kızlar aranızda spiral ıle hamıle kalanlar varmı?
Arkadaşlar bir sorum olacak bu spirali nasıl kontrol ediyorlar normal ultrasonlamı yoksa alttan mı yapıyorlar taktırırken çok zorlanmıştım o yüzden kontrol ettirmeye korkuyorum
nergis hanım, spiralin kayıp kaymadığını karından bakılan ultrasonlada anlayabiliyo doktor. ani direk o çatala çıkarmıyo, önce karından bakıyo zaten kaydıysa mecbur almak için o çatala çıkıyosun.
spirali acısız taktıran arkadaşlar, ben 3 kere taktırdım 1.cisini sorunsuz 7 yıl kullandım, 2. ve 3. taktırdım 2-3 ay içinde kaydı, ve taktırırken yüreğim bayılıyo resmen canımdan can çıkıyo sanki, göbeğimin ordan doğru ince ince sinirleri çekiyolar gibi hissediyorum. o yüzden 4 . ye cesaretim yok, acaba lokal iğne falan vururlarmı ki??tabi kadın doğumda özelde değil. (bu arada doktor doğum yaptıysan rahim sarkması olur dedi ama zaten tek çocuğum var 1. spralide ondan sonra taktırıp 7 yıl kullanmıştım)doğum yapmadanda rahim mi sarkarmış :)
selam arkadaslar bende bugun taktırdım normal dogum yaptım bugun tam 2 ay oldu ufak bir lokal anestezıyle takıyolar hıc acı hıssetmıyosn sadece ufak bı ıgne sokması kadr bişi . 1 ay sonra kontrolum var duydugum kadarıyla adet kanamaları cok uzun oluyormus ben suanda emzıren bı anneyım henuz adet olmadım ne zaman olurum acaba :s
arkadaşlar doğum yapalı 42 gün oldu haftaya randevum var kontrole gidicem spiral taktırmayı düşünüyorum özel hastaneler ne kadar ücret alıyorlar ve acı çekiyormuyuz ?