Karın tek başına gitmez, onu muhakkak kardiyo ile eritmek lazım. Vücudumuz enerji ihtiyacını kendi kafasına göre alır, "karındaki yağlardan alayım, bacaktakiler kalsın" demez. O yüzden iyi beslenmek, iyi terlemek ve vazgeçmemek tek çözüm yolu.leithia karınla ilgili moyive edici şeyler paylaşabilirmisin .göbeğim o kadar büyük ki gören herkez bu göbek gitmezz diyo sinir oluyorum.dümdüz bi karın hayalimm başarabilirmiyim acaba
Karın tek başına gitmez, onu muhakkak kardiyo ile eritmek lazım. Vücudumuz enerji ihtiyacını kendi kafasına göre alır, "karındaki yağlardan alayım, bacaktakiler kalsın" demez. O yüzden iyi beslenmek, iyi terlemek ve vazgeçmemek tek çözüm yolu.
GÜNÜN MOTİVASYONU
Bugün pes etmeye mi karar verdiniz?
Bundan 3 ay sonra bu kararınız yüzünden ne kadar pişman olacağınızı düşünün.
Bundan 3 ay sonra; şimdiki halinizin aynısını mı, yoksa 5-10 kilo zayıflamış halinizi mi tercih edersiniz?
Mızmızlanıyor olabilirsiniz.
Ama ayna karşısında göbeğinizin yağlarını tutarak "keşke zayıf olsaydım" diye mızmızlanmayı mı,
Yoksa spor yaparken sizi zorlayan hareketler yüzünden acı çektiğiniz için mi mızmızlanmayı tercih edersiniz?
Sadece ikinci seçenek sizi zayıflatacak.
Stres içindeyseniz, yemek yiyerek stresinizi atamazsınız.
Ama hıncınızı spor esnasında çıkararak rahatlayabilir, stresinizden kurtulabilirsiniz.
Spor sadece görüntünüzü değiştirmez.
Ruh halinizi,
Moralinizi,
Olaylara karşı bakış açınızı
Hatta zihninizi bile değiştirir.
Sürünmeyi kabul edebilirsiniz,
Kıvranmayı da,
Kas ağrıları yüzünden uyuyamamayı da,
Kan dökmeyi de,
Acı çekmeyi de,
Hareketleri beceremeyip komik görünmeyi de...
AMA VAZGEÇMEYİ, PES ETMEYİ KABUL EDEMEZSİNİZ.
Bedenlerimiz her hareketi başarabilecek potansiyele sahip,
Her gün, sabırla, damla damla çalışarak;
Onu esnek, kıvrak, ince hale getirmek elimizde.
Her gün 1 damla çalışarak hazirana dek 100 günde 100 damlalık göl oluşturabiliriz.
İşe yaramaz deyip, hiç çalışmamaksa en büyük hata!
Dün spor yapmadın mı? Olsun.
Bugün yap.
Bugün yapamadın mı? Olsun.
Yarın yap.
5 gün ara mı verdin? Olsun.
6. gün devam et!
Yeter ki devam et!
Tek engelimiz, tembellik etmek isteyen zihnimiz.
Zihnimizi devam etmeye ikna etmek,
En zor spor hareketinden daha çok efor istiyor.
Çoğu hareketi yaparken pes eden taraf vücudumuz değil,
Bedenimiz yorgun değil, zihnimiz yorgun olduğumuzu sanıyor.
Devam edebilecek gücümüz var!
Burada bedenimize karşı değil, aklımıza karşı savaşıyoruz.
İrademize karşı.
Onu yendiğimiz anda,aynayı gururla seyrediyor olacağız.
Hazirana 100 gün kaldı!
Karın tek başına gitmez, onu muhakkak kardiyo ile eritmek lazım. Vücudumuz enerji ihtiyacını kendi kafasına göre alır, "karındaki yağlardan alayım, bacaktakiler kalsın" demez. O yüzden iyi beslenmek, iyi terlemek ve vazgeçmemek tek çözüm yolu.
GÜNÜN MOTİVASYONU
Bugün pes etmeye mi karar verdiniz?
Bundan 3 ay sonra bu kararınız yüzünden ne kadar pişman olacağınızı düşünün.
Bundan 3 ay sonra; şimdiki halinizin aynısını mı, yoksa 5-10 kilo zayıflamış halinizi mi tercih edersiniz?
Mızmızlanıyor olabilirsiniz.
Ama ayna karşısında göbeğinizin yağlarını tutarak "keşke zayıf olsaydım" diye mızmızlanmayı mı,
Yoksa spor yaparken sizi zorlayan hareketler yüzünden acı çektiğiniz için mi mızmızlanmayı tercih edersiniz?
Sadece ikinci seçenek sizi zayıflatacak.
Stres içindeyseniz, yemek yiyerek stresinizi atamazsınız.
Ama hıncınızı spor esnasında çıkararak rahatlayabilir, stresinizden kurtulabilirsiniz.
Spor sadece görüntünüzü değiştirmez.
Ruh halinizi,
Moralinizi,
Olaylara karşı bakış açınızı
Hatta zihninizi bile değiştirir.
Sürünmeyi kabul edebilirsiniz,
Kıvranmayı da,
Kas ağrıları yüzünden uyuyamamayı da,
Kan dökmeyi de,
Acı çekmeyi de,
Hareketleri beceremeyip komik görünmeyi de...
AMA VAZGEÇMEYİ, PES ETMEYİ KABUL EDEMEZSİNİZ.
Bedenlerimiz her hareketi başarabilecek potansiyele sahip,
Her gün, sabırla, damla damla çalışarak;
Onu esnek, kıvrak, ince hale getirmek elimizde.
Her gün 1 damla çalışarak hazirana dek 100 günde 100 damlalık göl oluşturabiliriz.
İşe yaramaz deyip, hiç çalışmamaksa en büyük hata!
Dün spor yapmadın mı? Olsun.
Bugün yap.
Bugün yapamadın mı? Olsun.
Yarın yap.
5 gün ara mı verdin? Olsun.
6. gün devam et!
Yeter ki devam et!
Tek engelimiz, tembellik etmek isteyen zihnimiz.
Zihnimizi devam etmeye ikna etmek,
En zor spor hareketinden daha çok efor istiyor.
Çoğu hareketi yaparken pes eden taraf vücudumuz değil,
Bedenimiz yorgun değil, zihnimiz yorgun olduğumuzu sanıyor.
Devam edebilecek gücümüz var!
Burada bedenimize karşı değil, aklımıza karşı savaşıyoruz.
İrademize karşı.
Onu yendiğimiz anda,aynayı gururla seyrediyor olacağız.
Hazirana 100 gün kaldı!
Merakla bekliyorum, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana! Umarım hepimiz arzuladığımız dış görüntü ve iç sağlığa ulaşırız. Ama arzulamakla kalmayacağız, bu kez kendi tırnaklarımızla kazıyarak ulaşacağız hayalimize. İstemekle olmuyor, uğruna çalışıp kan ter dökerek gerçekleşiyor dilekler.100 gün sonra gelen kutuna bak ve kendini tebrik et..
vay be neler yapmışım, ne güzel şeylere vesile olmuşum diye gurur duy kendinle
mesajda cok büyük bir değişim görceksin inş :)
Sevgili Leithia, paylaşmak ne güzel değil mi bide insanları mutlu etmek , bunun için zaman ayırmak, faydalı olduğunu, olacağını bilmek. Gönlü güzel insan herkes çok sevdi seni ve motivasyonlarını
Benimde spora ilk başladığım günlerde senin bir motivasyon cümlen çok etkilemişdi. Hala bile keyifsizsem o satırlarından güç bulup kendimi spor yaparken buluyorum.
" Can'ınız istemese bile, başlatın videoyu kendinizi spor yaparken bulacaksınız" gerçekten de her seferinde işe yarıyor.
Bir de " bir iş yaparken üşenmek yerine hemen 5-10 saniyede harekete geçin " motivasyonunuzu üşengeç durumlarımda devreye sokuyorum.
Ee siz bizi motive ederken sessiz kalmak olmaz bizde sizi böyle motive edelim değil mi
Üniversitede kötü beslenmemden ötürü 65'e kadar çıkmıştım. Şimdi 50 kiloyum, kiloları sadece beslenme düzenimi değiştirerek verdim. Şimdi ise zayıflığın güzelliğe eşit olmadığını, gerçek seksi görüntünün fit vücut olduğunu fark ettim.Letiya sen kilo verme deneyimi yaşadın diye biliyorum. Kaç kilodan kaça indin ? Bide ne kadar zamanda . yazarsan çok sevinirim
Mekik Canım başka çaresi yokBir bilen varsa söylesin arkadaşlar
offf alt karnı nasıl o hale getirmiş ya
Bir bilen varsa söylesin arkadaşlar
Mekik Canım başka çaresi yok
Kesinlikle haklısın ve yine harikasın kardiodan sonra eklicem bu hareketleri...Ne yazık ki mekik tek başına yeterli değil. Öncelikle kardiyo ile yağ yakmalısınız. Zayıflamadan o göbek erimez.
Hatta şöyle bir altın değerinde sır vereyim; mekik karın bölgesinde 1 birim işe yarıyorsa, plank hareketi 10 birim işe yarıyor. Karın bölgesini mekikten çok etkili incelten bir sürü hareket var ve karnı eriten 10 hareket listesi yapsam, inanın mekik hareketini ilk 10'a sokmam bile.
Daha önce 7 dakikada karın parçalayıcı egzersiz paylaşmıştım. Yine ekliyorum. Aşağıdaki hareketlerin herbiri karın bölgesindeki yağları sıradan bir mekik hareketinden çok daha fazla parçalıyor, yaptıktan sonra karnınıza saplanan ağrıyla bunu anlayacaksınız. Üstelik mekik tehlikeli bir hareket, çünkü yanlış yapıldığında boyun zedelenmesine yol açabiliyor.
Mekik yaparken asla iki kolunuzla boynunuza asılarak kendinizi yerden kaldırmayın! Kendinizi karnınızı kasarak kaldırmanız gerekiyor. Hatta başınızın arkasına koyduğunuz ellerinizin ikişer parmağıyla, işaret ve orta parmakla başınıza dokunmanız, dirseklerinizi tam açık tutmanız gerekiyor.
7 DAKİKADA KARIN PARÇALAYICI EGZERSİZ
Alt karın (göbek deliği altındaki kısım), yan karın (can simidi denen yan yağlar) ve ayva göbek sorunu olanlar, kardiyo günlerinde ısındıktan sonra aşağıdaki hareketleri her biri 1 dakika olacak şekilde uygulayın.
Son iki harekette birinde sadece topuklar birbirine değerken, diğerinde ayaklar tamamen birleşik olacak.
Ben bu hareketleri malesef yapamam çünkü boyun fıtığım var ben aletde karın bölgesi çalışıyorum tabimi rahatsızlığı olmayan arkadaşlara faydası olurNe yazık ki mekik tek başına yeterli değil. Öncelikle kardiyo ile yağ yakmalısınız. Zayıflamadan o göbek erimez.
Hatta şöyle bir altın değerinde sır vereyim; mekik karın bölgesinde 1 birim işe yarıyorsa, plank hareketi 10 birim işe yarıyor. Karın bölgesini mekikten çok etkili incelten bir sürü hareket var ve karnı eriten 10 hareket listesi yapsam, inanın mekik hareketini ilk 10'a sokmam bile.
Daha önce 7 dakikada karın parçalayıcı egzersiz paylaşmıştım. Yine ekliyorum. Aşağıdaki hareketlerin herbiri karın bölgesindeki yağları sıradan bir mekik hareketinden çok daha fazla parçalıyor, yaptıktan sonra karnınıza saplanan ağrıyla bunu anlayacaksınız. Üstelik mekik tehlikeli bir hareket, çünkü yanlış yapıldığında boyun zedelenmesine yol açabiliyor.
Mekik yaparken asla iki kolunuzla boynunuza asılarak kendinizi yerden kaldırmayın! Kendinizi karnınızı kasarak kaldırmanız gerekiyor. Hatta başınızın arkasına koyduğunuz ellerinizin ikişer parmağıyla, işaret ve orta parmakla başınıza dokunmanız, dirseklerinizi tam açık tutmanız gerekiyor.
7 DAKİKADA KARIN PARÇALAYICI EGZERSİZ
Alt karın (göbek deliği altındaki kısım), yan karın (can simidi denen yan yağlar) ve ayva göbek sorunu olanlar, kardiyo günlerinde ısındıktan sonra aşağıdaki hareketleri her biri 1 dakika olacak şekilde uygulayın.
Son iki harekette birinde sadece topuklar birbirine değerken, diğerinde ayaklar tamamen birleşik olacak.
