- 27 Şubat 2011
- 154
- 38
Kizlar size genel bi bilgilendirme yapim.
Normalde spermin ml deki degeri 20 milyon.toplamda ise 40 milyon olmasi gerek.eher sperm sayisi azsa ibrahim saracoglunun keciboynuzu kurunu duzenli uygulayabilirsiniz.
Hiz normalde a+b toplami yuzde 50nin ustu normal kabul ediliyor.hizi arttirmak icin bol bol badem findik fistik ceviz hakiki bal havuc kuru caksir suyu uygulayabilirsiniz.yalniz keciboynuzu ve havuc kuru ayni anda uygulanmaz.
Morfoloji kruger degerlendirmesine 4 ve ustu normal kabul ediliyor.malesef morfolojinin duzelmesi biraz zor.genetik cunku.morfoloji demek spermin yapisal bozuklugu demektir.sperm bas boyun ve kuyruk kisimlarindan olusur.en onemlisi bas bozuklugudur.cunku dnayi tasiyan genetik bilgi bas kisminda bulunur.morfolojiyi duzeltmek icin ilk
once sperm kalitesi arttirmak gerekir.keciboynuzu kuru bol sebze yesillik haftada 3 ogun haslanmis nohut et kesinlikle yasak 2 haftada bir yenilebilir.antioksidan yiyecekler yenmelidir.
Likefaksiyon suresi yani spermin sivilasma suresi 30 dkdan az olmalidir.eger sivilasma suresi fazlaysa gunde 2 bucuk litre su tuketmeli esiniz.1 ayda surenin dustugunu goreceksiniz.
Ayrica yaptirdiginiz spermiogramlari bi kac kere farkli yerlerde yaptirmanizi ve iyi bir urologla gorusmenizi oneririm.bizde hep hiz ve morfoloji dusuktu. 1ozel bir tup bebek merkezi sizin hayatta cocugunuz olmaz esin varikosel ameliyati olamali dedi. 4. Gittigimiz yer ise zamana birakin dedi.sperm hizlandirici ilac verdi ve su an hamileyim ALLAHa sukurler olsun.darisi insallah sizlerin basina.hepiniz dualarimdasiniz.umarim uardimci olabilmisimdir.Allah yar ve yardimciniz olsun
senin adına çok sevindim rabbim evladını size bağışlasın.inşaallah bizlerde birgün anne oluruz.rica etsem bizim sonuçlarımızı da yorumlayabilirmisin acaba
olsun yorumlama da yapamıyorum beniyi dileklerin için teşekkürler. bu konuda kesinlikle uzman değilim ama istersen yaz yine de kendi bildiğimce yorum yapayım
olsun yorumlama da yapamıyorum ben
miktar:2,5 ml
ph:7
likefikasyon süresi:45dk
vikosite:normal
renkpak
ileri-aktif: %27
ileri-pasif: %17
kendi etrafında : %22
hareketsiz: %35
ml de sperm sayısı :5 milyon
normal morfoloji sperm yüzdesi:%65
anormal morfoloji sperm sayısı:%35
her mikrop sahasında ortalama :1-2 lökasit
Canim morfoloji krugere gore mi whoya gore mi.eger krugere goreyse super ama sperm sayisi az.normalde mldeki sperm 20 milyon olmali ama sizde 5 milyon.baya dusuk.azosperm deniliyor bu duruma.istersen sabit topikteki azosperm sayfasina bir goz at.ordaki arkadaslar sana yardimci olurlar.likefaksiyon normalde en fazla 30 olmali.bunun icin esin en az gunde 2.5 lt su icsin.cok farkeder.bi de lokosit cikmis.muhtemelen enfeksiyon vardir.urologa giderseniz size lokositi azaltmak icin ilac verir.gecmis olsun.rabbim sifalar versin
valla bilmiyorumki neye göre kağıtta yazanları olduğu gibi yazdım sana.aslında çok fazla su içiyo yani günde 3 litreyi buluyodur.kesin varikoselmi vardır acaba.keçiboynuzu kürü yapıyım diyorum sayının artması için.5 milyon düşük ama azospermde hiç olmuyo diye biliyodum ben canım
Varikoseli urolog elle muayenede twspit edebilir.ihmal etmeyin.
merhaba benımde esım gece hafta spermıyogram yaptırdı 2 bebegım karnımda gelısmedı kalbı durdu bendekı testlerın hepsı normal eşımın sperm test sonucları
BULGULAR NORMAL DEĞERLER
Abstinans Süresi : 3 gün
Viskosity : Az Yapışkan Az Yapışkan
Volüm : 4.0 cc > 2 cc
Renk : D.Beyaz D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan Gri-Opalasan
pH : 7.5 7.2 - 8.0
Kan : Yok Yok
İrin-Partikül : Yok Yok
Sıvılaşma Süresi : 30 dk. < 60 dk.
Motilite (2.saat) :
Hızlı İleri Hareketli : %30
Yavaş İleri Hareketli: %15
Yerinde Hareketli : %20
Hareketsiz : %35
İmmotilite : %35 ( HAREKET ETMEYEN ) < %50
1.cc deki Sperma : 27.500.000 30-80 milyon/ml
Total Sperma : 110.000.000 70 -250 milyon/ejekülat
Vitalite : %65( HAREKET EDEN )
Lökosit : <1.000.000 /mL <1.000.000 /mL
Eritrosit : - Negatif
KRUGER MORFOLOJİSİ
Normal Yapı : % 17 % 0 - 4 Kötü Prognoz (GEBELİK % 7,6)
Anormal Yapı : % 83 % 4-14 İyi Prognoz (GEBELİK %49,4)
> 14 Normal Morfoloji (GEBELİK%88,3 )
MİKROSKOBİ:Her sahada 2-3 lökosit görüldü.
cevap verırsenız cok sevınırım
Canim sayi normal ama ileri hareketli düşük esimde proxseed plus keçiboynuzu evicap kullanıyor temmuzda test verecek yineKızlar eşimin sperm test sonucunu yorumlayabilir misinz.Doktor harekette düşüklük var dedi.Eşim ürolojiye muayene oldu varikosel yok.Şu an proxeed plus kullanıyor ve keçiboyunuzu kürü yapıyorum.10 aydır korunmuyoruz.Bu değerlerle doğal yolla hamilelik olabilir mi?
Total:76.000.000
Konsantrasyon: 42.000.000
a)ileri doğru hızlı %5
b)yavaş doğrusal olmayan hareketli %40
c)yerinde hareketli %11
d)hareketsiz %44
morfoloji %60
baş defekti 15 %
boyun anomalisi 15 %
kuyruk defekti 10%
Canim sayi normal ama ileri hareketli düşük esimde proxseed plus keçiboynuzu evicap kullanıyor temmuzda test verecek yine
Kızlar eşimin testi normal midir? yorumlarınızı bekliyorum:18: