bıktım demek istemiyorsan, pes etmekten vazgeç.
Dün sporumu yapmadıysam, önemli değil artık. Çünkü dünü değiştiremem.
Ama bugün henüz sporumu yapmadıysam, bugünü değiştirebilirim.
Kendinizi spordan caymak için kandırmak yerine,
Spor yapmak için kandırmaya çalışın.
"Sadece 5 dakika yapıp bırakacağım" deyip başlatın spor programını.
"Bugün sadece izleyeceğim, yapmayacağım" deyip izleyin videoyu sadece.
Videoyu açınca bile fikriniz değişecek.
Meğer programdaki en zor hareket, şınav ya da mekik değil, başlama düğmesine basmakmış.
Beynimiz çok güçlü bir makine.
İçine olumlu düşünceler doldurduğumuz anda,
HAYATIMIZ İYİ YÖNDE DEĞİŞİYOR.
Öyleyse inan başaracağına.
Öyleyse devam et mücadeleye.
Neden vazgeçesin ki şimdi?
Vazgeçince vücudun değişecek mi? Hayır.
Ama vazgeçmeyince değişecek.
Devam et, elinde sonunda olacak.
Hala değişim görmediğin için umudun mu kırıldı?
Aynaya bakıp bir değişim görmediği halde, hala inatla kendine inancını kaybetmeyenler,
hala spora devam edenler ve günün birinde başaracağını bilenler,
işte bunu başaranlar elinde sonunda amacına ulaşacak.
Zayıflayanlarla eski kilosunda kalanlar arasındaki tek fark, bu.
KARARLILIK!
Cesaretsizler başlamaya cesaret edemezler.
Güçsüzler asla bitiremezler.
Kazananlarsa asla vazgeçmezler.
Sadece 21 gün devam et spora, 21 gün sonra spor alışkanlığın olacak.
Sadece 21 gün şekeri kes, 21 gün sonra şekerli her şey sana zehir tadında gelecek.
21 gün sonrası her davranış, alışkanlığa dönüşür.
Kendine sor.
Nereden nereye geldin, bak!
Neler yaptın?
Neler yapabilirdin?
Şimdi nasıl devam ediyorsun hayatına?
Seni durduran nedir? Hiçbir şey.
Engel olan var mı amacına ulaşmana?
Senden başka?
Sana senden başkası engel olamaz.
Başarmak için alt etmen gereken tek rakibin, sensin.
Ya gerçekten hakkını vererek gir bu işe,
Ya da aynı bedende kalmaya devam et.
Seçim senin.
Değişim gücü, senin ellerinde.
Kilo vermek, spora devam etmek ve sağlıklı yaşamak;
Bir zihin mücadelesidir.
Vücut yorulmaz, beynimiz yorulduğumuzu sanar.
Vücut dayanır, beynimiz dayanamayacağım diye sızlanır.
Kendinle savaş vermektir.
Pes etmeyeceğini kendine kanıtlamaktır.
Kendi beynine hükmetmektir.
Yaz vücutları kışın yapılır.
3 ayın var.
Bu 3 ayda ne yaparsan, bu yaz onunla gezeceksin.
Ya yapaRsam?
Ya devam etmek kadar kolaysa sağlıklı ve fit bir hayat?
Devam.
İnatla spora, sağlığa, mücadeleye devam.
Tabii, vücut biraz daha şekil alsın, nasipse göndermeyi düşünüyorum :)harikasin canim gerçekten acayip motive oluyoruz.
allah sana da bu ugurda mucadele eden herkese de gönlündeki bütün her şeyi nasip etsin insallah.
