Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım Rabbimin izniyle olacak hepiimiz kavuşacağız meleklerimize Biz kasımdan beri kullanıyoruz keçiboynuzunu canım inşallah sizde de işe yarar ama muhakkak eşine kabak çekirdeği, kuru incir, kuru kayısı, ceviz yedir akşamları bunlar da bayağı etkili. Ürolog muayene edecek varikosel için testleri tekrarlayacak ondan sonra bir tedavi planı çıkarır herhalde canım bize de klomen verip yollamışlardı ama biz onun yerine yukarda yazdıklarımızı kullandık ve dr. bile şok olmuş ne yaptınız siz demiş
maxiboom'u ilk defa senden duydum canım ama işe yarayacaksa her yolu deneriz nolacak sana tavsiyem iyice araştır öyle kullan ilaçları vitaminleri her söyleyenin lafına inanma..Bu arada ben geçen ay o bahsettiğim sayılarla normal yoldan hamile kaldım ama ne yazık ki düştü bize tüm dr.lar aşılama bile olmaz mecbur tüp yapacaksınız normal yoldan olmaz deyip duruyorlardı hamileliğimi duyunca hepsi şoka girdi. Değerleriniz 5 katına çıkar da en kısa sürede güzel haberleri verirsin bize inşallahh. Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın

merhaba,

eşimin sperm yıkama değerleri aşağıdaki gibidir. bu değerlere göre aşılama yaptırdım acaba tutma olasılığı nedir?

SPERM YIKAMA SONUÇLARIMIZ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR SİZCE DURUM NEDİR?
YIKAMA ÖNCESİ SPERM MİKTARI: 3cc
YIKAMA ÖNCESİ SPERM SAYISI: 63 MİLYON
HIZLI HAREKETLİ: 60
YAVAŞ HAREKETLİ: 10
HAREKETSİZ: 30
NORMAL YAPI: 80
ANORMAL YAPI: 20
YIKAMA SONRASI SPERM MİKTARI: 1 cc
YIKAMA SONRASI SPERM SAYISI: 42 MİLYON
HIZLI HAREKETLİ: 70
YAVAŞ HAREKETLİ: 20
HAREKETSİZ: 10
NORMAL YAPI: 90
ANORMAL YAPI: 10

Bence yüksek ama Rabbim bilir canım
İnşallah bebişin seninledir bizi de bilgilendir lütfen

Görünüm: Normal
Volüm 7,3
Likefaksiyon süresi: 20dk
Konsantrasyon: 6200.000
Total sperm sayısı: 45.260.000
Motilite: %5
Progressif motilite: %1
Yavaş progressif motilite: %1
Non progressif motilite: %3
İmmotil: %95
Normal morfoloji: %1

henüz doktora tahlil sonucunu görmedi, sizce nasıl bir teşhis koyacak? Fikirlerinizi bekliyorum

mrb bbu sonucu üroloji göstermenizi tavsiye ederim çünkü kadın doğumcular direk tüpe yönlendiriyor diyebilirimm..

sizin sayınız az canım ayrıca hızınız düşük total hızın %50 olması yönünde uzmanlar ama kısmet bu işler birzda burdaa 0 hızla hamile kalanlar oldu..ve morfolojiniz az

mutlaka varikosel muayenesini yaptırın artı hormon tahlillerine baktırınn derimm eger bunlarda bir sorun yoksa burdan da takip edebilirsinn vitaminlere hemen başlayınnn
bu iş zorr ve meşaketli kimi yıllarca ulaşamıyor kimi doğru tedaviylee ve allahın izniyle en gec 6 ayda ulaşıyor
allah yardımcınız olsun

cevabın için çok teşekkür ederim. beni de düşündüren sonuçların bu kötü olmasının nedeni. hiçbir neden olmadan bu kadar kötü olabilir mi? ilk işimiz ürolojiye gitmek olacak. umarım tedavi edilebilen bir şeydir, olmazsa vakit kaybetmeden tüp bebek düşüneceğiz.

rahat ol durumunuz çok kötü değill canımm inşallah allahın izniylee düzlirr yeterki önce adam akıllı bir doktora gösterin sonrada hemen vitaminlere vs başlayınnn .birde bu testi verirken perhiz süresi de önemli söleymyi unutmuştumm ..3-5 günn diolar doktorlar en ideali 4 gün testi vermekk...

bu arada ne zamandır bebek istiyorsunuz?

