Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canımmm yaşınız kaçç normalde 6 ay bekletiolarr..senin tüm tetkiklerin hormonların yumurta takibin vs yapıldımıı...birde günlerini hesaplayın bakalımm 4 ay henüzz çok yeniii anca zatenn :)))

ama eşinde baktırsa fena olmaz içiniz rahat eder...

canım öle grur yapma herkesin olursa olsunnn allah verio ne yapacaksınnn..valla bende ilk zamanlar cok takıyordummm bir tek benim olması vs diee ama şuannn ben bebeği sade ve sadece eşimmm ve kendim içimm istiyorum o bu şuuu hiç umrumda değillll....

siz bu ayy ovü günlerini tam takip yaptır

evet deniz bana da erken gibi geldi dr hormon testiverdi bidahakine getir bakalım diye bitanesini adetliyken yaptıracakmışım lsh tiroid vs vs bisürü bakalım hayırlısı inşallah ya rabbim
ben 29 eşim 36 yaşında eşim1.5 pk sigara içiyo günde acaba oyüzden mi olmuyo diyorum spermlerin yapısını bozuyormuş.ben de ikimiziçin istiyorum hatta eşimiçin daha çokçünkü yaşım geçiyor diye çok üzülüyor.etrafımdakiler sordukça ben gerildim sanırım benim adet günüm24 marttı 29günde 1 oluyorum yumurtlama gününden 1 gün önce ilişkioldu ve eşim yumurtlama günü 1 haftalığına yurt dışına gitti işiçin bu ay beklentiye girmicem hayırlısı senin bebişin varmı? deniyo musun benim gibi

cnmmm bence dediğim gibi sizz önemli günleri değerlendirememişsinizz...adetinin 10-16 günleri arasında özeliklee çalışınnn:)))))
ben 2 senedir emek veriyorumm canımmm nasıl geçti anlamadımm bir düşüğümmm varr ve birdaha ugramadı bebekkk...eşimin sperm sayısı yeterli değil hormon kaynaklı şuan tedavi görüyoruzz zaten bi kaç aya kararımızı verecez spermler iyileşmişsee ki inş öledir aşılama yoksada artık tüp bebekk ...hayırlısı kısmette ne varsa artıkkk ama gercekden zorr birrr yollll bu yolll düşünüyorumdaa hayatta hiç bişe beni bu denli üzmediii tamm 24 aydır istinasız bir ağlıyorumm hamile kaldığım ay hariççç

canım sigarayı azaltması lazımmm bencedee bak biz bıraktık bende eşimde kullanıyorduk 2 sene önce bebek kararı verince bıraktıkk...

üzüldüm amaallahtan umudukesme hiç bak benim bir tanıdığım abim vardı eski işyerinde çocukları olmamış ve evlatlık edinmişler 2 sene sonra 1 evlatlık daha! 2 tane evlatlık çocuktan birkaç yılsonra kendi bebekleri oldu..:)allahımgönlüne göre versin dileyen isteyen herkesin

Kızlar bundan üç yıl öncesinde tam umudumuzu kesmiştik bebeğimiz olmayacak diye başlamıştık ki netten bazı vitaminlerin sayı ve hareketliliği arttırdığını gördüm eczacı bu vitaminleri 3 ilaç olarak bize verdi ve ilca başladığımız ay hamile kalmıştım mucizeydi bu.. Daha sonra şükürler olsun oğlum dünyaya geldikten sonra 2 yıl hiç korunmadık ve artık oğlum 2 yaşını da doldurunca 2.bebeğimiz olsun istedik ve o vitaminlere yeniden başladık 1 ay olmadan yeniden hamile olduğumu öğrendim.. Rabbim ol deyince oldu yine.. Işte o vitaminler
pharmaton
zinco
sıvı l-carnitin
bu arada arı sütü de bebeğin tutunmasını sağlıyormuş..
Rabbim herkese nasip etsin

kızlar mrb bursada detaylı spermiyogram yapan bi merkez varmı lütfen bilen veya yaptıran varsa paylaşırmısınız iyi akşamlar herkese

