- 13 Nisan 2014
- 1.319
- 1.333
Ah korktum simdi, biz de aynilarini kullaniyoruz ama daha test yaptirmadik ondan sonra.15 gun proxeed plus ve arginin kullanmisti esim.bi de her gun 1 bardak keciboynuzu. Proxeed kullanip hic azalan duymadim.ben ilkim galiba:)
canım bence doktorunuz abartmış direkt tüplük bi durumunuz yok bizim ameliyat öncesi değerlerimize göre bile direkt tüp diyen doktorlar OLMADI..biraz bekleyin tatlım ameliyatın üstünden 1 sene geçsin ondan sonra alternatif tıpa geçin..kaç yıldır bebek düşünüyorsunuz canım?
Ah korktum simdi, biz de aynilarini kullaniyoruz ama daha test yaptirmadik ondan sonra.
Yalniz lokosit fazlaysa degerleri dusurebilirmis bu takviyeler ona bi bak istersen. Insallah artar yine.
Evet iste olur da diyemem olmaz da diyemem isterseniz bi asilama sonra tup yapalim dediler genelde. Ameliyatin uzerinden yaklasik 7-8 ay gecti. Evlendik 2 ay korunduk sadece ekimde 2 yil olcak ama bana bir omur gibi geldiAllah sabir versin bekleyen herkese ve hayirlisiyla bebekler..
Sizin ne kadar oldu canm?
Cok tesekkur ederim total 135 milyon sanirim. Bu arada bizde de varikosel vardi ameliyat oldu bu 6.aydaki testimiz ilkinde sperm 8 milyondu ve hareket sifirdi ama morfolojiyi anlamadim kotu galiba % 4 falan yaziyo nette bizde oyle bisey yok. Normal yolla olur diye beklesek mi tup bebege mi yonelsek bilemiyorum cok sabirsizim
Hadi hayirlisi canim.Canim serm yestine baktim.lokosit yok. Hayirlisi. Belki de bisey tetiklemistir. 30 nisanda kaan aydosa gidicez insallah. Bi de ona danisalim dedik
Testiniz kruger yöntemine göre yapılmışsa morfoloji %4 normal sayılıyor.Bugün bende eşimin test sonuçlarını doktoruma gösterdim gayet iyi dedi.Eşimin morfolojiside %4 yazıyordu,normal dedi.
Anladim canim ilacla duzelir sanirim.film cekilcek varikosel yoksa sorun yoktur insallah
Ah korktum simdi, biz de aynilarini kullaniyoruz ama daha test yaptirmadik ondan sonra.
Yalniz lokosit fazlaysa degerleri dusurebilirmis bu takviyeler ona bi bak istersen. Insallah artar yine.
Evet iste olur da diyemem olmaz da diyemem isterseniz bi asilama sonra tup yapalim dediler genelde. Ameliyatin uzerinden yaklasik 7-8 ay gecti. Evlendik 2 ay korunduk sadece ekimde 2 yil olcak ama bana bir omur gibi geldiAllah sabir versin bekleyen herkese ve hayirlisiyla bebekler..
Sizin ne kadar oldu canm?
Hadi hayirlisi canim.
Yok iste anomali % 70 yaziyor bir tek onu cozemedim kotu mu acaba:/
Hadi hayirlisi canim.
Yok iste anomali % 70 yaziyor bir tek onu cozemedim kotu mu acaba:/
Hemen hemen ayni sayiliriz canm insallah daha fazla beklemeyiz.bizimde ameliyatın 9.ayı canım 2.5 yıldan fazla oldu korunmayı bırakalı
Duzenli gittigimiz bir doktor yok su an birkac ayda bir test yaptiriyoruz bakalim.Doktorunuza gösterdiniz mi?Şimdi bende merak ettim.Normalde morfolojinin yanında normal yazmalı ve normalin yanında değer yazmalı diye biliyorum.
Canim anomali morfoloji bozuklugu demek.sizin normal morfolojiiz yuzde 30 oluyor ki bu da cok iyi bir deger
mrblar değerleri yolluyorum beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum
BAZAL DEĞERLENDİRME NORMAL ARALIK TANI
Abstinans süresi (gün) 6 2-7 gün
Likefaksiyon süresi (dak) 25 <30 dk.
