Benim kanmda pıhtılaşma olduğu için bütün doğum kontrol yöntemleri yasak hap iğne vs. olan zaten doğum kontrol hapı kullandığım için emboli oldum yani bacağımdaki pıhtı akciğerime attı zaten hafif oranta genetikmiş hamileliktede karşıma çıkarmş bu şekilde çıkmasaymş . Hayati riskim vardı yoğun bakmda yattım hergün kan sulandırıcı iğneler filan yaptılar . 6 ay coumadin kullandm şimdi tedavi bitti ama hayatımın sonuna kadar corasprin kullanıcam ve hamileikten önce bi kadın doğumcuya danışmam gerekicek ve hamilelikde hergün kan sulandırıcı iğne yapcam kendime . O yüzdenn mecburen spiral taktırdım . Hiç hamile kalmayanlara takmıyolar çoğu yerde bana sadece özelde taktılar dye özelde taktırdm . kayınca da yine aynı yere gittim işte . Spiralinde hormonlu olanı yasak o yüzden bakır taktırdım cnm . platiği hiç bilmiyorm . Bakır ilk taktırdığım da yani geçen sene ilk zamanlar çok kan oluyo baya uzun ve her günü çok yoğun oluyo ben ağlamıştm çıkarttırmakistemiştim ama biraz dyaandım ve 3.aydan sonra normale döndü yoğunluğu ama 5 gün süren adetim 7 gün sürüyo artık tek şeyi o .bir de 1 ay lekelenme bozulmuş balık kokusu vardı çok doktor ilaç verdi geçti hemn . Bi de kayma olayını anlayamamak kötü . Onun haricinde en güzel korunma yöntemi bence sadece çok az ağrı çekiyosun çıkartırken zaten hiç acı olmuyo takarkende sadece 2 saniyeliğine ağrı oluyo 2 gün kasık ağrısı o da belki olmayabiliyo sonra geçiyo . Hormonlu olanıda adeti azaltıyo diyolar ama o da sivilce yapıyo diye duydum ama kullanmadıığm için bilmiyorum . Ama adetin eğer çook fazla sürmüyosa bakırlı olan iyi çekileblr yani . ama eğer zaten adetin uzun sürüyosa 7 gün filan o zaman önermem .