Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım daha sonra artımı benim eşimde klomen kullanıyo 3 aydr daha test yaptrmadık ilk testimizde klomen yoktu artmıştı şimdi klomende ekledi peki düşürse bile sonradan artış gösteriomu acaba bilgisi olan varmı

evet canım arttı eskiye göre iyi bazen düşüş yapabiliyormuş illa düşüş yapacak diye bişe yokk ama bizde epey düşmüştü çok ağlamıştım hattaa işe yaramıyor diye

canım sayınız , hızınız az ayrıca lokosit fazla dr. antibiyotik vermedimi. sayınız keçiboynuzu kürü ile arttırılabilir. varikosel amelyatı olacaksa durum düzelebilir . doktorunuz ne dedi

canm cevabın için tesekur ederm dr 20 gun sonra tekrar test istedi duruma gore ilaç baslarız dedi ayrıca antibiyotikte vermedi

canm cevabın için tesekur ederm dr 20 gun sonra tekrar test istedi duruma gore ilaç baslarız dedi ayrıca antibiyotikte vermedi

degerler degısebıldıgı ıcın ayrı zamanlarda 2 tane test ıstıyorlar bızımde bırınde 7 milyon 1 hafta sonra kınde 8 milyon cıkmıstı. sızınde belkı degerlerınız degısebılecegı ıcın ılac yazmamıs olabılır doktorunuz. amelyat olmayacakmı esın?

ben de eşime çok yaptırdım sonuçlar çok farkedıyor neye ınanacağımızı şaşırırdık

degerler degısebıldıgı ıcın ayrı zamanlarda 2 tane test ıstıyorlar bızımde bırınde 7 milyon 1 hafta sonra kınde 8 milyon cıkmıstı. sızınde belkı degerlerınız degısebılecegı ıcın ılac yazmamıs olabılır doktorunuz. amelyat olmayacakmı esın?

canım biz testi tekrar yaptırdık sperm yogunlugu 43 mılyon /ml sperm sayısı, total 189,2 mılyon/ejekt ayrıca ileri hareketlı %41.86 yerinde hareketlı %30,24 hareketsiz %27,90 sonuc nasıl daha doktora gostermedık (keciboynuzunu 20 gundur kullanıyo. bıde bal,arısütü, polen karısımı yıyor ) sence bunların bı etkısı olmusmu )

arkadaşlar eşim kan tahlili yaptırdı FSH ve Total Testesteron değerlerine baktırmak için ve sonuçlar aşağıdaki şekilde.yorum yaparmısınız.

FSH 4,47
Total Testesteron 386

Eşimin spermiogram sonuçları=
PH=7.6
HACİM=2 ml
GÖRÜNÜM=opak
LİKEFAKSİYON=30
SAYI=14.800.000

HAREKET (1/2-2 SAAT)
1/2 SAAT HIZLI İLERLEYİCİ=10
1/2 SAAT İLERLEYİCİ=10
1/2 SAAT LOKAL HAREKETLİ=20
1/2 SAAT HAREKETSİZ=60
2 SAAT HIZLI İLERLEYİCİ=5
2 SAAT İLERLEYİCİ=10
2 SAAT LOKAL HAREKETLİ=15
2 SAAT HAREKETSİZ=70

MORFOLOJİ
KAFA ANOMALİSİ=10
BOYUN ORTA HAT ANOMALİSİ=10
KUYRUK ANOMALİSİ=10
NORMAL=70

MİKROSKOBİ
HER SAHADA 12-14 LÖKOSİT GÖRÜLDÜ

Bilen arkadaşların yardımcı olmalarını bekliyorum... bu durum cokmu kötü :KK43:

canım biz testi tekrar yaptırdık sperm yogunlugu 43 mılyon /ml sperm sayısı, total 189,2 mılyon/ejekt ayrıca ileri hareketlı %41.86 yerinde hareketlı %30,24 hareketsiz %27,90 sonuc nasıl daha doktora gostermedık (keciboynuzunu 20 gundur kullanıyo. bıde bal,arısütü, polen karısımı yıyor ) sence bunların bı etkısı olmusmu )

canım sonuc cok guzel masallah baska sorun yoksa guzel haberlerı alırsınız yakında ınş. :)

abstinans 3. gün
renk normal
koku normal
gorunum normal
liqufaksiyon 27 dk
vizkozite (+) 1
ph 8,5
ejekulat hacmi 3,9 ml
sperm yogunlugu 10 mılyon/ml
sperm sayısı 39 mılyon/ejekt
yuvarlak hucre 1 mılyon
lokosıt 8 mılyon
MOTİLİTE
ılerı hızlı hareketlı %20
yerinde hareketli %10
hareketsiz %70

morfolojı
normal %80
anormal %20
bas anomalısı %-
boyun anomalisi %10
kuyruk anomalisi %10

mrb doktorunuz 20 gün sonra gene test istemiş sanırımm ..bencee hemen ilaçlara vitaminlere başlayın doktorlar zamanında bizede çok vakit kaybettirdiii ..lökosit çok fazla hız düşük sayıda ml 10 milyon sanırımm totalde 39 mlyon ml 15 mlyon olması lazımm..

uzun ve ugraslı zahmetlii bir tedavi canım bu doktor doktor gezmeyin iyi bir doktor bulun onunla tedavi olunnn..hormonlara dahil baktırın mutlaka öncelikle antibiyotik mutlaka vermesi lazımm.bu arada sen vitaminlere keçiboynuzu kürünee vs başla havuç suyuda hızıa iyi geldiği söyleniyor deneyebilirsin

arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı?eşim 30 yaşında 1 yıldır bebek deniyoruz spermiogram yaptırdık teşhis asteno teratospermi.sorun olan yerleri doktor çizmiş şöyle ki; İLERİ DOĞRU HAREKETLİ: 6
MORFOLOJİ NORMAL: <1 BAŞ ANOMALİSİ : 63 Diğer değerler normal sayı vs... sizce tüp bebek yada aşılama gerekir mi?

arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı?eşim 30 yaşında 1 yıldır bebek deniyoruz spermiogram yaptırdık teşhis asteno teratospermi.sorun olan yerleri doktor çizmiş şöyle ki; İLERİ DOĞRU HAREKETLİ: 6
MORFOLOJİ NORMAL: <1 BAŞ ANOMALİSİ : 63 Diğer değerler normal sayı vs... sizce tüp bebek yada aşılama gerekir mi?

cnm mrbb durr hemen telaşa kapılmaa:)))

önceliklee doktorunuz ne dedii
sonrasında testlerini tam olarak yazabilirmisinn cnmm sayı morfoloji harekett

doktor zaman bırakın dedi canım.. tamam yazıyorum

abs.süresi 3 gün
vizk. normal
likefaksiyon süresi 20 dk
ph 7,2
volüm 2,7 ml
lökosit < 1 milyon ml
eritrosit ratlanmadı
immatür germ hücre < 5 milyon ml
konsanttrasyon 72 milyon
total sayı 194 milyon
motilite % 62
ileri doğru hızlı %6
yavaş doğrusal hareket %31
yerinde hareketli %25
TPMSS(x milyon) 71,928

Morfoloji(kruger)
normal % <1
baş anomalisi % 63 boyun anamolisi %22 kuyruk anomalisi %14

doktor zaman bırakın dedi canım.. tamam yazıyorum

abs.süresi 3 gün
vizk. normal
likefaksiyon süresi 20 dk
ph 7,2
volüm 2,7 ml
lökosit < 1 milyon ml
eritrosit ratlanmadı
immatür germ hücre < 5 milyon ml
konsanttrasyon 72 milyon
total sayı 194 milyon
motilite % 62
ileri doğru hızlı %6
yavaş doğrusal hareket %31
yerinde hareketli %25
TPMSS(x milyon) 71,928

Morfoloji(kruger)
normal % <1
baş anomalisi % 63 boyun anamolisi %22 kuyruk anomalisi %14

canımm gercekden sayınız süperr morfolojiniz 1 o kötü biraz ama engel değill ayrıca ileri hız düşük biraz oda engel değil belki biraz zaman alabilir hamiş kalabilmenn
takviye olarak vitamin alabilirsiniz canım havuç suyu hıza çok iyi ayrıca keçiboynuzu kürüde yapabilirsin veya özü alabilirsin canımm inş yakın zamanda alırız haberlerinii

evet sayıda problem yok hareketlilik ve morfoloji sorunu var..merak ettiğim doğal yolla olur mu yoksa zaman kaybetmeden tüp bebek mi?kürlere başlıycaz canım çok teşekkürler önerilerin için.vitamin ve proxeed plusa başladık bugün.

evet sayıda problem yok hareketlilik ve morfoloji sorunu var..merak ettiğim doğal yolla olur mu yoksa zaman kaybetmeden tüp bebek mi?kürlere başlıycaz canım çok teşekkürler önerilerin için.vitamin ve proxeed plusa başladık bugün.

olur neden olmasın bak burda hamile kalan çok var sende yumurta takibini yaptırr mutlaka birde presed die bişe var araştır istersen ondan kullannn inşş kalırsın

elbette bu ugurda herseyi deniyoruzz inşşş tez zamanda kavuşuruz bebeklerimizee:))):KK34::KK34:

merhaba ben yenikatıldım aranıza..bebek istiyoruz eşimle adam akıllı 4 aydır deniyoruz önceki1-2 ay yumurtlama hesaplamadan denedik henüz yok bebiş ama etrafımda okadar hamile varki çok hevesleniyorum perş doktora gittim herşey çok normal olması gerektiği gibi dedi ultrasonla baktı ve eşinden kaynaklanıyor olabilir belki bakıcaz dedi sperm testi verin dedi... moralim okadar bozuldu ki erken değil mi arkadaşlar ? eşime söyledim 1 yıl olsun sonra şimdi vermem dedi onunda morali bozuldu..:KK43: gurur yaptı sanırım

X