Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba kılzarbızde bugun spermıogram testı yaptırdık doktor o kadar kotu degıl deıs3 gun sonrada ultrasonu var esımın varıkoselolabılırmıs yardımcı olabılecek arkadaslarım olursa cok sevınırım sonuclar asagıdakı gıbı

Görünüm : milk white
Vizkozite :normal
LİKEFAKSİYON DURUMU :Completely liguefaction
Volume: 2.0 ml
Liguefaction time :30 minute
PH :7.4
Mikroskobik Degerlendirme :
Sperm sayısı :24 milyon
Ejakulaktaki toplam sperm :23.3 10.6/ml
Aktif Sperm sayısı :7
Aktif sperm yogunlugu :6.8 10.6/ml
Haraketlilik : 29.2 %
Class A Hızlı 12.5 %
Class b orta : 12.5 %
Class C Yavaş : 4.2 %
Class D Hareketsiz : 70.8 %
A+B % :25.0 %
A+B % Yogunlugu : 5.8 10.b/ml
Aktif hareketli sperm Hızı : 24.0 pm/s
Dalgalı Hareketli Sperm Hızı :30.6 pm /s
Düz Hareketli sperm Hızı :20/1 pm/s
Ortalama ilerleme Acısı :489.45 degre
Düz hareketli sperm sayısı : 4 milyon
Düz hareketlı sperm yogun : 3.9 10.6 /ml
Düz hareketli sperm haraket : 16.7 %
Dogrusallık : 63.8 %
Duz ilerleme : 77.2 %
Sallantı : 80.7 5
Dogal hareketli sperm sayısı : 2 milyon
Dogal hareketli sperm yogun : 1.9 10.6 /ml

banada garip geldi ..
benim eşimde stresten çok az verebilmişti 1,5 ml kadar .. ama ikincide daha rahat olacaktır bence..
sizde bence tahlilinizi tekrarlatın.
aslında almamaları lazım o kadar az örneği ama para için herşey olur bu sağlık sektöründe ya..
ama genel anlamda da sayı evet az görünüyor ama bence 1 ay sonra yenileyin tahlillerinizi.
biz de yenileyeceğiz kürler yapıyoruz şuanda 20 güne kadar yenilenecek
Testi tekrarlıyacaklar aşılama veya tüp bebek mi ona karar verecekler. Ama büyük ihtimalle doktor tüp bebek demiş.

merabalar eşimin analiz sonuçları.
Abstinans Süresi : 5. gün ( C.P. )
Volüm : 6,5 cc
Viskozite : Az Yapışkan
Likefaksiyon : 20 dk.
Renk : D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opelasan
pH : 8,0
Kan : Yok
İrin-Partikül : Yok
1.cc deki Sperma : 9.800.000
Total Sperma : 63.700.000 (makler counting camber)
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: % 30; Yavaş İleri Hareketli: % 12; Yerinde Hareketli: % 10;
Hareketsiz: % 48
İmmotilite : % 48 (Hareket etmeyen)
Vitalite : % 52 (Hareket Eden)
Lökosit : 335.000 / mL < 1.000.000 /mL
Eritrosit : Negatif Negatif
Aglütinasyon : Negatif Negatif
İmmatür germ hücre : 2-3 adet/her sahada
yorumlarsanız sevınırım. sımdıden tesekkurler.

merabalar eşimin analiz sonuçları.
Abstinans Süresi : 5. gün ( C.P. )
Volüm : 6,5 cc
Viskozite : Az Yapışkan
Likefaksiyon : 20 dk.
Renk : D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opelasan
pH : 8,0
Kan : Yok
İrin-Partikül : Yok
1.cc deki Sperma : 9.800.000
Total Sperma : 63.700.000 (makler counting camber)
Motilite : Hızlı İleri Hareketli: % 30; Yavaş İleri Hareketli: % 12; Yerinde Hareketli: % 10;
Hareketsiz: % 48
İmmotilite : % 48 (Hareket etmeyen)
Vitalite : % 52 (Hareket Eden)
Lökosit : 335.000 / mL < 1.000.000 /mL
Eritrosit : Negatif Negatif
Aglütinasyon : Negatif Negatif
İmmatür germ hücre : 2-3 adet/her sahada
yorumlarsanız sevınırım. sımdıden tesekkurler.

Selam;

Daha önceki mesajlarımda detaylı bilgiler var istersen bakabilirsin. Sizin analize gelince:

1) Konsantrayon yani 1 ml'deki sperm sayısı kabul edilen değer olan 20 milyonun altında.

2) Hareketlilik sınır değer olan %50'nin üstünde. Ama 5 gün perhiz süresi hareketi azaltır. 3 gün beklemiş olsaydınız muhtemelen bu rakam daha fazla olacaktı. Ancak hareketlilik 3 e ayrılır. a) hızlı ileri hareketli b) yavaş ileri hareketli c) yerinde oynayan. Anlayacağın gibi burda bizim esas işimize yarayacak olan a ve b. Sizin %52 hareketin kaçı a ve b toplamı bunu da bilmek lazım. Sonuça %52= a + b + c olarak verilmiş. Burada istenilen a+b nin yüksek olması.

3) Morfoloji belirtilmemiş ona da bakılması lazım.

Sonuç olarak sayı, hareket, morfoloji bir bütün hepsinin kabul edilen bazı sınır değerleri var. Sizin durum sayı açısından az ama hareket açısında normal morfoloji ise bakılmamış.

Şunu da unutmamak lazım, aezospermi ya da 1 milyonun altındaki sayılarda gerçekten bir sıkıntı vardır. Ama 5-10 milyon civarı sayılar testen teste erkeğin durumuna göre çok değişiyor. Forumda yazmışlardı: 8 milyonken 50 milyon oldu diye. Sayı ve hareketliliğiniz uygun beslenme destekleri ile artar ama morfolojideki sıkıntılar daha problemli oluyor.

Merhaba kılzarbızde bugun spermıogram testı yaptırdık doktor o kadar kotu degıl deıs3 gun sonrada ultrasonu var esımın varıkoselolabılırmıs yardımcı olabılecek arkadaslarım olursa cok sevınırım sonuclar asagıdakı gıbı

Görünüm : milk white
Vizkozite :normal
LİKEFAKSİYON DURUMU :Completely liguefaction
Liguefaction time :30 minute
PH :7.4
Mikroskobik Degerlendirme :
Aktif Sperm sayısı :7
Aktif sperm yogunlugu :6.8 10.6/ml
Haraketlilik : 29.2 %
Class A Hızlı 12.5 %
Class b orta : 12.5 %
Class C Yavaş : 4.2 %
Class D Hareketsiz : 70.8 %
A+B % :25.0 %
A+B % Yogunlugu : 5.8 10.b/ml
Aktif hareketli sperm Hızı : 24.0 pm/s
Dalgalı Hareketli Sperm Hızı :30.6 pm /s
Düz Hareketli sperm Hızı :20/1 pm/s
Ortalama ilerleme Acısı :489.45 degre
Düz hareketli sperm sayısı : 4 milyon
Düz hareketlı sperm yogun : 3.9 10.6 /ml
Düz hareketli sperm haraket : 16.7 %
Dogrusallık : 63.8 %
Duz ilerleme : 77.2 %
Sallantı : 80.7 5
Dogal hareketli sperm sayısı : 2 milyon
Dogal hareketli sperm yogun : 1.9 10.6 /ml

Selam değerleri doğru yazdığına emin misin?

çünkü yukarıdaki veriler birbiri ile çelişiyor?

Selam değerleri doğru yazdığına emin misin?