canım biz testi tekrar yaptırdık sperm yogunlugu 43 mılyon /ml sperm sayısı, total 189,2 mılyon/ejekt ayrıca ileri hareketlı %41.86 yerinde hareketlı %30,24 hareketsiz %27,90 sonuc nasıl daha doktora gostermedık (keciboynuzunu 20 gundur kullanıyo. bıde bal,arısütü, polen karısımı yıyor ) sence bunların bı etkısı olmusmu )eşimde 2. dereceden varikosel cıktı ben anlamadım ya onun etkısı varmı acaba bende bi kımyasal gebelık gecirdım daha sonrasında klomen kullandm hamıle kaldım ama saglıksız oldugu için 7. haftada kurtaj oldum bizim beklememizmi gerekıyo napıcam bılemıyorum

senın bu yaptığın tamamen reklam kızlar ınanmayın

kızlar yarın eşim sperm tahlili yaptıracak özelde yaptırıyoruz sonuçlar ne kadar sürede çıkıyor

selam kızlar.. yeniyim ben..
bu da bizim sonuclar.. fikirleri olan?

Görünüm: Normal
Volüm: 3ml
Likefaksiyon süresi: 20dk
Konsantrasyon: 58.000.000
Total sperm sayısı: 174.000.000
Motilite: %76
Progressif motilite: %9
Yavaş progressif motilite: %57
Non progressif motilite: %10
İmmotil: %24
Total Progressif motil sperm sayısı: 114.000.000
Normal morfoloji: %1

MORFOLOJİ ANALİZİ
Normal morfoloji: %1
Total Amorf: %53
Hafif Amorf: %2
Şiddetli Amorf: %51
Round head: %2
Pin head: %8
Büyük baş: %6
Küçük baş: %4
Uzun baş: %10
Serbest baş: %4
Boyun ve orta kısım anomalileri: %6
Kuyruk anomalileri: %6

mrb cnmm sizin sayı ve harekette sorun yok gibi ama morfolojiniz az canımm bunun içinde e vit ve çinko öneriolar araştır istersen ve doktorunuza danışın ama kötü değill bencee

mrb cnmm sizin sayı ve harekette sorun yok gibi ama morfolojiniz az canımm bunun içinde e vit ve çinko öneriolar araştır istersen ve doktorunuza danışın ama kötü değill bencee

Tesekkur ederim cevabin icin :) evet bir urolog arkdasimla gorustum bunun icin bir vitamin onerdi. Onu kullanacak esim bakalim.

Kızlar uzun zaman sonra tekrar buradayım.. Zira 10 aylık denemelerimiz sonuç vermeyince sperm testimizi yaptırdık ve sanırım sonuç hüsran.. Sanırım diyorum zira henüz doktorla görüşmedim.. Doktordan evvel birde sizin yorumlarınızı görmek istedim.. Umarım bu isteğimi kırmaz ve cevaplarsınız.. Zira moral ve motivasyonum sıfırlarda ve eşimde dahil bunu kimseye belli edememenin acısıda had safhada.. Vel hasıl sonuçlar şöyle;

Perhiz:4gün
Lökosit sayısı:1 milyon
Volüm:3,1
Aglütinasyon: Var
Görünüş:Açık sarı
Round cells: 4 RC/HPF
Visközite: kıvamlı
Likefaksiyon süresi:60
pH: 7,5
Konsantrasyon: 5,000,000
Toplam konsantrasyon:15,500,000
Toplam motil oranı:%63
Hızlı progresif motil: %19
Yavaş progresif motil: %31
Yerinde motil:%13
İmmotil: %37
Motil sperm sayısı: 9,765 milyon
Kruger kriterlerine göre morfolojik analiz:%8
Who kriterlerine göre morfolojik analiz: %42

Cevaplarsanız sevinirim kızlar.. Zira sizlerin hoş sohbetine ihtiyacım var.. Vesselam..

Canım sayınız biraz düşük hareketliliğini %50lerde çok kötü değil bence sayıyı da düzeltme şansınız var takviyelerle
morfolojinizde %8 gayet iyi çok panik olacağın bi durum yok bence takviyelerle bu işi çözersiniz
moralini sakın bozma bu arada eşimin ml.de 2milyon hareketliliğimiz toplam %30 morfolojimizde %0 dı
ilaçlar ve keçiboynuzu incir vs. takviyeleriyle dün aldığımız sonuçlara göre ml.de 20milyon hareketlilik %70 morfoloji de %3e çıkmış hemen karamsarlığğa düşme yani canım

Canım çok sağol içimi ferahlattın.. Ayıca sizin maşallah epey yükselmiş.. Kaç ay keçiboynuzu yapınca yükseldi bu kadar.? Bugün doktora gittim o da keçiboynuzu önerdi.. Ve sayınız aşılama için yeterli dedi.. Eşin bi üroloğa görünsün hormon testlerini ve tekrar sperm testinizi yapın 2 ay sonra gelin dedi.. Bir de bende 22mm lik çikolata kisti de çıktı.. Doktora dedim doğal yollarla olma ihtimali hiç yok değil mi diye.. O da çok zor ama imkansız diyemem dedi.. Ve eşime klomenle maxiboom diye bir ilaç verdi.. makxiboomda epey pahalı.. Bakalım üroloğa gittikten sonra o da başla derse başlıcaz.. Vel hasıl böyle.. Aslında (klişe olsada doğru) bunların hepsi sebep.. Rabbim "Ol.!" derse olacak inşallah.. Umarım sizin gibi bizim değerlerimiz de yükselir.. Ve umarım sen de, ben de, tüm istiyenler de annelik duygusunu tadabilir..

erhabalar. Eşimin sperm testini yorumlar mısınız ?

Test Sonuç Birim Referans Aralığı
MİKTAR 4 ml. 1.5 - 5.0
RENK KREM
VİZKOZİTE NORMAL
pH 8.0
SAYI 76 400 000 /ml. 20 - 40 milyon
*
TOTAL SAYI 305 600 000
TOTAL MOTİL SPERM SAYISI 244 480 000
SIVILAŞMA ZAMANI 30 dk. 15 - 60
SIVILAŞMA ZAMANI SONU HAREKET 80 % 60 - 70
*
1/2 SAAT SONU HAREKET 80 %
1 SAAT SONU HAREKET 80 %
2 SAAT SONU HAREKET 70 %
4 SAAT SONU HAREKET . %
6 SAAT SONU HAREKET . %
HIZLI İLERİ HAREKET 30 %
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ 45 %
YERİNDE HAREKETLİ 5 %
HAREKETSİZ 20 %
SPONTAN AGLÜTİNASYON NEGATİF NEGATİF -
MİKROSKOBİ .
NADİR LÖKOSİT, 2-3 SPERMİYOGENEZ HÜCRESİ, HAREKETLİ VE HAREKETSİZ
SPERMATOZOİDLER GÖRÜLDÜ.
MOTİLİTE İNDEKSİ GRADE 4 GRADE
FERTİLİTE İNDEKSİ FERTİLE
Page Houldıng nomogramına göre
SPERM MORFOLOJİSİ WHO Örnek Türü: MENİ
NORMAL YAPI (WHO) 28 %
ANORMAL YAPI (WHO) 72 %
İĞNE BAŞLI 4 %
KÜÇÜK BAŞLI 4 %
BÜYÜK BAŞLI . %
BOYUN-ORTA PARÇA DEFEKTİ 14 %
SİTOPLAZMİK DAMLACIK . %
YUVARLAK BAŞLI 2 %
BAŞ DEFEKTİ 32 %
KUYRUK DEFEKTİ 16 %

SPERM MORFOLOJİSİ KRUGER Örnek Türü: MENİ
NORMAL YAPI (KRUGER-STRICT CRITERIA) 14 %
ANORMAL YAPI(KRUGER STRICT CRITERIA) 86 %
>% 14:NORMAL MORFOLOJİ
% 5-14 G PATTERN-İYİ PROGNOZ
% 0-4 P PATTERN-KÖTÜ PROGNOZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…