Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

kaymış olabilir mutlaka kontrole git derim

büyük ihtimalle kaymış olabilir ondan batma yaptığından agrıyordur

daha öncede spiralle ilgili konu açmıştım kızlar ama bnm bu spiralden çektiğim bitmedi gitti.. 2 gün önce grip olduğum için sağlık ocağına gittim ordaki hemşireyle konuştum inanın kafam allak bullak oldu nasıl anlatsam bilemiyorum ama ağustosta taktırdım spirali hem hala adetim düzene girmedi hemde ara ara lekelenme tarzı ara kanamam geliyo normal mi değil mi derken sağlık ocağındaki ebe bana kahverengiyse hamile olabilirsin dedi kaymıştır falan dedi korkuttu beni şimdi ara ara da kanamam olduğu için test yaptım ama negatif çıktı ne kadar güvenebilirim bilmiyorum spiral taktırıp bnm gibi olan varmı bilgilerinize çok ihtiyacım var lütfen yardım edin..

spirallerin de biçok çeşidi var uzman bir doktor size bu konuda yardımcı olabilir en uygun olanına mesela

benim iki defa kaydı ama sadece adet zamanlarımda yada ağır kaldırdığımda batma gibi ağrı oluyordu

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. kaydıysa çok kötü hemen hamile kalanlardanım çünkü :). Peki adet olursam adetliyken mi gideyim kontrole. 1 aylık kontrolümde adetliyim diye kızmıştı doktor

doktorunu değiştir bence cünki kontrol zamanı farketmez adetli yada değil ken

Benimde spiralim var da ne gbi şikayetlerinz olmuştu kaydığında öğrenebilrmiym daha yeni taktrdm bnde ama korkuyorum

yok bişey olmaz vücut zaten uzun zamandr tanıyo o maddeyı aynen dewam..

O kaygı bendede var p.tesi kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum..
Bu belirsizlik çok kötü bişey ya 2 önceki adetimde de 4 gün önce başladı kahverengi lekeler kan testi yaptırmıştım çıkmamıştı bu seferki daha erken tereddüt ediyorum. Her korunma yönteminin bi sorunu var ya poff

Aynen ya bide bebeğim çok minnak ve 5 sene kadar düşünmüyoruz salı doktora gitmek istiyorum umarım hamile değilimdir (

8 kasımda adet oldum 2 gün yoğuna yakın oldum 3. Gün bitti gibi bişey ve bugün peçeteye önce pembe bi dahaki wc de kahve leke geldi az önce de mide bulantım başladı Sprail den mi acaba ya da kist falan mı var acaba ya

Merhaba ben de doğumdan 2 ay sonra ria taktirdim. 2 buçuk ay sonra agri yapmaya basladi. Kuyruk sokumuna kasiklarima. Her gun ogle vakitlerinde başlıyor artarak saat bes alti gibi siddetleniyor. Sonra azaliyor ve aksama geçiyor. Ertesi ayni dongu... bir ay once yine agri varken doktora gittim. Kayma yok dedi. Akinti var diye fitil verdi. Fitili prospektuste emzirirken kullanilmaz yaziyor kullanmak istemedim. Akinti icin dogal bir yöntem olan sogan suyu icme yoluna gittim. Akintim yok denecek kadar azaldi ama agri devam ediyor. Merak ettigim şu: rianin iltihaplandigini gosteren sey akinti mi. Akinti olmamasina ragmen iltihap olabilir mi? Yoksa benim bu agrilarim vücut riayi henuz kabul etmediği icin mi. Teşekkürler cevaplarınız icin

Benim durumumda olup da buraya gelenlere belki yardımcı olur diye yazıyorum. Artık dayanamıyordum her gün her gün ağri çekmeye bugün doktora gittim. Iltabin çeşitleri varmış. Benimki gibi agriyle birlikte seyreden akıntı ria cevresinde ilrihaplanma oldugunu gösterirmis. Titreme yapan karnına kimseyi dokundurtmayacak hale getiren iltihap çeşitleri de varmış. Bu ria çevresindeki hafif bir sey yani. Ama ağrının nedeni vücudun riayi benimseyememesiymis. Birkac ay agri surduyse riayi çıkartmak daha dogru dedi doktor. Bu arada akintim da varmis. Cikartti gösterdi doktor☺fitili kullanmami onerdi. Emziriyorum dedim. Sute onun binde biri filan geciyor dert edecek bir sey değil dedi. Riayi cikarttirdim bu arada. Böyle işte...

arkadaşlar ben sadece aşırı kanamam oldugundan ria'yı kullanmayı düşünüyorum, yorumlarınızı okudum, bazı vucut kabullenmıyormus, bu konuda hiçbir bilgim yoktu, biraz oldu sayenizde, ben dogum yapalı 4 ay oldu artık taktırmayı düşünüyorum, yalnız bu alet regl oluyorken mi takılıyor ?? birde nasıl bir anestezi yapılıyor takılırken ?? cevaplarsanız çok sevinirim..

Ya arkadaslar bende ria taktirmak istiyorum ama hep adetin 3uncu ve 4uncu gunu takiliyor demissiniz benim bugun 3 yarin 4uncu gunum
Yani pazartesi 5inci gunumde gitsem takarlarmi her ay hamilemi kaldim acaba korkusu yasiyorum biri 17 biri 4 aylik iki bebegim var birdaha dusunmuyorum cvp yardim lutfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…