Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

aşılama yöntemi çok kolay ve en basit yöntemlerden cnm hiiiiiiiiiçç korkmayın..
eşini ikna edebilirsin bence..doktora gitmeyi kbul eden erkekler klay ikna oluyor çünkü

sen adet bitimiyle iğne/ilaç kullanmaya başlıyorsun 10 gün kadar..
sonra yumurtan geliştiği zaman çatlatma iğnesi yapılıyor sana..
ondanda 1-2 gün sonra eşinden alınan örnek yıkanıyor hızları artırılıyor tamamen sağlıklı olanları seçilip rahim duvarına bırakılıyor..hepsi bu..acı yok ağrı yok için ferah olsun..

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşım. eşimden nasıl alıyorlar acaba?? o zaten bu durumdan çekiniyor. spermleri nasıl alacaklar diyor çünkü sperm analizinde çok sıkılmıştı ve zorlanmıştı verirken.

aynen sperm analizinde olduğu gibi alınıyor örnek cnm

ilk zamanlarda çekiniyor insan ama ona da alışıyor cnm sağlık için bebek için ne yapalım..

bizler kaç kere çıkıyoruz o çatala hele hele tüp bebekte neler yaşıyoruz onların yaptığı işlemde ne var ki

Son düzenleme:

haklısın Rabbim şu Mevlid Kandili hürmetine, Efendimiz SAV doğumu şerefi hürmetine bizede salih ve saliha evlatlar nasip eder inşallah.

Kızlar biz de 4 seneden beri evliyiz. 1 seneden beri çocuk için çalışıyorduk ancak olmayınca dün bir test yaptırdık. Sonuçların ne anlama geldiğini çok bilmiyoruz. Lütfen yardımcı olun. Bu değerlerle normal doğum zor anladığım kadarıyla. Peki aşılama yapılırsa hamilelik olasılığım nedir? Ya da tüp bebek düşünürsek bu değerlerle hamile kalabilir miyim?

pH = 8

Spermatozon Sayısı (ml) = 82.000.000

Hızlı İleri Hareket = 9

Yavaş İleri Hareket = 16

Yerinde Hareketli = 11

Hareketsiz = 64

Canlılık ve Hareket = 36

Gross Anormal Morfoloji Yüzdesi = 70

Son düzenleme:

Arkadaşlar bu konuda yardımcı olmak isteyen yok mu?

Arkadaşlar bu konuda yardımcı olmak isteyen yok mu?

değerleriniz kötü degil.sadece hızı düşük.onu da kürlerle artırabilirsin.morfolojiye kruger yöntemi ile bakmamışlar who ile bakılmış.herhalde o da çok kötü degil gibi algıladım..emin degilim ama ondan..keçiboynuzu kürünü tavsiye ederim bu arada hıza iyi gelio

arkadaşlar merhaba ben erkeğim aranıza yeni katıldım gerçi uzun zamandır takip ediyorum sayıya aklım takıldı ml demi bu kadar sayı var yoksa toplam sperm sayısımı bu kadar varikosel varsa hareketi çok etkiler bende proxeed plus kullanıyorum umarım bende bebek sahibi olurum

varikosel varsa önce o sorun ortadan kalkmalı hormonlarda bi sorun yoksa üroloji doktoru güzel bi ilaç yazar düzelir bence birde sigara içiyorsa bıraktımı kısmetse cocuğu olur bence

daha öncede foruma yazmıştım ve yeni gelişmelerle beraber siz değerli arkadaşlardan yorum almak istiyorum. arkadaşlar 9 aylık evliyiz 2 ay 10 gün önce eşimle doktora gittik eşim sperm analizi yaptırdı ve sonuçları aşağıdaki şekilde.doktor eşime sperm kalitesinde biraz düşüklük olduğununu söyleyerek TRENTAL,ZİNCO VE L ARGİNİNE diye bir toz ilaç verdi.ayrıca buradaki yorumlara baktıktan sonra eşime keçiboynuzu kürü ve çakşırlı macun tükettiriyorum.eşim az da olsa sigara içerdi ve onuda bıraktı muayeneden sonra. doktor bana ise yumurtlamada felan herhangi bir problem olmadığını söyledi ve klomen verdi.ilaçları kullanıyoruz ve şuana kadar hamile değilim.eşim internetten bir kaç doktora bu sonuçlarını gösterince varikosel için muayene olmasını tavsiye ettiler ve eşimde başka bir doktora gidip muayene oldu.çok şükür varikosel çıkmadı muayeneler sonucunda.doktor tekrar bir spermogram yaptıralım dedi.ikinci yaptırdığı spermogramda pek fazla değişen olmadı hatta az da olsa düşme var sanki.siz tecrübeli arkadaşlarım bize ne tavsiye eder.ilk gittiği doktor ve ikinci doktor ilaçların etki etmesi için 3 ayın bitirilmesi lazım demiş ama bende düşünüyorum 2 ayı geçti hiç mi etki etmez.