Viskozite (normal) normal HAZIRLIK SONRASI
PH 7,2-8,0 hazırlık işlemi swim up
Volum (ml) 2,0 1,5-6,0 volum (ml) 1
Sperm sayısı (milyon/ml) 92,0 >15 milyon Sperm sayısı (milyon/ml) 57,0
Top.sperm sayısı (milyon) 184,00 >39 milyon Top.sperm sayısı (milyon) 57,00
Total motillite(%) 40 >%40 Total motillite(%) %78
İleri hareketli (+4,%)(a) 4 >%32 İleri hareketli (+4,%) 16
Yav.i.hareketli(+3,%)(b) 32 Yav.i.hareketli 54
Yerinde hareketli(+2,%) 4 Yerinde hareketli(+2,%) 8
Hareketsiz % 60 Hareketsiz % 22
vitalite (%) >%58 TPMSS(milyon) 9,12
normal morfoloji (%) 0 >%4(krugers) NM-TPMSS (milyon)
aglustinasyon yok
lökosit (milyon) <1 <1 milyon
yuvarlak hücre (milyon/ml) <5 < 5 milyon
TPMSS (*)(milyon) 7,36
NM-TPMSS (**)(milyon)
*TPMSS : total progresif motil sperm sayısı
(**) NM-TPMSS: Normal morfolojiye sahip total progresif motil sperm sayısı
Arkadsm sana ne kadar dua edyim bilmyrm ALLAH razi olsn ALLAHINM diledgni versn ...esin cok ince ruhludur bu asamalarda cok yipranir bu zamana kadar cok yipprandi o yuzden asilama yapalm diyorum bi bilgn var mi adettin kacnci gun gidiliyor esim ne zaman vericek testi
Kızlar bana da yardım edin lutfen
Sıvılaşma süresi 1 saatten uzun
Miktar: 3.00 cc
Vizkozite: Normal
Ph: 7.5
Motilite 1 saat
Hareketli: %35
Y. Hareketli: %10
Hareketsiz: %55
morfoloji baş: %3 boyun %3 kuyruk %3
ANORMAL:%9
NOrmal: % 91
YUvarlak hucre: 2000,000
Lökosit: 10-15
SPERM SAYISI: 135,000,000
Yorumlarsanız sevinirim kızlar...
Merhaba Arkadaşlar,
benim yaşım 31, eşim 32.. Bir buçuk yıllık evliyiz. 4 aydır kuralına kitabına göre (burada okuduğum tüm faydalı bilgiler ışığında buna beslenme de dahil:) )deniyoruz ve olmadı. ben, deneme sürecinden 3 ay evvel rahim filmi dışında gebelik öncesi tüm tetkiklerimi yaptırmıştım ve her şey temiz çıkmıştı. Hatta jinekolojik muayenede doktor yumurtamın çatlamak üzere olduğunu dahi söylemişti.. bunun üzerine başarısız olunca eşime spermiogram yaptırdık ve sonuçlar aşağıdaki gibi.. Sabırsızlandığım için doktorla görüşme öncesi deneyimlerinizden ve yorumlarınızdan yararlanmak istiyorum. Morfoloji kısmı beni biraz gerdi açık konuşmak gerekirse.. Lütfen yardımmm..
hızlı ileri hareket: %26
yavaş ileri hareket: %17
yerinde hareket: %14
hareketsiz: %43
toplam sayı:45 milyon/ml
yıkama sonrası sayı: 27 milyon/ml
normal oranı: %4 (krugere göre kabul sınırı %4'ten büyük şeklinde göstermiş)
Sevgiler..
Canım %4 normal sayılıyormuş canını sıkma hiç.. Sizde biraz hareket yavaş gibi ama sayınız iyi... Bende keçibounuzu kürünü mutlaka yap.. Ben eşime yaptım sayı sınırdaydı ve hareketli azdı. 3 ay tam yazıldığı gibi uyguladım 3. ayın sonunda sayı ve hareketlilik inanılmaz arttı
O kur hkknda bilgi alma sansim varmi
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi