Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Sizi eleştirenlere, başaramayacağınızı söyleyenlere haykırın:
"Devam edin, başaramayacağımı tekrar tekrar söyleyin yüzüme.
Çünkü size tekrar tekrar kanıtlayacağım,
BAŞARACAĞIMI göstereceğim her birinize!"

Bugün, kendimi spor yapacak kadar seviyorum.

Spor yapacak kadar seviyorum bedenimi.

Önümüzdeki 4 haftada değiştiğinizi fark edeceksiniz,
8 haftada çevreniz fark edecek.
12. haftanın sonunda ise tüm dünya BARİZ bir değişime tanık olacak.
Tüm değişim için, 90 gün.

1 Hazirana daha 104 gün var.

Haftada 1 kilo mu veriyorsunuz?
Olsun, damlaya damlaya göl olacak.
Ayda 4 kilo mu veriyorsunuz?
Hiç kilo vermemekle karşılaştırınca, çok daha iyi değil mi?

Gelecek yıl, şimdiki halinizden onlarca kilo daha zayıf olacağınızı biliyorsunuz.
Neden bu mücadeleyi yarım bırakasınız ki?

Sizi çok daha iyi bir kendiniz bekliyor,
ona ulaşmak için bu yolculuğa inatla devam edin!

Spor yapmak, ilaçlardan ve doktor tedavisinden daha ucuz bir iyileşme yöntemidir.

Spor esnasında terleyecek, önce ölür gibi hissedeceksiniz spor yaparken,
bitirdikten sonra ise Yeniden doğmuş gibi!

Motivasyon sizi spora başlatacak,
sporu alışkanlığa dönüştürmekse onu sonsuza dek sürdürmenizi sağlayacak!

Başkasından daha iyi olmanızı istemiyorum.
Bugün, dünkü kendinizden daha iyi spor yaptıysanız yeterli.
Bugün, dünkü kendinizden daha öndeyseniz, kendinizi aştınız.

Canınız acıyor olabilir, geçecek.
Ama pes etmenin acısı vicdanınızı asla terk etmeyecek.
PES EDENLERDEN DEĞİLSİNİZ.

Nerede bıraktıysanız, oradan devam edin!
Mükemmel bir düzen değil, bir ömür boyu spor peşindeyiz.
Bugün yaptığınız her dakika hareket, her dakika aktif yaşam,
sağlıklı bir hayat için atılan kuruş kuruş yatırımdır.

Vazgeçmek, seçenekler arasında değil.
Ya bu deveyi güdeceğiz, ya da vazgeçeceğiz.
1 Haziran, bu kez bırakma peşini.
Vazgeçenlerden olmadığınızı kendinize kanıtlayın!
Kendinize, neler yapabileceğinizi, potansiyelinizi GÖSTERİN!
Bu sizin elinizde!
Ve yapabilirsiniz!
Yapacaksınız!

Devam edin, yeter.

leithia canım cevabın için teşekkürler benim en büyük sorunum göbek ve alt karın ikitane doğum yaptım nasıl kurtulabilirim bugöbekten bana tavsiye edebileceğin bi program yada video varmı bu arada senin yüklediğin jillian videosunu yapıyorum bir aybunu yapıcam buna ek olarak karın için ne önerirsin bütün vucudum sıkılaştı ama göbek aynı duruyok çok can sıkıcı :-( :-( :-(

Jillian'ın Banish Fat'ini 3 gün, "6 Week, Six Pack" programını diğer 3 gün yapabilirsiniz. Bu sırf karın programı ve kesinlikle işe yarayacaktır.

3 hafta 1. kademe, kalan 3 hafta 2. kademe yapılacak.

Merhaba leithia acaba zumba hakkında ne düşünüyorsun ben zumbada yapıyorum ...verecek daha çok kilom var ...ben herhalde kilolarimi verip ondan sonra sıkílaşsam daha iyi olacak...sence ne yapmalıyım kararsız kaldım ....

Jillian'ın Banish Fat'ini 3 gün, "6 Week, Six Pack" programını diğer 3 gün yapabilirsiniz. Bu sırf karın programı ve kesinlikle işe yarayacaktır.

3 hafta 1. kademe, kalan 3 hafta 2. kademe yapılacak.
Bu videodaki hareketlerden bazılarını yaptım bir yarım saat önce ve şu an bacakarim hala agriyo adeta beni tasimiyolar ...ama bence bu iyi bir şey demekki faydası oldu ...birde acayip ter attırdı...

canım göbek için olanı yaptın demi nasıl çok zormu işe yarıyomu göbekte

Bu videodaki hareketlerden bazılarını yaptım bir yarım saat önce ve şu an bacakarim hala agriyo adeta beni tasimiyolar ...ama bence bu iyi bir şey demekki faydası oldu ...birde acayip ter attırdı...
Geç yanıt verdiğim için kusuruma bakmayın. Eğer vücudunuz bir düzene ve programa alıştıysa, 1 ay sonra bu düzeni değiştirmeniz gerekiyor. Verdiğim videodaki hareketler sizi zorladıysa, terlettiyse, kas ağrısı ve sonraki gün et kesilmesi yaşıyorsanız, işe yarıyor demektir. Vücut zorluklara ve değişimlere tepki verir. Yaptığınız program sizi zorluyorsa, sizi değiştiriyor demektir.

Zumba daha önce yapmadım, yorum yapamam o yüzden. Ama size şunu öneririm, eğer Zumba sonrası bile bu yeni program bacaklarınızı yorduysa, Zumbadan daha hızlı sonuç alacaksınız demektir.

Kilo verdikten sonra sıkılaşmak zorunda değilsiniz. İkisini bir arada yapabilirsiniz. Yeteri kadar kardiyo yaparsanız, aynı anda hem erir hem de sıkılaşırsınız. Yeter ki ona uygun beslenin. Fazla beslenirseniz, aşırı kaslanır ve kalın şişkin kaslara sahip olursunuz; gereğinden az beslenirseniz de vücudunuz tükenir, programı kaldıramaz, yataklara düşer ve hasta olursunuz. Tam arada beslenmeniz gerekiyor. Beslenirken proteini arttırın, karbonhidratı kesmeyin ama azaltın, doymamış yağ tüketin ki yağlar çözülüp erisin ve bol su için.

canım göbek için olanı yaptın demi nasıl çok zormu işe yarıyomu göbekte

Başkasında işe yarayan sizde işe yaramayabilir ya da başkasını etkilemeyen sizde harikalar yaratabilir. Bir programın bedeninizde nasıl etki edeceğini ancak deneyerek görebilirsiniz. Deneyin mutlaka; bu programı beğenmezseniz başka bir programa geçersiniz, beğenirseniz devam edersiniz.

Son düzenleme:
Tesekkur ederim ...yeme ile spor ilişkisini öğrenmem iyi oldu.bu arada ben karatay diyeti de yapıyorum iki aydır...yanı karbonhidrat yok ,şeker yok ...sebze ,et ,baklagil ağırlıklı besleniyorum.dün bu videoyu beş dk dan az bir sure yapmama rağmen yanı bazı hareketlerini yaptım ama hala kollarim ,özellikle bacaklarim çok agriyo ...ama buna rağmen yatarken yirmi mekik çekip öyle yattım(mekik çekmeyi de hiç sevmem çok yoruyo diye )ama kendimi zorladim on tane çekeceğim diye başladım yirmi tane çektim... Ve huzurlu bir şekilde uyudum.

leithia çok tşk ederim canım tavsiyelerin için, gerçekten moral ve motivasyonumuzu yükseltiyorsun, spor yapmak istemesem bile topiğine göz atınca yükselip spora başlıyorumkoşu bandında yarım saat yürüyerek başladım işe bir de squat programı var ya 50 squat la başlayıp her gün artırarak yapıyorsun onu yapıyorum 1 hafta böyle devam edicem ne dersin yeterli olur mu sence

Harika, şunu bilin ki yaptığınız egzersiz sizi zorlamışsa, sizi değiştirir. Kas ağrısı ve acı çekilmeden yapılan 100 mekik değil; doğru ve etkili bir şekilde yapılan, gerçekten karın kaslarını acıtan 5 mekik insanı değiştirir. Beslenmeniz güzel, sporda da vücudunuzu şaşırtmışsınız. Bu düzeni sürdürün, 2 hafta sonra yeni egzersize geçip değiştirin.

Motivasyonlarımın işe yaramasına çok seviniyorum. Arada bana değişim fotoğraflarını yollayanlar oluyor, o zaman da ben gaza geliyorum.

Yaptığınız sporlar bacak üzerine genelde, daha etkili bir değişim için tüm vücudu hedefleyen bir program öneririm. Eğer programınız yoksa, burpee denen hareketi öneririm. Hiç spor yapmak istemeyen biri bile sabah kalkıp burpee hareketini kendisini zorlayana dek yaparsa, tüm vücudu çalışır. Sabah 5-10 dakika yapılan bir burpee feci terletir ve karın bacak sırt omuz tüm vücudu çalıştırır. Bu arada beslenmenize de dikkat edin.

Burpee nasıl yapılır, aşağıda:

Günün Motivasyonu:

Neden motivasyonumuz düşüyor?

Çünkü aşağıdaki taktikleri uygulamıyoruz:
1- Kendinize inanın.
2- Devam edin.
3- Kaçırdığınız günler için kendinizi suçlamayın, sonraki gün kaldığınız yerden devam edin.
4- Kendinizi kimse ile karşılaştırmayın.
5- Rakibiniz sadece kendiniz olsun, dün yaptığınız hareketten 1 fazlasını yaptığınız müddetçe doğru yoldasınız.
6- Beslenin. Zayıflamaya, aç kalmaya değil; doğal beslenmeye odaklanın.
7- Etrafınızı olumlu düşüncelerle çevirin, olumsuz enerji verenlerden uzaklaşın.
8- Ayda 1 kez değişiminizi fotoğraflarla karşılaştırıp belgeleyin.
9- Sınırlarınızı bilin. Ne sakatlanacak kadar çok, ne de etki etmeyecek kadar az spor yapın. İkisinin arası olsun.
10- Her gün, mutlaka, canınız istemese bile, programınızı içeren spor videosunun başlama tuşuna basın!

Kendinizi değiştirecek güce, dayanıklılığa, tutkuya, sabıra sahipsiniz.
Değişim, sizin elinizde.

Kendi bedeninizin görüntüsü, sizin kontrolünüzde.

Bahane bulmak, sizin kendinizden kaçışınızdır.
Her zorluğa rağmen spor için fırsat yaratmaksa, yine sizin iradeniz ve kararlılığınızdır.

Yorgun olsanız dahi, spor yapın.
Dirileşecek, canlanacak ve az önceki tükenmiş halinizden sıyrılacaksınız.

Yeniden doğacaksınız!

Çok zor günler mi geçiriyorsunuz, beyniniz çok mu dolu?
Mutlaka spor yapın!
Spor düşüncelerinizden uzaklaşmanıza, zihninizi dinlendirmenize, rahatlamanıza, mutlu olmanıza yardımcı olacak.

Stresli misiniz?
İşte mutlaka spor yapmak zorunda olduğunuz bir andır bu!
Tüm olumsuz düşüncelerden, sıkıntılardan, dertlerden kurtulacak; zehirli toksik negatif düşünceleri ter yoluyla atarak hafifleyeceksiniz.

Sırtınız, boynunuz, başınız mı ağrıyor?
Spor en etkili ilaçtır! Ağrı kesiciden daha doğal, kimyasal maddeler içermeyen, en sağlıklı iyileşme yoludur.

Vaktiniz mi yok?
Spor yapın!
Kendinize ayırdığınız vakittir, benliğinize dönüştür, bu dünyada en saygı duyduğunuz kişiyle -kendinizle- vakit geçirme yoludur ve kendinize ait en muhteşem armağandır sağlık.

