Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
MAKROSKOPİK:
volüm:2.2/ml renk: beyaz ph:8 vizkozite:+ likefaksiyon:20 dk
MİKROSKOPİK:
1 ccdeki spermatoza:89m. total permatoza:195.800.000 ileri hareketli:%27 yerinde hareketli:%35 hareketsiz:%38
KRUGER SONUÇLARI İSE:
miktar: 2.2 cc spermatozoa/cc:89m. motilite:%27 motilite karekteri:3 sayılan spermatozoa sayısı:200 normal:%4 baş defekti:%69 boyun defekti:%16 kıuyruk defekti:%7 sonuçları yorumlayabilir misiniz değerler çok mu kötü.. 15 aylık evliyim çocuk düşünüyoruz

arkadaşlar daha önceki kullandığım klomen türevi ilaçlar işe yaramadığı için bu ay gonal f adlı iğnelere başladık.eşimin spermlerinde 6 ay önce yapılan tahlilde hiç bir sorun yoktu.fakat iğne tedavisine geçince tekrar yaptırmak istedik ve sonuç vahim. ileri hızlı hareket %3 e kadar düşmüş çift taraflı varikosel oluşmuş.doktor amliyat dedi şubat tatilinde olacak.benim yardım istediğim konu şu.ben iğnelere devam ediyorum fakat sperm kalitesi çok düşük olduğu için bu ay sağlıklı 5 yumurtam olmasına rağmen gebelik şansının çok az olduğunu söyledi dr, ancak labratuar ortamında hareketlilerin seçilerek aşılama yöntemini uyguladığımız zaman daha çok şansım olacağını söyledi bana.iğnelerimi aldım kullanıyorum boşa gitmesini de istemiyorum tedavimin.tüplerim tıkalıydı yeni açıldı hsgyle.hazır tüplerim yeni açılmışken benim bu yöntemi denemem nasıl olur arkadaşlar.
eşiminde sperm değerlerini yazıyorum yorumlarsanız çok sevinirim nolur acil...... a(hızlı progresif hareket) %3 serbest baş%6
perhiz süresi:3 sitoplazmik droplet%13
likefaksiyon süresi :30 b(yavaş progresif hareket) %62
ph:8 c(progresif olmayan) %4
aglütinasyon:yok d hareketsiz %31
volüm:2 morfoloji(kruger) normal sperm morfolojisi%10
konsantrasyon:42 baş anomalisi%54
total konsantrasyon:84 boyun %16
motilite:69 kuyruk%6

MAKROSKOPİK:
volüm:2.2/ml renk: beyaz ph:8 vizkozite:+ likefaksiyon:20 dk
MİKROSKOPİK:
1 ccdeki spermatoza:89m. total permatoza:195.800.000 ileri hareketli:%27 yerinde hareketli:%35 hareketsiz:%38
KRUGER SONUÇLARI İSE:
miktar: 2.2 cc spermatozoa/cc:89m. motilite:%27 motilite karekteri:3 sayılan spermatozoa sayısı:200 normal:%4 baş defekti:%69 boyun defekti:%16 kıuyruk defekti:%7 sonuçları yorumlayabilir misiniz değerler çok mu kötü.. 15 aylık evliyim çocuk düşünüyoruz
canım sayınız oldukça iyi görünüyor.
hızınız da sayınız çok olduğu için..ileri hızlı sayınız çok yani buda güzel.
morfolojiniz biraz az gibi görünüyor ama % 4 te artık normal kaul ediliyor dr lar tarafından orda da problem görünmüyor..
inşallah..bebeğin bir an evvel geli cnm.
ysormak istediğin bişey olursa yardımcı oluruz gene.
arkadaşlar daha önceki kullandığım klomen türevi ilaçlar işe yaramadığı için bu ay gonal f adlı iğnelere başladık.eşimin spermlerinde 6 ay önce yapılan tahlilde hiç bir sorun yoktu.fakat iğne tedavisine geçince tekrar yaptırmak istedik ve sonuç vahim. ileri hızlı hareket %3 e kadar düşmüş çift taraflı varikosel oluşmuş.doktor amliyat dedi şubat tatilinde olacak.benim yardım istediğim konu şu.ben iğnelere devam ediyorum fakat sperm kalitesi çok düşük olduğu için bu ay sağlıklı 5 yumurtam olmasına rağmen gebelik şansının çok az olduğunu söyledi dr, ancak labratuar ortamında hareketlilerin seçilerek aşılama yöntemini uyguladığımız zaman daha çok şansım olacağını söyledi bana.iğnelerimi aldım kullanıyorum boşa gitmesini de istemiyorum tedavimin.tüplerim tıkalıydı yeni açıldı hsgyle.hazır tüplerim yeni açılmışken benim bu yöntemi denemem nasıl olur arkadaşlar.
eşiminde sperm değerlerini yazıyorum yorumlarsanız çok sevinirim nolur acil...... a(hızlı progresif hareket) %3 serbest baş%6
perhiz süresi:3 sitoplazmik droplet%13
likefaksiyon süresi :30 b(yavaş progresif hareket) %62
ph:8 c(progresif olmayan) %4
aglütinasyon:yok d hareketsiz %31
volüm:2 morfoloji(kruger) normal sperm morfolojisi%10
konsantrasyon:42 baş anomalisi%54
total konsantrasyon:84 boyun %16
motilite:69 kuyruk%6