1, 2, 6 ve 7 numaralı hareketlerde boyun kullanılmıyor; bu hareketlerde başınızın altına yastık koyarak yapabilirsiniz. Belde zorlanma yaşamamak için, ben ellerimi bel boşluğuma koyarak yapıyordum sırt kaslarım güçlenmeden önce.Ben bu hareketleri malesef yapamam çünkü boyun fıtığım var ben aletde karın bölgesi çalışıyorum tabimi rahatsızlığı olmayan arkadaşlara faydası olur
Teşekkürler dediğinizi yaparım ben Twister yapıyorum bel bölgem için birde sopa hareketi yapıyorum1, 2, 6 ve 7 numaralı hareketlerde boyun kullanılmıyor; bu hareketlerde başınızın altına yastık koyarak yapabilirsiniz. Belde zorlanma yaşamamak için, ben ellerimi bel boşluğuma koyarak yapıyordum sırt kaslarım güçlenmeden önce.
Boyun fıtığınız varsa asla mekik yapmayın. Hula hop deneyebilirsiniz ayrıca. Onun haricinde terleten sporlara yönelin, karnı karın hareketlerinden ziyade zayıflamak eritiyor.
@moon8187 canım bir bakInsanity Max 30 başlığına yazdığım metni buraya da ekleyeyim.
1- Açlıktan mı abur cubura sarıyorsunuz?
Bazen diyet yaparken aç kalmanın bizi zayıflatacağına inanırız, bünyemizi iyice sıkar ve hiçbir şey yemeyiz. Bu durumlarda bedenimiz yeterince sabrettikten sonra dayanamaz, açlık krizine girer. Doyuramayız kendimizi adeta. Bu zamanlarda abur cubura yöneldiğimizde de tüm çaba boşa gider.
Bunu çözmenin yolu, kendimizi sağlıklı yiyeceklerle doyurmaktır. Tıka basa değil, karnımız şişene dek değil; açlığımızı giderene dek yediğimizde bu krizler biter. Bir de tok tutan yiyecekler var; yumurta, yulaf, bulgur, lifli gıdalar, yoğurt... Bunlar hem sağlıklı besinler, hem de açlığımızı tıkıyorlar. Şeker krizini de tarçınlı su ile atlatabilirsiniz.
2- Duygusal sorunlardan ötürü mü abur cubura sarıyorsunuz?
Duygusal açlık denen bir şey var. Çok üzüldüğümüzde stresimizi yemekle çözmeye çalışabiliyoruz. Bu durumda ruh halinizi derhal iyi bir hale getirmeye çalışmanız gerekiyor. Zorla kahkaha atmak beyne "mutluyum" sinyali veriyor, ayrıca hareketli şarkılar dinlemek ve açık havaya çıkmak da morali düzeltmenin bir diğer yolu.
Can sıkıntısı kaynaklı atıştırmalarda ise buzdolabına gittiğinizi fark ettiğiniz anda su için. Bazen susuzluk işaretini beynimiz açlık sanabiliyor.
Ardından bir elma yiyin. Hala bir şeyler canınız çekiyorsa, açsınızdır. Karnınızı doyurun. Üzerine şekersiz kahve için.
Bunlara rağmen hala atıştırmalık bir şey arıyorsanız, psikolojik bağımlılık söz konusudur; bunu doktorla aşmanız gerekir.
Ayrıca evde atıştırmalık hiçbir şey bulundurmayın, böylelikle tüketemezsiniz.
Bir ipucu daha, alışverişe çıkmadan önce de elma yiyin. Bu beynimize sağlıklı yaşam mesajı veriyor, böylelikle alışverişte sağlıklı yiyecekler satın alıyoruz.
Son olarak, eğer sakatlandığınız için sporu bırakmak zorunda kaldıysanız pilates gibi diz kapaklarına yüklenmeyen sporlar yapabilirsiniz. İlk kural hala geçerli, yaptığınız spor ve beslenme düzeniniz sizi eğlendirmedikçe onu sürdürmeniz çok zordur. Kısıtlamalar yasakları çiğnemeye yöneltir.
"Hiçbir şey yemeyeceğim" yerine "Sağlıklı her şeyi yiyebilirim" diye düşünün, rahatlayın.
Ya da "Spor yapmam lazım" diye düşünmek yerine eğleneceğiniz bir spor seçin, "Spor var bugün, yaşasın!" diye düşünün.
