Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Merhaba arkadaşlar bende 40 ım çıkınca taktırdım.hazırandaydı sanırım.gecen ay regli oldukdan 3 -4 gün sonra yenşden regli oldum. Bu ayda aynı reglim bitti dedim 4 gün sonra bugün tekrar başladı dr gitsemmi gitmesem mi yoksa alışma süreci deyip bu ayda beklemelimiyim bilmiyorum acaba ne yapmAlıyım

arkadaşlar ben normal bakır spiral taktırdım. yanlız yaramadı hiç; çok zorluk cektim bi sene sonra cıkartırdım .hastane kendi elindekinden takmıştı ital diyip acaba diyorum, şimdi kendim eczaneden alıp, taktırsam,yine aynı sorunları yaşarmıyım? hormonlu spiral mirenamı taktırsam yoksa hapmı kullansam hiç bilmiyorum çok kararsızım.ben karar verene kadar hamile kalmaktan korkuyorum en acillinden bana bi akıl verin ne olur..... :KK43:
benım arkadaşimda takdırmiştı yaşida yaklaşk35-36-37 tam emın değilim....şimdi hamıle 5 aylık..oda şaşkın hiç bekleıyorlardı....

kızlar spirali mart ayında taktırdım. çatal korkuma kntrole gidemedim. 1 hafta sonraya randevu aldım ama sze de danışayım istiyorum.
8 ay oldu. 10 gün adet görüyorum. normalde de 7-8 günsürerdi. bitiyor birkaç gün sonra akıntılı kanamam oluyor. 10 günde b gidiyor. birde kasılarımdaki sancı.
bunlar normal mi?? özellikle bugün fenalardayım yani..

doğum yapalı 3.5 ay oldu. korunmuyorum. lakin spiral taktırmayı düşünüyorum. gebelik testim en son negatifti. başlamış bir gebeliğim varsa ve spirali taktırırsam ne olur ?

annem taktırmıştı 3 kez düşük yaptı. öyle olunca bende kullanmadım ama kullanan insanlarda tanıyorum. ben doğum kontrol hapı ile korundum.

MERHABALAR 9 aylık bir kızım var prezervatif ile korunuyorduk ancak eşimin ısrarı uzerine çekinerek spiral taktırmaya gittim dün sabah yapıldı işlem ancak işlem sırasında çok şiddetli ağrım oldu eve geldim sancıdan duramadım majezik içtim ilacın etkisi geçince sancım tekrar başladı bir tane daha içtim ilaçsız duramıyorum doktora bu ağrının ne zaman geçeceğini sorduğumda bir kaç saate geçer demişti ama bu saat oldu hala geçmiyor bebeğimi kucağıma alamıyorum yere eğilemiyorum sancım dahada artıyor böyle olacağını bilsem taktırmazdım :KK43: bilenler yardımcı olabilirmi bu sancı normalmi ne zmana geçer? takıldıktan sonra dr usg ile kontrol etti spiral rahimde dedi ama nedense benim vucut aşırı tepki gösterdi lutfen yardımcı olun napmalıyım....

Normal doğum mu yaptiniz spiral takilirken benim iç dikis yerlerine zarar vermişti halada aciyor agriyor bence basindayken cikart vücudun onu atmaya calisiyor gözün aliyorsa hemen cikart benim bir sene oldu ne kanamam bitti ne agrim ama cikarttirmaktan çok korkuyorum uzun zaman geçti üstünden o sandalyeye yatmak istemiyorum tekrar

sezaryen doğum yaptım ama bu nasıl bir ağrıysa kıvrandırıyor yarın gidip çıkarttırayım diyorum yoksa dayanamayacağım geçse şimdiye kadar geçerdi demekki bunyem kaldırmadı offf takması bi işkenceydi şimdi çıkarttırması ayrı bir işkence olacak inşallah daha fazla şeyler açılmaz başıma enfeksiyon oluşturabiliyormuş şimdi ondan korkuyorum :KK43:

hayır adetimin 3. günü gittim bugun 4. gunumdu koltuğa bile oturamıyorum batıyor hissediyorum resmen :KK43: dr 1 hafta ilişki yok dedi ki zaten böyle ağrıyla asla öyle birşey düşünemem geçermi acaba ağrısı bir ümit belesemmi ama ne kadar dayanabilirim bu sancılara bilemiyorum

pazartesi sancım azalmaya başladı dr gitmedim bugun daha iyiyim ama yine biraz sancım var arada batma hissi oluyor ama dayanılacak boyutta cuma spiral için kontrolum var o zman dr gideceğim 2 gundur kahverengi sulu akıntı oluyor normalde adetim biterken böyle birşey olmazdı spiralden dolayı olabilirmiki?

pazartesi sancım azalmaya başladı dr gitmedim bugun daha iyiyim ama yine biraz sancım var arada batma hissi oluyor ama dayanılacak boyutta cuma spiral için kontrolum var o zman dr gideceğim 2 gundur kahverengi sulu akıntı oluyor normalde adetim biterken böyle birşey olmazdı spiralden dolayı olabilirmiki?
Aynen, spiralden.. normalde 6 gun reglim surerdi.. simdi baslamasi bitmesi 10-12 gun suruyor.. arada 3-4 gun cok yogun sadece.. umarim sorunlu bir durum yoktur..
Takilirken gozlerim kararmisti benimde ama cikarirken biraz daha rahattim..

Bir ay önce spiral taktırdım adetin 3.günüydü hiç doğum yapmadım .. adet normal sürdü ve bitti sonra 1-2 hafta hiç kanama olmadı regl dönemine 2-3 gün kaldı ama son 2 haftadır sürekli bi akıntı var doktora kontrole gittim enfeksiyon ya da kayma yok normal olabiliyor bazen böyle dedi bi hap ve fitil verdi onlarıda kullanıyorum ama hala akıntı var bu hep böyle mi sürecek sürekli düşünüp duruyorum gerçekten çok kötü bir durum sürekli kan olması bu ne kadar böyle sürüyor bilen varsa yardım edebilir mi ?

kızlar karın egzersizi çalıştığımda erkenden ara ara kanamalardan sonra regl oluyorum bu durumu yaşayan var mı?

Bir ay önce spiral taktırdım adetin 3.günüydü hiç doğum yapmadım .. adet normal sürdü ve bitti sonra 1-2 hafta hiç kanama olmadı regl dönemine 2-3 gün kaldı ama son 2 haftadır sürekli bi akıntı var doktora kontrole gittim enfeksiyon ya da kayma yok normal olabiliyor bazen böyle dedi bi hap ve fitil verdi onlarıda kullanıyorum ama hala akıntı var bu hep böyle mi sürecek sürekli düşünüp duruyorum gerçekten çok kötü bir durum sürekli kan olması bu ne kadar böyle sürüyor bilen varsa yardım edebilir mi ?
Arkadasim, benim bildigim kadariyla dogum yapmadan once spiral kullanimi riskli ve hic bir doktor da tavsiye etmez. Enfeksiyon ve pesi sira kisirlik olabilir diye.. bence yeterince arastirmadiysan iyi bir arastir.. regliden 1 hafta once akinti basliyor, sonra bir haftada hafif lekelenmeler akintiyla karisik oluyor.. sonra da regli oluyorum ben..

Arkadasim, benim bildigim kadariyla dogum yapmadan once spiral kullanimi riskli ve hic bir doktor da tavsiye etmez. Enfeksiyon ve pesi sira kisirlik olabilir diye.. bence yeterince arastirmadiysan iyi bir arastir.. regliden 1 hafta once akinti basliyor, sonra bir haftada hafif lekelenmeler akintiyla karisik oluyor.. sonra da regli oluyorum ben..

Benim gittiğim doktor uzman kadın doğumcuydu sadece Türkiyede yapılmıyor ama yabancı ülkede çok kullanılıyor hiç bir sorun da yaratmıyor dedi . Hamileliği sordum onda da herhangi bir risk olmaz ddedi . Bakayım biraz daha araştırayım yine de araştırmaktan zarar gelmez . :)

X