Başarılı olanlar, mutlaka zaman ve fırsat yaratır.
Başarısız olanlarsa mutlaka bahane üretir ve mızmızlanır.

Ne kadar yol kat ettiğinize bakın.
Şimdi devam etme zamanı.
Geriye dönüp vazgeçme değil, devam edip yolu bitirme zamanı.
Söz verdim kendime ve kendime verdiğim sözü tuttum deme zamanı.

Sandığınızdan daha güçlüsünüz.
Bir kadının, hayatı boyunca kendi vücuduna saygı göstermemesi,
Bedeninin potansiyelini keşfedememesi,
Kendisini en güçlü ve güzel gördüğü anı yaşayamaması ne yazık.
O kadınlardan olmayın.

İstedim, ve başardım diyenler arasına girin.
Dileyerek değil, bunun için ter dökerek amacınıza ulaşacaksınız.
Keşkelerle değil, her gün bunun için mücadele ederek...

Fit insanlara bakıp özenmek yerine, başkalarının bakıp özeneceği vücuda kavuşma zamanı.
Bunun için çabalamadan, bu iş olmayacak.
Ne verirseniz, onu alacaksınız.
Şimdi elinizden gelenin en iyisini verme zamanı!

evet çok etkili bir hareket gerçekten bu, ilk defa yapacak olanlar alışana kadar şınavsız olarak da yapabilirler

Lehitia karın için tavsiye ettiğin six week onu indirdim denedim çok basit geldi bana devammedeyimmi yoksa daha önce yüklediğin 55 dk olan jillianla birlikte yapsam çokmu ağır olur..

Lehitia karın için tavsiye ettiğin six week onu indirdim denedim çok basit geldi bana devammedeyimmi yoksa daha önce yüklediğin 55 dk olan jillianla birlikte yapsam çokmu ağır olur..
Basit geldiyse ikinci seviyesini deneyebilirsiniz ama normalde o videodaki hareketler epey karın çalıştırıyor. Eğer zorlanmadıysanız; hareketleri sadece karın kasınızı kullanarak değil, sırt kaslarınızdan destek alarak yapmış olma ihtimaliniz yüksek. Sırt kaslarından destek almak da karın çalışırken sakıncalı, sakatlanma riski doğuruyor.

Hareketleri doğru yaptıysanız ve gerçekten size kolay geldiyse; wellvideo . net sitesinde ilgili videonun ikinci kademesi bulunmakta. Aşağıya linkini ekleyeceğim ancak Kadınlar Kulübü'nde site uzantıları bazen değiştiriliyor, linke ulaşamazsanız google'a "six weeks six pack level 2" yazarak da bulabilirsiniz.

http://wellvideo.net/video/jillian-michaels-six-weeks-6pack-level-2.html

Bu video da etkili gelmediyse, Jillian'ın No More Trouble Zones'unu öneririm, o videoda tüm sorunlu bölgeleri hedefliyor. (Karın Kol Kalça)

Jillian harici bir karın egzersizi istiyorsanız, ilk sayfada 8 dakikada karın videosu var; doğru yapıldığında en kaslı karınlıların bile kaslarına ağrı saplar. Tavsiye ederim.

55 dakikalık Jillian videosunun üzerine yapmanızı tavsiye etmem, spor için bir günde 1 saati aşmayın. Haftanın her gününe yayılmış yarımşar saatlik spor bile, düzensiz yapılan spordan etkilidir. Benim günlük sporum 45 dakika, fazlası bünyeyi zorlar. Atlet ya da sporcu olmadıkça o kadarına gerek olduğunu düşünmüyorum. Ancak karın egzersizi konusunda tek tavsiyem, her gün değil birer gün arayla yapmanızdır. Karın kaslarına dinlenecek gün verdiğiniz anda, daha hızlı şekillendiklerini göreceksiniz.

Merhaba Leithia. Ne yazık ki yine düzenli devam edemiyorum. Düzenli yaptığım tek şey yazdığın motviasyon yazılarını okumak. Onları okuup bir sey yapmadıkça da daha kötü hissediyorum. Belki dönemsel bir şeydir. Haftada 4 gün aksatmadan spor yaptığım bir hayat istiyorum ama ne yazık ki harekete geçmiyorum
Belki buraya yazmak vicdanen beni zorlar ve bir şeyler yapmaya başlarım diye yazıyorum. Son motivasyon yazın yine çok güzeldi, eline sağlık.

Çünkü iç motivasyondan değil, dış motivasyondan besleniyorsunuz. Daha bugün bu konu hakkında yazı yazmayı planlıyordum, yazınız tam da üzerine geldi. Belki yardımcı olabilirim.

GÜNÜN MOTİVASYONU

Beynimiz tuhaf işliyor. Harekete geçmek için önce motivasyona ihtiyacımız olduğunu sanıyoruz ancak tam tersi geçerli.

Motivasyon -> Hareket şeklinde değil, Hareket -> Motivasyon şeklinde bir yolumuz var. Yani harekete geçtikten sonra gaza geliyoruz, tam tersi durumundaysa gaza geldikten sonraki harekete geçişlerimiz ise bir süre sonra sönüyor.

Benim yazdıklarımı okumak size dıştan bir ateşleme sağlıyor, bu ateşleme ile bir süre ilerliyorsunuz ama kendi ateşinizi yakmadıkça uzun süreli ilerlemeniz mümkün değil. Kendi iç motivasyonunuza ulaşmanız gerek.

Yani spor yaptıkça, spor yapma motivasyonunu elinizde tutarsınız.

Peki bunu nasıl sağlarsınız?

Öncelikle bunu gerçekten istiyor olmanız lazım.
Sporu bırakınca, eski beslenme düzeninize dönünce hayatınızda bir değişim ya da amaç görmüyorsanız, bu yeni düzeni sürdürememeniz normaldir.

Önce amaç seçin. Önünüze bir hedef koyun ve kendinize inanın. Bunu gerçekten, kalpten isteyin.

Kendimden örnek vereyim;
Ben bir amaç seçtim, 1 Haziran diye zaman limiti koydum ve o güne dek elimden geleni yapmayı seçiyorum.
Dedim ki, 1 Haziran geldiğinde yazın kumsalda vücudumu havlu ile saklamayacağım.
Dedim ki, bu yaz kısa üstler giyip karın kaslarımı göstereceğim.
Dedim ki, sevdiğim yiyeceğin bana verdiği keyif 1 dakika ama sevdiğim fiziksel görüntünün bana verdiği keyif bir ömür sürüyor.

Görüntü kısmı bir yana, bu yüzeysel istek zamanla terk etti beni. Artık sağlıklı yaşama aşık oldum.
Artık sadece görüntü olarak değil, dışı kadar içi de sağlıklı bir beden arzusundayım.

Sonra yaşlı ve fit insanları gözlemledim.
Dedim ki, ben 60 yaşına geldiğimde yataktan kalkamayan biri olmayacağım.
En fazla 40 yaşında görünen, sağlıklı, enerjik yaşlılardan olacağım.

Hayatından sporu çıkarmayan insanların yaşlılıkları ile sporsuz bir hayat süren, mezara girmeden yürüyen ölü gibi gezinen insanların yaşlılıklarını karşılaştırdım.

Her gün yemek yemeye nasıl vakit ayırıyorsak, her gün uyumaya nasıl vakit ayırıyorsak;

şişman ve tembel olmaya vakit ayırabildiğimiz gibi, güçlü ve fit olmaya da vakit ayıracak imkanımız var.

Dedim ki, sadece 1 kez geliyoruz bu hayata ve ben de bana sunulanın en iyisini yaşamak istiyorum.
Sırt ağrıları ile acı çeken, zorla merdiven çıkan, nefes nefese hantal bir vücut istemiyorum.
Bana motivasyon veren bu düşüncedir.

