- 15 Ocak 2012
- 3.316
- 562
İyi günler arkadaşlar. 7 aylık evliyim. Bizimde bebeğimiz olmayınca şüphelendik eşim doktora gitti. Sonuçları aşağıya yazayım.
1.Sperm Test sonuçları:
Tarih: 08.11.2012
Görünüm : Kirli Beyaz
Ph: Alkali
Volüm (ml): 3CC
Sperm Sayısı (ml/milyon): 36 Milyon
A4 (İleri Hızlı): %10
A3 (İleri Yavaş): %10
A2 (Yerinde): %10
A1 (Ölü): %70
Açıklama: 2-3 Lökosit
Doktor bey renli doppler ve yukarıdaki sonuçları görünce varikosel vb. bir sorun olmadığını söylemiş. Eşime Klomen ve L-Arginine Monohydrochloride vermiş 3 ay kullan gel tekrar kontrol edelim demiş. 3 ay olmadan tekrar bi kontrol olalım dedik. Test yaptırdık.
2.Sperm Test sonuçları:
Tarih: 11.01.2013
Volüm : 3 ml
Ph: 8
Sperm Sayısı: 5.7 milyon /ml
Toplam Sperm sayısı: 17.1 milyon
Molalite: %36.8
Hızlı: %12.3
Yavaş: %1.8
Yerinde : %22.7
Ölü: %63.2
Morfoloji: %3.9
Msc:2.1 m/ml
Pmsc(a): 0.7 m/ml
Pmsc(b): 0.1 m/ml
Fsc : 0.1 m/ml
Smı: 12
Velocıty 4 mic/sec
Mot. Sperm : 6.3 m
Prog. Sperm: 2.4 m
Func. Sperm:0.3 m
Doktor bey sonuçları görünce normal yollarla çocuk olasılığı çok zor diğer yapılan sperm testini elle saymış olabilirler bizim testimiz bilgisayarda yapılıyor demiş. Hormon tahlili yapalım birde ona bakalım demiş.
Hormon Test Sonuçları:
Lh: 23,1
Fsh: 38,38
Prolaktin: 5,91
Total Testesteron : 8.29
Doktor bey bu sonuçlarıda görünce normal yolla çocuk sahibi olamazsınız. Seni tüp bebek uzmanına yönlendireyim demiş. Çok moralimiz bozuldu hiçbir tedavi yöntemi önermediler bile. Direk tüp bebek demişler. Belki kullandığımız ilaçların etkisi görülür diye umut ediyoruz.Bu arada 3 haftadan beri keçi boynuzu kürü ile bal, polen, incir, fındık, çam fıstığı, çörekotu, badem, ceviz ve zencefil karışımını yediriyorum eşime.
Dün yine sperm testi yaptırdı eşim.
3.Sperm Test sonuçları:
Tarih: 06.02.2013
Cinsel Perhiz süresi : 3 gün
Volüm : 1.2 cc
Görünüm : Opelesan
Ph: 7.7
Likefaksiyon Süresi (37 Derece): 18 Dakika
Viskozite : Normal
Aglutinasyon : Negatif
Sperm Konsantrasyonu (ml): 16 Milyon
Total Sperm Sayısı : 19.2 Milyon
Yuvarlak Hücre Sayısı (Lökosit ve Germ hücre sayısı toplamı) : 600.000
A4 (İleri Hızlı): % 8
A3 (İleri Yavaş): % 24
A2 (Yerinde): % 6
A1 (Ölü): % 62
Arkadaşlar lütfen eşimin sonuçları hakkında yorum yapar mısınız. Ne yapmamızı önerirsiniz.???
İyi günler arkadaşlar. 7 aylık evliyim. Bizimde bebeğimiz olmayınca şüphelendik eşim doktora gitti. Sonuçları aşağıya yazayım.
1.Sperm Test sonuçları:
Tarih: 08.11.2012
Görünüm : Kirli Beyaz
Ph: Alkali
Volüm (ml): 3CC
Sperm Sayısı (ml/milyon): 36 Milyon
A4 (İleri Hızlı): %10
A3 (İleri Yavaş): %10
A2 (Yerinde): %10
A1 (Ölü): %70
Açıklama: 2-3 Lökosit
Doktor bey renli doppler ve yukarıdaki sonuçları görünce varikosel vb. bir sorun olmadığını söylemiş. Eşime Klomen ve L-Arginine Monohydrochloride vermiş 3 ay kullan gel tekrar kontrol edelim demiş. 3 ay olmadan tekrar bi kontrol olalım dedik. Test yaptırdık.
2.Sperm Test sonuçları:
Tarih: 11.01.2013
Volüm : 3 ml
Ph: 8
Sperm Sayısı: 5.7 milyon /ml
Toplam Sperm sayısı: 17.1 milyon
Molalite: %36.8
Hızlı: %12.3
Yavaş: %1.8
Yerinde : %22.7
Ölü: %63.2
Morfoloji: %3.9
Msc:2.1 m/ml
Pmsc(a): 0.7 m/ml
Pmsc(b): 0.1 m/ml
Fsc : 0.1 m/ml
Smı: 12
Velocıty 4 mic/sec
Mot. Sperm : 6.3 m
Prog. Sperm: 2.4 m
Func. Sperm:0.3 m
Doktor bey sonuçları görünce normal yollarla çocuk olasılığı çok zor diğer yapılan sperm testini elle saymış olabilirler bizim testimiz bilgisayarda yapılıyor demiş. Hormon tahlili yapalım birde ona bakalım demiş.
Hormon Test Sonuçları:
Lh: 23,1
Fsh: 38,38
Prolaktin: 5,91
Total Testesteron : 8.29
Doktor bey bu sonuçlarıda görünce normal yolla çocuk sahibi olamazsınız. Seni tüp bebek uzmanına yönlendireyim demiş. Çok moralimiz bozuldu hiçbir tedavi yöntemi önermediler bile. Direk tüp bebek demişler. Belki kullandığımız ilaçların etkisi görülür diye umut ediyoruz.Bu arada 3 haftadan beri keçi boynuzu kürü ile bal, polen, incir, fındık, çam fıstığı, çörekotu, badem, ceviz ve zencefil karışımını yediriyorum eşime.
Dün yine sperm testi yaptırdı eşim.
3.Sperm Test sonuçları:
Tarih: 06.02.2013
Cinsel Perhiz süresi : 3 gün
Volüm : 1.2 cc
Görünüm : Opelesan
Ph: 7.7
Likefaksiyon Süresi (37 Derece): 18 Dakika
Viskozite : Normal
Aglutinasyon : Negatif
Sperm Konsantrasyonu (ml): 16 Milyon
Total Sperm Sayısı : 19.2 Milyon
Yuvarlak Hücre Sayısı (Lökosit ve Germ hücre sayısı toplamı) : 600.000
A4 (İleri Hızlı): % 8
A3 (İleri Yavaş): % 24
A2 (Yerinde): % 6
A1 (Ölü): % 62
Arkadaşlar lütfen eşimin sonuçları hakkında yorum yapar mısınız. Ne yapmamızı önerirsiniz.???
daha öncede foruma yazmıştım ve yeni gelişmelerle beraber siz değerli arkadaşlardan yorum almak istiyorum. arkadaşlar 9 aylık evliyiz 2 ay 10 gün önce eşimle doktora gittik eşim sperm analizi yaptırdı ve sonuçları aşağıdaki şekilde.doktor eşime sperm kalitesinde biraz düşüklük olduğununu söyleyerek TRENTAL,ZİNCO VE L ARGİNİNE diye bir toz ilaç verdi.ayrıca buradaki yorumlara baktıktan sonra eşime keçiboynuzu kürü ve çakşırlı macun tükettiriyorum.eşim az da olsa sigara içerdi ve onuda bıraktı muayeneden sonra. doktor bana ise yumurtlamada felan herhangi bir problem olmadığını söyledi ve klomen verdi.ilaçları kullanıyoruz ve şuana kadar hamile değilim.eşim internetten bir kaç doktora bu sonuçlarını gösterince varikosel için muayene olmasını tavsiye ettiler ve eşimde başka bir doktora gidip muayene oldu.çok şükür varikosel çıkmadı muayeneler sonucunda.doktor tekrar bir spermogram yaptıralım dedi.ikinci yaptırdığı spermogramda pek fazla değişen olmadı hatta az da olsa düşme var sanki.siz tecrübeli arkadaşlarım bize ne tavsiye eder.ilk gittiği doktor ve ikinci doktor ilaçların etki etmesi için 3 ayın bitirilmesi lazım demiş ama bende düşünüyorum 2 ayı geçti hiç mi etki etmez.
1.SPERMOGRAM (24.11.2012)
RENK GRİ-OPAK
KOAGULASYON POZİTİF
VOLÜM 3,0
KOKU ÖZEL
VİSKOSİTE NORMAL AKIŞKAN
pH 8
LIKEFAKSİYON ZAMANI(37C) 40 (dk)
LIKEFAKSİYON DERECESİ HOMOJEN
SAYI/ml 40,000,000
MOTİLİTE ORANI
LIKEFAKSİYON SONU : 40
1.SAAT : 30
MOTİLİTE GRAFİĞİ
*forward Progresyon Kriterlerine Göre
1.DERECEDE, HAREKETSİZ : 60
2.DERECEDE, YERİNDE HAREKETLİ : 10
3.DERECEDE, YAVAŞ DOĞRUSAL OLMAYAN HAREKETLİ : 18
4.DERECEDE, HIZLI-İLERİ HAREKETLİ : 12
LÖKOSİT MİKTARI : 2,500,000
SPONTAN AGLÜTİNASYON : İZLENMEDİ
2. SPERMOGRAM (2.2.2013)
pH 8.0
Likefaksiyon Süresi (37c) 30 DAKİKA
Viskosite NORMAL
Görünüm GRİ-OPAK
1.saatte Hareketli Sperm Yüzdesi %35
Hızlı İleri Hareketli 10
Yavaş İleri Hareketli 15
Yerinde Hareketli 10
Hareketsiz 65
Sperm Sayı 38.4 Milyon/ML
Anormal Morfoloji Yüzdesi %93
Yuvarlak Hücre 1-2 Negatif
Sperm Morfolojisi (Kruger Kriterine Göre)
Normal Sperm (%7)
Baş şekil Anomalisi (%28)
Akrozom Anomalisi (%2)
MID-PİECE Anomalisi (%18)
Kuyruk Anomalisi (%37)
MIKST Anomali (%5)
IMMATÜR Form (%3)
canım bu test geçerli sayı hız vs sayısını veremez çünkü 7 günlük bir perhizden sonra bakılmış..perhiz 7 gün
Likefaksiyon süresi 20 dk.
Vizkozite Normal
Volüm 4 ml
Sayı/ml 41 milyon
Motilite %28
A-Hızlı doğrusal hareket (+4) %7
B-Yavaş doğrusal hareket (+3) %10
c-Yerinde hareketli (+2) %11
D-Hareketsiz (+1) %72
TPMS 11.480.000
PH 7.8
Morfoloji(kruger)
Normal %5
Baş anomalisi %73
Boyun %11
Kuyruk %7
Stoplazmik droplet %4
kızlarr
4 aylık proxeed kullanımından sonra ilk testimizi yaptırdık..
öncesi ve sonrasındaki değerleri yazıyorum...özellikle sayı problemi olan arkadaşlarıma şiddetle tavsiye ederim...
1.tst.
sayı 15 milyon ml de..
toplamda 45 milyon
morfoloji :4 iken
2.testte
sayı 65 milyon ml de
toplamda 288 milyon çıktı
morfoloji %2 çıktı..
2.testimizi tüp bebek merkezinde yaptırdık çok çok ayrıntılı incelendi..ve gerçektende sonuçlarımızı beğendier ilk kez oluyo desem çok mutluyum eşim için...
ancak iyiki gitmişiz merkeze sorunun eşimde olduğunu düşünürken asıl sorun bendeymiş...
rahim filmim ayrıntılı incelendi ve laparoskopi olmama karar verildi...
sonrası bebek inş..
aysunay hadi hayırlı olsun sevindim sayıların artmasına maşalla 3 aya kalmaz bebişin gelir doğal yoldan inşşş...sayınız çok gzel artmış başka bişeeler yaptınızmı peki ek olarak birde laparoskopi ne yapışıklı felanmı var
off benimde gitmem lazım doktora rahim filmi bile çekilmedim daha doğrusu doktorlar istemedi
ahh ahh canım hiç sormaaa...
biz 2 yıldır bebek istiyoruz 6 ay olunca doktora gittik eşimin değerlerinde biraz düşüklük vardı..yani düşükte çıkıyordu yüksekte neyse doktorlar bana da baktılar filim yumurta takibi vs hiç bi problem yok dendibenim rahim filmime tüp bebek yaptırdığım doktorda olmak üzere tam 4 doktor baktı vede psorblem yok dendi
baktık 1 yıl olmadı 1 aşılama 1 tüp denedik tutmadı
sonra çok iyi bir araştırma içine girdim ve iyi bir tüp bebek merkezi bulup ist.a gittim...
