Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Bu gynefix taktıranlar bilgi verebilir mi? Bu konu hep açılmış ama hep yarım kalmış adet uzaması yapmıyormuş ve ben dogum yapalı 5 ay oldu ancak adet olmadım Taktırırken adet mi olmak gerekir,acıyor mu.Araştırmama göre en iyisi gibi.Ankarada nerede taktırabilirim.

Bana doğumdan 2 ay sonra 4 gun icinde taktirabilecegimi söylemişti sağlık ocağındaki hemşire. 4. Gungittim. Adet ben de olmamıştım. Öyle aman aman acimiyor. Ben iceri bir alet sokup açıyorlar o beni gerdigi için sıktım kendimi azıcık acidi. Kendini sıkmayabiliyorsan acimaz bence. Öteki soruların için bir fikrim yok.

Taktirdiniz mi adetliyken taktirman gerekmiyor

Kızlar bende ria düşünüyorum ne zaman takilir.
Sağlık ocağı ücretsiz takıyor mu.
Spiral i siz mi alıyorsunuz onlar mi takio.
Özel hastanede taktiranlar kaca taktirdi?
Kusura bakmayın çok soru sordum ama

bende 6 ay once taktırdım kasık agrısı karın ve bacak agrısından duramıyorum 4ay once konttole gıttım hersey normal dedı acaba sımdı bısorun varmıdır kızlar sızde agrı varmı

bende 6 ay once taktırdım kasık agrısı karın ve bacak agrısından duramıyorum 4ay once konttole gıttım hersey normal dedı acaba sımdı bısorun varmıdır kızlar sızde agrı varmı

Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle hangi spirali önerirsiniz? Bakırlı olanı mı yoksa hormonlu olanı mı?
Bir de adetin yoğun olduğu gün gel dedi dr. Benim ilk gün ve 2. Gün yoğun olur sonraki günlerde azalır.
Bu spiral konusunda çok kararsızım.herkes bişey demiş memnun kalan da var memnun olmayan da.

Spiralin sıkıntı yaratıp yaratmayacagi bünyeye göre değişiyor. Deneyerek anlayacaksiniz memnun kalip kalmayacaginizi maalesef bakir olan spiral çoğu kiside kanamayi ve süresini arttiriyor ayrica ara kanamalar yapıyor ve bu da rahatsiz edici bir durum. Hormonlu olanin bu probleme yol acmadigini söylüyor kullananlar. Bence taktirmisken hormonlu taktirin. Ağrı filan yaparsa da cikarttirir, spiralden memnun kalmayanlar kervanina katilursiniz. Ben öyle yaptım

Teşekkür ederim.sanırım deneyip göreceğiz...

1 ay önce hormonlu spiral mirena taktırdım. Adetimin 2.günü doğum doktoruma taktırdım, basit bir işlem hiç canım yanmadı. 1 ay boyunca her gün lekelenmeler oldu, günlük ince ped kullanıyorum. Bugün reglimin ilk günü ama regli miyim değil miyim anlamadım. Çok az lekelenme oluyor. Bu 1 ay içerisinde 2-3 kilo aldım. Ama bu kilodan ziyade bence ödem, gelip geçici olduğunu zamanla vucudumun uyum sağlayacağını düşünüyorum. Mirenama güveniyorum bana hayal kırıklıgı yaşatmayacak. Taktırdım memnunum, söylenenlerin dışında ters bir durum yaşamadım. Doktorumun dediğine göre en kötü ihtimalle 6 ay ile 1 yıl sonunda vucud uyum gosterip kanama yok denecek seviyede olup, kilo odem vs gibi durumlarda normale dönüyormuş. Kararsız arkadaşlar bence denemeye değer

Taktirdiniz mi adetliyken taktirman gerekmiyor
Taktirdim canim 30 hasimda pazar gunu sabahtan adet olmam gerekiyordu ama olmadim gecikme olmasi normalmi acaba.cok endiseliyim hamile kaldiysam diye dusunmekten sabah beri stres yapiyorum biri 18 biri 5 aylik iki bebegim var bir tane dahaolursa diye kafayi yemek uzereyim

30 kasim mi orasi tam anlayamadim gecikme olduysa bi test yaptırın gerçekten cok zor kucuk cocuklara bakmak aslinda düzene girene kadar hap falan kullansaniz yada iğne vurduruyorlar saglik ocaginda sonra kayma falan olabilir sprial de ondan dedim

Evet 30 kasim dedim hala olmadim bu arada soyle bi baktimda 10 gun gecikip sonra adet olan bayanlar olmus spiral taktirdiktan sonra.ins benimde oyledir hamile degilimdir valla psikolojim bozuldu her ay hamilemiyim acaba demekten.bir kez yasadim bu durumu bir daha asla yasamak istemiyorum.ilk bebegim 3 aylikti 2ye hamile kaldigimda cok zor gercekten

ben de bi olsam da gidip taktırsam keşke
16 aydır regl olmuyorum da
9 ay'ı hamilelik kalanı laktasyon dönemi ve hala bekliyorum işte görecem diye

Yani zor olmazmi ins degilsinizdir test yaptirdiniz mi baya geçmiş gününüz

Yani zor olmazmi ins degilsinizdir test yaptirdiniz mi baya geçmiş gününüz

5 gun gecti hafta sonuda bekleyim diyorum olacakmisim gibi sancim var ama olamiyorum.gecen ayda 5 gun gecikmisti ilk defa gecikiyor ilk dogumumdan sonra olmamosti yine gunumden gunume oluyordum oglumu dogurtuktan sonra boyle oluyor gununde olmuyorum adet duzensizligimi basladi acaba diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…