çünkü yukarıdaki veriler birbiri ile çelişiyor?
teste aynen boyle yazıyor canım daha once ozel bır merkezde yaptrdık grafıklerı farklı cok anlayamdım

teste aynen boyle yazıyor canım daha once ozel bır merkezde yaptrdık grafıklerı farklı cok anlayamdım

Şimdi burada bir hata var. 1 ml'deki sperm sayısı 23.3 milyonsa 2 mldeki 46.6 milyon olmalı ama sizde 25 yazıyor.
Yok toplam 25 doğru ise o zaman 1 ml'de 12.5 milyon olmalı.
Yada hem 1 mlde 25 milyon ve toplamda 25 milyonsa volume 2 değil 1 olmalı o yüzden dedim.

Size verilen kağıdın isim vb kişisel bölümlerini kapatıp fotoğrafını çekip buraya koysana

http://www.kadinlarkulubu.com/forum...gram-testini-yorumlayacak-olan-var-mi.762097/

Arkadaslar surdan bizimkini de yorumlayacak olan var mi? Doktor sadece normal dedi bugün. Normal ne demek ya cok sinir oldum.
Bir problem yok gibi ama yuvarlak hücre sayısı (istenmeyen iltihap gibi) sınırda 1 milyon civarı. Bir hastalığı mı var buna baktırabilirsiniz. Canını sıkma teknik detaylara girmeye gerek yok doktorun dediği gibi normal. Çalışmaya devam.

Bir problem yok gibi ama yuvarlak hücre sayısı (istenmeyen iltihap gibi) sınırda 1 milyon civarı. Bir hastalığı mı var buna baktırabilirsiniz. Canını sıkma teknik detaylara girmeye gerek yok doktorun dediği gibi normal. Çalışmaya devam.

Hastalik derken? Ne olabilir mesela? Bilemedim simdi. Bilinen bir hastalığı yok ki.. biraz daha aciklarsaniz sevinirim.

Hastalik derken? Ne olabilir mesela? Bilemedim simdi. Bilinen bir hastalığı yok ki.. biraz daha aciklarsaniz sevinirim.

Basit bir iltihap da olabilir bilemiyorum yani şöyle diyeyim izde şu yazıyor
  • Yuvarlak hucre 1 milyon
  • Lökosit 1 milyon
Bu değerlerin olmaması veya 1 milyonun altında olması istenilen durumdur. İltihabik durumlardan kaynaklanır ve anti biyotik ile çözülür. Ama size doktorunuz antibiyotik önermediğine göre çok sıkıntılı olarak görmemiş durumu. Genelde hamileliğe etkisi hareket, sayı ve morfoloji kadar önemli değildir.

Basit bir iltihap da olabilir bilemiyorum yani şöyle diyeyim izde şu yazıyor
  • Yuvarlak hucre 1 milyon
  • Lökosit 1 milyon
Bu değerlerin olmaması veya 1 milyonun altında olması istenilen durumdur. İltihabik durumlardan kaynaklanır ve anti biyotik ile çözülür. Ama size doktorunuz antibiyotik önermediğine göre çok sıkıntılı olarak görmemiş durumu. Genelde hamileliğe etkisi hareket, sayı ve morfoloji kadar önemli değildir.

Ama evlendigimden beri bende gecmeyem iltihap var ve cok üzülüyorum acaba esimden mi geçiyor? Olabilir mi? Çünkü her sey işkence gibi geliyor artik..

Ama evlendigimden beri bende gecmeyem iltihap var ve cok üzülüyorum acaba esimden mi geçiyor? Olabilir mi? Çünkü her sey işkence gibi geliyor artik..

Eşinden geçiyor olabilir sonuçta senin cinsel organına 1 milyon iltihap bırakıyor (eğer ki sürekli bir sorunsa eşindeki).

Şöyle yapalım sen sizdeki sorunu tam olarak bir anlat seni yanlış yönlendirmek istemem.

