- 21 Ağustos 2011
- 84
- 35
öncelikle geçmiş olsun şunu söylemeliyimki sizin acilen ameliyat olmanız şart sayınız hızınız ve morfolojiniz bir hayli düşük eşini ikna etmelisin iltihabik durum varikoselden kaynaklanıyor eşine bu site hakkında bilgi ver onun aydınlanmasını ikna olmasını sağla varikosel ameliyatı olmadan ne ilaç kullanırsanız kullanın fayda görmezsiniz tam aksine tüm sperm parametreleriniz gün geçtikçe düşmeye devam eder geç kalırsanız ameliyattan sonra iyileşme süresinide göz önünde bulundursanız çocuk olması için baya bir süreye ihtiyacınız olabilir benim eşimde ameliyat oldu şu an çok rahat sadece çocuk olmuyor diye değil bu rahatsızlığın vücüda birsürü kötü etkisi var sperm parametrelerini bozduğu gibi vücutta daha birçok tahribata yol açıyor zamanla testislerde ağrıya yol açıyor iyi bir üroloğa gidin size deteylı anlatsın ve kesinlikle açık ameliyat olmayın mikrocerrahi yöntemiyle olun en başarılı sonuç veren işlem buymuş çünkü tekrar geçmiş olsun arkadaşım...
bizim sonuçlarımızıda yorumlarmısınız??
MİKTAR 2 ml. 1.5 - 5.0
RENK KREM
VİZKOZİTE NORMAL
pH 8.0
SAYI * 50 000 000 /ml. 20 - 40 milyon
TOTAL SAYI 100 000 000
TOTAL MOTİL SPERM SAYISI 45 000 000
SIVILAŞMA ZAMANI 45 dk. 15 - 60
SIVILAŞMA ZAMANI SONU HAREKET * 45 % 60 - 70
1/2 SAAT SONU HAREKET 45 %
1 SAAT SONU HAREKET 45 %
2 SAAT SONU HAREKET 35 %
4 SAAT SONU HAREKET . %
6 SAAT SONU HAREKET . %
HIZLI İLERİ HAREKET 20
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ 15 %
YERİNDE HAREKETLİ 10 %
HAREKETSİZ 55 %
SPONTAN AGLÜTİNASYON NEGATİF NEGATİF -
MİKROSKOBİ .
NADİR LÖKOSİT, 2-3 SPERMİYOGENEZ HÜCRESİ, HAREKETLİ VE HAREKETSİZ
SPERMATOZOİDLER GÖRÜLDÜ.
MOTİLİTE İNDEKSİ GRADE 4 GRADE
FERTİLİTE İNDEKSİ FERTİLE
Page Houldıng
SPERM MORFOLOJİSİ WHO Örnek Türü: MENİ
Test Sonuç Birim Referans Aralığı
NORMAL YAPI (WHO) 36 %
ANORMAL YAPI (WHO) 64 %
İĞNE BAŞLI 4 %
KÜÇÜK BAŞLI 8 %
BÜYÜK BAŞLI 2 %
BOYUN-ORTA PARÇA DEFEKTİ 8 %
SİTOPLAZMİK DAMLACIK . %
YUVARLAK BAŞLI 2 %
BAŞ DEFEKTİ 34 %
KUYRUK DEFEKTİ 6 %
SPERM MORFOLOJİSİ KRUGER Örnek Türü: MENİ
NORMAL YAPI (KRUGER-STRICT CRITERIA) 20 %
ANORMAL YAPI(KRUGER STRICT CRITERIA) 80 %
>% 14:NORMAL MORFOLOJİ
% 5-14 G PATTERN-İYİ PROGNOZ
% 0-4 P PATTERN-KÖTÜ PROGNOZ
bizim sonuçlarımızıda yorumlarmısınız??
MİKTAR 2 ml. 1.5 - 5.0
RENK KREM
VİZKOZİTE NORMAL
pH 8.0
SAYI * 50 000 000 /ml. 20 - 40 milyon
TOTAL SAYI 100 000 000
TOTAL MOTİL SPERM SAYISI 45 000 000
SIVILAŞMA ZAMANI 45 dk. 15 - 60
SIVILAŞMA ZAMANI SONU HAREKET * 45 % 60 - 70
1/2 SAAT SONU HAREKET 45 %
1 SAAT SONU HAREKET 45 %
2 SAAT SONU HAREKET 35 %
4 SAAT SONU HAREKET . %
6 SAAT SONU HAREKET . %
HIZLI İLERİ HAREKET 20
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ 15 %
YERİNDE HAREKETLİ 10 %
HAREKETSİZ 55 %
SPONTAN AGLÜTİNASYON NEGATİF NEGATİF -
MİKROSKOBİ .
