Spiral taktırdım 3 gündür kanamam var ve belim ağrıyor

mensu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
6
0
36
İstanbul
merhaba kızlar 4 ay önce doğum yaptım ilk adetimi 1 hafta önce oldum ve sağlık ocağına gidip spiral taktırdım. Doktorum önermişti.Öncelikle 2 dakikada çok kolay takılıyor vs dediler ama sezeryan doğum yaptım diye belki bilmiyorum çok canım acıdı. 3 gündür normal adet kanaması gibi kanamam var. Adetim bitmişti taktırdığımda. belim de çok ağrıyo.sizde böyle bişey oldu mu normal mi? Bide sağlık ocağındaki ebe takıldığı gün ilişkiye girebilirsiniz vs dedi.ama bazı hekimler 1 hafta yasak diyormuş.

hekimlerin dediğine uyun derim.bilmiyorum ben korkuyorum spiral taktımaktan ama kanama oluyor diye duymuştum.yine de bir jinekoloğa görünmenizde fayda var biz ne desek boş
geçmiş olsun..

İki tip spiral varmış. Biri kanamayı artırır, biri azaltırmış. Araştırmak lazım. Ama genelde doğum yapan insanlara kanamayı azaltan model takılıyor.

bende taktırdım spirali canm jinekolog eşliğinde. spiralde sorun olmadığı halde kanamam 15- 20 gün sürdü. olabilir dedi. bazılarına spiral yaramazmış doktorm söledi. eğer adet düzensizliği ve kanamalar 2-3 ay devam ederse çıkarıyolarmış... bende normal doğm yaptm spiral takarken muayene acısı gibi bi acı var hafif doktorumn eli çok hafifti.

ama kanamaların başka bi sebebi de kayma felan olması olabilir. buda hamile bırakkır yine. tedbirli olmak gerek. bence sizde bi odktora görünün derim. geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…