Selam kızlar bi sıkıntım var cevap alır mıyım bilmiyorum bi kızım var allah bağışlarsa kızım 10 aylıkken spiral taktırdım 1 senedir spiral var taktırdığımdan beri herhangi bi sıkıntı yaşamadım ara kanama hiç olmadı, Ağrı vs de yaşamadım. Adetime daha 8 gün var 3-4 gündür belim kopacak derecede ağrıyo iştahım da açık bugün de peçeteye kahve leke geliyo böyle yaşayan var mı?
büyük ihtimalle kaymış olabilir ondan batma yaptığından agrıyordur
kaymış olabilir mutlaka kontrole git derim
Arada sağ kasığım da batıyor. İğne batması gibi. Başınıza geldi mi
spirallerin de biçok çeşidi var uzman bir doktor size bu konuda yardımcı olabilir en uygun olanına meseladaha öncede spiralle ilgili konu açmıştım kızlar ama bnm bu spiralden çektiğim bitmedi gitti.. 2 gün önce grip olduğum için sağlık ocağına gittim ordaki hemşireyle konuştum inanın kafam allak bullak oldu nasıl anlatsam bilemiyorum ama ağustosta taktırdım spirali hem hala adetim düzene girmedi hemde ara ara lekelenme tarzı ara kanamam geliyo normal mi değil mi derken sağlık ocağındaki ebe bana kahverengiyse hamile olabilirsin dedi kaymıştır falan dedi korkuttu beni şimdi ara ara da kanamam olduğu için test yaptım ama negatif çıktı ne kadar güvenebilirim bilmiyorum spiral taktırıp bnm gibi olan varmı bilgilerinize çok ihtiyacım var lütfen yardım edin..
benim iki defa kaydı ama sadece adet zamanlarımda yada ağır kaldırdığımda batma gibi ağrı oluyordu
doktorunu değiştir bence cünki kontrol zamanı farketmez adetli yada değil kenÇok teşekkür ederim yorumlarınız için. kaydıysa çok kötü hemen hamile kalanlardanım çünkü :). Peki adet olursam adetliyken mi gideyim kontrole. 1 aylık kontrolümde adetliyim diye kızmıştı doktor
Benimde spiralim var da ne gbi şikayetlerinz olmuştu kaydığında öğrenebilrmiym daha yeni taktrdm bnde ama korkuyorumbir kaç sene önce taktırmıştım. acı yada kanam olmuyor. tabi kendini fazla kasmazsan .
yalnız kontrollerini unutma.6 ayda bir kontrol edilmesi gerekiyormuş. ben bunu bilmiyordum. bir ara rahatsızlanınca gittiğimde kayma yapmış öğrendim....
yok bişey olmaz vücut zaten uzun zamandr tanıyo o maddeyı aynen dewam..bende spiralle kkorunuyorum bişiyi merak ediyorum diyelimki spirali çıkarttırdım sonra yenisiii takıldı . Yine ilk günlerdeki giib kan aşırı yoğunlaşrmı yksa aynen devammı eder normal vaziyetinde . bu spiral takldığında ilk 3 ay fena kan geliyordu . sonra azaldı şmdi çok normal . tekrar yenisi takılınca ilki gibimi olur yokska aynen böyle devammı eder ?
Cevap verirseniz sevnrm birde alıntı yaparak cvp veririsennz cvbı kaçırmak istemem .
doktorunu değiştir bence cünki kontrol zamanı farketmez adetli yada değil ken
Bu belirsizlik çok kötü bişey ya 2 önceki adetimde de 4 gün önce başladı kahverengi lekeler kan testi yaptırmıştım çıkmamıştı bu seferki daha erken tereddüt ediyorum. Her korunma yönteminin bi sorunu var ya poffO kaygı bendede var p.tesi kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum..
Aynen ya bide bebeğim çok minnak ve 5 sene kadar düşünmüyoruz salı doktora gitmek istiyorum umarım hamile değilimdirBu belirsizlik çok kötü bişey ya 2 önceki adetimde de 4 gün önce başladı kahverengi lekeler kan testi yaptırmıştım çıkmamıştı bu seferki daha erken tereddüt ediyorum. Her korunma yönteminin bi sorunu var ya poff
Merhaba ben de doğumdan 2 ay sonra ria taktirdim. 2 buçuk ay sonra agri yapmaya basladi. Kuyruk sokumuna kasiklarima. Her gun ogle vakitlerinde başlıyor artarak saat bes alti gibi siddetleniyor. Sonra azaliyor ve aksama geçiyor. Ertesi ayni dongu... bir ay once yine agri varken doktora gittim. Kayma yok dedi. Akinti var diye fitil verdi. Fitili prospektuste emzirirken kullanilmaz yaziyor kullanmak istemedim. Akinti icin dogal bir yöntem olan sogan suyu icme yoluna gittim. Akintim yok denecek kadar azaldi ama agri devam ediyor. Merak ettigim şu: rianin iltihaplandigini gosteren sey akinti mi. Akinti olmamasina ragmen iltihap olabilir mi? Yoksa benim bu agrilarim vücut riayi henuz kabul etmediği icin mi. Teşekkürler cevaplarınız icin