NADİR LÖKOSİT, 2-3 SPERMİYOGENEZ HÜCRESİ, HAREKETLİ VE HAREKETSİZ
SPERMATOZOİDLER GÖRÜLDÜ.
MOTİLİTE İNDEKSİ GRADE 4 GRADE
FERTİLİTE İNDEKSİ FERTİLE
Page Houldıng
SPERM MORFOLOJİSİ WHO Örnek Türü: MENİ
NORMAL YAPI (WHO) 36 %
ANORMAL YAPI (WHO) 64 %
İĞNE BAŞLI 4 %
KÜÇÜK BAŞLI 8 %
BÜYÜK BAŞLI 2 %
BOYUN-ORTA PARÇA DEFEKTİ 8 %
SİTOPLAZMİK DAMLACIK . %
YUVARLAK BAŞLI 2 %
BAŞ DEFEKTİ 34 %
KUYRUK DEFEKTİ 6 %
SPERM MORFOLOJİSİ KRUGER Örnek Türü: MENİ
NORMAL YAPI (KRUGER-STRICT CRITERIA) 20 %
ANORMAL YAPI(KRUGER STRICT CRITERIA) 80 %
>% 14:NORMAL MORFOLOJİ
% 5-14 G PATTERN-İYİ PROGNOZ
% 0-4 P PATTERN-KÖTÜ PROGNOZ
öncelikle çok geçmiş olsun arkadaşım
sperm sayınız bence çok iyi morfolojinizde gayet iyi sadece hızınız düşük oda zamanla inşallah çıkarr bitkisel takviyeler yapmanı öneririm tekrar geçmiş olsun
Merhaba aşağıdaki raporu değerlendirebilirseniz çok sevinirim yeni aldıkta:
Konsantrasyon : (yıkamadan önce=8 milyon) (yıkamadan sonra=1,4 milyon)
Lökosit : 0,2 milyon
Hacim : 5 ml yıkamadan sonra: 0, 2 ml
Hareketlilik : %62
PHSS : %38
a-) Hızlı İleri Hareketlilik: %0
b-) Yavaş İleri Hareketlilik: %38
c-) Yerinde Hareketlilik: %24
d-) hareketsiz: %38
Kruger
Normal: %0
Baş defekti: %46
yun veya ortaparça defekti: %20
Kuyruk defekti: %22
Sitoplazmik Damlacıklar: %12
Bizim de sonuçlarımızı yorumlarsanız sevinirim. Doğuda olduğumuz için maalesef krugerle falan bakılmadı. Özel bir hastanede baktırdık. orfolojiye bakılmadı sadece. Ama doppler usg yapıldı. Varikosel çkmadı. usg sonucu normal.
Miktar 3ml
görünüm opak
Renk donuk beyaz
perhiz 3 gün
likefiye 30 dk
ph 7.0
sperm sayısı 41milyon (bunun yanına hiç bişey yazılmamış yani toplam mı mildeki sayı mı gerçi bitliste buna şükür. Sade >20milyon(WHO) yazıyor)
Toplam hareketli %50
hızlı ileri hareketli %10
yavaş ileri hareketli %20
Yerinde hareketli %20
Bu kadar yazıyor. Sanırım hareket bayağı az
sayı iyi ama hız evet düşük morfolojiyi krugere göre baktırın bence ve bir üroloğa gidip sayıları artırmak için ilaç kullanmak istediğinizi belirtin ve tabi birde kendiniz evde bitkisel kürler yapın arkadaşım çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim canım. Üroloğa gösterdik. Allahtan ürolog bayağı ilgiliydi. Hamileliğe engel değil demiş. Evicap vermiş. Bir de proxeed kullan demiş. Burda proxeedin bazı kişilerde ters tepki yaptığını okudum. Saraçoğlunun sitesinde sayı ve hareketlilik için bir ay keçiboynuzu, bir ay havuç kürü yapın demiş. Bugün keçiboynuzuna başladık. Arada da pekmezini yiyor. Bol bol meyve sebze aldım eve. Beslenme düzenimiz çok berbattı. Doktor beslenme çok önemli demiş. Yemek listesi yaptım. Balık, tavuk, et, bol bol sebze yemeği yazdım listeye. Kahvaltıya bol tereyağ, bal, arı sütü, polen karışımı falan aldım. Ceviz, bol bol salata ekledim listeye. Morfolojiye bakılmadığını da söylemiş üroloğa. Bura maalesef bir tek askeriye bakıyormuş. O da krugere göre değil. Varikosel yok, hormonların da yüksek değil büyük ihtimal problem olmaz morfolojide demiş. Ama şubat tatilinde memlekete gidince bir de krugere göre baktırıcaz. İnşallah işe yarar yaptıklarım. Çok çok sağol cevap verdiğin için.
