Aile Planlaması Spiral-Rahim içi Araç (RIA) Genel Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
bende spiral taktıralı nerdeyse 15 ay olacakk..ve ben hıc kontrole gıtmedım :18: korkumdan..o masaya çıkmak zaten ölüm gibi :18:

kadın doğumda erkek doktor taktı hıc acı hıssetmeıdm.. bir ay sonra temizlen gel kontrol dıcem dedii ama ben gidermiyim..gitmedim tabıkı.. kendı kendıme arastırmalar yaptım netten ..ipi falan varmışş kontrol ediyorum kendı kendımee her banyoda ve yerınde duruyorr ip.. her ayda düzenli adet oluyorum.. ama çok ağrılı oluyor..

benım belim zaten ağrıyorr gençliğimden berii,ırsi galibaa fıtık olma ihtimali çok yüksek..günlük hayatımda bel ağrılarım çok azdı.. tek şikayetim bu yönde...

valla gitmeye niyetliyim ama kontrole.. kaynamışş felan der diye cok korkuyorum ,bazı yorumları okudum ..kaynayan spiral acı veriyormuşş cıkarırken..

2 tane cok zor dogum yaptım o masayı görmek dahi istemiyorum.. ne yapcaksammm:44:

Selam arkadaşlar ..Ria 'yı taktıralı 3 gün oldu.ancak ben arada bir hissediyorum.batıyo gibi ve sarı bir akıntım var.merak ettim ipe dokunabilecekmiyim kaymış olmasın die ama ip gibi yada plastik gibi bişey değilde daha sert sanki metal gibi ince bişeye dokundum.tecrübesi olanlar bana bu durumu açıklayabilirmi.enfeksiyon kapmışmıyımdır acaba? daha ilişkiye girmedim 1 hafta dolmadı sanki eşim hissedicek rahatsız edicek gibi gelio çünkü sert bişey..kızım 2 buçuk yaşında Edirneye yeni taşındık kimsemiz yok burda çocuğumu bırakıcağım.kaynanamlar burdaydı onlara bırakıp gittim taktırmaya onlarda dün gittiler.doktora gitmek kızımla biraz zor olucak..

Birde Edirnede yaşayıp doktor tavsiyesinde bulunabilecek arkadaşlarımız varsa cevaplarınızı bekliyorum.Memnun kaldığınız Çocuk Doktoru ve Kadın doğumcu varsa nerde ve kim yardımcı olabilirlermi?

arkadaşlar bende taktıralı yaklaşık 2 ay oluyor. taktırdığımdan bu yana adetlerim geldi adetim süre olarak değişmedi fakat miktar olarak arttı. benim sorum şu; iki adet dönemi arasında sık sık sancılarım oluyor 1-2 saniye kramp tarzı, sonra geçiyor sizler de yaşıyormusunuz böyle bir durum?

konunun hepsini okuyamadım ama okuduğum kadarıyla taktırırken acı çekenler çok :26:
ben ilk ria taktırdığımda doktor bitti demişti anlamamıştım bile oğlum 2 yaşındaydı
8 sene sonra yenilettim yeniletmez olaydım takarken ve çıkarırken hiç bişey hissettirmeyen doktorlardan sonra bir bayan doktor takarken resmen masada bırakıyordu beni bayılıyordum nerdeyse
neymiş adetimin 2.günü gitsem bu kadar acımayacakmış
önceki taktırdığımda adetli bile değildim
bütün bu yaşadıklarıma rağmen okadar memnunum ki düzensizlik yok sancı yok
ilkini çıkarttırdığımda 6 ay taktırmamıştım neler çektim ne sancılar taktırdıktan sonra geçti çok şükür
3 sene sonunda yine çıkarttırdım ikinci bebeği düşündüğüm için,muaynede doktorum hiç bir sorun olmadığını hamilelliğin zorolmayacağını söyledi bazı bayanlarda 6 ayı bulsada hemen çıkarttırp kalanlarda varmış bu arada çıkartıldıktan sonra hiç bir acı sorun yaşamadım
inşallah bebekten sonra hemen taktırıcam
daha önce hapta kullandım davul gibi şişirdi ödemden mahvoldum bıraktıktan sonrada 4 ay ödemlerle uğraştım
isteyen herkes uzmanını bulduktan sonra ve zamanında (adetin 2-4 gün)arası taktırdıktan sonra hafif atlatabilir ve uzunnn süre rahat edebilir
bu arada ikinci taktırdığımda garip şekilde 1 ay kokulu akıntıyla uğraştım :44: hatta konuda açmıştım o acının üstüne bişeyler yaşamam normalmiş adet sonrası geçti böyle sorunla karşılaşan olursa yanılız olmadığınıda bilsin