Sizin de bir amacınız olmalı. Birini kıskandırmak da olur, iyi giyinmek de olur, iyi hissetmek de, ya da sadece mutlu sağlıklı bir yaşam sürme amacı da... Yeter ki bu rüyanızı gerçekleştirmek için adım atın.

Görüntümüz bizim elimizde. Nasıl görünüyorsak, bu bizim sayemizde olur.
Değişmek de elimizde.
Nasıl bir fizik istiyorsak, ona ulaşabiliriz. Bedenimiz bizim her emrimizi yerine getirmeye hazır, yeter ki ona vakit ayıralım.

O fit insanların hiçbiri kötü beslenerek ve tüm gün kanepede tembellik ederek o sağlıklı vücuda ulaşmadı.

Onlar başarabildiyse, biz de başarabiliriz.

Tarlasını ekip biçen, sulayıp çapalayan, yabani otlarını yolan, ter döken bir çiftçinin emeğinin karşılığını tarlası ürün verince alması gibi; bizim de bedenimize vakit ayırmamız, kendimizi sevmemiz, emek vermemiz gerekiyor.

Emek verip karşılığını %100 alacağınız tek şey spor ve sağlıklı yaşamdır.

Eğer devam edemiyorsanız, büyük ihtimalle depresyondasınız. "Ne değişecek ki?" diye düşünüp sizi pes etmeye zorlayan, sıkıntılı ve stresli bir ses var beyninizin içinde.
Eğer bunu kırabilecek kadar güçlüyseniz, zaten depresyonunuzdan çıkar ve bu hayatı sürdürebilirsiniz.
Eğer kıramıyorsanız, bu dönemi bir an önce atlatmak için bir şeyler yapmalısınız.

Enerjik müzikler dinlemeye zorlayın kendinizi.
Sizi içeri hapseden, sizi hantallaştıran sesi susturmaya çalışıp spor ayakkabılarınızı giyerek dışarı çıkın.
Temiz hava, içinizdeki sıkıntıyı dağıtacaktır.
Ne yaparsam kâr diye düşünün, 5 tane mekik bile çekseniz iyi hissedin kendinizi.
Detoks denen sıvı içeceklerden tüketin, "bugün de savaştım ve alnımın akıyla çıktım" diye düşünün.

Gülümseyin, sahte bile olsa şimdi zorlayarak kahkaha atın. Kahkaha beyne "Ben mutluyum" sinyali yolluyor. Beyniniz gerçekten enerjik olduğuna inanıyor. Bunu mutlaka deneyin. İyi hissedeceksiniz.

Gözlerinizi kapatın, dik oturun ve 10 kez nefes alıp verin, hiçbir şey düşünmeden nefesinizi saymaya odaklanın sadece.

Bu dediklerimi her gün yapın, kendinizi iyi hissettikçe o vazgeçişler azalacak.

Bugün spor yapamadıysanız, olsun. Vicdan azabı yaşamayın. Ama 5 burpee ya da 5 mekik yapın en azından. Ne yaparsanız kâr. Yarın kaldığınız yerden geri tutunun spora. Spor size trip atmaz, küsmez.

Kendinizi sevin.

Her gün spor yapacak ve iyi beslenecek kadar saygı duyun bedeninize.

Gerisini o halledecek. İyi günler gelecek.

Başaracaksınız.

Yine harika bir yazı.Emeğinize sağlık.
Bazen beynimin içini gördüğünüzü düşünüyorum:). Söylediğiniz gibi ilk yapmam gereken ruh halimi değiştirmek, sadece spor yapmayı değil tüm hayatımı etkileyen bir negatiflik var bu ara üzerimde. Bunu aşmaya çalışacağım..Bugün bir adım attım; 40 dakika sporumu yaptım :) Umarım devamı da gelir..

leithia karınla ilgili moyive edici şeyler paylaşabilirmisin .göbeğim o kadar büyük ki gören herkez bu göbek gitmezz diyo sinir oluyorum.dümdüz bi karın hayalimm başarabilirmiyim acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…