Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
7-8ay once mirena taktirdim kafadan 4-5ay surekli pedle.dolastim.az az kahve lekelerim.oldu vucut kabul edesiye kadar bu sekilde olabiliyormus neyse agrisi sizisi siniri herturlu sey mevcut hale gelmisti son 3aydir da adrt yuzu goremedim.feci moralim.bozuluylrdu bu duruma daha psikolojim berbat oldu karnim.sismeye baslasj ve son iki haftada bel agrilarimdan duramiyordum yururken bile agirim.oluyordu hemen gitti cikarttirdim cikarttigim.gibi adet oldum okadar rahatladimki sanki ilkkez regli oluyormusjm gibi sevindim :) daha taktirmam spiral vs iki cocugum var biri tiptu ikincisi cat kapi kendiliginden geldi aralari cok az biri 3yas biri 18aylik umarim.bundan sonrasi catkapi olmaz cok dikkay etcem :)

arklar ben adetli değiljen spiral taktırmaya gitsemm takarlar mi sizce normal doğum yaptım 6 ay önce

malesef takmazlar canım,adetin en yoğun olduğu gün yani 3 günü gelin diyolar,nedeniyse hamile olmadığından emin olmak için,,yoksa spiral imkansız takmazlar,yasağı var bikere,sen hamile değilim desen bile inanmazlar kanıt görmek için adetli gelmemizi istiyolar:KK31:

merhaba.spiral taktıralı 1 ay oldu bugün kontrolüm vardı.doktorum kaymış bi dahaki ay değiştirelim dedi.sizlerin başına da böyle bişey geldimi

spiralle hamile kalan var mı içinizde? yaklaşık 3ay önce taktırdım günü gününe olurdum hep ama şimdi 1haftayı geçti tık yok çok korkuyorum

kızlar merhaba,
6 aylık ve 5 yaşında 2 çocuğum var.15 aydır adet olmuyordum.8 mart akşamı adet oldum...ve bugün dr a şiddetli bel ağrısı şikayetiyle gittim.dr geçeceğini söyledi..adetten dolayı dedi..gitmişken spiral de alıp taktırayım dedim eczaneden spiral aldım dr taktı.sağlık ocakları da takıyor ama orda iyi takamazlarsa sorun yaşarsın dediilk kez taktırıyorum bu arada.
ben bu yöntemin güvenilirliğini merak ediyorum..spiral taktırıp da hamile kalan var mı aranızda

ben söyleyeyim benim özel ve yaşlı bi dr du inşallah korur..

evet ben de bunu merak ediyorum

devlette taktırdım genç bi bayan taktı.evet bu şekilde hamile kalan varmış hemde çok kime sorduysam 3-5 örnek verdiler hatta dış gebeliğe bile şahit oldum 2 kere..

slm hanımlar bende 4 ay önce taktırdım spirali ve bu ay sadece ona güvenerekten korunuyorum,ama bana takıldığı andan itibaren akasık ağrısı yapıyor bazen hiç hissetmiyorum bile ama bazen hafif ağrılarıyla hissettiriyor,kaydımı diyede korkuyorum hemen.:18:

9 yıldır spiral var bende de çıkarttırmak istiyorum artık ama hiç adet dönemimde gitmek istemiyorum normal dönemde çıkmazmı bu birde çok uzun oldu korkuyorumda acırmı die uff ne zor bi iştir bu böle yaa taktır ayrı dert çıkartması öle adet dönemi olması ayrı bir sorun ama rahatmı rahat yıllardır hiç varlığını hissetmeden korundum

mrb arkadaşlar ben 2. doğumumdam 1 ay sonra hormonlu spral taktırdım şuan 5 ay oldu sırtımda sivilce yüzümde sivilce agresiflik ve kilo alımı ilişki esnasında acı hissediyorum çıkarmak istiyorum bakırlı olanı taktıracam hormonluyu çıkarıp bakırlı taktıran varmı?

Merhabalar,
Evet belki en güzel koruma yöntemi spral fakat sonrası da çok önemli yani ikinci çocuğu da düşünüyorsan bence şimdilik taktırma.
Benim kızım 5 yaşında ve ben spral taktırdığımda kızım 4 aylıkdı daha, şimdi ikinci çocuk istediğim için çıkarttırdım ve 1 yıl oldu çıkaralı ama hala hamile değilim. Bence bekle ve ikinci doğumunu yaptıktan sonra taktır.

9 yıldır spiral var bende de çıkarttırmak istiyorum artık ama hiç adet dönemimde gitmek istemiyorum normal dönemde çıkmazmı bu birde çok uzun oldu korkuyorumda acırmı die uff ne zor bi iştir bu böle yaa taktır ayrı dert çıkartması öle adet dönemi olması ayrı bir sorun ama rahatmı rahat yıllardır hiç varlığını hissetmeden korundum

Merhabalar.öncelikle adetliyken gitmenizde fayda var hem hamile olmadığınızı anlamları için hemde sizin rahatlığınız için kanallar açık ve kaygan olduğu için acı duymazsınız. Benim de size bi sorum olacak onca yıl spiralle yasamış biri olarak. 8 yıllıl evliliğimde 7 yıl eşim korundu 2tana rabbim bağışlasın kızlarım var ve rabbim bize istediğimiz zamanlarda bebek sahibi yaptı.artık tamam dedik ve ben spiral le karar verdim. Memlekete eşimden önce gittim orada hemen adet oldum korkarak ta olsa taktırdım kontrolleri ne de gittim hersey yolunda dedi ebe ve taktırdığım yerede gitmedim bide problem olur söylemez diye gayet basarılı güzel takılmış dedi.AMA regl düzenim bozuldu 7 gündü 10 güne cıktı..1gün öncesi 1gün sonra sı kahverengi lekekenme başlıyor oluyor mu 12 gün. Ve asıl kotu tarafı eşim o parçayı hissettiğini söylüyor metal aşağıda diyor cıkartmak istiyorum onun canı yanıyor diye.cıkartmak istemiyorum daha güvenli diye.sizde böyle şeyler yaşadınız mı ilişki gün sayısı bile azaldı ne yazı ki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çok ilginç hissetme gibi bişi hiç olmadı ben yokmuş gibi hissediyorum bana hiç zararı yok evet adet öncesi lekelenmeyle başlıyor ama benim kanamalarım 3 gün sürüyor ve bitiyor herkesin bünyesi farklıdır elbet ama hissetme olayını ilk defa duydum valla şaştım kaldım :) geçmiş olsun saygılar...

X