1.SPERMOGRAM (24.11.2012)
RENK GRİ-OPAK
KOAGULASYON POZİTİF
VOLÜM 3,0
KOKU ÖZEL
VİSKOSİTE NORMAL AKIŞKAN
pH 8
LIKEFAKSİYON ZAMANI(37C) 40 (dk)
LIKEFAKSİYON DERECESİ HOMOJEN
SAYI/ml 40,000,000

MOTİLİTE ORANI
LIKEFAKSİYON SONU : 40
1.SAAT : 30

MOTİLİTE GRAFİĞİ
*forward Progresyon Kriterlerine Göre
1.DERECEDE, HAREKETSİZ : 60
2.DERECEDE, YERİNDE HAREKETLİ : 10
3.DERECEDE, YAVAŞ DOĞRUSAL OLMAYAN HAREKETLİ : 18
4.DERECEDE, HIZLI-İLERİ HAREKETLİ : 12
LÖKOSİT MİKTARI : 2,500,000
SPONTAN AGLÜTİNASYON : İZLENMEDİ

2. SPERMOGRAM (2.2.2013)

pH 8.0
Likefaksiyon Süresi (37c) 30 DAKİKA
Viskosite NORMAL
Görünüm GRİ-OPAK
1.saatte Hareketli Sperm Yüzdesi %35
Hızlı İleri Hareketli 10
Yavaş İleri Hareketli 15
Yerinde Hareketli 10
Hareketsiz 65
Sperm Sayı 38.4 Milyon/ML
Anormal Morfoloji Yüzdesi %93
Yuvarlak Hücre 1-2 Negatif

Sperm Morfolojisi (Kruger Kriterine Göre)
Normal Sperm (%7)
Baş şekil Anomalisi (%28)
Akrozom Anomalisi (%2)
MID-PİECE Anomalisi (%18)
Kuyruk Anomalisi (%37)
MIKST Anomali (%5)
IMMATÜR Form (%3)

perhiz 7 gün
Likefaksiyon süresi 20 dk.
Vizkozite Normal
Volüm 4 ml
Sayı/ml 41 milyon
Motilite %28
A-Hızlı doğrusal hareket (+4) %7
B-Yavaş doğrusal hareket (+3) %10
c-Yerinde hareketli (+2) %11
D-Hareketsiz (+1) %72
TPMS 11.480.000
PH 7.8
Morfoloji(kruger)
Normal %5
Baş anomalisi %73
Boyun %11
Kuyruk %7
Stoplazmik droplet %4

İyi günler arkadaşlar. 7 aylık evliyim. Bizimde bebeğimiz olmayınca şüphelendik eşim doktora gitti. Sonuçları aşağıya yazayım.
1.Sperm Test sonuçları:
Tarih: 08.11.2012
Görünüm : Kirli Beyaz
Ph: Alkali
Volüm (ml): 3CC
Sperm Sayısı (ml/milyon): 36 Milyon
A4 (İleri Hızlı): %10
A3 (İleri Yavaş): %10
A2 (Yerinde): %10
A1 (Ölü): %70
Açıklama: 2-3 Lökosit
Doktor bey renli doppler ve yukarıdaki sonuçları görünce varikosel vb. bir sorun olmadığını söylemiş. Eşime Klomen ve L-Arginine Monohydrochloride vermiş 3 ay kullan gel tekrar kontrol edelim demiş. 3 ay olmadan tekrar bi kontrol olalım dedik. Test yaptırdık.
2.Sperm Test sonuçları:
Tarih: 11.01.2013
Volüm : 3 ml
Ph: 8
Sperm Sayısı: 5.7 milyon /ml
Toplam Sperm sayısı: 17.1 milyon
Molalite: %36.8
Hızlı: %12.3
Yavaş: %1.8
Yerinde : %22.7
Ölü: %63.2
Morfoloji: %3.9
Msc:2.1 m/ml
Pmsc(a): 0.7 m/ml
Pmsc(b): 0.1 m/ml
Fsc : 0.1 m/ml
Smı: 12
Velocıty 4 mic/sec
Mot. Sperm : 6.3 m
Prog. Sperm: 2.4 m
Func. Sperm:0.3 m
Doktor bey sonuçları görünce normal yollarla çocuk olasılığı çok zor diğer yapılan sperm testini elle saymış olabilirler bizim testimiz bilgisayarda yapılıyor demiş. Hormon tahlili yapalım birde ona bakalım demiş.
Hormon Test Sonuçları:
Lh: 23,1
Fsh: 38,38
Prolaktin: 5,91
Total Testesteron : 8.29
Doktor bey bu sonuçlarıda görünce normal yolla çocuk sahibi olamazsınız. Seni tüp bebek uzmanına yönlendireyim demiş. Çok moralimiz bozuldu hiçbir tedavi yöntemi önermediler bile. Direk tüp bebek demişler. Belki kullandığımız ilaçların etkisi görülür diye umut ediyoruz.Bu arada 3 haftadan beri keçi boynuzu kürü ile bal, polen, incir, fındık, çam fıstığı, çörekotu, badem, ceviz ve zencefil karışımını yediriyorum eşime.
Dün yine sperm testi yaptırdı eşim.
3.Sperm Test sonuçları:
Tarih: 06.02.2013
Cinsel Perhiz süresi : 3 gün
Volüm : 1.2 cc
Görünüm : Opelesan
Ph: 7.7
Likefaksiyon Süresi (37 Derece): 18 Dakika
Viskozite : Normal
Aglutinasyon : Negatif
Sperm Konsantrasyonu (ml): 16 Milyon
Total Sperm Sayısı : 19.2 Milyon
Yuvarlak Hücre Sayısı (Lökosit ve Germ hücre sayısı toplamı) : 600.000
A4 (İleri Hızlı): % 8
A3 (İleri Yavaş): % 24
A2 (Yerinde): % 6
A1 (Ölü): % 62
Arkadaşlar lütfen eşimin sonuçları hakkında yorum yapar mısınız. Ne yapmamızı önerirsiniz.???

ben çok anlamıyorum ama biraz düşüklük olsada kötü değil sonuçlarınız.bizimkiside hemen hemen sizin değerlere yakın.bu arada forum bugünlerde çok mu sessiz bana mı öyle geliyor.doğru dürüst mesaj yazan sorulara cevap veren yok

Son düzenleme:

İnşallah düzelir eşlerimizin durumuda bebek sahibi oluruz. Evet forum çok sessiz bişeyler paylaşıyorum kimseden ses çıkmıyor. Aslında birbirimize yardımcı olmamız gereken bir dönem herkes tecrübesini paylaşsa bizim gibi arkadaşlara umut olur dimi???

arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı cumalar diliyorum.ben bu sitede yeniyim eşim bugün spermiogram testi verdi sonuçlardan hiçbirşey anlamadım acaba yorumlayabilecek olan var mı?
Cinsel Abstinens Süresi 3 GÜN
Volüm 2 CC
Görünüm SARI GRİ
PH 7.8
Lökosit(x40 HS'da) 8-10
Diğer Hücreler -
Sperm Sayısı 40 MİLYON
Total Sperm Sayısı 80 MİLYON
Likefaksiyon Süresi > 60 DK
Morfoloji (Normal Form %) 75
Motilite (%) -
Ejek. Sonrası (30dk.) -
Hızlı Lineer Progresyon(30 dk.)20
Yavaş veya Non - Lineer Progresyon (30dk.) 10
Non - Progresif Motilite (30 dk.) 10
İmmotil (30 dk.) 60
Motilite (%)-Ejek. Sonrası (60dk) -
Hızlı Lineer Progresyon (60 dk.) 40
Yavaş veya Non-Lineer Progresyon (60dk.) 10
Non - Progresif Motilite (60 dk.) 10
İmmotil (60 dk.)40
Motilite (%) - Ejek. Sonrası (30dk.)
Motilite (%)- Ejek. Sonrası (60dk)

bizde sperm testi yaptırdık doktor hızlı hareketli spermleri yavaş dedi kalitesiz spermler dedi=(ilaç kullanıyor eşim şimdi yumurtlama zamanım kasıklarımda sancı var geçmiş aylarda bu sancı olmazdı hamile kalmış olabilirmiyim?lütfen cvp verin...

yumurtlama zamanınsa eger bu agrı yumurtladığını gösteriyor canım inşş hamiş kalırsın

mrb doktorunuz ne dedi yorumlamadımı?
sizin sayınız bence iyi ama hızda problem var gibi bence takviyelere başlayın henüz başlamadıysanız
birde eşin ürologa gitmediyse eger bir muayene olsun isterseniz belki varikosel vardır çünkü varikosel hızı etkiliyor diye biliyorum

aynen bende senin gibi düşünüyorum boncukcum sanki herkes hamile kaldıı vee bu sorunla ugrasan 3-5 kişiyizz ((kimseler yok halbuki hem muhabbet hem paylaşımm mümkün olduğu kadar yardımlaşma belki bizler için bu süreci daha kolay atlatmamıza yardımcı olacakkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…