Bizim daha yeni 2 ayimizi doldurduk
Kaynananın ısrarıyla gittik Dr esimdende istedi sonuçlar bu şekilde benim herhangi bi sorunum çıkmadı. Ne yapabilirim .? Eltiminde 10 yildir bebeği olmuyomus korkuyorum
Bir kere veren de ALLAH vermeyen de bunu bileceksin ve sıkıntı etmeyeceksin kaderinde varsa sen bişey yapmasan da olacak kaderinde yoksa dünyanın en ünlü doktorlarına da gitsen olmayacak.
2 ay doldurdunuz. Bizim 5 yıl oldu. Gerçi son 1-2 aydır deniyoruz öncesinde hep korunduk. Şimdi senin panik yapacağın ne var ben anlamadım. Kaynananı susturmak için mi istiyorsun çocuğu boşver kaynanan konuşsun sen ona çocuk yapmak için evlenmedin. Çocuk seninle eşinin bir meyvesi olacak; o meyve de takdir edilen zamanda siz istediğiniz için olacak, kaynanan istiyor diye değil.
Yukarıda yazıdkların işi oluruna bırak değil. Tetkiklere devam.
Kadında olabilecek sorunlar:
1) Hormonlar: FSH, LH, TSH, E2, Proloaktin. Bunlara adetin 2. veya 3. günü baktır baktırmadıysan.
2) Kistler: Polikistik over, folikül veya çikolata kistleri. Ultrasonda baktır baktırmadıysan
3) Yumurtalık sayımı: yine adetin 2. veya 3. günü antrial folikül sayımı yaptır. Sağ + Sol: en az 4 + 4 ise idare eder toplam 10'un üzerinde ise gayet iyi.
4) Tüpler: Tüpler açık mı diye de baktırabilirsin.
1-4 arası sıkıntı yoksa %90 sende sıkıntı yok. Geri kalan %10 ise bilimsel olarak açıklanamayan infertilite payı
Erkekte olabilecek sorunlar:
1) Sperm değerleri: Öyle 1 seferle olmaz. Testi vermeden en az 2 hafta öncesinde eşin antibiyotik kullanmamış olacak, ateşli veya virütik bir hastalık geçirmemiş olacak. Bu şartlar altında perhiz süreleri (yani ilişki olmayan süre) 3-5 gün arası olacak şekilde en az 3 test. Mümkünse 3'ünü de farklı yerde yaptırın. Biri mutlaka devlet hastanesi tercihen üniversite fakültesi olsun.
2) Sperm Genetiği: Daha özellikli bir test, hız sayı, hareketlilik normal olsa da spermlerin DNA, Kromatit veya kromozom yapıları bozuk olabilir. Bu çok ileri bir test isterseniz yaptırabilirsiniz.
Erkekte de 1-2 arası sıkıntı yoksa, %95 sıkıntı yok. Geri kalan %5 ise bilimsel olarak açıklanamayan infertilite payı
Gelelim size: tek sorunun eşindeki hız problemi olduğunu düşünürsek işiniz kolay.
1) Doğal besinler: 1 ay boyunca bir gece muz, 1 gece havuç suyu, her sabah ve her akşam keçi boynuzu özü (soğuk pres olmalı)
2) Vitamin Takviyeleri: GNC Arginmax Man (günde 3 adet, sabah, öğle, akşam), GNC Antioxidant Formula (günde 1 adet), GNC Coenzyme Q10 100 mg (günde 1 adet). Ben GNC ürünlerini yazdım. İstersen muadili olan SOLGAR ürünlerini de alabilirsiniz. Bu 2 firma dışındaki firmalara pek itibar etmiyorum. Bunları da mutlaka resmi yerlerinden al. GNC shoplar veya GNC'nin kendi sitesi, SOLGAR için ezcane veya kendi sitesi. Öyle hepsiburada, n11, gittigidiyor buaralardan alma çakma ürün olma veya tarihi geçmiş ürün olma riski var.
Aklıma gelen ne varsa yazdım. Sen bunları uygula, hareketlilik dışında başka bir sorun yoksa, Allah da takdir ederse seneye bu zamanlar kaynanan yakandan düşer, o çocuğa bakar siz de gezmeye gidersiniz :)