Spor Günlüğüm

BenArabesk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
4.605
55
amacım sadece yaptığım egzersizleri yarıda bırakmamak adına günlük olarak buraya ne yaptıysam ne yediysem yazmak motivite olmaktır.

derdim zayıflamak değil sıkılaşmak formda kalmak en önemlisi de hamilelik öncesi bir form yakalayıp o yönde ilerlemektir..

şimdi 13 nisan itibariyle ölçülerim ;

kilo: 71.8 , boy : 1.82 cm , bel: 87 cm , kalça: 105 cm , basen üst bacak en kalın yer : 60cm , baldır alt bacak en kalın yer: 36cm

göğüste 90cmdir..

2 günden beri yediklerime dikkat ediyorum ..
sabahları 1 haşlama yumurta ,1 salatalık ,1 domates salata yapıp üzerine zeytinyagı döküyorum ,meyve çayı ile içiyorum 2 dilim incecik kesilmiş çavdar ekmeğiyle..doymak zorunda kalıyorum ...ızdırap gibi ama mecburummm... bizim bakkalda kepekli yok bende çavdar alıyorum umarım bi sakıncası yoktur
öğlende yemek tabağımı küçülterek işe başladım
bi tabak etli bakla yemeği yedim

aksam dünden bulgur pilavım vardı içine salatalık malz.doğrayarak kısır nıyetıne ekmeksız yedım

çok ham vücudum oyüzden söyle yapıcam 1 hafta boyunca nivea badynin evdeki cdsini kullanıcam(1saatlik) ..yarın başlıyorumm sonraki hafta da ise kaale alınmadığım topikteki video ve egzersizleri yapıcam kademe kademe arttırarak umarım konunun sahibi hakkını helal eder..

yarına iş bırakmamak için bugünden her bi işlerimi bitirdimmm çoktaa yoruldummm..

neyse yarına hazırımmm en azından

dün akşam bitmeyen baklayı yedim genee(bugunde yiyceem) 17dte yediğim içinde acıktım 19da acıktım ve bir tane yurtdısından gelen çikolatalardan yiyeyim dedim oda bana manyak derecede şekerli geldi ve geri çıkardım.. 20dede 1 tane salatalık yedim, 21de 1 tane muz yedim (aksam yenilen muzun direk kilo yaptığını bile bile hemdeee )23de da bi avuç çekirdek çıtlattım herşey açaçıma uyumiyim diyeydi neyse daha fazla abur cubur mideme girmesin diye dişlerimide fırçalayarak yatsamda 1 saat sonra ancak uyudum

**
10da spora başlamam gerekiyor maalesef geç kaldım birazcık geceden 7ye kurduğum alarmımı 8e kaydırmıştım ancak 9da uyanabildim,dün çok yorulmuşumm

9da kalkar kalkmaz dişlerimi fırçaladıktan sonra oda sıcaklığındaki 1sb suyumu içtim.

11de kahvaltı yapacağımm..oofff nerdeyse öğlennn saati bundan sonra daha erken kalkmalıyımmmm :18:

kahvaltı öncesi genelde yaptıklarıma devam edeceğim..

2 kayısı kurusu , 2 ceviz , 4 fındık , 1 tatlı kaşığı bal (gece yatmadan öncede 1 tatlı kaşığı pekmez içiyorum)

bugün kahvaltıda:
1haşlama yumurta,1haşlama patates,1salatalık,1domates,birer tutam maydanoz-roka-nane-dere otunuda yiyeyim . 2dilim çavdar ekmeği ,ıhlamur çayı

sporumu yapmaya gidiyorumm

11 değil 12de kahvaltı yapmam icap edecek..malum sporumu yeni bitirdim

bidaha aç karnına spor yapmayacağım ama .nerdeyse yarım bırakıyordum çok halsiz kaldım 32 tane olan hareket sayısının bazılarında 16da bıraktım

zorlandıklarım oldu özellikle çapraz mekikte boynum çok ağrıdı (boyun düzleşmesi var bende),,,, iç basen ve popo sıkılaştırıcı hareketlerinde de kürek kemiğim battığı için onuda sadece 16 tane yapabildim.. sonuçta bata bata yapacağım çare yok..ilk gün olduğu için kendime tolerans tanıdım

kaslarım o kadar hamlamışki diz dirsek hareketlerinde özellikle sesi duyan kemikler kırılıyor sanır..

sütçüyede yarın gideyim artık yorgurdum bitmişti halbukisi amaaa yerimden kalkacak derman kalmadıııı folik asitimde bitti onuda yarına alayımm...

**
yumurtam ve patatesim haşlanıyor biyandanda ıhlamurum demleniyor.. biraz daha vakit geçireyim burda ,atıştırmalık bişeyler yerim yoksa mutfakta

bundan sonra yiyeceklerimi değil yediklerimi yazayım bari..

14.30 1 tane muz yedim

17 de de ; 1 elma,1 kucuklerınden armut,1kucuklerınden ayva ve 2portakalı küp küp doğrayıp yemek tabagına koydum böylece öncelıkle gozumu doyurmus oldum sonrada midemi :) göz doyduktan sonra midede doyuyor nihayetinde.. şu ana kadar halen aç hissetmemiştim kendimi ancak ilerleyen saatlerde acıkırım mantığıyla 1 kibrit kutusu kadar susamlı helvayı mideme indirdim aslında nescafeyle iyi giderdi amaaa uykumu kaçırmasın diye içmek istemedim.. hem bugun 1.gunum kahveyide bırakma kararı aldım çunku bakalım kahvesiz kaç gün dayanıcaaam :18::18::18:

son helva dilimiydi zaten yiyimde kocacım bidaha almasın

abur cubur olayını ben rafa kaldıralı nerden baksaammm 4ay geçtii... özellikle cipsi çok zor bıraktım.. bazen eşim gıcıklığına alıyor bende o işteyken hiç açılmamış paketi yallah çöpe atıyorum irade budur işteee.... marketlerdeki satın almamak olan irademi evde çöpe atarak sağlıyorum yememek için vucuduma vereceği zararlarını düşününce zaten parasını hiç düşünmüyorum..

bide basket topu alayım diyom makas hareketi için lazım olacak ancak benım bacaklar uzunnn nasıl becercem acaba ben o hareketi lisanslı basketbolcu olarak 10 yıl sonra tekrar basketbol topunu elime almak heyecan verici olacaktır benim için

ayy şu bel ağrılarımda geçmediii adetim bitsedeee kurtulsaamm şu ağrılardan yaaa

geçen bahardan kuruttuğum kiraz sapıyla ıhlamuru demlendirdiğim çayımı içiyorum..biraz ödem atsa vucudum çok iyi olacak..suyuda az içtiğimi farkettim.. belkide adetli olduğum içindir ,sanki balon gibi şişim yaww

gece en az 3 kez uyanmayı adet edinen beynim yada kendim diyeyim yüzünden uykumu yeterli alamıyorum haliyle sabahta istediğim saatte uyanamıyorum gece yatıp sabah uyanmayı deliksiz bir uyku çekmeyii çoookk özledddiimmm
maalesef çok geç kalktığım için bugün sporumu yapamayacağım..öğleden sonra yapılan sporlarda vücut direk kasa çeviriyor ben öyle olsun istemiyorum.. yarın alarmımı titreşimden yuksek sese cevirecegim..komşularda uyansın benle birlikte
**
zaten sporu hergun aynı saatte yaparsak vücut alışır.kilo veremeyiz veya sıkılaşamayız.. o sebeble ya 2 günde bir yapılacak yada hergün yapılacaksa ilk başlayanlar sabah 7den öğlen 12ye kadar farklı saatlerde yapmaları gerekir...

öğleden sonra yapılan sporlarda direk kasa dönüştürür bi gr veremezsiniz 1cm sıkılaşamazsınız..

ancak düzenli spor yapanlar ..gün içerisinde 2 kez yapabilirler.. sabahtan genel olarak vücut egzersizi öğleden sonra ise (3ten sonrada) kaslarınızın şekillenmesi için yapabilirler..
**
kahvaltıda yediklerim ;
1 muz,2 ceviz,4 fındık,1 tatlı kaşığı bal,1 yumurta , 6 zeytin , 2 kıbrıt kutusu kadar peynir.. 2 çavdar ekmeği .. kiraz sapıyla birlikte kaynattığım ıhlamur çayı..

başka bbişye yok hala uykum var..hala başım ağrıyor...bitmek bilmeyen adetim var 25 martta rahim filmi çektirmiştim acaba ondan mı bitemedi gitti bu meret

gideyim artık pc başında çok kalırım yoksa yani hareketsiz kalmak demek bu insan su bile içmeyi unutuyor var mı böle bişi.. spor yapmadım mutfak dolapları ,duvarlar fayanslar silincek sonuçta iş beni bekler... evv işi nankörr zatenn yap yappp yine başa sarıoo sinirr gıcık bişi..

dün öğlen saatinde kahvaltı yaptığım için saat 16 gibi 1 tabak bakla yedim 2 dilim ekmekle..
akşam 7de de patlıcan ve pilav yedim ,salata eşliğinde.yatana kadarda bişeee yemedimm acıkmadımdaaa.. su içtim ara ara..
**
8.30da kalktım

kahvaltımı yaptım

kahvaltı da: 1 haşlanmış yumurta,2ceviz,4fındık,2kayısı,1tatlı kaşığı bal,ıhlamur cayı,2dilim cavdar ekmeği,2 kıbrıt kutusu kadar peynır,2zeytin

10.30da spruma başladım. şu çapraz mekıklerde yine boynum zorlandı ve 16tane de bırakmak zorunda kaldım..

birazdan öğlen yemeği yiyip pazara gidicem.. 1 tabak etli patlıcan yemeğinın yanına 1 kaşık pilav.. 2 dilim cavdar ekmeği.. domates ve salatadan salata yapecem.

meyvelerimide 5te filan yerim sanırım.. akşam yemeğimin saatı bundan sonra 7 olacak cünkü gece 12ye kadar tok durabiliyorum.. ondan sonrada uyuduğum için acıkma durumum kalmıyor..

tek derdim sabah daha erken kalkmak....

dün akşam 5te 1 elma,1potakal,1ayva yedim
aksam 8de de akşam yemeği yedim ama keşke yemeseydim hazmetmedi midem ... akşam yemeği 7de ideal olduğuna kanaat getirdim
akşam yemeklerinde 3 dilim ekmeğe doymazken şimdilerde 2 dilim kafi geliyor..

**
7.30da kalktım 1 sb suyumu içtim. kahvaltımı yaptım,10.10 gece falanda sporuma başlıcam..

kahvaltıda ;

4 dilim kızarmış cavdar ekmeği

sütün kaymağı

domates ,salatalık,1 tutam çörek otu,1 fiske tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağından oluşan salatam..

(zeytinyağı insanın günlük ihtiyacı 1 yemek kaşığıdır)

1 tatLI kaşığı bal ve yeşil çay..

13.30da öğle yemeği yedim..bi tabağın yarısına etli patlıcan yemeği yarısına da pilav koydum ekmeksiz yedim yoğurtla

16 da 1 muz , 1 avuç cağla..nescafe tabagında çilek..1 portakl,elma yedim.

7de aksam yemeği yedim dün..

haşlanmış yagsız tuzsuz makarnanın üzerine baharatlı mantar soteyi koyup yedim ..yoğurtla.

**

7.30da uyandım kahvaltımı yaptım sayılır..
1 dilim ekmeğin üzerine kaymak sürdüm..1 fincan sütle içtim..

sporumu yaptım

daha sonra sarelle kavanozunun dibini sütle çalkalayıp içtim , nescafe yerıne diyerek

öğlen makarna ve sore mantar yedım 1 kase çağla ve çilek yedim

kişisel bakımımıda yaptırım geldimm

şimdi tarhana çorbası içicem..

gece eğer acıkırsamda 1 sb süt içip yatarım..

Son düzenleyen: Moderatör:
9da uyandım... kahvaltımı yaptım

1 haşlama yumurta,domates ve salatalık yedim 1 ekmek dilimiyle..ıhlamur çayı

spromu yapamadım biraz hastayım havalr bi sıcak bi çookk soğuk derken...

öğlen 1 tabak tarhana çorbası içtim yarım dilim ekmekle.. bu zamana kadarda 1 armut,1 muz,1 elma,1portakal yedim

akşama tavuk yapıcam çıkarttım buzluktan buzu çözsün bi...

**

çok hastayım sürekli uyumak istiyorum.. bahar yorgunlumu nedir heryanım ağrıyor yine kanım dondu kaldı anlaşılan ellerim uyuşmaya başladı.aspirin kar etmiyor banaaa....