canım bu 69 nedir 69 milyn mu..eğer öyleyse sayınız iyi.

ileri hızlınız az görünüyor.ama yavaş hareketliniz güzel onların hızını artrabilirseniz herşey normal görünüyor morfolojinizde gayet iyi..
havuç kürü uygulayabilirsiniz eşinize hıza iyi gelecektir.
yine e vitamini verebilirsiniz
keçiboynuzu kürü yada özü içirebilirsiniz.

aşılamaya gelince eğer ki bu ay öyle bir imkanınız var ise yaptırabilirsiniz.
yok eğer ben eşime kür vs uygularım biraz da beklerim dersen bekleyebilirsin.

ki sayınız bence kötü değil bebeğiniz bu ayda olabilir neden olmasın:KK34:

çok saol canım yorumların için sayısı 42 milyon dr. kötü değil sayısı ve senin gibi morfoloji iyi demişti.bu arada bu sonuçlar varikosel ameliyatı önceki sonuçlar.dr. ameliyatttan sonra %60 oranında artabileceğini söyledi.işte bana aşılama yolunu uygun gördü.sadece yeni başladığımız iğne tedavisi devam edecek sanıyorken böle bi durumla karşılaşmamız ve hemen aşılama olabilir diye sonuçlanması biran şok etti bizi. hiç belli olmaz belki eşimin bu ay nükseden rahatsızlığı belkide benim aylarca tedavi görmemi engelleyip bu ay bebek sahibi olmamızı sağlayacak inş.Allahım herkese nasip etsin.çok teşekkür ediyorum nevrosky :)

çok saol canım yorumların için sayısı 42 milyon dr. kötü değil sayısı ve senin gibi morfoloji iyi demişti.bu arada bu sonuçlar varikosel ameliyatı önceki sonuçlar.dr. ameliyatttan sonra %60 oranında artabileceğini söyledi.işte bana aşılama yolunu uygun gördü.sadece yeni başladığımız iğne tedavisi devam edecek sanıyorken böle bi durumla karşılaşmamız ve hemen aşılama olabilir diye sonuçlanması biran şok etti bizi. hiç belli olmaz belki eşimin bu ay nükseden rahatsızlığı belkide benim aylarca tedavi görmemi engelleyip bu ay bebek sahibi olmamızı sağlayacak inş.Allahım herkese nasip etsin.çok teşekkür ediyorum nevrosky :)

ben bu doktorları anlamakta bazen gerçektende zorlanıyorum.herbiri ayrı şeyler öylüyor.
42 milyon sperm sayısı az değil güzel.
morfolojinizde gayet iyi.
sadece ileri hızlınız düşük.

varikosel olmasına rağmen değerleri güzel.ameliyt olursa daha da düzelir inş..

eğerki yok ben bekleyemem derseniz aşılama yaptırın ama bence gidebileceğiniz başka bir doktor varsa birde ona görünün sonuçlarınızı da gösterin..
sonra eşinize kür uygulayın bu aradada çalışmalara devam edin..

canımmmm çıkarr inşallahh sen üzülmeeeee...sende iyi bakarsan eşine dahada artar değerler.. ben keçiboynuzu kürüne bağlıyorum daha çok... 3 ay olduktan sonradaonu bırakıp k.boynuzunun özüne başladık ha birde unutmuşum zeytinyağında incir bekletip sabahları aç karna yediriyorum eşime inşallah iyi gelir..bu proxeed plus hemenhemen arginmaxla aynı dediler bizde istiyoruz kullanmayı ama önce sonuçların hepsi gelsin kaan aydosada yollayacağım kısmetse bakalım o ne diyecek ...ahmet marankinin macununada inanıyorum ben canımm onunda inş 6.ayda etikisini görürürz ..ben canımm bunu yaparken çok inandım önce denemek içinde 50 gr dan başladım 100 gr hem maddi olarak hemde hacim olarak çok geldi istersen sende öyle yap çok kolay sadece karıştırırken çukur bir kapya tahta kaşıkla yap olurmu:)sonrada bir kavanoza al sabahları aç karna yatarkende birer yemek kaşığı yedir..

yarım kilo saf bala
50 gr çakşır
50 gr zencefil
50 gr zedaçal
50 gr ginseng
50 gr yer elması kökü (tazesini rendeleyerek)

tarif bu şekilde canımm inş hepimize şifa olsun:) çok öptüm seni yine konuşuruz

bana hazırlamak zor geliyo cnm böyle kürleri yaa hazırı yokmudur bunun:KK53:

gerçi çokta karıştırmak istemiyorum keçiboynuzu özü.ilaçlar vs yetiyodur herhal..
şu testleri bi tekrarlayalımda sonuçlar kötü gibiyse baklarız bide bu küre..

merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce bende gittim doktora bende bişey çıkmadı. eşimin sperm sayısı 1.300.000 hareketli oran %20 çok zor bi durum. doktor bize tüp bebek dedi sadece.
eşim durumun etkisinde kaldı. çocuk lafını duymak bile istemiyor. daha evleneli 1 yıl 4 ay oldu. erken daha tüp bebek için. bende eşime doğal ilaçlar yapmak istiyorum belki faydası olur. ama çok inatçı.hiçbişey yapmıyor...

merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 ay önce bende gittim doktora bende bişey çıkmadı. eşimin sperm sayısı 1.300.000 hareketli oran %20 çok zor bi durum. doktor bize tüp bebek dedi sadece.
eşim durumun etkisinde kaldı. çocuk lafını duymak bile istemiyor. daha evleneli 1 yıl 4 ay oldu. erken daha tüp bebek için. bende eşime doğal ilaçlar yapmak istiyorum belki faydası olur. ama çok inatçı.hiçbişey yapmıyor...

ilk tepkisi bu olabilir canım..ama zamanla alışacak kabullenecek durumu vede çare aramaya başlayacak seninle birlikte.
tüp bebek için sperminizin olması yeterli ki oda yeterince v ar görünüyor..
kürlerle vitaminlerle biraz daha artabilir.6 milyonun üzerine çıkarsa aşılama da yapılabilir
ama şu haliyle tüp bebek daha yüksek ihtimal.
bence durumunuz iyi canım tek spermi olmayan insanlar var.
bizde tüp bebek denedik gene deneyeceğiz kısmetse ve buna şükrediyoruz ki tüp bebek yaptıracağımız sperm vs yumurtamız var..
sıkma canını ve eşine destek olmaya çalış hangi şehirdesiniz.?
inşalalh bir an önce bebeğine kavuşursun tatlım.

benım 3 sene ıcınde 2 tane gebelıgım olmasına ragmen esımın spermıyogram testınde morfolojı % 1 cıktı sperm sayısı ıyı cıktı ama mesela hızda %1 :KK5: ve baş anomalisi %70 boyun anomalısı %23 kuyruk anomalısı %6 cıktı :KK5::KK5: sızler neler dusunuyosunuz sızce sonuclar hakında :26:

merhaba arkadaşlar, reglimin 12. günü doktora gittim pregnly çatlatma iğnesi verdi 2 kutu 13. gün vuruldum iğneyi, iğneyi vurulduktan 3 saat sonra kasıklarımda bir batar oluştu bu normal midir yumurtaların çatladığına işaret midir, bugün hala batar devam ediyor kasıklarımda. birde iğneden sonra 36, saat ilişki diyorlar yani illa o saatte mi ilişki olması lazım?

çok çok tşkler. sorum olursa kesinlikle danışırım.. gelişmelerden haberdar edecem..
canım sayınız oldukça iyi görünüyor.
hızınız da sayınız çok olduğu için..ileri hızlı sayınız çok yani buda güzel.
morfolojiniz biraz az gibi görünüyor ama % 4 te artık normal kaul ediliyor dr lar tarafından orda da problem görünmüyor..
inşallah..bebeğin bir an evvel geli cnm.
ysormak istediğin bişey olursa yardımcı oluruz gene.

canım bu 69 nedir 69 milyn mu..eğer öyleyse sayınız iyi.

ileri hızlınız az görünüyor.ama yavaş hareketliniz güzel onların hızını artrabilirseniz herşey normal görünüyor morfolojinizde gayet iyi..
havuç kürü uygulayabilirsiniz eşinize hıza iyi gelecektir.
yine e vitamini verebilirsiniz
keçiboynuzu kürü yada özü içirebilirsiniz.

aşılamaya gelince eğer ki bu ay öyle bir imkanınız var ise yaptırabilirsiniz.
yok eğer ben eşime kür vs uygularım biraz da beklerim dersen bekleyebilirsin.

ki sayınız bence kötü değil bebeğiniz bu ayda olabilir neden olmasın:KK34:

merhaba arkadaşlar, reglimin 12. günü doktora gittim pregnly çatlatma iğnesi verdi 2 kutu 13. gün vuruldum iğneyi, iğneyi vurulduktan 3 saat sonra kasıklarımda bir batar oluştu bu normal midir yumurtaların çatladığına işaret midir, bugün hala batar devam ediyor kasıklarımda. birde iğneden sonra 36, saat ilişki diyorlar yani illa o saatte mi ilişki olması lazım?

iğneden hemen sonra çatlama oluşmaz canım..iğneden dolayı olabilir normal bşey için rahat olsun...

iğneyi yaptıktan 36-48 saat içinde çatlama oluşuyor o zaman içinde ilişki öneriliyor ama bence eşinde sperm problemi yoksa(hız sayı) iğneyi olduğun günle beraber 2-3 gün ilişkiye girin

Son düzenleme:
benım 3 sene ıcınde 2 tane gebelıgım olmasına ragmen esımın spermıyogram testınde morfolojı % 1 cıktı sperm sayısı ıyı cıktı ama mesela hızda %1 :KK5: ve baş anomalisi %70 boyun anomalısı %23 kuyruk anomalısı %6 cıktı :KK5::KK5: sızler neler dusunuyosunuz sızce sonuclar hakında :26:

ayen cnm preseed topiğindedik bir ara nasılsın:KK3: neler yapıyorsun..
cnm gebelik oluşuyo ama devam ederken mi problem çıkıyo nedir..?
bu değerler sıkmasın canını demek hamile kalmana yetiyo ayencim
hız sayı çok değişken ...demek hamile kaldığında hızı bu kadar az değilmiş..

Merhaba,
Asilama yaptirirken sperm hizimizin %5 oldugunu ogrenmistik.
Sizleri bu forumu okuduk ve keciboynuzu kuru yaptik. Tam tes yaptirdik ve deneyimimi paylasmak istedim belki faydasi olur baskalarina da.
Hiz %15e cikmis. Sayida da %50 artis var.

Morfoloji sonuclarini nasil yorumlayacagiz bilen var mi?

Morfoloji % 1 nedir mesela?
Bas boyun vbnin yanindaki rakamlar neyi ifade ediyor? O rakamlarin kac olmasi lazim?

Merhaba,
Asilama yaptirirken sperm hizimizin %5 oldugunu ogrenmistik.
Sizleri bu forumu okuduk ve keciboynuzu kuru yaptik. Tam tes yaptirdik ve deneyimimi paylasmak istedim belki faydasi olur baskalarina da.
Hiz %15e cikmis. Sayida da %50 artis var.

Morfoloji sonuclarini nasil yorumlayacagiz bilen var mi?