gecmisten bugune kilo vucut ölçüsü degisimleri ve hatta fotolarini da yayinlarsan cok iyi olur aslinda bu kadar güzel motivasyon yazan senin de degisimlerini coook merak ediyorum
Çok teşekkürler, işe yaradığına çok sevindim. Ben bu tür olumlu yorumlar geldiğinde daha da gaza geliyorum, bu başlık üyeler tarafından okundukça ben de motivasyon vermeye devam edeceğim nasipse. Haziranda hepimiz dilediğimiz kilolara ve görüntüye sağlıkla kavuşuruz inşallah.CANIM YAAAA. VALLA İLAÇ GİBİ GELİYORSUN. SENİ HER OKUDUĞUMDA DAHA DA Bİ AZİMLENİYOR DAHADA GAZA GELİYORUM. SÜPERSİN. BİZLER İÇİN KENDİN İÇİN UĞRAŞ VERİP BURAYA YAZDIĞIN İÇİN ÇOOKK AMA ÇOOOKKK TEŞEKKÜR EDERİM. NASILDA TAM İÇİMİZE DOKUNUYORSUN. ALLAH GÖNLÜNDE NE VARSA VERSİN İNŞALLAH
İNŞALLAH BU MOTİVASYONLAR HİÇ BİTMEZ. SENİNLE BİRLİKTE BİZDE 3 AYI DOLDURUYORUZ. VEE ALLAHIN İZNİYLE DEVAM EDİYORUZ. İNŞALLAH HİÇ BIRAKMAYIZ SAĞLIKLI YAŞAMI
Güzel yorumlar için teşekkürler öncelikle.slm leithia.
ben seni topiği açtığın günden beri takip ediyorum.Beğenilerimden anlamışsındır zaten.
ben haftada 1 gün pilatese gidiyorum. karın hareketlerini yaparken boynum feci ağrıyor. Kol çalışırken de boynum çok geriliyor. top ve lastikle yapılan çalışmalar daha da şiddetli ağrıtıyor.
Geçen yıl haftada 2 gün pilates yapıyordum, ilk defa düzenli spor aktivitem olduğu için hocanın gösterdiği gibi yapmaya özen gösteriyordum. Ama spora devm ettiğim aylar boyunca boynumun ağrısı kasılmaları hiç geçmedi.Hocanın yönlendirmesiyle mr çektirdim, hiç bir şey çıkmadı.
bu sene zorlandığım yerde hemen bırakıyorum.spor yapacağım diye boyun fıtığı olmaktan korkuyorum.
Hoca sırt kasların çok zayıf diyor, ondan boynuma yük biniyormuş.Kaslarımı güçlendirmem için çalıştırmam gerekiyor.Çalıştırınca da ağrısından, sızısından yatamıyorum. Bu sene kısır döngüde kaldım.
senin fikrini almak isterim.
Geçen sene mr çeken doktor fizik tedviye gidebilirsin demişti. Gitmedim.
pilates bitince boyun, kol ağrım kendiliğinden geçti..
Ben kilolarimi kalori sayarak verdim ve bu hesaplama ve tablo çok hoşuma gitti kilo vermek veya korumak için 7 günlük zikzak kalori hesabi vermiş bir gün biraz fazla diger gün az çok iyi denicem Teşekkürler leithiaInsanity Max 30'a yazdığım beslenme hesaplamasını buraya da ekliyorum. Bunlar ileri seviye hesaplamalar ama ilgilenenler ve öğrenmek isteyenler varsa, işinize yarayabilir.
Harikaaaa bi yaziydi kendim gibi hissedip okudum ve heyecanlandim resmenKas ağrısı hissediyorum iyi çalıştığım günlerde. Onun haricinde günden güne incelme de var. Belimin 72 cm'e indiği gün mutluluktan havaya uçtum, ama hala o 6 tane baklavayı göreceğim günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Pes etmek yok.1 haziranın gelip çattığını hayal edelim. 3 ay göz açıp kapayıncaya dek geçti. Biz de hiç vazgeçmedik amacımızdan, beslenmemize dikkat ettik ve spor yaptık sürekli. Aldığımız sonuçlarla övünme vakti!
Yukarıdaki motivasyonum gözüme yeterli gelmedi, işlerimi de bitirdim ve vakit bulabildim diye bir motivasyon daha hazırladım.
GÜNÜN MOTİVASYONU
Şimdi bir atlet bile geçirsem üzerime, çok şirin oluyor üstümde.
Geçen gün gidip skinny kot alışverişi bile yaptım. Yeni dar pantolonum üzerime inanılmaz yakıştı! Ne istersem giyebilmek harika bir duyguymuş!
Sadece belim incelmedi, karın kaslarım da ortaya çıktı. Yaz mevsimi de gelmişken, kısa üstleri giyip onları gururla gösterme vakti geldi.
Sadece karın kası değil olay. Vücudum da daha sağlıklı, fit ve dayanıklı. Eskiden çabucak yorulurken; artık çoğu kişinin yapamadığı hareketleri kolaylıkla yapabiliyorum. Kendimi çok güçlü ve canlı hissediyorum.
Hatta yaptığım pilatesler de işe yaramış. Esnekleşmişim. Eskiden eğildiğimde parmaklarıma bile dokunamazken, şimdi vücudumun sınırlarını yeniden keşfediyorum.
Spor sayesinde ne giysem yakışıyor. Üstelik çok seksi ve çekici görünüyorum. Bu görüntü bana özgüven de sağladı, artık kendinden emin bir şekilde yürüyorum. Kendimi çok güzel buluyorum.
Bol üstler, büyük boy kıyafetler bile beni narin gösteriyor. Omuzlarımdan dökülen kıyafetler giymeye bayılıyorum.
Geçen gün tatile gittik, deniz kenarına. İlk kez çekinmeden kısa tişört ve yazlık şortumu giydim. Üstelik çok yakıştı.
Sanki gençleşmişim bile. Kilo verince yüzüm de incelmiş, herkes olduğumdan 5 yaş genç göründüğümü söylüyor. Zaten sadece görüntü olarak değil, enerjik olma açısından da 5 yaş daha genç hissediyorum.
Artık giyemediğim pek çok iç çamaşırı, mini etek ya da kısa şort üzerimde daha kibar duruyor. Eşime sürpriz yaparak bir iki yeni çamaşır aldım, bayılacak.
Bikini üzerimde inanılmaz duruyor. Göbeğimi mayoyla saklama dönemim bittiği için çok seviniyorum.
Eşimin karşısına da çıkmaktan çekinmiyor, vücuduma güvendiğim için saklanma ihtiyacı duymuyorum. O da beni daha güzel bulduğunu, yeni fiziğimi çok beğendiğini, hatta beni kıskandığını söyledi.
Eğilip oturunca pörtleyecek bir göbeğim kalmadığı için seviniyorum. Dümdüz bir karna sahibim.
Bu yaz pareolarla ya da havlularla denizden çıkar çıkmaz vücudumu saklamama gerek kalmadı.
Yaptığım squatlar da işe yaramış görünüyor. Tahta gibi dümdüz olan kalçamdan ya da aşırı geniş basenlerimden kurtuldum.
Bir tişört ve bir kot giyerek dışarı çıkıyorum, yine de enfes görünüyorum.
Köprücük kemiklerim, omuzlarım, boynum oldukça zarif görünüyor.
Spora çıkarken kendimi enerjik ve canlı hissediyorum, heyecanla spor vaktimi bekliyorum. Spor salonuna gidince tüm yıl spor yapmayan, sağlıksız beslenen ve yaz yaklaştığı için haziranda spora başlayarak zayıflamaya çalışanları görüp üzülüyorum.
Sırtımda yağ kalmadı. Sırt dekolteli kıyafetler giyiyorum bu yaz.
Bu kibar dekolteyi üzerimde hakkıyla taşıyorum.
Yeni bikini aldım, mayomu da rafa kaldırdım. Tüm yılın emeğini keyifle sürdürebilirim artık.
Eski kıyafetlerim bol geliyor, büyük boy kıyafet giysem bile kimse karnımı saklamaya çalıştığımı düşünmüyor, aksine üzerimden dökülüyor. Yeni kıyafet alışverişine çıkmalıyım.
Eskiden en büyük boy giyerdim, medium bile büyük geliyor şimdi. Pardon, bakar mısınız, bu şortun small boyu elinizde mevcut mu acaba?
Eskiden renkli pantolonlar şişman gösteriyor diye giyemezdim. Daha zayıf görünmek için sürekli siyah giyinirdim. Şimdi her renk giyebiliyorum. Dolabımı renkli kıyafetlerle donatacağım bu yaz.
Emeklerim karşılığını verdi. Yaz geldi ve ben kilo verip inceldim, sıkılaştım. Yaza hazırım.
Ama spor yapmayı bırakmayacağım, artık kendime iyi bakacak ve fit bir hayat süreceğim.
------------------------------------------------------
Umarım beğenmişsinizdir. Yeter ki şu 94 gün hakkını vererek hazırlanalım, bu yaz biz de yazıdakiler gibi olabiliriz. Yazıyı gerçekten hissederek, kendinizi o şekilde hayal ederek okuyun.
94 gün sonra nereden nereye geleceğinizi düşünün.
Bu hayal imkansız değil, emeklerimizin karşılığını alacağız!
Bu hayale kavuşmak için dişimizi 94 gün daha sıkacağız, hepsi bu.
Devam edin. Başaracağız!