Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım %4 normal sayılıyormuş canını sıkma hiç.. Sizde biraz hareket yavaş gibi ama sayınız iyi... Bende keçibounuzu kürünü mutlaka yap.. Ben eşime yaptım sayı sınırdaydı ve hareketli azdı. 3 ay tam yazıldığı gibi uyguladım 3. ayın sonunda sayı ve hareketlilik inanılmaz arttı

Çok teşekkür ederim yanıt için.. Biz de başladık keçiboynuzu kürüne, inşallah sizin gibi olumlu sonuç alır, tez vakitte neticelerini görürüz.. Çok enteresan insan işin içine girmeyince ne kadar da kolay oluyor sanıyormuş bu işler.. ilk olumsuz denemenin ardından yaşadığım şaşkınlığı anlatamam:)

sperım sayısı 20 mılyondan fazla ise ileri yavaş harekete 30 dan fazla ise doktorlar deneyin diyor. olmaması için bir durum yk

Bizde yaptırdım test arkadaşlar ama sayı belirtmiyor morfoloji de sayı az olduğu için hız incelemesi yapilamadi diyor sebebi ne olabilir sizce ?

kızlarr eşim bugün sperm testi verdi..
sperm sayısı 1cc de 17 milyon.
5cc de 85 milyonmuş.
reaksiyon 8..
normal yapılı %50...
hareketli %30..
yavaş hareketli %10..
ve Hareketsiz %60...
yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum..lütfeennn

hacim:5,5
görünüm:gri opak
likefaksiyon:normal
jelatin parçacıkları:yogun ikinci testte :yok
toplam sperm sayısı:18,7m/ej. bunun nedemek oldugunu anlamadım ikinci testte:7m/ej çıkmış özellikle bu bölümü merak ediyorum anlamadım sayıyı
total prograsif motil sperm sayısı:2,75m/ej
toplam hareketlilik:%18 ikinci testte:%29
prograsif hareketlilik:%15 ikinci testte:%21 bu nedemek peki
non prograsif hareketlilik:%3 ikinci testte:%7 bunuda anlamadım
hareketsiz:%82 ikinci testte:%71
özellikle anlamadığım yerleri yorumlarsanız cok sevinirim...kür ve vitaminlerle yukselmesi mümkün olabilirmi genetik problem yok.

Merhaba arkadaşlar,
Biz de spermiyogram yaptırdık ve sonucu bugün aldık.Bilen arkadaşlardan ricam yardımcı olması...
miktar:2
pk:8,0
renk:eek:pak gri
*Lifekasyon:60
-ileri hızlı hareketli:10
-ileri yavaş hareketli:15
-yerinde hareketli:40
-hareketsiz:35
*Morfoloji normal:80
*Morfoloji abnormal:20
*sperm sayısı:6milyon
*total sperm sayısı:12milyon
*mikroskobi:BOL LÖKOSİT GÖRÜLDÜ
Bunlar yazıyor,eşim çok üzüldü diye araştıramadım da hangisi ne demek,nasıl normale döner ya da değerler normale döner mi?
Ne yapmam lazım? :-(
10 gün sonra eşimden tekrar test istedi.Bu değerlerle hamilelik söz konusu olur mu?
Lütfen yardımcı olun :KK43:

ARKDAŞLAR BİLGİSİ OLAN SONUCU YORUMLAYABİLİR Mİ? DR. AMELİYATA GİRDİĞİ İÇİN GÖSTEREMEDİK. Aşağıya sonuç kağıdında olan herşeyi yazdım.