1) Yaşlarınız kaç
2) kaç yıllık evlisiniz
3) gebe kalmak mı istiyorsun, gebe kalmak istiyorsan ne kadardır korunmuyorsubn
4) sende ve eşinde alkol sigara durumu
5) ...

bunlar gibi spesifik bilgiler verirsen daha doğru bir tespit yapabiliriz.

Eşinden geçiyor olabilir sonuçta senin cinsel organına 1 milyon iltihap bırakıyor (eğer ki sürekli bir sorunsa eşindeki).

Şöyle yapalım sen sizdeki sorunu tam olarak bir anlat seni yanlış yönlendirmek istemem.

1) Yaşlarınız kaç
2) kaç yıllık evlisiniz
3) gebe kalmak mı istiyorsun, gebe kalmak istiyorsan ne kadardır korunmuyorsubn
4) sende ve eşinde alkol sigara durumu
5) ...

bunlar gibi spesifik bilgiler verirsen daha doğru bir tespit yapabiliriz.
Ben 24 esim 28 yaşında. 1 yillik evliyiz ve evlendigimizden beri korunmuyoriz, cocuk istiyoruz.
Alkol kullanmiyoruz fakat eşim sigara iciyor maalesef ki. Ben icmiyorum.
Vajinamda mantar ve asiri mikrop tespit edildi. Surekli tekrarlayan bir durum bu. Ve kasintidan mahvoluyorum. Cikolata kistim var sol tarafimda 2.5 cmlik. Adetim düzenli. Boyle iste..

Ben 24 esim 28 yaşında. 1 yillik evliyiz ve evlendigimizden beri korunmuyoriz, cocuk istiyoruz.
Alkol kullanmiyoruz fakat eşim sigara iciyor maalesef ki. Ben icmiyorum.
Vajinamda mantar ve asiri mikrop tespit edildi. Surekli tekrarlayan bir durum bu. Ve kasintidan mahvoluyorum. Cikolata kistim var sol tarafimda 2.5 cmlik. Adetim düzenli. Boyle iste..

Şimdi eşindeki iltihaplar sende mantar oluşumuna yol açabilir ki bence de kuvvetle muhtemel bu durum var. Ama bunlardan tamamen bağımsız olarak senin vajinal sıvın içindeki yararlı bakteriler (süt basilleri) düzgün fonksiyon göstermiyor ve senin kolayca iltihap kapmana yol açıyor olabilir. Antibiyotik veya uygun ilaçlarla bunlar çözülür çok sıkıntılı durum değil.

Bence sizdeki sıkıntı çikolata kisti. Bu kist hamileliğe engel olabiliyor bunun üzerine gitmek lazım. Bir de hormon testlerini yaptırdın mı sonuçlar nasıl

Şimdi eşindeki iltihaplar sende mantar oluşumuna yol açabilir ki bence de kuvvetle muhtemel bu durum var. Ama bunlardan tamamen bağımsız olarak senin vajinal sıvın içindeki yararlı bakteriler (süt basilleri) düzgün fonksiyon göstermiyor ve senin kolayca iltihap kapmana yol açıyor olabilir. Antibiyotik veya uygun ilaçlarla bunlar çözülür çok sıkıntılı durum değil.

Bence sizdeki sıkıntı çikolata kisti. Bu kist hamileliğe engel olabiliyor bunun üzerine gitmek lazım. Bir de hormon testlerini yaptırdın mı sonuçlar nasıl

yok yaptirmadim adetin 3.günü gel dedi doktor. Tam olarak ne olacak bilmiyorim. Hormon testini doktorun istemesi gerekmez mi? Ben eşim icin de tekrar gidelim. Demekki ondan kapiyorum. Yoksa neden olsun ki. Ya iyi diye doktora gidiyoruz ama o da doğru düzgün bir sey demiyor. Siz nr güzel bilgilendiriyorsunuz. Sagolun. Cikolata kisti icin ne gibi bir tedavi uygulsniyor?

yok yaptirmadim adetin 3.günü gel dedi doktor. Tam olarak ne olacak bilmiyorim. Hormon testini doktorun istemesi gerekmez mi? Ben eşim icin de tekrar gidelim. Demekki ondan kapiyorum. Yoksa neden olsun ki. Ya iyi diye doktora gidiyoruz ama o da doğru düzgün bir sey demiyor. Siz nr güzel bilgilendiriyorsunuz. Sagolun. Cikolata kisti icin ne gibi bir tedavi uygulsniyor?

Doktorlara ön araştırma yapmadan gidersen veya kendini tamamen onlara bırakırsan 10 günde yapılacak teşhisi anca 1 yılda yaparlar. Ne yazık kibirçoğu maddiyatçı olmuş, önemsemiyorlar (istersen sen ölecek ol). Gerçekten insan olan doktra rastlamakşans işi bu devirde.

Şimdi gelelim senin öğrenmen ve araştırman gerekenlere:

Bebek sahibi olamayan çiftler için bakılması gereken testler

KADIN İÇİN

1) Adetin 2. veya 3. Gününde Hormon ve Kan Testleri

FSH, TSH, LH, ESTRODIAL (E2) VE PROLAKTIN (PRL). Bu hormanlar belirli aralıklar dahilinde olmalı.

FSH: 6-12 arası (bu önemli 10'dan büyükse yumurta rezervinin azaldığına işaret eder)
TSH: 0.27 - 4.6 arası ama hamile kalmadan önce 2.5'dan küçük olması
LH: FSH değerinden az biraz daha düşük olmalı
E2: 70'e kadar sorun yok
PRL (süt - stres hormonu): 23.3'den küçük olmalı (ama 50 ile bile hamile kalan var)
KAN SAYIMI: mineral vb. standart kan değerlerine bakılır.

2) Yumurta (anrial folikül sayımı)

Yine adetinin 2. ve 3. gününde alttan muayene ile kaç adet küçükm yumurtan var buna bakılır sağ + sol toplam 8'den fazlası yeterli olarak değerlendirilir. Yuurtalarının sayılamayacak küçüklükte ve çok olması PKO (polikistik over) hastalığına işarettir.

3) Tüp Kontrolü (HSG)

Tüplerin açık mı diye rahim filmi (HSG) çekilebilir. Bu işlemden sonra tüpteki hafif tıkanıklıklar gittiği için hamile kalmanın kolaylaştığı söylenir.

4) Kistler

Basit folikül (çatlamayan yumurta) kistleri vardır. Bunlar çoğu zaman kendi kendine geçer. Bir de meşhur çikolata kisti (Endometriozis) vardır ki bu hamileliğe engel olabilir. Bu kistin oluşumu hakkında en çok kabul gören teori, adet kanaması sırasında bir miktar kanın geriye doğru akması ve bu sırada adet kanının içinde bulunan endometrium hücrelerinin yumurtalığa tutunması sonucunda oluştuğudur. Bu kistin bildiğim kadarıyla tedavisi laproskobi ameliyatla oluyor

5) Anti-Mullerian Hormon (AMH) Testi

Yukarıdakileri hepsi düzgün çıktı eşimde de sorun yoksa bu teste mutlaka bakılmalıdır. AMH testi standart hormon testlerinden daha güvenli sonuç verir. AMH'ın 2-4 arası ise iyi kabulm edilir. 1'den küçükse yumurtalık rezervinin azalmaya başladığını gösterir. Çok küçük değerlerde ise (0.4 gibi) tüp bebek bile çözüm olmayabilir. Bu test adet gününden bağımsız herhangi bir zamanda yapılabilir. Ben de test verdim sonucumu bekliyorum.

ERKEK İÇİN

1) Spermiogram (Sperm Testi)
Detaylıca konuştuk zaten. Sayı, hareket vemorfolojik değerlere bakılır.