cuma akşamı eşim iş seyahatınden geldi vee anaaa senin popo küçülmüş dedi bende ayy daha nelerrr hemencık kuculmez ölee dedimm.. dur daha 1 hafta oldu dedimm cmtsi çarşıa çıktık ve giydiğim tayt kıçımdan düştü kalça kemiğimde allahtan takılı kaldı yoksa çarşılarda rezil olcam millete ..artık her camii wcsinde yukarı kaldırmak zorunda kaldım eşimde yaptığım diyete daha doğrusu yediklerime dikkat etme kısmına yardımcı oldu bana eskiden çarşıda beeenn.. dürüm çiğköfteler,kokorecçler..pamuk helvalar dondular hamburger damburger pizza kolalarr ne varsa götüren bir insandım..bu sefer sadece 1 atom karışık meyva suyu içtim bide simit yedim okadar ..
dünde eşim tavuk ızagara yanına makarna yedim.. amaaa sporumu yapmadım yemek yiyip ilaç içip hemende uyuduğum için büyük ihtimal kilo alsamda tartılmıcam.. yoksa koyverebilirim aldığım kiloları gördüğümde.. 14 mayısta kgmis cm cm incelmekmiş görcez bakalım ne kadar eritmişim... eritebilmişmiyim önce sağlık nede olsa artık daha az öksürüyorum daha az başım dönüyor..sanırım1 haftaya bişecim kalmaz
**
bugün 7de kalktım eşimin uyuuuuu daa erken demesine aldırış etmeden..mak.hemen beyazları attım..sporuma başlıcaktımki birden bi halsiz lık oldu bende önce kahvaltı yapim dedim..

eşim netten araştırmış 9u biyerde çay varmış ondan aldık çarşıdan az önce içtim iğrenç bi tadı olsada denicem bakalım faydası varmı gercekten.. 100gr biberiye ve 100da yeşil çayımı aldım baharatçıdan..

bundan sonra egzersiz yapmadan önce sıkılaştırıcı vucut losyonumuda sürücem..artık vücüdüm ham değil nede olsa..ve her bir egzersiz hareketinide 1 dk olarak belirledim 3günde dakikalar artacak

11de sprora başlıcam çok oyalandımm cunku.

bunuda paylaşıyım notlarımın arasında buldum da;

Kahvaltıdan önce tavsiye edilir.

Ama bazı bünyeler aç karnına spora dayanamayabilir.

Eğer kahvaltı sonrası yapılacaksa da kahvaltıdan 2 saat sonra spor yapılmalı yağlar daha kolay yakılıyormuş....

soğuk su içmek yerine oda sıcaklığındaki su tercih edilmeli.

** kosu bandı alcaksan tartan zemin olmasına dikkat et diğerleri eklemlerdekı sıvıyı yok edip kireclenme yapıomus,

Spora gitmek için zamanlama yapılan sporun amacına göre belirlenmeli.

>>> Amaç vücudumuzdaki yağları yakmak ise en iyi zaman sabah erken vakitlerdir.

<<< Amaçlanan kas gelişimiyse 13:00-15:00 saatleri vücuda daha verimli olacaktır.

Bu farkı salgılanan büyüme hormon seviyesi ve kaslardaki glikojen dengesi belirler. Sabah uyandığımızda gece boyunca boşalan glikojen depoları vücudu yağ yakmaya hazırlar.

Sabah bir şey yemeden içilen şekersiz bir fincan kahve ve alınan bir bebek aspirininden kısa bir süre sonra kardiyo çalışması yapılır. Koşu veya bisiklet çalışması uygundur. Aç

karnına yapılan 20 dakikalık interval (bir azalan bir artan tempolu kardiyo) yeterli olacaktır

birde sadece 1 saatlık nivea bady ile böyle inceldiysem birazcıkta olsa vucut kendini toparladıysa şquats mı neyse onuda yapsam düşünemiyorum kendimi zaten niveayıda hergün yapamadım bi gun ara verdım bi gun yaptım falan..

popo ve bacaklar toplandı sıra göbekte

ben nivea bady yada bolgesel zayıflama yapmadan direk şquatsa geçseydim popo evet yukarı kalkardı ancak bacaklarım çok kaslanırdı yani yağlarım direk kasa dönüşürdü.

23ünde yediklerim;

öğlen tavuklu papates yemeği 2 dilim ekmek yogurt

akşamı ızgara balık yedim

bugun sabah

9u bi yeerde caytımı içtim

1 domaets bi salatalık,1 tatlı kaşığı z.yağı.. 10 tane zeytın yedım .. 2 fincan yeşil çay içtim ha bide 2 dilim ekmek

bugun spor yapamadım biraz miskinlik biraz hastalık (nefes alıp verdikçe kedi gibi gırrgırrr yapıyorum ) terimi üşütüyorum sanırım beenn

bugunde kurdeşen döktüm geceki kabuslardan ötürü ne korkmusum yawww.. çookk ateşlenmişimmm ,hayaletler benı sıkıştırdı köeşe dua etmek bile aklıoma gelmedi nutkum tutuldu resmen (hamiş olsam düşük yapardım o derece çok korktum ) yüzüm kızamıkcık çıkarmıs gibiydi az önce yıkandım dedimki kese yapınca gider bunlaarrr.. şimdiyse manyak acıyor su çiçeğinin kabuklarını yolmuş gibi oldu yüzümmmmm...çok çirkin oldummmm...yzüm geçene kadar evden dışarı çıkmıycaamm iştee eşimde nöbetçiiii....bu gece nasııııı uyim ben şimdi evde tek başımaa

neyse burda baya bi havalar ısındı artık 25-28leri gorcesss bu hafta bahar temizliğine başlamalıyım artık dip-köşe temizlik yapmalıyım

--
yarın sporuma kaldığım yerdend evam edicem.. 1 gün mola yeterdee artarrr bileee

**

ızgara balık yapıcam öğle yemeğiniyetine

aksamda mercimek çorbası içicem

heee yedıklerıme ek olarakkk.. 1 muz..2 kayısı..1 incir.. 2ceviz..4fındık yedim..

öğle yemeğinden sonrada meyvelerimi yiyip günü bitircem

yemeklerden 30dk önce ve 30dk sonra su içilmeli..yoksa mide genişler.. (bunu pek uyguladığım söylemez)

dişlerimizi yiyip içtikten 1 saat sonra fırçalamak gerekir yoksa oluşturduğu asit tabakasını birde macunla pekiştirmeyelim dişlerimize zarar vermemek için 1 saat sonra fırçalamalıyız.

çaya kahveye veya herhangi bir içeceğe atılan şeker ; selülit yapar.. mümkünse şekersiz içmeli..içilemiyorsa limon suyu sıkılarak (konsantre olmayan) çayların tadı yumuşatılabilir.. zaten çaya atılan kabuklu limon ,çaydaki nikotinmiydi neydi bi maddeyi alıyormus ve daha sağlıklı oluyormus çay..

İşte aspirinle selülit giderme formulü:
güzellik uzmanı Suna Dumankaya'nın selülit formulü:
-10 limonun suyu
-20 aspirin
-limonun suyu kadar susam yağı
Bütün bu malzemeleri cam bir şişe içerisinde iyice karıştırın.sorunlu bölgelere iyice sürün, biraz emdikden sonra
yarım saat sorunlu bölgeleri çalıştıracak şekilde spor yapın ya da yürüyün.
2 hafta içinde farkı göreceksiniz. Hatta ilk hafta başlayacak değişim.

Bunun yanı sıra; hergün 1 saat yürüyecek olursanız daha güzel ve pürüzsüz bacaklara sahip olabilirsiniz.

buda ebru şallıdan:

yarım çay kaşığı biberiye (tazesi olarak daha iyi)
6-7 adet kurumus enginar yaprağı
yarım limon suyu (kendımız sıkmalıyız konsantre olmamalı)
4 sb su

4sb suyu kaynat içine malz. ekle 5-7dk demlet.. sıcak/soğuk olarak günlük tüket ancak egzersizide unutma...

kil de selüliti gideriyormuş.. benim evdeki hazır aldıklarım bitsin bu evde yapılabilen doğal krem ve içecekleri hazırlıcam..

niyetine girince gerisi çorap söküğü gibi gelir derler doğru..ben fit görünmek için niyetine girdim umarım başarılı olucam

7de uyandım..yüzümü yıkadıktan sonra sıkılaştırıcı vucut losyonumu sürüp 30dk sonra nivea bady yaptım

2 saat sonra önce şu 9u bi yerde olanı içtim 30dk sonra kahvaltımı yaptım

1 incir 2 kayısı 4 fındık 2 ceviz

geçen yazdan hazırladığım konserve menemenlik sosuma 1 yumurta kırarak menemen kaşıkla yidim 2 ekmek dilimiyle .. kaşıkla yemeseydim dilim yerine somon yerdim kesin

3 fincan yeşil çay içtim

1.5 saat ütü yaptım yazlık kıyafetlerım filan bayaa çoktu ütülencek...

şimdi 1 muz yedim..biraz dinleneyim.. artııııkkkk bana booolll gelennn ve bidaha giymek istemediğim kotlarımı kestim güneşlik yapıcam onları dikicem birazdan ucunada düğme asacam cama

akşam yemeğini hazırlayıp..mutfagı toparlıcam .. yarında mutfak halısını silimm baree

akşam yemeğinde kendime kabak yemeği yapıcam..eşim kabak sevmediği için onada başka bişiler yapıcam artıkk

9u bi yerdenın bendeki olmayan etkilerini yazaıyım...

içtiğimden beri önce mide bulantısı sonrasında bi açlık hissiyle halsizlik oluyor bende.. hiçte terlemiyorum yaaa.. bu arada kabız oldum

günlük çıkartan biriydim .. ceviz kayısı yememe rağmen çıkartamaz oldum çayı içeli..

hiç kilo verememişim tartıldımmm dayanamayıpp aynıyım 71.8 ancak basenlerim kalçam nasıl erimiş nasıl incelmiş anlamadım yağ mı yakmışım yani.. ?? aman kaslarıma bişi olmasında... bendeki göbekte ha deyipte 1 ayda verilcek cinsten değil 105cm nede olsa sanırım 2 ay falan beni uğraştıracak yidiğim hamburgerler..cipsler..mayonezler göbeeemee konuşlanmış vaziyettee tabee ne olacak hemencik terkederlermi, orayıııı

aklıma gelmişken yağda pişmiş yumurtanın vucuda hiç bi yararı yok bu yazdıklarımı okuyanlar varsa akıllarında olsun.. ancak sucuklu yada menemen tarzı olduğunda yumurtadaki vitemaınler acığa çıkıyor..oyuzden ben genelde haşlama yiyorum vitamını kaybolmasın diye hem tok tutuyor dediğim gibi sadece yumurtayı tavada yağda yapınca vucuda hiç bi faydası olmuyor...

yarın 9u biyerde çayı içmicem artık..annemde 5i biyerdeyi deniyormuş..onada fayda etmemiş ,,analı gızlı aynıyız işte

evdede ekmeğim yok..kocemde yok..bu gece nasıl uyucam nasıl bir atraksiyon beklicek beni bakalım..gece lambasız uyuyamaz oldum çocuk gibim oldum yawww :18::18:

7de uyanıp 10da spora başlamalıyım.. kahvaltımı yapıcam ders oldu bana..dayanamıyorum maalesefff

kahveyı sadece 1 gün içmedim diğer gunler tam gaz devam

birden bırakmak olmayacak anladımm önce 1 gün içmeyecem sonra 2 güne 3..4..5... diye haftada 1 olacak sonra 2 haftada 1 olarak azaltacagım..

cavdar ekmeğine 2 dilimle doyarken diğer bugday ekmeğine doymuyorum yahuuu 1 somon yesem belkim doydum derim..bu cavdarda var bişi :)))

2-3gün yapmadım spıor rahatsız oldum sankı vucudum salmıs gibi hissediyorum

eşim yakıında yine gidecek iş seyahatine ozamanda tül-perde cam.. sonrakı gunlerde oda oda halıları silerim..

bu arada şişkoykene giydiğim kotlarımı kesmiştim yaa diktiiiiimmm güneşlikkk yaptımmm..batıda kalan odama asacammm

ayyy çok boşladımm topişimiii....
bahar temizliğine başladığım için sık giremez oldum kkya
hala bi sürü işim varr ancak benim dinlemeye de ihtiyacım vaaarrrr az yıdiğim için temizliğime iyi randumanlı yapamıyorum sabahtan (7de)kalkar kalkmaz tek gozum kapalı vaziyette kovaya su doldurdum..bi yandan yeşil çayım için ocağa suyumu koydum.. mutfak ve salon camını silene kadar suyum kaynadı ..yeşil çayımı atıp demletirken mak.bi yandan tül-perdeleri dodlurdum..evi süpür sil..derken ütüye başladım.. öğle yemeğinde 2 dilim ekmek 1 tabak kabak yemeği yedim..dünden de 2 tane ızgara köftem kaldıydı onu yedim ,1 kasede yoğurt.. sonra ütüye devam tabeee... şimdi bi mak daha tül-perde ütülencek var(3 mak. yıkadım) ama iice bi bıkkınlık geldi banaa hiç yapasımmm yokkk bugun pazar var cıkamıcam yoruldum çünküü

sütlü nescafe içtim ... bak sütle diyorum sade içmedim gelişme var bende halılarıda gece silmek zorundayım ki yarına ders çalışmaya başlıcam cunku bir planım var benım :18erşembe günü eşim gidecek zaten 10 gün kadar yok.. olmazsa kppsyede bölee konu açayım kendımi gaza getireyim sporda olduğu gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…