Lik. Süresi: 20 dk
volüm: 2 cc.
Total sayı: 56 mil
sayı: 28 mil / ml
Hareketlilik: A%4B%30C%26%D%40
Morfoloji: %14

3-4 Lökosit görüldü.

kızlar eşimi test sonuçları
perhiz süresi---3 gün
viskozite---normal
pH---7.2
volüm(ml)---3
sperm sayısı(milyon/ml)--30
top.sperm sayısı(milyon)--90
total motilite(%)---56
ileri hareketli(+4%)--3
yav.ileri hareketli(+3%)--20
yerinde hareketli(+2%)---33
hareketsiz(%)----44
normal morfoloji(%)---2
lökosit(milyon/ml)---1
yuvarlak hücre(milyon/ml)2

sonuç nedir yardımcı olur musunuz

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katılanlardanım, banada bu tahlil sonuçlarını yorumlarsanız sevinirim.benim eşimde de hiç sperm çıkışı olmuyordu.50 gün kadar yarım klomen, men s arginmax, ve keçiboynuzu kürü kullandık.sonuçlar böyle...

sperm tahlili
görünüş:sarı opak
viskosiite:artmış
likefaksiyon:>60 dak.
hacim:3 mlt.
ph:8
%A(hızlı hareketli):37
%B(yavaş hareketli):20
%C(yerinde hareketli):-
%D(Hareketsiz):43
konsantrasyon:6 milyon
Toplam spermatozoa:18 milyon
morfoloji(kruger,normal %):9
lökosit sayısı 1 ml:340 bin
cinsel perhiz süresi:3 gün

kan tahlili

FSH:2,82
Lh:10,36
total testesteron:26,11

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katılanlardanım, banada bu tahlil sonuçlarını yorumlarsanız sevinirim.benim eşimde de hiç sperm çıkışı olmuyordu.50 gün kadar yarım klomen, men s arginmax, ve keçiboynuzu kürü kullandık.sonuçlar böyle...

sperm tahlili
görünüş:sarı opak
viskosiite:artmış
likefaksiyon:>60 dak.
hacim:3 mlt.
ph:8
%A(hızlı hareketli):37
%B(yavaş hareketli):20
%C(yerinde hareketli):-
%D(Hareketsiz):43
konsantrasyon:6 milyon
Toplam spermatozoa:18 milyon
morfoloji(kruger,normal %):9
lökosit sayısı 1 ml:340 bin
cinsel perhiz süresi:3 gün

kan tahlili

FSH:2,82
Lh:10,36
total testesteron:26,11

Canim toplam spermin 40 milyon olmasi normal kabul ediliyor.50 gunde 0 spermden bu kadar artis olmasi guzel.ayrica hiz ve morfoloji degerleriniz de gayey iyi.sadece likefaksiyon kotu diyebilirim yani spermin sivilasma suresi.likefaksiyon suresi fazla oldugunda sperm kendi sivisi icinde cozunemiyor ve malesef yumurtaya ulasamadan oluyor.esin gunde kac litre su icer?
Benim esimde de lik.suresi 1 saatten fazlaydi.urolog emre bakircioglu gunde en az 2.5 lt su tuketmesini soyledi.1 ayda 40 dkya dustu.suyu mutlaka deneyin derim

Canim toplam spermin 40 milyon olmasi normal kabul ediliyor.50 gunde 0 spermden bu kadar artis olmasi guzel.ayrica hiz ve morfoloji degerleriniz de gayey iyi.sadece likefaksiyon kotu diyebilirim yani spermin sivilasma suresi.likefaksiyon suresi fazla oldugunda sperm kendi sivisi icinde cozunemiyor ve malesef yumurtaya ulasamadan oluyor.esin gunde kac litre su icer?
Benim esimde de lik.suresi 1 saatten fazlaydi.urolog emre bakircioglu gunde en az 2.5 lt su tuketmesini soyledi.1 ayda 40 dkya dustu.suyu mutlaka deneyin derim

teşekkür ederim arkadaşım,bizde emre Bakırcıoğlu na gittik,bu kullandığımız ilaç ve ürünleri o vermişti,su konusunda eşim az su içer,bunu deneyelim ozaman,çok sağol yorumun için.iyi günler dilerim.

