Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Günün Motivasyonu

DENGE KURABİLMEK

Spora ve sağlıklı hayata yeni başlayanların en büyük engeli, genellikle kendileri oluyor. Bir hevesle başlanan diyetler, egzersizler ilk hatada yarım bırakılıyor ve heves sönüyor. Peki bunu nasıl sürdürebiliriz?

Sporda denge:

Suyu güçlü kılan, damlaların gücü değil,
suyun akışının devamlılığıdır.

Spora başladığınız ilk gün 5 saat spor yapmanın bir getirisi yok.
Yapamayacağınıza inanıp 10 dakikalık egzersizleri yarım bırakmanın da etkisi yok.

Bir karar verin, bünyenizi tanıyın ve ona uyacak bir program seçin.

Örneğin her gün 20 dakika mı spor yapacaksınız, kabul.
Ama o 20 dakikayı mutlaka yapın.
Aşırı zorlayıp sakatlanmaktansa
ya da azıcık yapıp sonuç alamamaktansa
sporda dengeye ulaşın.

Yemekte denge:

Ölümcül 500 kalorilik diyetlerin metabolizmal hızı yavaşlattığını, kilo vermede uzun vadede işe yaramadığını söylemiştik.
Ters olarak, "ne de olsa spor yapıyorum,
yediklerime dikkat etmeme gerek yok" yaklaşımı da yanlış.

Günlük ihtiyacınızın 500 kalori eksiğini almanız
ve "temiz" beslenmeniz,
zayıflamak için fazlasıyla yeterli.

Unutmayın, kısa süreli bir program değil, bir hayat yolu seçiyoruz.

Bir ömür boyu uygulayamayacağınız kötü bir diyet yerine,
sağlıklı beslenmeyi seçin.
Tatlı ve yağlı yiyecekseniz bile miktarını olabildiğince azaltın, paketli ve işlenmiş gıda tüketmeyin, ev yemekleri ve doğadan koparılmış taze meyve sebzeleri tüketin.

Seçimlerde denge:

Hatalar yapabiliriz.
Spor programımızı o gün yapamayabilir
ya da o günkü yiyecekleri biraz kaçırabiliriz.

İlk hatada "Tüm program mahvoldu" deyip bırakmak, pes etmek sizi eski miskin halinize geri döndürür.

Ya da "Bir kereden bir şey olmuyor ne de olsa" deyip
hata üstüne hata yapmak da programı bozar.

Unutmayın, hata yapmak cep telefonunu yere düşürmek gibidir.

Telefon yere düşünce "Ne de olsa yere düştü" deyip
kırılıncaya dek üzerinde zıplamaya kalkmıyoruz.
Bir hata yaptığınızda kendinizi affedin ama hatayı sürdürmeyin, kaldığınız yerden devam edin.

Günün İpucu:
"Spora başlamıştım ama hasta oldum,
yatak yorgan döşek yattım. Ara verince de ipin ucu kaçtı." ya da
"Bugün ayağa kalkacak halim yoktu,
yapamadım, bitkin düşmüşüm."

dememek için yaptığınız spora denk gelecek şekilde
İYİ beslenmeniz gerekiyor.

Vücut spor yaparken cepten yemeye başlarsa, bünye zayıflar ve hasta olabilir, bitkin düşebilir ya da sakatlanabilirsiniz.

Yemek yemekten korkmayın. Sağlıksız yiyecekleri yemeyip spora devam ettiğiniz müddetçe zayıflarsınız.

Tekrar yazıyorum:

SAĞLIKSIZ YİYECEKLERİ YEMEZ VE SPORA DEVAM EDERSENİZ, UZUN VADEDE MUTLAKA ZAYIFLAYACAKSINIZ.

Kısa yoldan ulaşmak için kendinize zarar vermeyin.

Günlük kalori alımını aşırı derecede azaltmak ve sporu abartmak, sizi yarışmada hızlı başlayan ama yarı yolda uyuklamaya karar veren tavşan yapar.

Kaplumbağa gibi yavaş, emin ve kararlı devam edin.
Sabredin, olacak.

Bu dengeli hayatı 130 gün daha sürdüreceksiniz, hepsi bu.
Abartmayın, kendinizi yıpratmayın, bedeninize kulak verin.

Canım bunları in birçoğu mide operasyonu geçiren insanlar nerden mi biliyorum çünkü instgramdan takip ettiğim bayan vardı Of'a bu operasyonu geçirdi operasyon yapan bayanların bilgisi dahilinde paylaştı mesela en üsteki yeşilli bayan sonra onun altındaki gözlüklü kotlu bayan

O zaman internette paylaşılan bir çok resim operasyondan geçmiş öyle mi. Şimdi biz spor ve düzenli beslenme ile böyle olamayız di mi

O zaman internette paylaşılan bir çok resim operasyondan geçmiş öyle mi. Şimdi biz spor ve düzenli beslenme ile böyle olamayız di mi
Oluruz evet geneli operasyon geçirenler fakat düzenli beslenerek ve hayatından sporu çıkarmayan insanlarda var bu işte sabır ve kararlılık önemli

rumsum canım bu operasyonu geçirenler gerçekten bütün yolları deneyen sonra bıkan usanan insanlar tatlım en son bunu yapıyorlar benim bir arkadasım var ikimizin boyu ve kilosu aynıydı ikimizde aynı endokrin doktoruna gittik ben beslenmemi ve yaşam biçimi değiştirdim o ise spora yazıldı gitmedi çaba sarfetmedi hep bir bunalımda yaşı benden büyük 38 yaşında bekar doktor ona dediki isterseniz dahiliye doktorundan mide küçültün sesi bende vardım oda dedi ki arkadasım peki miyav-su ya niye demiyorsunuz doktorda o gayret ediyor ve kiloyu veriyor dedi sende o yok demişti

Konuyu uzun zamandır takip ediyorum. Gerçekten tebrik ederim Leithia, harika motive ediyorsun. Size bir sorum olacak kızlar, benim de kilo sorunum var fakat en büyük sorunum göğüslerimle ilgili. 90 takıyorum ve göğüslerimi küçültmek istiyorum. Bunun için önerebileceğiniz bir egzersiz var mı?

Canım salonuna gidiyor musın ? Eğer gidiyorsan ağırlık yap yada butterfly diye bir makine var benim onunla küçüldü 103 den 90 düştü

O zamn spor ve sağlıklı yaşama devam ediyoruz

Arkadaşlar kullanacağımız pilates topunun çapı boyumuza göre değişiyor ya; bir de küçük top ve çember var ekipman olarak, onları neye göre almalıyız? Net bir bilgi bulamadım,bugün sipariş vermeliyim.Pilates hakkında bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi?

Canım sorunu pilates yapanlar grubuna yaz hiç fikrim yok

Yapılan hareketlere ve boyunuza göre değişiyor bildiğim kadarıyla.

1,50 cm - 1,60 cm arası kullanıcılar 55 cm top ve 20 cm ufak top

1,60 cm - 1,70 cm arası kullanıcılar 65 cm top ve 25 cm ufak top

1,70 cm - 1,80 cm arası kullanıcılar 75 cm top ve 30 cm ufak top

1,80 cm - 1,90 cm arası kullanıcılar 85 cm top ve 30 cm ufak top almalı.
Bende büyütmek istiyorum

Teşekkür ederim :) Bölgesel zayıflama diye bir durum olmadığından, bölgesel kilo alımı da yok. Meme ile göğüs farklı bölgelerdir. Memeleri büyütmek için yağlı beslenmeniz ve tümden kilo almanız gerekiyor. Memelerde yağ dokusu olduğundan kilo aldığınızda büyür, kilo verdiğinizde küçülürler.

miyav_su'nun önerdiği kelebek hareketi göğüsteki (memenin tutunduğu kısım) kas dokusunu hedef alır, protein ağırlıklı beslenerek ve sadece o hareketi yaparak göğüs kaslarını büyütürsünüz, meme küçük bile kalsa o bölgedeki kaslar şişince memeler de büyümüş gibi görünür.

Bunların haricinde ne yazık ki bu biraz da genetik şansı, sadece memeyi büyütecek ama vücudu zayıf kılacak bir yöntem yok bildiğim kadarıyla.

Alıntıdır:

METABOLİZMAYI YAVAŞLATAN 8 ALIŞKANLIK

Metabolizma yedğinizi, içtiğinizi enerjiye çeviren sistemdir. Spor yapıyor ve genellikle sağlıklı besleniyor olabilirsiniz ama bazı alışkanlıklarımız kalori yakımımızı yavaşlatıp, kilo vermeyi de zorlaştırıyor. Hızlı çalışan metabolizma vücudun daha fazla kalori yakması dolayısı ile daha sağlıklı bir vücut demek. Benim de yağ oranımı düşürmeye çalıştığım şu dönemde, bir kaç küçük noktaya dikkat ederek daha hızlı bir metabolizmaya sahip olabiliriz.

1. Yeterli su içmiyorsak: Vücudun tüm görevlerini yerine getirmesi için sıvıya ihtiyacı var ve ne zaman ki bu görevlerini yapamazsa daha fazla kalori harcaması mümkün olmuyor.

2. Yeterince D vitamini almıyorsak: D vitamini eksikliğimiz var ise kilo vermek daha yavaş olacak olacak ve açlığı kontrol eden ghrelin hormnunun seviyesi daha yuksek olacaktır. D vitamininin beslenmeyle alınması zor olduğundan uzmanlar güneşten alacağımız D vitamini düşük olan Kasım ve Mart ayları arasında kilo vermek için D vitamini takviyesi öneriyorlar. Hava güneşli olduğundaki fırsatları kaçırmayıp, açık havada spor yapıp, yürüyerek D vitamini eksikliğimizi azaltabiliriz.

3.Kardiyo kraliçesiysek: Egzersizin metabolizmanızı ateşlemek için çok önemli olduğu bir gerçek ancak egzersiz dendiğinde sadece koşu ve kapalı alanda bisiklet çevirmek aklımıza geliyorsa bu, metabolizmamızı hızlandıracak yağsız kas yapmıyoruz demektir. Ağırlık kaldırmayı da, hemen spor rutinimize eklememiz gerekiyor. Kadınlarda yaygın olan şişerim korkusu ise oldukça yersiz, ne kadar fazla kasa sahipseniz o kadar fazla kalori harcarsınız. Ben de haftada 2 veya 3 kere ağırlık antrenmanı yapıyorum.

4. Gece atıştırma alışkanlığınız varsa: Metabolizmayı yavaşlatmamak için sık ve küçük porsiyonlar halinde yemek öneriliyor ancak vücudu biraz da dinlendirmek gerekir, vücudun yaklaşık 12 saat yemek yememesi yararlı olarak görülüyor. Eğer gece atıştırması yiyip, bir de saat 07:00 deki sporunuzdan önce kahvaltı ediyorsanız vücudunuza iyilik yapmıyorsunuz demektir. Ben kendim için genellikle en geç 20:00 itibarıyla yemeyi kesme yöntemini uyguluyorum.

5. Kafeini tamamıyla beslenmenizden çıkarttıysak: Kafenin iyi bir şöhreti olmamasına rağmen kalori yakımına birazcık katkısı var. Kimse litrelerce kahve için demiyor ancak günde 1-2 yeşil çay veya kahve içiyorsanız, bu metabolizmanıza yüksek hızda çalışmaya yardımı olacaktır. Ben de günde yaklaşık 2 yeşil çay ve genellikle koşmaya gitmeden önce 1 kahve tüketmeye çalışıyorum.

6. Yeterince uyumuyorsak: Uyuma güçlüğü çeken kişilerin, genelde gece iyi uyuyanlara göre daha kilolu olma eğilimi gösteriyor . Neden? Araştırmalar az uykunun bizi aç hissettiren ve daha çok yememize sebebiyet veren hormonları yükselttiğini gösteriyor bu sebeple en az 7 saat uyumak sart.

7. Devamlı stresliysek: Devamlı endişeli olmak iyi olmamakla beraber metabolizma hızı için de kötü haber demek. Kortizol stresli olduğumuz anlarda salgılanan bir hormondur ve vücudu yağ depolama moduna sokar. Dolayısı ile kendimizi rahat ettirmenin ve stresle baş etmenin yollarını bulmak çok önemli. Nefes alın, kendinize bir yeşil çay yapın, bir parça bitter çikolata yiyin, meditasyon yapın, yürüyüşe çıkın, bir arkadaşınızla konuşun ama ne yapıp edip rahatlamanın bir yolunu bulun.

8.Çok fazla ziraii ilaca maruz kalıp, plastikten yiyorsak: Her şeyi doğru yapıyor ancak bir ilerleme göremiyorsanız yiyeceklerinizin kaynağı ve üzerlerinde bulunanlara bakmanız gerekebilir. Plastiklerdeki bazı kimyasallar ve tarım ilaçları kilo vermenize engel olabilirler. Daima bildiğimiz yerlerden, organik alışveriş yapmaya ve cam kapları kullanmaya özen gösterelim. Ayrıca yediklerinizin içeriğinde MSG (Monosodyum glutomat) olmamasına dikkat ediniz.

Küçük değişikliklerle, büyük farklar yaratmak mümkün. Hepimize kolay gelsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…