- 10 Kasım 2007
- 5
- 0
- 40
Canım %4 normal sayılıyormuş canını sıkma hiç.. Sizde biraz hareket yavaş gibi ama sayınız iyi... Bende keçibounuzu kürünü mutlaka yap.. Ben eşime yaptım sayı sınırdaydı ve hareketli azdı. 3 ay tam yazıldığı gibi uyguladım 3. ayın sonunda sayı ve hareketlilik inanılmaz arttı
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=688048
Burda anlattım canım ayrıntısıylaMutlaka dene
sperım sayısı 20 mılyondan fazla ise ileri yavaş harekete 30 dan fazla ise doktorlar deneyin diyor. olmaması için bir durum yk
Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katılanlardanım, banada bu tahlil sonuçlarını yorumlarsanız sevinirim.benim eşimde de hiç sperm çıkışı olmuyordu.50 gün kadar yarım klomen, men s arginmax, ve keçiboynuzu kürü kullandık.sonuçlar böyle...
sperm tahlili
görünüş:sarı opak
viskosiite:artmış
likefaksiyon:>60 dak.
hacim:3 mlt.
ph:8
%A(hızlı hareketli):37
%B(yavaş hareketli):20
%C(yerinde hareketli):-
%D(Hareketsiz):43
konsantrasyon:6 milyon
Toplam spermatozoa:18 milyon
morfoloji(kruger,normal %):9
lökosit sayısı 1 ml:340 bin
cinsel perhiz süresi:3 gün
kan tahlili
FSH:2,82
Lh:10,36
total testesteron:26,11
Canim toplam spermin 40 milyon olmasi normal kabul ediliyor.50 gunde 0 spermden bu kadar artis olmasi guzel.ayrica hiz ve morfoloji degerleriniz de gayey iyi.sadece likefaksiyon kotu diyebilirim yani spermin sivilasma suresi.likefaksiyon suresi fazla oldugunda sperm kendi sivisi icinde cozunemiyor ve malesef yumurtaya ulasamadan oluyor.esin gunde kac litre su icer?
Benim esimde de lik.suresi 1 saatten fazlaydi.urolog emre bakircioglu gunde en az 2.5 lt su tuketmesini soyledi.1 ayda 40 dkya dustu.suyu mutlaka deneyin derim
reaksiyon:7,2
hacim:3,0
sperm sayısı:38 milyon
total sperm sayısı:114 milyon
motilite oranı:
a) hızlı progresyon:%10
b)yavaş progresyon:%20
c)proresif değil:%20
d)hareketsiz:%50
Total fonk. sperm:34,200.000
normal morfoloji(kruger):%1
lütfen değerlendirirmisiniz bende tek yumurtayla hamile kalmaya çalışıyorum ama eşimdede sorun varsa çözüm aramak istiyorum
cnm değerleri doktordan eşim aldığında ürolog sende sorun yok demiş morfolloji de sperm sayısı fazla olunca düşer demiş ben resmen kendimi yırtıyorum problem az da olsa var diye ama eşim hiç toz kondurmuyor.....Kizlar size genel bi bilgilendirme yapim.
Normalde spermin ml deki degeri 20 milyon.toplamda ise 40 milyon olmasi gerek.eher sperm sayisi azsa ibrahim saracoglunun keciboynuzu kurunu duzenli uygulayabilirsiniz.
Hiz normalde a+b toplami yuzde 50nin ustu normal kabul ediliyor.hizi arttirmak icin bol bol badem findik fistik ceviz hakiki bal havuc kuru caksir suyu uygulayabilirsiniz.yalniz keciboynuzu ve havuc kuru ayni anda uygulanmaz.
Morfoloji kruger degerlendirmesine 4 ve ustu normal kabul ediliyor.malesef morfolojinin duzelmesi biraz zor.genetik cunku.morfoloji demek spermin yapisal bozuklugu demektir.sperm bas boyun ve kuyruk kisimlarindan olusur.en onemlisi bas bozuklugudur.cunku dnayi tasiyan genetik bilgi bas kisminda bulunur.morfolojiyi duzeltmek icin ilk
once sperm kalitesi arttirmak gerekir.keciboynuzu kuru bol sebze yesillik haftada 3 ogun haslanmis nohut et kesinlikle yasak 2 haftada bir yenilebilir.antioksidan yiyecekler yenmelidir.
Likefaksiyon suresi yani spermin sivilasma suresi 30 dkdan az olmalidir.eger sivilasma suresi fazlaysa gunde 2 bucuk litre su tuketmeli esiniz.1 ayda surenin dustugunu goreceksiniz.
Ayrica yaptirdiginiz spermiogramlari bi kac kere farkli yerlerde yaptirmanizi ve iyi bir urologla gorusmenizi oneririm.bizde hep hiz ve morfoloji dusuktu. 1ozel bir tup bebek merkezi sizin hayatta cocugunuz olmaz esin varikosel ameliyati olamali dedi. 4. Gittigimiz yer ise zamana birakin dedi.sperm hizlandirici ilac verdi ve su an hamileyim ALLAHa sukurler olsun.darisi insallah sizlerin basina.hepiniz dualarimdasiniz.umarim uardimci olabilmisimdir.Allah yar ve yardimciniz olsun
cnm değerleri doktordan eşim aldığında ürolog sende sorun yok demiş morfolloji de sperm sayısı fazla olunca düşer demiş ben resmen kendimi yırtıyorum problem az da olsa var diye ama eşim hiç toz kondurmuyor.....
cnm sence durum ne?bu arada Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin...bizlere dua et cnm...canım morfolojinin malesef sperm sayısıyla alakası yok. çünkü verilen değer yüzde değeri tam sayı değeri değil
reaksiyon:7,2
hacim:3,0
sperm sayısı:38 milyon
total sperm sayısı:114 milyon
motilite oranı:
a) hızlı progresyon:%10
b)yavaş progresyon:%20
c)proresif değil:%20
d)hareketsiz:%50
Total fonk. sperm:34,200.000
normal morfoloji(kruger):%1
lütfen değerlendirirmisiniz bende tek yumurtayla hamile kalmaya çalışıyorum ama eşimdede sorun varsa çözüm aramak istiyorum
cnm yumurtalığımın biri alındı malesef tek yumurtalık ve tek tüpüm var yumurtlama problemim yok bu arada 15 yaşında oğlum var 6 sene önce kistten dolayı ameliyat olmuştum..2 senededir istiyoruz bir dışgebeliğim oldu 1,5 sene önce... bu arada 2. evliliğim ve eşimin çocuğu yoktu bekardı yani...canım bu arada tek yumurta derken yumurta rezervin mi az? eğer öyleyse hemen tüp bebek düşünün bence. morfolojinin düzelmesi mnalesef imkansıza yakın. hız ve sayı takviyelerle bi şekilde artıyor ama morfolojinin düzelmesi çok zor. eşine bunu ayrıntılı anlat bence.