Kizlar size genel bi bilgilendirme yapim.
Normalde spermin ml deki degeri 20 milyon.toplamda ise 40 milyon olmasi gerek.eher sperm sayisi azsa ibrahim saracoglunun keciboynuzu kurunu duzenli uygulayabilirsiniz.
Hiz normalde a+b toplami yuzde 50nin ustu normal kabul ediliyor.hizi arttirmak icin bol bol badem findik fistik ceviz hakiki bal havuc kuru caksir suyu uygulayabilirsiniz.yalniz keciboynuzu ve havuc kuru ayni anda uygulanmaz.
Morfoloji kruger degerlendirmesine 4 ve ustu normal kabul ediliyor.malesef morfolojinin duzelmesi biraz zor.genetik cunku.morfoloji demek spermin yapisal bozuklugu demektir.sperm bas boyun ve kuyruk kisimlarindan olusur.en onemlisi bas bozuklugudur.cunku dnayi tasiyan genetik bilgi bas kisminda bulunur.morfolojiyi duzeltmek icin ilk
once sperm kalitesi arttirmak gerekir.keciboynuzu kuru bol sebze yesillik haftada 3 ogun haslanmis nohut et kesinlikle yasak 2 haftada bir yenilebilir.antioksidan yiyecekler yenmelidir.
Likefaksiyon suresi yani spermin sivilasma suresi 30 dkdan az olmalidir.eger sivilasma suresi fazlaysa gunde 2 bucuk litre su tuketmeli esiniz.1 ayda surenin dustugunu goreceksiniz.

Ayrica yaptirdiginiz spermiogramlari bi kac kere farkli yerlerde yaptirmanizi ve iyi bir urologla gorusmenizi oneririm.bizde hep hiz ve morfoloji dusuktu. 1ozel bir tup bebek merkezi sizin hayatta cocugunuz olmaz esin varikosel ameliyati olamali dedi. 4. Gittigimiz yer ise zamana birakin dedi.sperm hizlandirici ilac verdi ve su an hamileyim ALLAHa sukurler olsun.darisi insallah sizlerin basina.hepiniz dualarimdasiniz.umarim uardimci olabilmisimdir.Allah yar ve yardimciniz olsun

biri bana yardımcı olabilir mi 3. sperm testimizin sonuçlarını yazıyorum ilk ikisinden daha kötü çıktı
ilkinde konsantrasyon 8 milyon ikincisinde 13 milyondu.
3. test sonuçlarımız bunlar sizce neler yapmalıyız

hacim: 4cc
konsantrasyon 5 mil/ml
görünüm: normal
viskozite: normal
lifefaksiyon süresi: 25 dk
progresif motilite %55
nonprogresif motilite %5
immotilite:% 45
aglutinasyon : yok
morfoloji(WHO ya göre): %1

Son düzenleme:
Rica etsem bu sonuçları da değerlendirir misiniz?

VOLÜM (ml) : 2,5
RENK : OPAK SARI
SPERM SAYISI (Milyon/ml) : 65
PROGRESİF MOTİLİTE (%) : +4(%)... 15 ....+3(%)... 29 .... +2(%)... 7 .... +1(%)... 49 ....
MOTİLİTE (%) : 51
LÖKOSİT (Milyon(ml) : 0,5
AGLUTİNASYON : YOK

SPERM MORFOLOJİ DEĞERLENDİRMESİ:
* KRUGER Kriterleri Dikkate Alınmıştır.
NORMAL (%) : 3
BAŞ ANOMALİLERİ (%)
HAFİF AMORF : 10
ŞİDDETLİ AMORF : 15
YUVARLAK : 1
SİVRİ : 5
PRİFORM : 20
BÜYÜK BAŞ : 0
KÜÇÜK BAŞ : 0
UZUN BAŞ : 15
ÇİFT BAŞ : 0
NÜKLEER : 3
AKROZOM : 1
DİĞER ANOMALİLER (%)
BOYUN : 15
SİTOPLAZMİK DROPLET : 3
KUYRUK : 7
SERBEST BAŞ : 2

reaksiyon:7,2
hacim:3,0
sperm sayısı:38 milyon
total sperm sayısı:114 milyon
motilite oranı:
a) hızlı progresyon:%10
b)yavaş progresyon:%20
c)proresif değil:%20
d)hareketsiz:%50
Total fonk. sperm:34,200.000
normal morfoloji(kruger):%1
lütfen değerlendirirmisiniz bende tek yumurtayla hamile kalmaya çalışıyorum ama eşimdede sorun varsa çözüm aramak istiyorum:KK43:

motilite oranı:
lütfen değerlendirirmisiniz bende tek yumurtayla hamile kalmaya çalışıyorum ama eşimdede sorun varsa çözüm aramak istiyorum:KK43:

Kizlar size genel bi bilgilendirme yapim.
Normalde spermin ml deki degeri 20 milyon.toplamda ise 40 milyon olmasi gerek.eher sperm sayisi azsa ibrahim saracoglunun keciboynuzu kurunu duzenli uygulayabilirsiniz.
Hiz normalde a+b toplami yuzde 50nin ustu normal kabul ediliyor.hizi arttirmak icin bol bol badem findik fistik ceviz hakiki bal havuc kuru caksir suyu uygulayabilirsiniz.yalniz keciboynuzu ve havuc kuru ayni anda uygulanmaz.
Morfoloji kruger degerlendirmesine 4 ve ustu normal kabul ediliyor.malesef morfolojinin duzelmesi biraz zor.genetik cunku.morfoloji demek spermin yapisal bozuklugu demektir.sperm bas boyun ve kuyruk kisimlarindan olusur.en onemlisi bas bozuklugudur.cunku dnayi tasiyan genetik bilgi bas kisminda bulunur.morfolojiyi duzeltmek icin ilk
once sperm kalitesi arttirmak gerekir.keciboynuzu kuru bol sebze yesillik haftada 3 ogun haslanmis nohut et kesinlikle yasak 2 haftada bir yenilebilir.antioksidan yiyecekler yenmelidir.
Likefaksiyon suresi yani spermin sivilasma suresi 30 dkdan az olmalidir.eger sivilasma suresi fazlaysa gunde 2 bucuk litre su tuketmeli esiniz.1 ayda surenin dustugunu goreceksiniz.

Ayrica yaptirdiginiz spermiogramlari bi kac kere farkli yerlerde yaptirmanizi ve iyi bir urologla gorusmenizi oneririm.bizde hep hiz ve morfoloji dusuktu. 1ozel bir tup bebek merkezi sizin hayatta cocugunuz olmaz esin varikosel ameliyati olamali dedi. 4. Gittigimiz yer ise zamana birakin dedi.sperm hizlandirici ilac verdi ve su an hamileyim ALLAHa sukurler olsun.darisi insallah sizlerin basina.hepiniz dualarimdasiniz.umarim uardimci olabilmisimdir.Allah yar ve yardimciniz olsun
cnm değerleri doktordan eşim aldığında ürolog sende sorun yok demiş morfolloji de sperm sayısı fazla olunca düşer demiş ben resmen kendimi yırtıyorum problem az da olsa var diye ama eşim hiç toz kondurmuyor.....

cnm değerleri doktordan eşim aldığında ürolog sende sorun yok demiş morfolloji de sperm sayısı fazla olunca düşer demiş ben resmen kendimi yırtıyorum problem az da olsa var diye ama eşim hiç toz kondurmuyor.....

canım morfolojinin malesef sperm sayısıyla alakası yok. çünkü verilen değer yüzde değeri tam sayı değeri değil:KK43:

motilite oranı:

canım bu arada tek yumurta derken yumurta rezervin mi az? eğer öyleyse hemen tüp bebek düşünün bence. morfolojinin düzelmesi mnalesef imkansıza yakın. hız ve sayı takviyelerle bi şekilde artıyor ama morfolojinin düzelmesi çok zor. eşine bunu ayrıntılı anlat bence.

canım bu arada tek yumurta derken yumurta rezervin mi az? eğer öyleyse hemen tüp bebek düşünün bence. morfolojinin düzelmesi mnalesef imkansıza yakın. hız ve sayı takviyelerle bi şekilde artıyor ama morfolojinin düzelmesi çok zor. eşine bunu ayrıntılı anlat bence.
cnm yumurtalığımın biri alındı malesef tek yumurtalık ve tek tüpüm var yumurtlama problemim yok bu arada 15 yaşında oğlum var 6 sene önce kistten dolayı ameliyat olmuştum..2 senededir istiyoruz bir dışgebeliğim oldu 1,5 sene önce... bu arada 2. evliliğim ve eşimin çocuğu yoktu bekardı yani...

X