Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
inşallah canım inşalalh gerek kalmadan gelir bebeklerimiz...

ama bizim bu 2.tedavimiz olacak:KK31:

anladım canımm benimm allah bize yardım etsinnn dualarım hem kendime hem buradaki bütün kader arkadaşlarımaa sabrın sonu selamettir ben inanıyorum birgünn burada güzel haber vericez inşallah...

saol canım benim aramıza hoşgeldin ozaman:)biizimde sayı 8 milyondu canımm inşş çıkarr hepimizinn de rahata ereriz..canımm ssk olmadan 2500 tl idi 1500 e nakite yaptılar umarım burada hep güzel haberler verelim birbimizeeeee bende çok öptüm canımm ameliyat olunca bize bilgi verirsin allah tez zamanda şifa versin görüşrüz hoşçakal:)

hoş buldum :) hemde cok hoş :KK70:
bakalım araştırıyoruz iyi doktor bulabilirsek güvenilir olacak ameliyat Allah kısmet ederse, haber veririm tabi ki de..
amin hepimize inşallah, görüşürüz..

kızlar ameliyat oldu eşiniz yada olacak sanırım..

inşalalh sonuçlarınız katlanarak artar..bende merakla bekliyorum sonuçlarınızı..

bizimde varikosel varmış ama çok az dendi ameliyata gerek yok dendi..ama bakalım..

doğal vede vitamin destekli tedavi oluyor eşim 4 aydan sonra ilk kez ocak sonunda test yaptıracağız bizde inşallah artmıştır değerleri....

inşallah canım.
ocak sonunda yüksek değerlerle birlikte hamileyim kızlar demeni bekliyoruz:) inşallahhhhhhhhhhhhhhhh.

meraba arkadaşlar

bir aşılama girişimimiz oldu (devam edemedi başka sorunlar nedeniyle) ve doktorumuz iyi haberlerim var spermimiz de gayet iyi: 3 milyon dedi.

sonra internete baktım ve bu sayının aslında düşük olduğunu anladım okuduklarımdan. 20 milyonun altı düşük kabul ediliyor, yanlış mı yorumluyorum?
yardımcı olabilir misiniz ya:KK43:
eşimin test yaptırması gerekir mi sizce??

kızlar merhaba lütfen anlayan biri bana yardımcı olsun:KK43: eşim 6 ay önce varikosel ameliyatı oldu. 4 ay sonra test yaptırdığında önceki değerlere göre çok az bir artış vardı. 2 gün önce tekrar teste gitti hareket ve sayı oldukça artmış. istediğimiz seviyeye ulaşmış çok şükür. ama morfolojiyi pek anlayamadık. bugüne kadar yaptırdığımız bütün testlerde morfolojimiz hep %6 idi. hiç değişmedi. 2 gün önceki test farklı bir cihazla yapıldı ve biz hiç bir şey anlayamaıdk. doktora da ulaşamadık. anlayan varsa lütfen bir yorum yapsın. sanki morfoloji sıfıra düşmüş:KK43: ama 2 ayda 6 dan sıfıra nasıl düşer anlamadım:KK43:

morfoloji

normal 0

anormal 100

tamam buraya göre 0 sıfır gözüküyor ama altta daha başka bir çok değer yazıyor.

JUST ONE DEFECT

head % 40
midpiece %0
tail% 0

MULTİPLE DEFECTS

head+midpiece %60
head+tail %0
midpiece + tail % 0
head +midpiece+ tail % 0 ( bu kısımdan anladığım kadarıyla baş gövde ve kuyruk 3 ü değerlendirildiğinde hasarsız gözüküyor) o zaman da yukarda morfoloji kısmında normal değer nasıl 0 yazıyor anlayamadım ben:KK43:

bir de şu var

BASİC CLASSİFİCATİON

normal %0
head defects % 100
midpiece defects % 60
tail defects % 0
cytoplasmic droplets % 10

işin içinden çıkamadım:KK43: eğer sıfırsa sizinde böyle ani değştiği zamanlar oldu mu?

meraba arkadaşlar

bir aşılama girişimimiz oldu (devam edemedi başka sorunlar nedeniyle) ve doktorumuz iyi haberlerim var spermimiz de gayet iyi: 3 milyon dedi.

sonra internete baktım ve bu sayının aslında düşük olduğunu anladım okuduklarımdan. 20 milyonun altı düşük kabul ediliyor, yanlış mı yorumluyorum?

canım emin değilim ama 5 milyon ve üstüne aşılama yapıyoruz diye söylemişti sanırım doktorumuz. ama yanlış hatırlıyor da olabilirm . aklımda öyle bir şey kalmış. bu 5 milyon ml de 5 milyonmu yoksa toplamda 5 milyon mu onu da hatırlamıyorum

merhaba arkadaşlar,
varikosel ameliyatının üzerinden 4 ayı doldurduk, bugün test yaptırdık test sonuçlarımız;

miktar : 3 gün
renk :krem
görünüm :eek:pelesan
likefasyon süresi :40 dk
ph :7,8
sperm sayısı :36 milyon/ml
toplam sperm sayısı :93.6 milyon/ml
aglutınasyon :yok
hızlı ileri hareketli :26 %
yava ileri hareketli :22 %
yerinde hareketli :14 %
hareketsiz :38 %

Normospermy

şeklinde yorumlar mısınız, sonuç pek iç açıcı değil gibi sanki, birde artık doktor kontrolünde yumurta takibi yaptıracağım, şu anda ovülasyonun 9. günündeyim kaçıncı gün gitmem daha uygun olur?

merhaba arkadaşlar,
varikosel ameliyatının üzerinden 4 ayı doldurduk, bugün test yaptırdık test sonuçlarımız;

Normospermy

şeklinde yorumlar mısınız, sonuç pek iç açıcı değil gibi sanki, birde artık doktor kontrolünde yumurta takibi yaptıracağım, şu anda ovülasyonun 9. günündeyim kaçıncı gün gitmem daha uygun olur?

merhaba canım geçmiş olsun bizimde 3 gün sonra 4 ay olucak bence sonuçlar iyi moralini bozma ameliyattan önce kaçtı değerleriniz onuda yaz istersen morfolojiyi yazmamışsın birde yumurtlama günlerini ovülasyon testiyle yapmanı öneririm kaçırmamış olursun

kızlar ya bu sperm kalitesi için et yenmeli mi yenmemeli mi? bakıyorum kimisi sebze diyor kimisi et diyor.
ya da et yenmemesi gerekiyorsa hiç mi yenmeyecek. sonuçta hergün et yemiyoruz. ama haftada bir tavuk kıyma falan oluyor

kızlar merhaba lütfen anlayan biri bana yardımcı olsun:KK43: eşim 6 ay önce varikosel ameliyatı oldu. 4 ay sonra test yaptırdığında önceki değerlere göre çok az bir artış vardı. 2 gün önce tekrar teste gitti hareket ve sayı oldukça artmış. istediğimiz seviyeye ulaşmış çok şükür. ama morfolojiyi pek anlayamadık. bugüne kadar yaptırdığımız bütün testlerde morfolojimiz hep %6 idi. hiç değişmedi. 2 gün önceki test farklı bir cihazla yapıldı ve biz hiç bir şey anlayamaıdk. doktora da ulaşamadık. anlayan varsa lütfen bir yorum yapsın. sanki morfoloji sıfıra düşmüş:KK43: ama 2 ayda 6 dan sıfıra nasıl düşer anlamadım:KK43:

morfoloji

normal 0

anormal 100

tamam buraya göre 0 sıfır gözüküyor ama altta daha başka bir çok değer yazıyor.

JUST ONE DEFECT

head % 40
midpiece %0
tail% 0

MULTİPLE DEFECTS

head+midpiece %60
head+tail %0
midpiece + tail % 0
head +midpiece+ tail % 0 ( bu kısımdan anladığım kadarıyla baş gövde ve kuyruk 3 ü değerlendirildiğinde hasarsız gözüküyor) o zaman da yukarda morfoloji kısmında normal değer nasıl 0 yazıyor anlayamadım ben:KK43:

bir de şu var

BASİC CLASSİFİCATİON

normal %0
head defects % 100
midpiece defects % 60
tail defects % 0
cytoplasmic droplets % 10

işin içinden çıkamadım:KK43: eğer sıfırsa sizinde böyle ani değştiği zamanlar oldu mu?

salak laborant en az 8 yerden örnek alması gerekirken , sadece 1 yerden örnek almış morfoloji için. bugün doktor aradı söyledi. sakın telaş etmeyin her şey yolunda ,, eğer 8 yerden alınsaydı bu değerlerle morfoloji %10 çıkardı dedi. ay nasıl rahatladım anlatamam 2 gündür aklım fikrim ordaydı.

kızlar ya bu sperm kalitesi için et yenmeli mi yenmemeli mi? bakıyorum kimisi sebze diyor kimisi et diyor.
ya da et yenmemesi gerekiyorsa hiç mi yenmeyecek. sonuçta hergün et yemiyoruz. ama haftada bir tavuk kıyma falan oluyor

merhaba, haftada bir ya da 2 kere yenmesi birşey yapmaz diye düşünüyorum. sucuk salam sosis in yenmemesi gerektiğini duymuştum, bizde sperm sayısı ve kalitesi için uğraşıyoruz, haftada 1 balık yanında bol sebzeli karışık salata, hafta da 1 tavuk 2 haftada bir kırmızı et yiyoruz ama sebze ağırlıklı beslenmek gerekiyormuş... haftanın 2 günü yiyebilirmişiz.

artıııı yanında bitkisel de beslenmek gerekiyor.. geçmiş olsun.

meraba arkadaşlar

3 milyon az bir rakam canım.20 milyon ve üzeri normal kabul ediliyor.ama hamileliği tek bir sperm sağlıyor unutma sakın ve moralini yüksek tut..
vitamin kür yapıyormusunuz eşine dışarıdan destek vermelisiniz..
tabi bunları kullandıktan 3 ay soonra da test yaptırırsınız..
merhaba arkadaşlar,

Normospermy

sonucunuz gayet güzel görünüyor sayınız hızınız vs problem görünmüyor cnm..
morfolojiyi yazmamışsın o kaç çıktı.

canım et az yenmeli vs deniyr ama mecburen yiyoruz tavuk et bizde..:KK17:

meraba arkadaşlar

merhaba, evet normal değerlerin 20 milyon ve üstü olması gerektiği söyleniyor. bitkisel destekli tedavi oluyor musunuz bilmiyorum, biz de aynı durumdayız şuan doğal beslenme aşamasındayız..
bence başka bir yerde test yaptırmanızı öneririm, çünkü değerler değişebiliyormuş, eğer düşük çıkarsa beslenmenize isterseniz başlarsınız, çok geçmiş olsun Rabbim hepimizin yüzüne güler inşallahhh..

aysunayycığım merhaba nasılsın, bir sorum olacak hani bana proxeed diye bi ilaç demiştin ya onun içeriğine baktım selenyum çinko vitamin c folik asit arginine vs. içeriyor, biz bunları öncesinden ayrı ayrı almıştık onları kullanıyoruz o yüzden proxeed almadım, tabi bizim içtiklerimizin mg ları proxeed e göre yüksek bir sıkıntı olur mu? ve aynı etkiyi gösterir mi acaba ?????

3 milyon az bir rakam canım.20 milyon ve üzeri normal kabul ediliyor.ama hamileliği tek bir sperm sağlıyor unutma sakın ve moralini yüksek tut..
vitamin kür yapıyormusunuz eşine dışarıdan destek vermelisiniz..
tabi bunları kullandıktan 3 ay soonra da test yaptırırsınız..

sonucunuz gayet güzel görünüyor sayınız hızınız vs problem görünmüyor cnm..
morfolojiyi yazmamışsın o kaç çıktı.

canım et az yenmeli vs deniyr ama mecburen yiyoruz tavuk et bizde..:KK17:

Ooof of...
Benim genetik sorunum var kromozom problemi. O yuzden hamilelikte dusuk yapma olasiligim %80lerde:KK43:
Bir de bu cikti simdi. Ileri hareketli yuzdesi de %5.
Napicam ben ya:KK43:((

merhaba, evet normal değerlerin 20 milyon ve üstü olması gerektiği söyleniyor. bitkisel destekli tedavi oluyor musunuz bilmiyorum, biz de aynı durumdayız şuan doğal beslenme aşamasındayız..
bence başka bir yerde test yaptırmanızı öneririm, çünkü değerler değişebiliyormuş, eğer düşük çıkarsa beslenmenize isterseniz başlarsınız, çok geçmiş olsun Rabbim hepimizin yüzüne güler inşallahhh..

Cok saol...amin hepimiz icin.

Hicbisey uyguluyor degiliz. Daha bugun ogrendim ve ne yapacagima dair hicbir fikrim yok:KK43:

canım emin değilim ama 5 milyon ve üstüne aşılama yapıyoruz diye söylemişti sanırım doktorumuz. ama yanlış hatırlıyor da olabilirm . aklımda öyle bir şey kalmış. bu 5 milyon ml de 5 milyonmu yoksa toplamda 5 milyon mu onu da hatırlamıyorum

Tesekkurler cevap verdigin icin. Evet ne yazik ki dogru hatirliyormussun.
Ileri hareketli orani da %5 :KK43:

aysunayycığım merhaba nasılsın, bir sorum olacak hani bana proxeed diye bi ilaç demiştin ya onun içeriğine baktım selenyum çinko vitamin c folik asit arginine vs. içeriyor, biz bunları öncesinden ayrı ayrı almıştık onları kullanıyoruz o yüzden proxeed almadım, tabi bizim içtiklerimizin mg ları proxeed e göre yüksek bir sıkıntı olur mu? ve aynı etkiyi gösterir mi acaba ?????
canım onlaın miktarı n kadar az mı çok mu...
tabiki onları da içirebilirsin eşine..
ama proxeedin içeriğindekilerin hepsi var mı elinizde..
proxeedin içerisinde l arginine yok onuda ben ayrı aldım içiriyorum onunla birlikte..
ayrı ayrı da içirebilirsin canım ama çok ilaç yerine 1-2 tane içmek daha kolay gelir:KK34:
Ooof of...
Benim genetik sorunum var kromozom problemi. O yuzden hamilelikte dusuk yapma olasiligim %80lerde:KK43:
Bir de bu cikti simdi. Ileri hareketli yuzdesi de %5.
Napicam ben ya:KK43:((

hangi şehirdesiniz canım.
kaç yıllık evlisiniz
kaç yaşındasın.

kromozom probleminiz de var ise..tüp bebek düşündünüz mü hiç..

izz önce sakin olmalısın canım..
bak bu sadece senin benim problemimiz değil çoğu kişide var artık bu durum..
ilk öğrendiği zaman insana sadece kendi başına geliyormuş gibi oluyo çünkü..

bizimde bebeğimiz olmuyor 2 yıl olacak..üzülmekle olacak iş değil bu..
çaresine bakmak lazım..

eğer düşük tehliken olacaksa sürekli doktor kontrolünde olursun..iğne ilaç ne gerekirse olursun..
biraz nrmal yolla denersin..aşılama olabilir..
oda olmazsa tüp bebek yöntemi var..
teknoloji ilerledi çok şükür..
çareleri aramak gerek. üzme sıkma canını:KK34:

Son düzenleme:
X