Harika yazmışsınız çok teşekkürler sayenizde hergün yeniden gülümseyerek ve daha umutla yoluma devam ediyorum.Insanity Max 30 başlığına yazdığım metni buraya da ekleyeyim.
1- Açlıktan mı abur cubura sarıyorsunuz?
Bazen diyet yaparken aç kalmanın bizi zayıflatacağına inanırız, bünyemizi iyice sıkar ve hiçbir şey yemeyiz. Bu durumlarda bedenimiz yeterince sabrettikten sonra dayanamaz, açlık krizine girer. Doyuramayız kendimizi adeta. Bu zamanlarda abur cubura yöneldiğimizde de tüm çaba boşa gider.
Bunu çözmenin yolu, kendimizi sağlıklı yiyeceklerle doyurmaktır. Tıka basa değil, karnımız şişene dek değil; açlığımızı giderene dek yediğimizde bu krizler biter. Bir de tok tutan yiyecekler var; yumurta, yulaf, bulgur, lifli gıdalar, yoğurt... Bunlar hem sağlıklı besinler, hem de açlığımızı tıkıyorlar. Şeker krizini de tarçınlı su ile atlatabilirsiniz.
2- Duygusal sorunlardan ötürü mü abur cubura sarıyorsunuz?
Duygusal açlık denen bir şey var. Çok üzüldüğümüzde stresimizi yemekle çözmeye çalışabiliyoruz. Bu durumda ruh halinizi derhal iyi bir hale getirmeye çalışmanız gerekiyor. Zorla kahkaha atmak beyne "mutluyum" sinyali veriyor, ayrıca hareketli şarkılar dinlemek ve açık havaya çıkmak da morali düzeltmenin bir diğer yolu.
Can sıkıntısı kaynaklı atıştırmalarda ise buzdolabına gittiğinizi fark ettiğiniz anda su için. Bazen susuzluk işaretini beynimiz açlık sanabiliyor.
Ardından bir elma yiyin. Hala bir şeyler canınız çekiyorsa, açsınızdır. Karnınızı doyurun. Üzerine şekersiz kahve için.
Bunlara rağmen hala atıştırmalık bir şey arıyorsanız, psikolojik bağımlılık söz konusudur; bunu doktorla aşmanız gerekir.
Ayrıca evde atıştırmalık hiçbir şey bulundurmayın, böylelikle tüketemezsiniz.
Bir ipucu daha, alışverişe çıkmadan önce de elma yiyin. Bu beynimize sağlıklı yaşam mesajı veriyor, böylelikle alışverişte sağlıklı yiyecekler satın alıyoruz.
Son olarak, eğer sakatlandığınız için sporu bırakmak zorunda kaldıysanız pilates gibi diz kapaklarına yüklenmeyen sporlar yapabilirsiniz. İlk kural hala geçerli, yaptığınız spor ve beslenme düzeniniz sizi eğlendirmedikçe onu sürdürmeniz çok zordur. Kısıtlamalar yasakları çiğnemeye yöneltir.
"Hiçbir şey yemeyeceğim" yerine "Sağlıklı her şeyi yiyebilirim" diye düşünün, rahatlayın.
Ya da "Spor yapmam lazım" diye düşünmek yerine eğleneceğiniz bir spor seçin, "Spor var bugün, yaşasın!" diye düşünün.
Hesaplamalar şu şekilde:
www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm Şu sitede bilgilerinizi dolduruyorsunuz. Aktif spor yapan, 50 kilodaki benim için günlük bazal metabolizmam yaklaşık 2000 kalori.
2000 kalori alacağım, ama protein / karbonhidrat / yağ dengesini nasıl ayarlayacağım?
Öncelikle, sırasıyla protein, karbonhidrat ve yağın kalori değerlerinden bahsedelim.
Protein ve karbonhidratın gramı 4 kalori; yağın ise gramı 9 kalori.
Ne kadar protein almamız ile ilgili alan Aragon'a başvurmalı. Kendisi bu işin alimlerinden biri ve belirli araştırmaları inceledikten sonra şu sonuca varmış. Günde, kilonuz başına 1.8 gramdan fazla protein almanın pek bir hayrı yok. Bu miktar, maksimum miktar. Yani 1.8 gram almak zorundasınız değil, ancak bundan fazlasını almanız bir işe yaramıyor diyor. Çalışmalar bunu göstermiş. Biz ortalama bir değer alalım, zira hepimiz vücut geliştirme ile uğraşmıyoruz; ve 1.5 gram diyelim.
