Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Olabilir en iyisi tekrar bi jinekologa gitmek çünkü insan gercekten strese giriyor

Spiral çıkartılınca hamile kalınıyor değil mi 2. bebeği düşünüyorum ama şimdi değil :) bir de ne kadara takıyorlar?

Merhaba arkadaşlar, öncelikle şunu söylemeliyim herşeyde olduğu gibi spiralin etkileri bünyeye göre değişir, kimisi hiç sorun yaşamaz. Bana yaramadığını üzülerek söylüyorum tüm düzenimi altüst etti yumurtalık kisti oldu. 1.5 yıl önce sezeryan doğum yaptım ve hormonsuz spiralı 7 ay önce özel bir hastanede regl 2. günü sorunsuz taktırdım, bir kaç gün kasık ve bel ağrısı oldu geçti. doktorum bir hafta ilişkiye girme dedi ve bir hafta sonrasına kontrole çağırdı. Kayma olma ihtimaline karşı 6 ayda bir de kontrolleri aksatmamak gerekliymiş. Normalde regl konusunda düzenli bir takvimim vardı, 5 gün sürerdi, sancı ve bel ağrısı yaşamazdım taki spiral taktırmak kadar. ilk 5 ay boyunca hergün bel ve kasık ağrısı yaşadım regl olacağım zaman 10 gün önceden her gün lekeleme olup regl iken kanama miktarında oldukça artma oldu ve regl gün sayısı 10 güne çıktı. 5. aydan sonrada bunlara tarih aksaması eklendi. regl bitse dahi bir hafta temizim, diğer günler lekelenme devam ediyor. Koyu renkli akıntıda başladı. Ocak ayında Dr. gittim, oluşan yumurta hücreleri dışarı atılmadıkça yumurtalık kisti oluşurmuş. ( polikistik over sendromu )1 kutu adet söktürücü reçete etti kullanıp kontrole gittim işe yaramamış. 2 ay yasmin doğum kontrol ilacı kullanıp tekrar kontrole gideceğim. Dr. spiralı çıkartmamak için direniyor. Bakalım daha neler çıkacak başıma sonuçlarını yine yazarım. Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Spiralim kaydığı için doktor bugün çıkardı . enfeksiyonda var dedi ama ben yinede özele gidip görünmek istiyorum enfeksiyon olduğu halde doktor yarın git taktır dedi taktırılablrmi ki öyle

Oluyormus ağrı herkez öğle soyluyor Vicut alısana kadar bu arada nerde taktirdin bende taktirircam acidimi çok.
:)
Ağrı kesici al

2 gundur agri kesici alıyorum izmirde oturuyorum ben sz ?
Ya agri arttı çok kötüyüm suan . Takilirkn de agri oluyo acıma yok agri baya oluyo 1 2 saniye kadar . Bu agri normlmi yani suan bnde olan yani

ana sağlıkta ücretsiz yerli sipiral taktırdım rahatım şu anda ilk doğumumda özel hastahanede avrupa sipiral taktırmıştım fakat belim çok ağrıyordu ve de kanamam yoğundu fakat yerlide bu şikayetlerim yok

Ana sağlık merkezi demissiniz istanbul Küçükçekmece deyim acaba burdada varmidir

Arayıp sorun hangisi uygunsa orada taktırın bence genede siz bilirsiniz sizi yönlendirmeyim.İşlem ücretsiz takılıyor ve reglin yoğun olduğu günde 2. veya 3 .gün 1 ay sonra kontorole çağrılırsınız kayma var mı yerleşmiş mi diye ultarasyonla bakılıyor sonrada yılda 1 kez olmak üzere çağrılırsınız ama rahatsızlığınız olursa istediğiniz zamanda gidebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…