Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Arkadaşlar spirialimi çıkarttırmak istiyorum ama bununla ilgili hiçbir bilgim yok adetliyken mi gitmek gerekiyo... Çıkarma işlemi nasıl yapılıyo bilen varmı cok tedirginim

Arkadaşlar spirialimi çıkarttırmak istiyorum ama bununla ilgili hiçbir bilgim yok adetliyken mi gitmek gerekiyo... Çıkarma işlemi nasıl yapılıyo bilen varmı cok tedirginim

evet canım adetliyken gitmen gerekiyor (dahaa geçen ay dr. üzerine basa basa söyledi )..
önceden sağlık ocaklarında ebeler çıkarıyordu ama artık yasak
o yüzden hastanelerden dr.a randevu alıp çıkarman gerekiyor..
bir dahaki ay bende çıkarıcam sanırım ama ben de cesaret edemiyorum ..

Bende cesaret edemiyorum bu konularda çekingenim kimseye de danisamiyorum. Peki adetin gunu onemlimi bi bilgin var mi

arkadaşlar evleneli 1 yıl oldu ve sürekli prezervatifle korunuyoruz ama ikimizde memnun değiliz hissedemiyoruz buda hiç hoş olmuyor:KK15: , çocuk istemiyoruz spiral taktırmayı düşünüyoruz bakırlı olan hormonlu olandan daha iyi imiş galiba, koruyuculuğu iyimi, bide doktor korkusu var bende sağlık ocağında mı takılıyor, maliyeti nedir,kilo yapar mı hiç bilgim yok bu konuda lütfen yardımcı olun, eşimle çocuk olmasından çok korkuyoruz, ilaç kullanmayı asla düşünmem ne yapayım ben :18:

doğum yapmamış birine spiral takmıolar die biliorum ben...
aylık iğnelerden vurulabilirsiniz.. 3 veya 6 ay gibi bi koruyuculuğu oluyor...
merakımı mazur görün ama nie çocuk fikrine bu kadar uzaksınız..

doğum yapmamış birine spiral takmıolar die biliorum ben...
aylık iğnelerden vurulabilirsiniz.. 3 veya 6 ay gibi bi koruyuculuğu oluyor...
merakımı mazur görün ama nie çocuk fikrine bu kadar uzaksınız..

okulum var canım, eşimde çocuk istemiyor hazır hissedince inşallah,eşimde tek çocuk bende evlenmeden önce evde hiç çocuk olmayınca bize uzak geliyor, nasip olacağında hazır hissederiz gibime geliyor :18:, geçen gün ebeye gittim, sezeryan olanlara takılıyor onlarında rahim girişi dar ama takılıyorsa size de takılabilir dedi, ilaç kullanma taraftarı olmadım yan etkileri çok diye, regli olunca bi gideceğim kadın doğuma inşallah istediğim sonuca ulaşırım:26:

ben de kızım 2 aylıkken taktırmıştım. kızım 8 aylıkken kontrol ettirmiştim çok iyi duruyor dedi bakan doktor. sonra birdaha hiç gitmedim. doktor çok önemli ya işinin ehli olmayan kişiler takarsa çıkabilir çok çabuk. birde takarken doktorum bana rahim içi kontrol yapıyorum daha takmıyorum dedi şimdi biraz ağrı olcak falan dedi ağrıycağı zamanlarda. sonra ultrasona götürüp nurtopu gibi bir sipralin oldu deyiverdi. yani korkulacak bir şey yok. ama çok konforlu gerçekten. bu arada ben kondom kullanırken hamile kaldım ay takviminin son günleri nasılsa hamile kalmam kullanmıyalım dedim ve hamile kaldım. diğer korunma şekilleri bana göre değil yaani.

Son düzenleme:
Spiral Güvenilir Aslında da Hata Şurda Takan doktor İyi Olucak Bide Bilinçli Spiralin 3 Boyu Var

1.si Tek doğum Yapmışlara

2.si 2 doğum Yapmışlara

3.sü İse 3 Ve Daha Fazlası İçin Uygun Boy Takılmazsa Ve Kontroller Yapılmazsa gebe Kalınır Bunu Herkes Bilmiyor İşte Lütfen Kaç doğum Yaptığınızı Doktorlara Belirtin Ve Şu da Var Regl Olduğumuzda Vajina Genişler Bitince Daralır O Ara Kayma Olabiliyor Onada Dikkat Etmek Gerek Bilgilendirme Amaçlı Yazdım :KK34:

bende yaklaşık 8 ay önce spiral taktırdım fazla bir şikayetim yok kontollerimdede normal görünüyordu fakat bu aralar ilişki esnasında kasılmalarım ve adet sonrasında uzun süren akıntı şikayetim meydana geldi :KK43: gidip muayene olmak istemiyorum başına bu tarz bişey gelen varmı?

kızlar bende 2 ay önce doğum yaptım spiral taktırmayı düşünüyorum eczaneden kendimiz alıp kadın doğumcu mu takıyor onu? fiyatları ne kadar acaba? bakırlı olanı taktırmayı düşünüyorum dışarı çıkamıyorum bebğim yüzünden o yüzden eşime aldırcam... beyfendi prezervtif kullanmak istemiyor...:KK19: hep hanımların başına kalıyor korunmak yaa:KK31:

kızlar ben 1.5 sene önce spiral taktırdım bu ay adetim çok karıştı hi olmamıtı suan adetim baya gelio ama bel agrım çok var aglıcam hiç böle fazla olmamıştı kaymışmıdır..:KK14:

kızlar bende 2 ay önce doğum yaptım spiral taktırmayı düşünüyorum eczaneden kendimiz alıp kadın doğumcu mu takıyor onu? fiyatları ne kadar acaba? bakırlı olanı taktırmayı düşünüyorum dışarı çıkamıyorum bebğim yüzünden o yüzden eşime aldırcam... beyfendi prezervtif kullanmak istemiyor...:KK19: hep hanımların başına kalıyor korunmak yaa:KK31:

Canım benim bebeğim de 8 aylık oldu. Her ay spiral taktırayım diyorum cesaret edemiyorum. Ancak yeni öğrendim. Öyle eskisi gibi şak diye takmıyorlarmış. Adet bitiikten en az 5 gün sonra ve en az 2 gün ilişkiye girmeden doktora gidiyorsun, simir testi yapıyor, kansızlığına bakılıyor. sonuçlar olumluysa doktorun sıradaki adet gününe randevu veriyor ve spiral takılıyor. Hastaneyi arayıp öğrendim. bakalım bir dahaki aya kaldık:KK43:

Ben 3 aylık korunma iğnesi vuruldum nisan ayında ve son 5 aydır da kanama pıhtı tutulmaları 3 kürtaj 3 kere sınırda kan sayımıyla ölümden dönme yaşamadığım kalmadı. En son tedavi olarak 1 ay önce kürtaj yapılıp mirena spiral takıldı.Doktoruma çok güveniyorum ilgili alakalı bir doçent ancak önceleri de ağrılarım kesilmemişti şimdi spiralden sonra daha pik yaptı günün saatleri ağrılarda geçiyor kesiliyor gibi ve regl sancıları devede kulak kalır yanında. Dayanma gücüm de kalmadı ancak doktorum spiral çok güzel tuttu enfeksiyon yok kalınlaşmayı kesti kanamaları da önüne geçecek bünyen alışana kadar sabret dedi 2 ay daha. Ben 2 ay daha dayanabilecek miyim? Spiral ağrıtmaz derler ama bendeki durumu normal karşıladı doktorum bünyen alışacak sabır diyor sanırım rahimi kurtarmak için. Böyle durum yaşayan oldu mu hiç? Spiralin ağrılar yapıp sonradan geçtiği tek bir kişiyi bulsam onun adına üzülsem de bana umut olacak.

kızlar yaaa bişey sorucam, benim bir buçuk yaşında bir oğlum var ve henüz ikincisini istemiyorum... eşim korunuyor ama ben güvende hissetmiyorum... daha güvenli olur diye düşünüyorum ama kilo almaktan çekiniyorum... doğum kontrol hapı kilo aldırdı bana acaba bu aldırır mı?yani RİA?

kızlar yaaa bişey sorucam, benim bir buçuk yaşında bir oğlum var ve henüz ikincisini istemiyorum... eşim korunuyor ama ben güvende hissetmiyorum... daha güvenli olur diye düşünüyorum ama kilo almaktan çekiniyorum... doğum kontrol hapı kilo aldırdı bana acaba bu aldırır mı?yani RİA?

Merhabalar,
Evet belki en güzel koruma yöntemi spral fakat sonrası da çok önemli yani ikinci çocuğu da düşünüyorsan bence şimdilik taktırma.
Benim kızım 5 yaşında ve ben spral taktırdığımda kızım 4 aylıkdı daha, şimdi ikinci çocuk istediğim için çıkarttırdım ve 1 yıl oldu çıkaralı ama hala hamile değilim. Bence bekle ve ikinci doğumunu yaptıktan sonra taktır.

Merhabalar,
Evet belki en güzel koruma yöntemi spral fakat sonrası da çok önemli yani ikinci çocuğu da düşünüyorsan bence şimdilik taktırma.
Benim kızım 5 yaşında ve ben spral taktırdığımda kızım 4 aylıkdı daha, şimdi ikinci çocuk istediğim için çıkarttırdım ve 1 yıl oldu çıkaralı ama hala hamile değilim. Bence bekle ve ikinci doğumunu yaptıktan sonra taktır.

teşekkür ederim... inşallah hayırlısıyla hamile kalırsın..şaşırdım doğrusu böyle bir etkisinin olduğunu bilmiyordum valla... önümüzdeki dört beş yıl bebek düşünmüyorum ben de Allahın izniyle...

Kızlaarrrr 2 cocuktan sonra bende Spiral (RIA) taktırdım 4 gün oldu,:) 2.denemede takabildi ilkinde canım yandı sinir oldum asistanlarıda aldı yanına gösterecem derken beceremedi sonra kabahati alette bulup bozuk dedi gidip yenisini aldım yarım saat sonra tekrar denedi ama onda acı fazla duymadım takıldıktan sonra adet kanamam pek olmadı lekelenme gibi bişi oldu umarım benim için iyi olur :KK17: ama şuan bel ağrım var

selam kızlar...ben spiral taktırmak istiyorum ama istanbulda nerde üc:26:retsiz takılıyor??yardımcı olur musunuz....sağlık ocakları takmıyor...sarıyerdeyim ben...birkaç ay önce taktırmak istiyordum ama korkudan çataldan kalktım...şimdi istiyorum ama o zaman ferahevlerde takılıyordu...şimdi o hizmet kaldırılmış...sağlık ocakları takmıyor...şişli yada okmeydanına gideceksiniz dediler...şişli etfal de yada okmeydanı sskda mı takılıyor?????:26::26::26:

Bayanlar mrb ben 1,5 ay önce sipiral taktırdım kanamam olmadı hiç taktıktan sonra adetimde lekelenmeler halinde birde hiç sipiral kontrolüne gitmedim zararı warmıdır? sezeryanla doğum yaptım oğlum şimdi 4 aylık bana acil yardım edebilirmisiniz lütfen

Son düzenleme:
Bayanlar mrb ben 1,5 ay önce sipiral taktırdım kanamam olmadı hiç taktıktan sonra adetimde lekelenmeler halinde birde hiç sipiral kontrolüne gitmedim zararı warmıdır? sezeryanla doğum yaptım oğlum şimdi 4 aylık bana acil yardım edebilirmisiniz lütfen

canım,benim hatırladığım kadarıyla benimde ilk ay gecikmişti,sonra bi geldi pir geldi uzun sürdü ve çok şiddetli geldi,günde epey ped değiştiriyodum,sonraki aylarda düzeldi hala ilk iki gün biraz fazla geliyo ama 3 ve 4.günü az gelmeye başlıyo,,sıkıntı yok bence stres yapma,biraz daha bekle,benim önümüzdeki nisanda 3 yılım dolucak çok rahatım bi problemim olmadı inşallah seninde yoluna girer herşey,,
ama illada rahat değilsen kontrole git canım:KK34:

Kizlar yedi ay once taktirdim bu ay yedi gunluk bi gecikmem var dun test yapfim sabak once tek cizgiyi gordum bi kenara attim oglen ise hafif ikinciyi gordum nasil yorum yapmaliyim sizce

X