Bu arada doktor "fsh düşük çıkmış bu nedenle yumurtalar uyarılmadığı için sperm üretimi az oluyor" demiş. Evicap kullan, beslenmeni düzene sok. Memlekette de 2. defa test yaptır sonuçlarına göre fshı artırmak için sanırım iğne varmış.Onu veririm demiş. Hormonlar bazen dalgalanabilir bir kez bakmayla ilaç kullanma demiş. Bu arada fsh 1,85 çıkmış.
eşimin spermiogram sonuçları
4 gün
miktar: 0.9cc
renk: Sarımtrak
ph 8
vizkozite:+++
likefaksiyo: 60 dk
1 cc deki spermatozoon: 25.000.000
total spermatozoon: 22.500.000
motilite
iler hareketli : %37
yerinde hareketli: %27
hareketsiz: %36
vitalite
vital boyama: %78
lökosit: 200.000/cc
aglütinasyon grade: 1
retrograd ejakülasyon: Negatif
morfoloji
normal yapı: %3
anormal yapı: %97
baş efekti: %54
boyun:%30
kuyruk:%13
Gerçekten ciddi bir merak içerisindeyim çünkü herhangi bir doktora göstermedik sonuçları ben internetten araştırdığım kadarıyla yorumladım....sizin söyleyeceklerinizi çok merak ediyorum...
maralamm merhaba bizz burada birbimize bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz ama sen yinede doktora gitmeyi ihmal etme onlar sana daha açık ve doğru bilgi verirler sonuçta bizde burda birbimizden öğreniyoruz herşeyi!!!benim sana söyleyeceğim ise sayınız bence gayet iyi hız ve yerinde yani a+b nin toplamıda % 50 yi geçiyor buda iyiye işaret sadece morfolojiniz düşük anladığım kadarıyla oda inşallah çıkar zamanla çok geçmiş olsun acil şifalar dilerimmm
Onlyliz çook teşekkür ederiiimm...elbette doktora gideceğiz ama bu ay 2. sini yaptırıp öyle gideceğiz...amaann eski heyecanımda kalmadı zaten....RABBİM hakkımızda hayırlısını versin...Sinir bozucu bir süreç 2 yıl oldu ama beynim yılmıyor:) neyse sonsuz teşekkür ederim...
Mrb kizlar bugun esim spermiogram yaptirdi sonuclar bilgisi var gorunuyor fakat sayilar yerine virgul var sadece 2 saate cikar demisler halbuki.. birde esim sperm verirken tükürük kullanarak sperm vermis bu sonucu etkiler mi tükûrûk girmemis ama. Biraz acik oldu ama ne olur bilgilendirin ;((
canım benim burada herkes senin gibi mesela sizde varikosel yok bizde vardı ameliyat olduk değerler düşük tabii ama inşalah allahın izniyle çıkıcak beklemedeyiz umudunu kaybetme allah büyük en büyük çare dua etmek tabi bizimde yanında yapmamız gereken şeyler var keçiboynuzu kürü yap eşine ve ginseng arı polenli macun var ondan yedir ve harnup pekmezide tabiki ceviz fındık badem yedir hepsi hareketi ve sayıyı artırıyormuş biz önlemimizi alalımda takdirini allaha bırakalım öyle değilmi umarım en kısa zamanda hepimiz yavrulamızı kucağımıza alırız görüşmek üzere canım..
Eşim Spermiogrami testi yaptırdı. Sonuçlar şöyledir: 1 mililitrede sperm sayısı 12,8Milyon/Ml, toplam sperm sayısı: 35 Milyon. Volum: 3cc, hareketli sperm sayısı %10, yerinde hareketli sayısı %25, mikroskobik incelemede: 7-8 Lökosit/saha, baş-boyun anomolisi görüldü ...
bunların sonucunda üroloji doktoru Klomifen Sitrat (ağızdan katı) ve Levokarnitin adlı ilaçları verdi, spermiogrami testinden önce skrotal ultrason testi yaptırdı, sonuç normal çıktı.
Bu sonuçlar karşısında çocuğumuzun olma ihtimali nedir?