50 kilo olduğuma göre, günlük alacağım protein = 50 x 1.5 = 75 gram oldu.
Yani ben günde 75 gram protein tüketmeliyim, o da 4 ile çarparsak eğer, 300 kalori ediyor.
Almam gereken 2000 kalorinin 300'ünü proteine harcadım.
Şimdi yağ ve karbonhidrat için elimde kalan kalori; 2000 - 300 = 1700 kalori.
Peki ne kadar yağ tüketmeliyim? Yine aynı amcaya soruyoruz, ve kendisi diyor ki:
"Hedef kilonuz ne ise, onu 1.1 ile çarpın."
Mesela ben 50 kiloyum; 50 kilo kalmak istiyorum. "O zaman 55 gram yağ tüketmelisin" diyor.
55 gram yağ ne kadar kalori yapıyor hesaplayalim.
55 x 9 = 495 kalori yapıyor. Yaklaşık 500.
Kalan 1700 kalorimin yaklaşık 500'ünü de yağ ile harcadım; geriye kaldı 1200 kalori.
1200 kaloriyi de karbonhidrattan alacağım. Karbonhidratın gramı 4 kalori, buna göre kalanı 4'e bölüyorum.
1200 / 4 yaparak, günlük tüketebileceğim karbonhidrat miktarını ayarlarım.
Toplam 300 gram karbonhidrat tüketebilirim demek ki.
Sonuç olarak; 2000 kalori almak için;
75 gram protein
55 gram yağ
300 gram karbonhidrat tüketmem gerekiyor.
Bu sisteme göre karbonhidrat ayarlanıyor. Yani siz 2000 kalori değil de, 1700 kalori ayarlamak isterseniz, protein ve yağ miktarı aynı kalacak; hesapladığınız sayıdan yağ ve proteini çıkardıktan sonra kalan sayıda karbonhidratı değiştireceksiniz.
Myfitnesspal gibi uygulamalarda, yediğiniz ürünün içeriğine ulaşabiliyorsunuz. Mesela yumurta seviyorum, her gün 4 tane yumurta yiyorum diyelim. Yumurtanın tanesi 50 gram dersek eğer, (siz tartabilirsiniz yumurtanızı); 4 yumurta 200 gram yapıyor. 200 gram yumurtada toplam 24 gram protein; 22 gram yağ var. Bunu günlük almam gereken protein ve yağ miktarından düşüyorum, gün içinde 75gr - 24 = 51 gram protein daha almam gerek. Ve gün içinde 55 - 22 = 33 gr yağ hakkım daha var.
Uzattım, toparlıyorum. Beslenmeniz için önerilen program menülerinde muhakkak bu protein/yağ/karbonhidrat dengesi göz önüne alınarak sunuluyorlar. Bu beslenme şeklini yiyen kilolu insanlar zayıflarken, zayıflarsa kaslanıyor. Programla verilen beslenme menülerine uymanız bu sebeple yararınızadır.
Kasları şişirmek için günlük ihtiyacınızın 4-5 katı daha fazla protein almanız lazım; 75 gram değil, 400-500 gram. Bu da günde 4-5 tabak tavuk tüketmeye eş. Bunu da yapamayacağımıza göre, "kaslarım büyüyecek, kaba görüntü olacak" diye korkmayın.
Yazının özeti aslında; çer çöp, ya da abur cubur diye isimlendirilen şeyleri yemediğiniz sürece, rahatlıkla kilo verebilirsiniz. Ancak az yiyeceğim diye de çok az yerseniz, vücut onu da sevmiyor. Ki ek olarak egzersiz ve idmanlarınızda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Ne kadar uzun vadeye yayarsanız, verilen kilolar o kadar kalıcı olur. İdeali haftada 1 kilo vermektir.
Peki Ayça Kaya'nın 53333 sayarak zayıfla hakkında ne düşünüyorsunuz ?Bilgi vermem gerekirse boy ve kiloya göre değişiyor hesaplamaInsanity Max 30'a yazdığım beslenme hesaplamasını buraya da ekliyorum. Bunlar ileri seviye hesaplamalar ama ilgilenenler ve öğrenmek isteyenler varsa, işinize yarayabilir.
canım tarçınlı su iç baya durduruyooarkadaşlar akşam yemek yemek istiyor canım nasıl tutuyosunz kendinizi heelp