doktor rahim filmime bakar bakmaz tüplerde problem var böyle aşılama da tüp bebekte doğalda bebek olmaz dedi
2 yılki umutlarım hayallerim tüp bebek denemelerim hepsi boşa gitti
tüplerimde şekil bozukluğu varmış ve buralarda sıvı birikmesi olabilirmiş bu yüzden ameliyt olmam gerekiyor
sonrasında bebeğim kendiliğinden gelir inş...olmazsa da gene o merkezde tüp bebek deneyeceğiz.umutluyum mutluyum artık
eşim 4 ay boynca günde 2 kez proxeed plus vede L arginine kullandı..hala da kullanıyor..
keçi boynuzu özü içiyor günde 4 kaşık..bunun haricinde bişey yapmadık..
çok sağol canım evet değerlerimiz çok iyi çıktı şükür
bendeki problemde çözülünce inş.olur meleğim..
sen ne zamandır bebek istiyosun cnm..
eğer 6 ay bitti ise rahim filmini çektir bence..
eşinin değerleri nasıl??
canım benimde nisanda 2 yıl bitecek bebiş istemeyele başlaayalı 2,5 yıllık evliyim benim gecen sene doğal bir gebeliğim oldu mart ayında ..doktorlar birşey yok diyo benim için muayne ve hormon ayrıca yumurta takibinde işte bu ay iyi bir doktor buldum ona gidecem 3 boyulu ultrasyon cihazı varmış onla muayane edecek..bakalım adetin 2 günü çağırdı adet olmayı bekliyorum eger o gerek görrürse bende çektirecem filmi.
canım benim eşimin degerleri iyi değil hiç 4 milyonun üzerine çıkmadı hız ve morfoloji desen çok düşük şuan tedavi görüyor eşim kaan aydosun hastası .onun biraz daha tedavi olması lazım sonra zaten hemen bizde tedaviye başlayacaz çocuk özlemi her gecen gün artıyorr içimde sabırsızlanıyorum gün geçtikçe inş olurr hepimizin ..
merhaba herkese ben 3 yıllık evliyim.çocuğum yok.evlendikten 1 yıl sonra doktora gittik klomen vs verdi.olmadı başka doktora gittim.eşimin sperm tahlilini inceledi varikosel var spermlerin %60 ı ölü dedi.sende bişey yok ilaç içme dedi.rahim filmi çekilmediği halde tüplerin tıkalı değil dedi.ameliyat oldu eşim değerler bir düştü bir yükseldi hala çocuk yok.ocakta ilk aşılamamı yaptık tutmadı.değerler düşük çıktı.besin ve ilaç takviyesi yapıyoruz martta tekrar test yaptırıcaz.eğer iyiyse nisanda ikinci aşılamyı yaptırıcaz.
Kızlar benim eşimde sorun vardı 8 milyon spermi vardı bıze doktorlar bu kadar spermle cocuk olmaz normal yolla dedı asılama yada tup bebek yaptırın dedıler .
Bizde o gunden sonra keçi boynuzu kurune başladık üzerınden 3.5 ay gectı tekrark gecen gun sperm testı yaptık bakalım gercekten faydası oluyormu dıye
sonucu aldıgımızda ınanamadık 8 milyondan 31 milyona yukselmış çok sevindik hamile kalmış gibi gelecek ay tüp bebeğe başlayacaktık biraz daha calışalım dedım eşime belkide allahın izni ile olur .
Eğer eşinizin sperminde sorun varsa lütfen keçiboynuzu kürünü deneyin inş faydasını görürsünüz bizim gibi
hadi hayırlı olsun yakında bebiş haberini alırızz inş
ay canım ıns. calısıyoruz rabbım nasıp eder ıns. yalnız 31 milyon sperm var %15 ileri hızlı %20 hızlı acaba olurmu
bu hız oranını nasıl yukseltebılırız bır bılen varmı
şuan eşin tam olarak neler kullanıyor?
canımcım kelin ilacı olsa başına sürer misali bizimde birçok şeyşmiz düşükk sizin gene sayı iyi bizde oda yokkk:))ama mücadeleye devammm pes etmek yok neden olmasınkii