- 19 Mayıs 2014
- 341
- 43
merhaba.spiral taktıralı 1 ay oldu bugün kontrolüm vardı.doktorum kaymış bi dahaki ay değiştirelim dedi.sizlerin başına da böyle bişey geldimi
canım ben 2010da taktırmıştım spiral ve 4 yıl kaldı gebe falan kalmadım..çokta rahat davrandık yani,ama tek garanti olsun diye,ilişkiden hemen sonra içine boşalma olduğu için,hemen ayağa kalkmalısın,yani ben ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp wcye tuvaletimi yapardım,bu şekilde gebe kalmak çok zor normaldede,spiral nasılsa var bide sen hemen wcye gidersen içindekiler akmış olur,korkulucak bişey yok,rahat ol ,evet olucağı varsa olur zaten önüne geçemezsin,ama spiral en güvenli yollardan biri,Bende gecen ay spiral taktırdım..gittiğimde adetlıydım ve takılınca adetım normal gununde bıttı.. Suana kadar hiçbir problem olmadı adetten sonrada kontrele çağırdılar..
ama ben hala hamıle kalmaktan korkuyorum.bazıları spiral varken hamile kaldığını söyluyo.bu korkumla nasıl başa çıkıcam
Spiral taktirali 6 ay oldu bir sorun yoktu bu aya kadar adetim bittikten 1 hafta sonra kanamam oldu 2 gun surdu taktirdigim doktara gittim birseyib yok kaymada yok dedi.kadin doguma gittim dis gebe olablirsin dedi kan verdn sonuç perşembe belli olucak.ve suan korkuyorum.spirali cikartmak istiyorum ama sorun olurmu olmaz mi bilmiyorum perşembeye kdrda beklemek istemiyorum..biri yardimci olabilirmi
canım ben 2010da taktırmıştım spiral ve 4 yıl kaldı gebe falan kalmadım..çokta rahat davrandık yani,ama tek garanti olsun diye,ilişkiden hemen sonra içine boşalma olduğu için,hemen ayağa kalkmalısın,yani ben ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp wcye tuvaletimi yapardım,bu şekilde gebe kalmak çok zor normaldede,spiral nasılsa var bide sen hemen wcye gidersen içindekiler akmış olur,korkulucak bişey yok,rahat ol ,evet olucağı varsa olur zaten önüne geçemezsin,ama spiral en güvenli yollardan biri,
ben 4 yıl kullandım spirali,sıkıntı yaşamadım hiç ama daha geçen ay çıkarttırdım,sebebiyse normalde 5 gün süren kanamam 2 ay önce zamanından önce geldi ve lekelenme gibiydi,sonra 10 gün sonra yine oldu oda 2 gün sürdü çok az geldi,korktum gebemiyim acaba diye,test yaptım negatifti,
yine adet olmadım hala diye gittim kan tahlili yaptırdım sonuç negatifti,alttan muayene etti spiral yerinde problem yok dedi,ama benim 1 hafta içinde spiralle ya gebe kaldıysam diye kafayı yedim resmen düşünmekten,ya bişey olursa spiral yüzünden bebeğe diye,neyse dr'a sordum sorun olmaz korkma gebe kalırsan spirali çıkartırız sağlıkla doğar çocuk dedi,benim spiralle hamile olan 2 hastam var,durumları gayet iyi ,birinin spiralini çıkarttık hemen,ama diğerinin spiralini doğumda çıkarıcaz dedi,çünkü o kadının sezaryanlı olmuş ilk doğumu oyüzden spiral çıkarılmazmış,
gebeliğe zararı yok spiralin dedi,rahatladım ama yine çıkarın spirali dedim,hamile kalırsamda kafam rahat olsun dedim çıkardı,2 çocuğum var benim 5 ve 4 yaşında ama bitane daha istiyorum açıkçası ama zamanı var daha eşim şimdi olmasın diyo,sıkıntılarımız borçlarımız var diyo kutulalım yaparız bitane daha diyo,ama 10 gün önce içime boşaldı eşim korunmadık yani,ve ogünden beri aklımda ya hamile kaldıysam diye,
bekleyip görücez artık,korkuyorum,ama dün prezervatifle korunalım dedik,oda delindi şans ya bu,tamda yumurtlama günlerimdeyim,hemen ayağa kalktım gerçi ama yinede olucağı varsa tek spermle bile kalınıyo yani,olduysa yapcak bişey yok,spiralide bidaha taktırmak istemiyorum,aslında bazen ya hamile kalsamda kurtulsam bari hamile kaldımmı kalmadımmı stresinden,ama duygularım karmaşık,bigün inşallah hamileyimdir derken öteki gün ya hamile kalmamışımdır inşallah hazır değiliz diyorum,psikolojim bozuldu iyice çok mutsuzum yaa
bu arada kan sonucundan ne çıktı:26:
Kızlar bişey sormak istiyorum ben bir sene önce sprial taktırdım hiçbir sıkıntı olmadı şimdiye kdr ama bu gün dktora bir yıllık kontrol için gittiğimde kaydığını söyledi ve çıkarttı önümüzdeki ay tekrar takacak ama ben ne zaman kaydığını bilmiyorum reglim biteli bir hafta oldu hamile kalmış olmaktan çok korkuyorum bebeğim daha çok küçük 20ylık sizce kalmış olabilirmiyim reglim bittikten sonra üç kez birlikte olduk çok korkuyorum yabu stres beni öldürcek.
Avea inTouch 2 cihazımdan gönderildi
Merhaba, durumunuz belli oldumu? Spiralin kaydigini ogrenmeden once bi fark hissetmedinizmi? Zamansiz kanama, sanci vs..
NeS
Ewet durumum belli oldu çok şükür hamile değilim adet günm gelmedn adet oldum düzen bozuldu ..ewet kaydığında hissettim batmalar oluyodu lekelenmede olmuştu
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Anladım, çok sevindim, mesajı okuduğumda tahmin etmiştim ama zaman geçmiş, ahkam kesmiim dedim.. benim de kontrol zamanım geçti, bi yandan tırsıyorum, bi yandan üşeniyorum.. 2 sene öncesine kadar yaklaşık 6 yıl spiral kullanmıştım. Koku yaptığı için çıkarttırmak istedim. içime saplanmış, histereskopi ile çıkardılar, ameliyat oldum resmen.. 1 sene hap kullandım, sonra yaş (35) ve sigara dolayısıyla tekrar spirale karar verdim. Nisan da takıldı, takamamışlar, 3 gün sonra geri çıkardılar, sonraki ay tekrar yenisi takıldı. Her seferinde çok zorlandım, bayaa sıkıntı çektim.. O bakımdan merak ettim, kayınca belli oluyomu diye, en ufak farklılıkta ihmal etmemek gerek demekki.. :)