Son düzenleme:

Evt,benim ilk ay otururken sanci giriodu kasiklarima,kanama artiyor.ani sanci kasilma herkeste oluo,zamanla azalio

Enfeksiyon olabilir,ayrica elle sprale dokunamazsin rahim agzina takilio oraya yetisemez esin,psikolojik bisey seninki,zamanla varligini unutuyosun

Ben hic dogum yapmadim.dogum kontrol haplari migrenimi azdiriyordu her ay atak gecirdigim icin dr yasakladi.spral taktirmak kolay diyorlardi ben hayatimda boyle bir aci cekmedim. cigliklarimdan hastane basima toplandi.omur boyu unutamayacagim.narkozla takmaya karar verdiler.cok memnunum adet donemi sancili oluyor ama migrenden cok daha az aci veriyor raziyim.dogum yapmamis oanlar iyi dusunmeli.cikartirkende narkoz alicam malesef

Son düzenleme:
kanamayı artırmayan, cinsel hayatı olumsuz etkilemeyen spiral çeşidi hangisi acaba??hormonlu spiral diye bişey duydum ama??tecrübeli kadınlar yardımınıza ihtiyaç var???

bende ilk kızımdan sonra taktırmıştım ara kanamam olmadı ama normal kanamalarım hem gün olarak hem yoğunluk olarak çok artmıştı. tekrar bebek istediğimiz için mayıs ayında çıkartırmak için gittiğimde enfeksiyon ve küçük bir yara vardı rahmimde. ilaç tedavisiyle geçti çok şükür. tedavi sırasında eşim korundu ve tedavi biter bitmez de hamile kaldım. şimdi doğumdan sonra napsam diye düşünüyorum çünkü kanamalarım çok fazlaydı ve bende çok halsizlik yapıyodu. ilaç kullanmak istemiyorum eşim korunsa bende alerji yapıyo

sprial cinsel isteksizliğemi sebep oluyomuş bunu hiç duymamiştim evet adet dönemini uztıyor genelde bu tarz sıkıntılar herkezde oluyor ben ilk bebeğimden sonra 7 yıl kullandım 2 bebekden sonra yine tktırdım 1 yıldır kullanıyorum hiç bir sıkıntım yok

benim de taktırma konusunda çok korku ve tereddütüm war. yeni norml doğum yaptm dikişlerim oldu sanıırm korkumun sebebi bu. çok acıtıcı mı.. bir de ilişki zaten zor olduğu için onu kaydırır mıyız diye de korkuyorum...

evet düşünüyorum ama tereddütlerim ve korkularım var

merhabalar; spiral rahim içine uygulanan bakır elementlisi ve halkarasında hormonlu spiral denen formları mevcuttur. spiralin cinsel isteksizlik yaptığı söylenmez. ama bayanların iltihabi bir durumu vajinit , rahim yolu iltihabı vs varsa; ilişkiağrılı olduğundan cinsel isteksizlik buna bağlı olabilir. bunu önlemek için herzaman kendi hastalarıma söylediği şey şudur : eğer akıntı kaşıntı kasık ağrısı adet düzensizliği lekelenme vs olursa spiral taşıyan bayan muhakkak bir jinekoloğa gidip muayene olmalı gerekirse vajinal kültürler alınmalıdır. iltihab ve spiral birarada olursa ve tedaviye cevap vermezse spiral çıkarılması hatta gündeme gelebilir. selamlar . dr fazile akyüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…