Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Daha önce de yazmıştım kimse cevap vermemiş, rica etsem eşimin sonuçlarını da değerlendirir misiniz? Kadın doğum doktoru eşinde problem yok dedi, ancak kruger e göre morfoloji % 3 çıkmış, dr önemsemedi ama benim içim rahat etmedi, bi bilen cevaplarsa sevinirim....

VOLÜM (ml) : 2,5
RENK : OPAK SARI
SPERM SAYISI (Milyon/ml) : 65
PROGRESİF MOTİLİTE (%) : +4(%)... 15 ....+3(%)... 29 .... +2(%)... 7 .... +1(%)... 49 ....
MOTİLİTE (%) : 51
LÖKOSİT (Milyon(ml) : 0,5
AGLUTİNASYON : YOK

SPERM MORFOLOJİ DEĞERLENDİRMESİ:
* KRUGER Kriterleri Dikkate Alınmıştır.
NORMAL (%) : 3
BAŞ ANOMALİLERİ (%)
HAFİF AMORF : 10
ŞİDDETLİ AMORF : 15
YUVARLAK : 1
SİVRİ : 5
PRİFORM : 20
BÜYÜK BAŞ : 0
KÜÇÜK BAŞ : 0
UZUN BAŞ : 15
ÇİFT BAŞ : 0
NÜKLEER : 3
AKROZOM : 1
DİĞER ANOMALİLER (%)
BOYUN : 15
SİTOPLAZMİK DROPLET : 3
KUYRUK : 7
SERBEST BAŞ : 2

rıca etsem tecrubelı arkadaslar yorumlar mısınız....gecn ay esım varıkoselden amelıyat oldu....... gorunum normal............likefaksiyon süresi 20 dk.........hacim 3ml.....ph 7.6............konsantrasyon 125...............toplam sperm sayısı 375............toplam motilite 45............progressif motilite 35.........tpmss 131...........ileri hızlı 1.............yavas 34..............yerinde 10.........normal morfoloji 2...........sonuclar bunlar arkadaslar

senin adına çok sevindim rabbim evladını size bağışlasın.inşaallah bizlerde birgün anne oluruz.rica etsem bizim sonuçlarımızı da yorumlayabilirmisin acaba

senin adına çok sevindim rabbim evladını size bağışlasın.inşaallah bizlerde birgün anne oluruz.rica etsem bizim sonuçlarımızı da yorumlayabilirmisin acaba

iyi dileklerin için teşekkürler. bu konuda kesinlikle uzman değilim ama istersen yaz yine de kendi bildiğimce yorum yapayım

Son düzenleme:
iyi dileklerin için teşekkürler. bu konuda kesinlikle uzman değilim ama istersen yaz yine de kendi bildiğimce yorum yapayım
olsun yorumlama da yapamıyorum ben
miktar:2,5 ml
ph:7
likefikasyon süresi:45dk
vikosite:normal
renkpak
ileri-aktif: %27
ileri-pasif: %17
kendi etrafında : %22
hareketsiz: %35
ml de sperm sayısı :5 milyon
normal morfoloji sperm yüzdesi:%65
anormal morfoloji sperm sayısı:%35
her mikrop sahasında ortalama :1-2 lökasit

Canim morfoloji krugere gore mi whoya gore mi.eger krugere goreyse super ama sperm sayisi az.normalde mldeki sperm 20 milyon olmali ama sizde 5 milyon.baya dusuk.azosperm deniliyor bu duruma.istersen sabit topikteki azosperm sayfasina bir goz at.ordaki arkadaslar sana yardimci olurlar.likefaksiyon normalde en fazla 30 olmali.bunun icin esin en az gunde 2.5 lt su icsin.cok farkeder.bi de lokosit cikmis.muhtemelen enfeksiyon vardir.urologa giderseniz size lokositi azaltmak icin ilac verir.gecmis olsun.rabbim sifalar versin

valla bilmiyorumki neye göre kağıtta yazanları olduğu gibi yazdım sana.aslında çok fazla su içiyo yani günde 3 litreyi buluyodur.kesin varikoselmi vardır acaba.keçiboynuzu kürü yapıyım diyorum sayının artması için.5 milyon düşük ama azospermde hiç olmuyo diye biliyodum ben canım

Varikoseli urolog elle muayenede twspit edebilir.ihmal etmeyin.

Kızlar eşimin sperm test sonucunu yorumlayabilir misinz.Doktor harekette düşüklük var dedi.Eşim ürolojiye muayene oldu varikosel yok.Şu an proxeed plus kullanıyor ve keçiboyunuzu kürü yapıyorum.10 aydır korunmuyoruz.Bu değerlerle doğal yolla hamilelik olabilir mi?

Total:76.000.000
Konsantrasyon: 42.000.000

a)ileri doğru hızlı %5
b)yavaş doğrusal olmayan hareketli %40
c)yerinde hareketli %11
d)hareketsiz %44

morfoloji %60
baş defekti 15 %
boyun anomalisi 15 %
kuyruk defekti 10%

merhaba benımde esım gece hafta spermıyogram yaptırdı 2 bebegım karnımda gelısmedı kalbı durdu bendekı testlerın hepsı normal eşımın sperm test sonucları
BULGULAR NORMAL DEĞERLER
Abstinans Süresi : 3 gün
Viskosity : Az Yapışkan Az Yapışkan
Volüm : 4.0 cc > 2 cc
Renk : D.Beyaz D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan Gri-Opalasan
pH : 7.5 7.2 - 8.0
Kan : Yok Yok
İrin-Partikül : Yok Yok
Sıvılaşma Süresi : 30 dk. < 60 dk.

Motilite (2.saat) :
Hızlı İleri Hareketli : %30
Yavaş İleri Hareketli: %15
Yerinde Hareketli : %20
Hareketsiz : %35

İmmotilite : %35 ( HAREKET ETMEYEN ) < %50
1.cc deki Sperma : 27.500.000 30-80 milyon/ml
Total Sperma : 110.000.000 70 -250 milyon/ejekülat

Vitalite : %65( HAREKET EDEN )

Lökosit : <1.000.000 /mL <1.000.000 /mL
Eritrosit : - Negatif

KRUGER MORFOLOJİSİ

Normal Yapı : % 17 % 0 - 4 Kötü Prognoz (GEBELİK % 7,6)
Anormal Yapı : % 83 % 4-14 İyi Prognoz (GEBELİK %49,4)
> 14 Normal Morfoloji (GEBELİK%88,3 )
MİKROSKOBİ:Her sahada 2-3 lökosit görüldü.

cevap verırsenız cok sevınırım

Son düzenleme:

Canım doğal yoldan hamile kalabilirsin normal gorunuyor

Canim sayi normal ama ileri hareketli düşük esimde proxseed plus keçiboynuzu evicap kullanıyor temmuzda test verecek yine

Kızlar eşimin testi normal midir? yorumlarınızı bekliyorum:18:

Eklentiler

• $IMG_0460.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 58
ben eşime yeni test yaptırdım proxeed plus kullandı bir ay bir önceki testi 0 di yine 0,2 çıktı ilk tahlili 4.000.000 du azosprm değil fakat son üç tahlili 0 çıktısonradan azosperm olabilir mi bir insan merakediyorum ilaç tan çok umutluydum.devam edeyim mi bilemiyorum hevesim kırıldı.çok kararsızım ucuzda değil boşa kürek çekmek istemiyorum.fikir verin nolur özellikle bunu kullananlar.

Merhaba kızlar sizlerden zaman zaman yardım istedim hep Allah razı olsun.defalarca test yaptık hep birbirinden farklı çıktı en son morfoloji %1 çıktı bended yumurta zayıflığı vardı.ama Rabb'ime şükürler olsun Pazartesi hamile olduğumu öğrendim.darısı tüm isteyenlerin başına inşallah.en son prexeed kullanmıştık spermleri alt üst etmişti hiç o kadar kötü sonuç almamıştık.sonra herşeyinde bıraktık hiç birşey kullanmadık sadece Nisan ayında Ahmet marankinin kozmik beden temizliğini uyguladık evde.Ama tam anlamıyla herşeyine uyduk.belki ondan sonra düzelmiştir tabi en önemlisi dua dua dua

Slm kizlar eşimin sper testini yazsam anlayan varmi cuma günü yaptirdik doktora gosteremedik pazartesiye kaldi lütfen meraktan olcem anlayan biri bakiversin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yorum lütfen

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1403969461842.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 61
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…