2) Sperm DNA Testi
Daha kallavi bir test olup spermiogram normal olsa bile DNA fragmasyonlarıdaki hatalara bakılır. Bir nevi gen analizidir. Çok yaygın değildir ve her yerde yapılmaz. Ama genelde erkeklerin işi daha kolay spermiogram okeyse %95 sorun çıkmıyor.

SONUÇ OLARAK EN ÖNEMLİSİ 1 SPERM + 1 YUMURTA YETERLİ BEBEK İÇİN. ALLAH YAZMIŞSA İKİNİZDE DE 1 TANE VARSA BİLE OLUR, YAZMAMIŞSA TÜM TESTLER NORMALKEN BİLE OLMAZ. BU SEBEPLE, TETKİKLERİ TABİKİ ÖNEMSİYORUZ AMA DUA ETMEYİ DE İHMAİL ETMİYORUZ. :)

Doktorlara ön araştırma yapmadan gidersen veya kendini tamamen onlara bırakırsan 10 günde yapılacak teşhisi anca 1 yılda yaparlar. Ne yazık kibirçoğu maddiyatçı olmuş, önemsemiyorlar (istersen sen ölecek ol). Gerçekten insan olan doktra rastlamakşans işi bu devirde.

Şimdi gelelim senin öğrenmen ve araştırman gerekenlere:

Bebek sahibi olamayan çiftler için bakılması gereken testler

KADIN İÇİN

1) Adetin 2. veya 3. Gününde Hormon ve Kan Testleri

FSH, TSH, LH, ESTRODIAL (E2) VE PROLAKTIN (PRL). Bu hormanlar belirli aralıklar dahilinde olmalı.

FSH: 6-12 arası (bu önemli 10'dan büyükse yumurta rezervinin azaldığına işaret eder)
TSH: 0.27 - 4.6 arası ama hamile kalmadan önce 2.5'dan küçük olması
LH: FSH değerinden az biraz daha düşük olmalı
E2: 70'e kadar sorun yok
PRL (süt - stres hormonu): 23.3'den küçük olmalı (ama 50 ile bile hamile kalan var)
KAN SAYIMI: mineral vb. standart kan değerlerine bakılır.

2) Yumurta (anrial folikül sayımı)

Yine adetinin 2. ve 3. gününde alttan muayene ile kaç adet küçükm yumurtan var buna bakılır sağ + sol toplam 8'den fazlası yeterli olarak değerlendirilir. Yuurtalarının sayılamayacak küçüklükte ve çok olması PKO (polikistik over) hastalığına işarettir.

3) Tüp Kontrolü (HSG)

Tüplerin açık mı diye rahim filmi (HSG) çekilebilir. Bu işlemden sonra tüpteki hafif tıkanıklıklar gittiği için hamile kalmanın kolaylaştığı söylenir.

4) Kistler

Basit folikül (çatlamayan yumurta) kistleri vardır. Bunlar çoğu zaman kendi kendine geçer. Bir de meşhur çikolata kisti (Endometriozis) vardır ki bu hamileliğe engel olabilir. Bu kistin oluşumu hakkında en çok kabul gören teori, adet kanaması sırasında bir miktar kanın geriye doğru akması ve bu sırada adet kanının içinde bulunan endometrium hücrelerinin yumurtalığa tutunması sonucunda oluştuğudur. Bu kistin bildiğim kadarıyla tedavisi laproskobi ameliyatla oluyor

5) Anti-Mullerian Hormon (AMH) Testi

Yukarıdakileri hepsi düzgün çıktı eşimde de sorun yoksa bu teste mutlaka bakılmalıdır. AMH testi standart hormon testlerinden daha güvenli sonuç verir. AMH'ın 2-4 arası ise iyi kabulm edilir. 1'den küçükse yumurtalık rezervinin azalmaya başladığını gösterir. Çok küçük değerlerde ise (0.4 gibi) tüp bebek bile çözüm olmayabilir. Bu test adet gününden bağımsız herhangi bir zamanda yapılabilir. Ben de test verdim sonucumu bekliyorum.

ERKEK İÇİN

1) Spermiogram (Sperm Testi)
Detaylıca konuştuk zaten. Sayı, hareket vemorfolojik değerlere bakılır.

2) Sperm DNA Testi
Daha kallavi bir test olup spermiogram normal olsa bile DNA fragmasyonlarıdaki hatalara bakılır. Bir nevi gen analizidir. Çok yaygın değildir ve her yerde yapılmaz. Ama genelde erkeklerin işi daha kolay spermiogram okeyse %95 sorun çıkmıyor.

SONUÇ OLARAK EN ÖNEMLİSİ 1 SPERM + 1 YUMURTA YETERLİ BEBEK İÇİN. ALLAH YAZMIŞSA İKİNİZDE DE 1 TANE VARSA BİLE OLUR, YAZMAMIŞSA TÜM TESTLER NORMALKEN BİLE OLMAZ. BU SEBEPLE, TETKİKLERİ TABİKİ ÖNEMSİYORUZ AMA DUA ETMEYİ DE İHMAİL ETMİYORUZ. :)

Hay Allah razi olsun. Ne de güzel anlatmissiniz. Cok şükür dua her zaman dilimizde zaten. Peki siz doktor musunuz? Ya da sizin de mi olmuyor ne zamandir istiyorsunuz? Ve Istanbulda bildiginiz iyi güvenilir bir doktor var mi? Ben florence nightingale hastanesine gidiyorum. Doktorun bir "degerleriniz normal" sözüne 100 tl veriyorum. Beni bu konuda da bilgilendirir misiniz? Şişli, Eyüp, Fatih bu civarlarda. Avrupa yakasinda yani... ücret önemli değil. Yeter ki iyi olsun. .

Hay Allah razi olsun. Ne de güzel anlatmissiniz. Cok şükür dua her zaman dilimizde zaten. Peki siz doktor musunuz? Ya da sizin de mi olmuyor ne zamandir istiyorsunuz? Ve Istanbulda bildiginiz iyi güvenilir bir doktor var mi? Ben florence nightingale hastanesine gidiyorum. Doktorun bir "degerleriniz normal" sözüne 100 tl veriyorum. Beni bu konuda da bilgilendirir misiniz? Şişli, Eyüp, Fatih bu civarlarda. Avrupa yakasinda yani... ücret önemli değil. Yeter ki iyi olsun. .

Yok ben eskişehirdeyim acıbademe gidiyorum bazen de çevre illere ama şunu unutma her zaman en pahalısı en iyisi değildir. Sen doktoruna dicen ki:

1) Benim kist ne olacak ilaç mı ameliyat mı
2) Antral folikülleri mi say ultrasonla
3) HSG gerekiyor mu bence yaptır
4) FSH, TSH bunlara baktır ayrıca AMH testi mutlaka iste

Sen onun inisiyatifine bırakma bunları mutlaka iste sonuçları da burda yaz değerlendirelim. Ben doktor değilim ama çok okuyan mı çok gezen mi hesabı :) Biz 4 yıllık evliyiz son 2 aydır korunmuyoruz ama daha korunmayı bırakmadan önce tahlillere başladık Doktor bekle diyor 1 yıl ama ne gerek var bunlar zaten 1 yıl beklemeden de tespit edilebilecek şeyler. Doktor seni değil sen doktorunu yönet. Beğenmedin mi İstanbul'da en az 50 tane sağlam hastane vardır. Değiştir doktor.

Ayrıca unutma ismi lazım değil çok kaliteli bir hastanede daha amh testi nedir bilmeyen doktor vardı. Bu diplomayı almış doktorculuk oynuyor. Doktoruna güven ama kontrol güvene mani değildir dolayısyla bilgisini de değerlendir. İngilizce birçok bilimsel rapor var yabacı dil varsa bunları da oku tavsiye ederim.

X