Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Aysuncum,
Cok tesekkur ederim...
Maalesef genetik sorunumun tedavisi yok. O ayri bir mesele bosver iyice icini bunaltmiyim. Sadece ilac igne hicbisey kar etmiyor bunu soyleyebilirim. Yapilabilecek tek sey sorunlu kromozomun embriyoya gecmemesi icin dua etmek... (gecmeme ihtimali %16...)

33 yasindayim. 3 yillik evliyim. Bir kere hamile kaldim. Genetik sorunum yuzunden dusukle karisik kurtaj oldum...

Sperm konusunda sunu sormak istiyorum: hani anlik bir deger olabilir mi? Baska bir zamanda tekrar esim test yaptirsa daha iyi cikabilir mi?
Mumkun mu boyle bisey?

Ankara... tup, evet daha dogrusu genetik konusu da olunca pgt denilen bisey var. Tup ortaminda kromozlara bakiyorlar. Tabi onun da dwzavanrajlari var. Bu yuzden doktor dogal yolla dene dedi. Dogal derken sperm isi cikti karsimuza. %4 hareketliligin nasil bi cozumu olabilir diye arastirirken beslenme kurlerini gordum az once.
Gercekten faydasi olur mu ki?

bak canım ben 1 kez tüp bebek denedim 2. yi içinde uğraşıyorum anlarım az çokpgt ile bakılıyor embriyo transferinden önce evet..
tüp bebek topiğinde akasya diye bir arkadaşımız var onun embriyolarına pgt uygulandı öyle transferi yapıldı ve şu an hamile kendisi..
iyiye de gidiyor şükür problemi yok.

sperm sayıları 1 ay boyunca hergün test yapsanız hepsinde değişik çıkar canım..değişkenlik gösterebilen bişey o bak sana örnek vereyim..

benim eşim3 yaklaşık 5-6 kere spermiyogram bakıldı hepside çok farklı çıktı..1 ml deki sayıları yazıyorum

1.de-38 milyon
2.de- 20 milyon
3.de-6 milyon
4.de- neredeyse yok..11 12 motil diyor oda 1 milyon falana den geliyormuş bu tüp bebek merkezinde bakılan test.
5.de 15 milyon...3.den hemen 1 ay sonra bakıldı.

sonra baktırmadık ama şu sıralar yineleyeceğiz...
sonuçlardaki gibi değişen bişey canım...
sıkma canını eşine dışarıdan destek ver...

keçiboynuzu kürü-pekmezi-yada özü..
proxeed plus yada arginmax men içirebilirsin(bunlar ilaç değil vitamin)

bence doktorunu değiştirip tekrar test yaptır canım..çünkü kromozom problemi olanlar için bence pgt yöntemiyle tüp bebek yöntemi daha sağlıklı bir yöntem..
hamile kalma ve sürdürme olasılığı artıyordur mutlaka...

Aaa evet akasyayi taniyorum, topikten.
Esim uzuldu baya ya kiyamam... bir daha yaptirmak istiyo. Karsimda, keciboynuzu yiyo son yarim saattir:))

Pgt yi evet dusunuyorum canim. Akasya cvs sonucu bekliyo. Ins iyi cikicak sonucu. Onun ihtimali benden daha olumluydu yalniz (%50)...

Nihayetinde Allah nasip edecekse eger 1taneyle bile olur, buna inaniyoruz.

Insallah hepimize hayirlisiyla saglikla nasip olsun...

Son düzenleme:

inşallah canımmm inşallah

slm cnm benim arkadaşımda genetik bozukluk sorunundan dört düşük yaptı.tüp yaptırdı şimdi kızı oldu keşke hiç beklemeseydim diyip duruyor.hepimizinki zor dua ile aşıcaz inş.

MAKROSKOPİK:
volüm:2.2/ml renk: beyaz ph:8 vizkozite:+ likefaksiyon:20 dk
MİKROSKOPİK:
1 ccdeki spermatoza:89m. total permatoza:195.800.000 ileri hareketli:%27 yerinde hareketli:%35 hareketsiz:%38
KRUGER SONUÇLARI İSE:
miktar: 2.2 cc spermatozoa/cc:89m. motilite:%27 motilite karekteri:3 sayılan spermatozoa sayısı:200 normal:%4 baş defekti:%69 boyun defekti:%16 kıuyruk defekti:%7 sonuçları yorumlayabilir misiniz değerler çok mu kötü.. 15 aylık evliyim çocuk düşünüyoruz..

slm cnm benim arkadaşımda genetik bozukluk sorunundan dört düşük yaptı.tüp yaptırdı şimdi kızı oldu keşke hiç beklemeseydim diyip duruyor.hepimizinki zor dua ile aşıcaz inş.

inşallah...

Tüp ve pgt de kesin çözüm değil. Allah nasip edince oluyor. Neticede ben de olmuşum. Daha dün aysunn'la konuştuğumuz arkadaş tup,pgt ile hamile kalmıştı. bebeğini kaybetmiş bugün haberim oldu. çok üzüldüm.
bazen doğal yoldan oluyor. bazen tup. bazen de olmayınca olmuyor.

inşallah hayırlısıyla olan saftan oluruz...
allah hepinizin, hepimizin kalbine göre versin...

aysun,
akasya bebeğini kaybetmiş
bilmek istersin diye düşündüm...

evet canım aynı topikteyiz onunla memorial..

sabah geldi akasya yazdı gitti kötü haberi üzüntümün tarifi yok
çok üzüldüm allah sabır versin eşine ve akasyaya...
Allah bir daha yaşatmasın inş...

kızlarrr iyi akşamlarrr 2. spermiyogram testimizin neticesini akşamüstü aldık ve sizinle hemen paylaşmak istedim iyimi kötümü kafam çok karışık sayı artmış ama hız ve morfolojide düşme var yada 1.testimizin sonucu yanlıştı bilemedim ve sonuçlar şöyle;

1.spermiyogram sonucumuz

1 ccdeki sperm 8.877.000
total sperm 33.000.000
ileri hızlı %49
yerinde hareketli %9
hareketsiz % 35
morfoloji %12

2. spermiyogram sonucumuz

1 ccdeki sperm sayısı 17.000.000
total sperm sayısı 47.600.000
ileri hızlı% 34
yerinde hareketli % 32
hareketsiz %34
morfoloji % 4
baş defekti % 54
boyun defekti % 23
kuyruk efekti % 19

yorumlarınızı bekliyorummm arkadaşlarımm

Son düzenleme:
arkadaşım bende şimdi sana sonucunu sormak için girdim siteye sonucu gördüm ban iyi gibi geldi sonucun cnm niye kafan karıştı bana özelden facen varsa yaz ekliyeyim tatlım seni:)

sayınız güzel artmış canım bence hareketliliğiniz de gayet iyi...sadece morfoloji biraz düşmüş ama bence oda fena değil..
hamileliğe yaklaşıyorsun gibi gelio bana...bu sayıyla kalınabilir..gittikçe de artacak görünüşe göre..

eşine ilaaç vitami vs neler içiriyordun..belki yazmışsındır ama unuttum:26:

aysunaycımm canımm arkadaşımmm çok tşklerrr sabah sabah ne güzel şeyler yazmışsınn moral oldunn eşime va bana burnu sızlamış öyle diyor gözleri doldu senin yazdıklaklarını duyunca eşimin çok stres yaptı dün üzüldü baya bisaol canımmm yaa allahım razı olsun ...öylemi düşünüyorsun gerçekten hamilelik yakınmııı ayyyy çok mutlu oldumm inannn canımm benimmmm:)))))inşş hepimiz hamiş oluruz en tez zamanda:)sayımız evet çıkmış canımm neler neler yaptım anlatayım sana yanlız bu eşim kürlerle vitaminlerle 15 kilo aldı orası ayrı:)

ilk 3 ay keçiboynuzu kürü yaptım ve bunun yanında evicap ve klomen kullandık
hergün badem ceviz fındık ,
arı sütü polen bal keçiboynuzu pekmezi çörekotu ve tarçınlı karışım
ahmet marankinin macunu
mesir macunu
haftada 2 bardak havuç suyu
hergün 2 bardak yeşilçay
ve bol sebze ağırlıklı beslendik et çok yemedik!

15 gün öncede arginmax a başladık canım yanlız ahmet marankinin macunu ve diğer çörek otlu karışımı 2 . ayımızda yaptım yani daha bu macunlar semene gelmemiştr diye düşünüyoruz spermin oluşıumu biliyorsunki 78 gün de bir oluyor allah hepimizin hakkında hayırlısını verir inşallah canımm sizede bizede herkese yavrularımıza kavuştursun yüce rabbimm bol bol dua edelim arkadaşım..desteğin içşn tkrar tşkler öpüyorum:)

Son düzenleme:

elbetteki kalabilirsin canım çok inanarak yazdım ben bunu..

değerleriniz çok güzel yükselmiş %100 neredeyse sayı artışı..

aynen devam edin..kullandıklarınıza..güzel haberlerinizi almak kısmet olur inşallah

bu ahmet marankinin macunu satılıyor mu nasıl bi macunki canım o bizde alsak evde mi hazırlanıyo yoksa öyleyse zor

biz sadece keçiboynuzu özü..L arginine ve proxeed plus kullanıyurz 2 hafta kaldı teste bende oldukça meraktayım...

hızımız düşük bizim inş yükselmiştir yaa %5 ti ileri hızlı en son..şöyle bi 30 lara çıksa keşkeeeeeeeeeee..

canımmmm çıkarr inşallahh sen üzülmeeeee...sende iyi bakarsan eşine dahada artar değerler.. ben keçiboynuzu kürüne bağlıyorum daha çok... 3 ay olduktan sonradaonu bırakıp k.boynuzunun özüne başladık ha birde unutmuşum zeytinyağında incir bekletip sabahları aç karna yediriyorum eşime inşallah iyi gelir..bu proxeed plus hemenhemen arginmaxla aynı dediler bizde istiyoruz kullanmayı ama önce sonuçların hepsi gelsin kaan aydosada yollayacağım kısmetse bakalım o ne diyecek ...ahmet marankinin macununada inanıyorum ben canımm onunda inş 6.ayda etikisini görürürz ..ben canımm bunu yaparken çok inandım önce denemek içinde 50 gr dan başladım 100 gr hem maddi olarak hemde hacim olarak çok geldi istersen sende öyle yap çok kolay sadece karıştırırken çukur bir kapya tahta kaşıkla yap olurmu:)sonrada bir kavanoza al sabahları aç karna yatarkende birer yemek kaşığı yedir..

yarım kilo saf bala
50 gr çakşır
50 gr zencefil
50 gr zedaçal
50 gr ginseng
50 gr yer elması kökü (tazesini rendeleyerek)

tarif bu şekilde canımm inş hepimize şifa olsun:) çok öptüm seni yine konuşuruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…