Morfoloji % 1 nedir mesela?
Bas boyun vbnin yanindaki rakamlar neyi ifade ediyor? O rakamlarin kac olmasi lazim?

sayınız ve hızınız güzel artım cnm inş devamıda gelir..bebişinde gelir:nazar::nazar:

morfoloji normal yapılı sperm yüzdesi demek...
ve krugere göre skiden % 14 normal kabul edilirmiş..
artık %7 %4 vs normal kabul ediliyor..bebek sahibi olabilmek için.
kürlerinize devam edin oda düzelicektir inş..ki sayınız vs hızınız artmış hamile kalma olasılığın artıyor vs her an var demektir:KK34:

sayınız ve hızınız güzel artım cnm inş devamıda gelir..bebişinde gelir:nazar::nazar:

morfoloji normal yapılı sperm yüzdesi demek...
ve krugere göre skiden % 14 normal kabul edilirmiş..
artık %7 %4 vs normal kabul ediliyor..bebek sahibi olabilmek için.
kürlerinize devam edin oda düzelicektir inş..ki sayınız vs hızınız artmış hamile kalma olasılığın artıyor vs her an var demektir:KK34:

Aysuncum nerhaba,
Iyi ki varsin iyi ki bu forumdasin hemen bi cevap geliyo senden. Saolasin, Allah da sana istedigin ne varsa versin...

Sonuclari aldik sayi hiz noktasinda icimiz rahatladi. Morfolojiden anliyorsan asagidaki rakamlari yorumlayabilir misin aysun, musait okursan tabi?

Morfoloji

Normal %: 1
Bas
Hafif amorf: 8
Siddetli amorf: 18
Yuvarlak: 1
Sivri: 6
Priform: 6
Buyukbas: 4
Kucukbas: 2
Uzun bas: 5
Cift bas: 1
Nukleer: 4
Akrozom: 10

Diger anomaliler
Boyun : 10
Kuyruk : 16
Serbest bas: 6
S.droplet: 2

Basta yazan normal 1, sadece %1 normal anlamina mi geliyo?:KK43:

Hepsini butun anomalileri toplayinca 94 falan ediyo ama?

Ben anlayamadim bu hesabi.

Aysuuuun, yardim!:))

Aysuncum nerhaba,
Iyi ki varsin iyi ki bu forumdasin hemen bi cevap geliyo senden. Saolasin, Allah da sana istedigin ne varsa versin...

Sonuclari aldik sayi hiz noktasinda icimiz rahatladi. Morfolojiden anliyorsan asagidaki rakamlari yorumlayabilir misin aysun, musait okursan tabi?

Morfoloji

Normal %: 1
Bas
Hafif amorf: 8
Siddetli amorf: 18
Yuvarlak: 1
Sivri: 6
Priform: 6
Buyukbas: 4
Kucukbas: 2
Uzun bas: 5
Cift bas: 1
Nukleer: 4
Akrozom: 10

Diger anomaliler
Boyun : 10
Kuyruk : 16
Serbest bas: 6
S.droplet: 2

Basta yazan normal 1, sadece %1 normal anlamina mi geliyo?:KK43:

Hepsini butun anomalileri toplayinca 94 falan ediyo ama?

Ben anlayamadim bu hesabi.

Aysuuuun, yardim!:))

amin canım bi sağlıklı bebeciğim olsun başka dileğim yoktur:):)

ne kadar da ayrıntılı bi testmiş bu:)
canım hepsini toplayınca 99 ediyo cnm:KK43:

ama dediğim gibi sakın üzülme 0 la bile hamile kalan biliyorum ben hem oda değişken kürlere devam edin bırakmayın..
sayısı kaçtan kaça çıktı eşinin..

ama dediğim gibi sakın üzülme 0 la bile hamile kalan biliyorum ben hem oda değişken kürlere devam edin bırakmayın..

Morfoloji olayina epey uzuldum:KK43:... ama nasip tabi, ne yapalim:KK43:

Sayiyi dr bize 3 milyon dedi sifahen... Sinir oldum ona da insan 30 milyona 3 milyon der mi? Neyse buna da sukur sadece iletisimde olsun sorun.

Canim 30 milyondan 60 milyona cikti sayi.
Sayida bir problem yok bizim.
Hiz %4ten 15e cikti keciboynuzuyla.

Morfoloji nolucak:KK43:(

Yarin dr la gorusucez bakalim ne diyecek?

Sizdeki sorun neydi bu arada? Sayi, yapi falan?

X