Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım inan sperm yapısı sayıı vs o kadar değişken ki..
üzülme sakın düzelme olacaktır inşallah..
hem sayınız ne kadar da düzelmiş o da demek oluyor ki önceki testte 30 milyonda % 1 normal sperm sayısı varken oda 300bin iken sayınız 60 milyon olunca 600 bin oldu.
otomatikman iyi sperminiz de arttı..dahada artacak kürlere devam.
Sizdeki sorun neydi bu arada? Sayi, yapi falan?

canım biz eşime 5 kere test yaptırdık hepsi de değişik çıktı:26:
ama en sonuncusunu söyleyeyim morfoloji %4
sayı ml de 15 milyon toplam 45 milyon
ileri hız %13 idi..

onun üzerinden 4 ay geçti..proxeed kullanıyor keçiboynuzu özü vs içiyor..10 gün sonra ayrıntılı test yapılacak tüp bebek merkezinde..:26:

öyle işte..

sperm testleri her seferinde farkl çıkıyor.böyle olması normalmiş aslında...çık fazla ucurum olmaması koşuluyla tabiki
bizde bugün aşılama yaptırdık.eşimin ileri hız %32 idi.ama yıkama öncesi %16 çıkmış.yıkama sonrası %81 o iyi gibi duruyor.bir de şu morfoloji düzelseydi....geri sayım başladı

evt cnm değişebiliyo ama bizimkisi öyle değiştikki doktorlarda şok oldu

ilk testimizde ml de 30 milyon toplamda 100 milyonken 4. testte 1 milyon çıktı 1 ay geçmeden bi test dahay aptırdık 15 milyon çıktı

artık çok çok ayrıntılı baktıracağız bu ay sonu doktor çağırdı.bizimde problemimiz bu napalım allah dermansız dert vermesin inşallah..
bak aşılama var tüp bebek var..derdimizin dermanı var inş..

seninde aşılaman tutar inşallah hareketiniz çok güzel artmış yıkamayla
[/B]

aaa sizinki epey değişikmiş...bende bizimkine uçurum var diyodum.ama sizinkini okuduktan sonra...gittigimiz bir doktor bize tüp bebek merkezleri tarafından yapılan testlerin daha doğru olduğnu söylemişti. eşim özel laboratuvarda 3 kere test yaptı.üçünde de morfoloji yüzde 11 çıkmıştı.sonra çapada bir baktık yüzde 0...çapa doğrudur dedi doktorumuz.hareketlilik arttı bizim yıkamayla ama morfoloji tahminimce hala sıfır.yıkama sonrası ileri hareketli sperm sayısı 12 milyon dio.inş bu da yeterli olur.beklemekten sıkıldım.siz aşılama yPTIRDINIZ MI HİÇ?

biz tüp bebek yaptırdık 1 kez birkez de aşılama ikisi de tutmadı gerçi aşılama yapıldı denemez onu evde bende yapardım rezillikti...

tüp bebek merkezindeki sonuç 1 milyondu zaten. düzen labdakiler çok çıkıyo genelde bizde.

şimdi istanbulda bi tüp bebek merkezine gideceğiz orası baya özel tekniklerle bakıyormuş.
bi spermiyogram 6 sayfa dedi arkadaşım

bakalım koşturmacaya umutla beklemeye devam

.

Son düzenleme:

Yaptigin matematik hesabi cok mantikli:) icime su serptin, saolasin.

Sizin degerler de hic fena degilmis. Sen tahlil vs yaptirdin mi? Baska bi sorun yoktur ins.?

Yumurtlama donemini falan dikkate aliyosun di mi?

6 sayfa miiiii!

Yikama olayiyla morfoloji degisebiliyo mu peki?
Tup ya da asilamada morfolojide daha iyi degerler elde ediliyo diyebilir miyiz?

Yaptigin matematik hesabi cok mantikli:) icime su serptin, saolasin.

Sizin degerler de hic fena degilmis. Sen tahlil vs yaptirdin mi? Baska bi sorun yoktur ins.?

Yumurtlama donemini falan dikkate aliyosun di mi?

6 sayfa miiiii!

Yikama olayiyla morfoloji degisebiliyo mu peki?
Tup ya da asilamada morfolojide daha iyi degerler elde ediliyo diyebilir miyiz?

ben hormon testleri-rahim filmi-smear doktorlar ne dediyse baktırdım sorun görünmedi..
adetlerim şaşmaz 1-2 gün dışında.

valla önceden ovulasyon testi falan kullanıyordum artık umursamıyrum hiç:)
akntımı takip ediyorum sadece.

yıkamadan sonra genelde hızı artıyo cnm.

hayırlısı olsun canım. ben trabzondayım. ben istiyorum ki tüp bebek ve aşılama falan olmasa doğal yollarla hamile kalabilsem. ama imtihan işte. sen daha iyi bilirsin . ya bu keçiboynuzu kürünü yapsak faydası olmaz mı acaba... doğal yollardan bebeğimiz olmazmı. çünkü tüp bebeğe veya aşılamaya kalsak senelerce bekleyeceğiz bu gidişle...

merhaba canım ,baktım ki bu işlerden çok iyi anlıyorsun ,bende kimseye danışamadığım sizlere sormak istedim.Biz evleneli 2 yıl olcak neredeyse .İlk 1 sene korunduk ve şimdi çok istememize ragmen çocuk sahibİ olamadık .Daha sonra bende eşimde doktora gittik bende herhangi birşey çıkmadı ama eşimin sonuçlarını yazıyım .Değerlendirirseniz beni çok mutlu edersiniz.
LİKEFAKSİYON SÜRESİ :20'

VOLÜM (ML): 4,1 ml

pH:8

SPERM SAYISI :75 MİLYON

TOTAL MOTALİTE (%): 71%

PROGRESİF HAREKETLİ :32%

NONPROGRESİF HAREKETLİ :39%

İMMOTİL:29%

TPMSS:98,400,000

YUVARLAK HUCRE :3 MİLYON

AGLİTÜNASYON: YOK

DOKTOR YUVARLAK HUCRE ÜZERİNDE SORUN OLDUGUNU SÖYLEMİŞ GERÇEKTEN DEĞERLERİMİZ ÇOK MU KÖTÜ

canım inşalalh hiç bir tedaviye grek kalmadan bebeğin sana gelr inşallah..
ama depğerleriniz baya düşük..kürlerle %100 artış olsa bile sayınız az..
çok uğraşmanız gerekecek değerler artsın diye..
ben yerinde olsam eşimi iknaya çalışırdım..
ama kader kısmet işi bunlar gerçektende hamile kalmak için 1 sperm yeterli oluyor bildiğin gibi..genede belli olmaz cnm.

bak bizim sayımız 15 milyon ml de ml de 30 40 milyon çıktığıda oldu ama bebeğim olmuyor genede
1 tüp bebek denedik bi daha deneyeceğiz..zaman kaybetmek isteiyrum artık..

ben bu doktorları bazen anlamakta zorlanıyorum cnm..
sayınız hızınız tüm buradaki tüm değerler normal görünüyor..
içinizi sıkacak hiç bir durum yok bence..

yuvarlak hücre 5 milyondan fazla olursa sorun var demektir ama şimdilik zararsızlar bence..

e peki morfoloji vs kaç onlarda çok önemli biliyorsun.

verdiğin bilgilendirme için çok teşekkür ederim canım :)

bizde anlayamadık neden böyle söylediğini .inşallah allah isteyen herkese hayırlı evlatlar versin rabbim

morfoloji hakkında ya ben bilgi sahibi değilim ,yada elimde ki kağıtta öyle birşey yazmıyor.

morfoloji çok ama çok önemli..
nasıl istememişler testte şaşırdım doğrusu.

morfoloji:dölleme yeteneğine sahip sağlıklı sperm yüzdesi demek..

sperm sayısı 100 milyono lsun morfoloji 0 sa sayının bi anlamı yok

bence ona da mutlaka baktırın bir dahaki sefere

arkadaşlar 8 aylık evliyiz şuana kadar gebe değilim 2 ay kadar önce eşimle doktora gittik bende bir sıkıntı gözükmüyor eşim sperm analizi yaptırdı ve sonuçlar aşağıdaki gibi.doktor hareketlilikte biraz düşüklük olduğunu ancak bu şekilde de bebek sahibi olabileceğimizi söyledi.hareketlilik için TRENTAL,ZİNCO, L ARGİNİNE ilaçları yazdı.bizde ayrıca keçiboynuzu kürü ile macun,fındık fıstık, badem tüketiyoruz şimdide de havuç kürüne başladık. analiz sonuçlarınız yorumlarmısınız?

RENK GRİ-OPAK
KOAGULASYON POZİTİF
VOLÜM 3,0
KOKU ÖZEL
VİSKOSİTE NORMAL AKIŞKAN
pH 8
LIKEFAKSİYON ZAMANI(37C) 40 (dk)
LIKEFAKSİYON DERECESİ HOMOJEN
SAYI/ml 40,000,000

MOTİLİTE ORANI
LIKEFAKSİYON SONU : 40
1.SAAT : 30

MOTİLİTE GRAFİĞİ
*forward Progresyon Kriterlerine Göre
1.DERECEDE, HAREKETSİZ : 60
2.DERECEDE, YERİNDE HAREKETLİ : 10
3.DERECEDE, YAVAŞ DOĞRUSAL OLMAYAN HAREKETLİ : 18
4.DERECEDE, HIZLI-İLERİ HAREKETLİ : 12
LÖKOSİT MİKTARI : 2,500,000
SPONTAN AGLÜTİNASYON : İZLENMEDİ

evet cnm doktorunda dediği gibi hız probleminiz var...3 ve 4.drecedekileri topamı %50 den fazla olmalı..
ama sayınız güzel.bu sayı ml de mi toplamda mı acaba:44:
o kürleri ilaçları kullanırsanız hızda düzelme olacaktır inş..
çok bekletmeden gelsin bebeğin inş cnm..

yorumun için teşekkür ederim valla kafamız karışıyor bazen canımızda sıkılıyor herkes bişeyler söylüyor. sayı galiba ml de çünkü SAYI/Ml demişler analizde.doktorlarla ilgili bir sitede doçente sorduk bu analizi ve eşinizde varikosel olabilir dedi ama eğer öyle olsaydı muayene olduğu doktor söylemezmiydi böyle bir şeyi.ayrıca eşim sigara içiyordu az da olsa ama bu analizlerin üzerine sigarayı kökten bitirdi hiç içmiyor. (

ürolog eşinizi muayene etti değil mi...eğer olsa idi söylerdi evet doktor..

o halde ml de cnm sayı..yani sayınız gayet güzel..
hızınıza keçiboynuzu ve havuç kürü iyi gelecek..e vitamini hız artırıcıdır çünkü..
zaten doktorda o yönde ilaçlar vermiş..
inşallah başka tedavilere gerek kalmadan gelir meleğin..
yok tedavigerekecekse de sakın üzmeyin kendinizi..
artık çoğu kişinin bebeği tedaviyle oluyor..
bizde tedavi için gün sayıyoruz mesela

evet arkadaşım eşimi muayene etti doktor ve o yönde birşey söylemedi.yazdığım ilaçların yanında ben ve eşim E vitamini de kullanıyoruz. benim doktorum belki aşılama yöntemi yapabiliriz dedi aşılama yöntemi nasıl bişeydir hiçbir bilgimiz yok ve eşim nedense aşılamaya sıcak bakmıyor (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…