arkadaşlar selam biz test yaptırdık eşim gelmeden yazabilirsem hemen yazayım bilgisi olan bana yazsın
absitinens 5 gün
volüm 3 cc
likefikasyon 30 dk
renk krem
ph 7,21
mmdeki sperm sayısı 22,4 milyon
tüm sperm sayısı 67,2 milyon
class A (hızlı düz hareket) % 30
class B (yavaş düz hareket) %10
class C (hareket var ama düz değil) %10
Clas D (hareketsiz) %50
normal sperm %96
baş anomalisi %2
kuyruk anomalisi %2
mikroskopi 5-6 lökosit görüldü

canım mutlaka daha öncede sölediğim gibi ürologa gösterin sanırım iltihap mevcut çünkü lökosit iltihap demekmiş...
ana iiyi gibi sonuçlarınızzz iyyii yaa biz 1 milyonlarla başladıkk :)))ama sen genede takviye verebilirsin tabiii eger istersennn:)

sende gittin mi doktoraa?

3 aydır istiyoruz. 5. Günde ornek verdi esim. Sizin sonuclarınız nasıl? Bu sonuçlarla Aşılama yaptirabilir miyiz? Hiçbir şey bilmiyoruz

üroloğa gittik ama sınırdasınız dedi ve proxeed plus verdi 1 ay sonra tekrar gel dedi ama iltihaptan söz etmedi
bende gittim hiç bir sorun yokmuş çok şükür

3 aydır istiyoruz. 5. Günde ornek verdi esim. Sizin sonuclarınız nasıl? Bu sonuçlarla Aşılama yaptirabilir miyiz? Hiçbir şey bilmiyoruz

canımm erken farketmenniz büyük şans...bu sonuçlarla doktorlar aşılama yapmıyor malesef yaparlarsada emin ol para için çünkü aşılama için az sayınız..

dediğim gibi mutlaka ürologa muayene olsun eşinnn

1 varikosel varmı yok mu
2 hormon tetkiki
fsh
lh
testesteron
prolaktin baktırsın
3 hemen vitaminlere başlayın derimm aşılama veya tüp bebekde yaptıracak olsan sperm kalitesini artırman lazımm...
keçiboynuzu kürü faydalıymış ben 3 ay yaptım şimdi özünü kullanıyoruz..

canım ben 2,3 yllın evliyim ve hemen hemen 2 yıldır eşimlee ugrasıyorumm adamı delirtmek üzereyim:)))

valla degerlerimizz kötü yaaa son demlerdeyizz bi kaç aya tüp bebege gececez bz çünkü bebeki 2 yıldır bekliyoruz eşimde bende cok yıprandıkk artıkk bir üst tedaviye gecmenin vakti geldii...

üroloğa gittik ama sınırdasınız dedi ve proxeed plus verdi 1 ay sonra tekrar gel dedi ama iltihaptan söz etmedi
bende gittim hiç bir sorun yokmuş çok şükür

valla lökosit bildiğim kadarıyla iltihap ama doktorunuz neticede daha iyi bilirr..
o vitamin çok iyi canım mutlaka kullanınnn :)))iyi gelecektir eminimm

SLM KIZLAR, bugün biz de test verdik. sabırsızlıktan ölüyorum. bilenler bilir, 6 aydır deniyoruz olmuyordu. şimdi şunu merak ediyorum. spermde hareketliliğin normal sayılması için kaç çıkmalı?? yani bi ileri hızlı vari birde ileri yavaş. bunlar kaç olmalı. internette farklı farklı yazıyor??

SPERMİYOGRAM TESTİ

Sıvılaşma süresi : 45
Miktar : 2.3 cc
Aglütinasyon : Pozitif
Vizkozite : Normal
pH : 8

MOTİLİTE (1. SAAT)

Hareketli % 30
Y. Hareketli % 10
Hareketsiz % 60

Morfoloji
Baş,Boyun,Kuyruk %3

Anormal % 9
Normal % 91
Lökosit
Sperm Sayısı ml 52.600.000

arkadaşlar ankarada nerede sperm testi yaptırabiliriz. güvenilir bir hastane önerir misiniz? sonuçlar kaç günde çıkıyor?

arkadaşlar ankarada nerede sperm testi yaptırabiliriz. güvenilir bir hastane önerir misiniz? sonuçlar kaç günde çıkıyor?

canım biz düzen labaratuvarlarında yaptırdık tunalıda. 2 güne sonuç çıkıyormuş.bugün belli olacak inşallah. sayı+morfoloji:100 tl ye bakıyorlar. orası çok güvenilir canım. ortam falanda uygundu. tavsiye ederim...

Son düzenleme:

teşekkürler canım bilgi verdiğin için.

Canım ikisinin toplamı %50yi geçti mi korkma çıktıysa sonuçların yaz bize elimizden geldiğince yorumlayalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…