Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Merhaba aşağıdaki raporu değerlendirebilirseniz çok sevinirim yeni aldıkta:

Konsantrasyon : (yıkamadan önce=8 milyon) (yıkamadan sonra=1,4 milyon)
Lökosit : 0,2 milyon
Hacim : 5 ml yıkamadan sonra: 0, 2 ml
Hareketlilik : %62
PHSS : %38
a-) Hızlı İleri Hareketlilik: %0
b-) Yavaş İleri Hareketlilik: %38
c-) Yerinde Hareketlilik: %24
d-) hareketsiz: %38

Kruger
Normal: %0
Baş defekti: %46
Boyun veya ortaparça defekti: %20
Kuyruk defekti: %22
Sitoplazmik Damlacıklar: %12

öncelikle geçmiş olsun moralinizi bozmak istemem ama morfolojiiniz ve hızınız % 0 sperm sayısıda düşük varikosel sorunu varmı doktora gittinizmi muayne oldunuzmu olmadıysanız acilen ürologa gidin derin ben arkadaşım ...geç kalmayın acil şifalar dilerimm

Bizim de sonuçlarımızı yorumlarsanız sevinirim. Doğuda olduğumuz için maalesef krugerle falan bakılmadı. Özel bir hastanede baktırdık. orfolojiye bakılmadı sadece. Ama doppler usg yapıldı. Varikosel çkmadı. usg sonucu normal.

Miktar 3ml
görünüm opak
Renk donuk beyaz
perhiz 3 gün
likefiye 30 dk
ph 7.0
sperm sayısı 41milyon (bunun yanına hiç bişey yazılmamış yani toplam mı mildeki sayı mı gerçi bitliste buna şükür. Sade >20milyon(WHO) yazıyor)
Toplam hareketli %50
hızlı ileri hareketli %10
yavaş ileri hareketli %20
Yerinde hareketli %20

Bu kadar yazıyor. Sanırım hareket bayağı az

sayı iyi ama hız evet düşük morfolojiyi krugere göre baktırın bence ve bir üroloğa gidip sayıları artırmak için ilaç kullanmak istediğinizi belirtin ve tabi birde kendiniz evde bitkisel kürler yapın arkadaşım çok geçmiş olsun

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim canım. Üroloğa gösterdik. Allahtan ürolog bayağı ilgiliydi. Hamileliğe engel değil demiş. Evicap vermiş. Bir de proxeed kullan demiş. Burda proxeedin bazı kişilerde ters tepki yaptığını okudum. Saraçoğlunun sitesinde sayı ve hareketlilik için bir ay keçiboynuzu, bir ay havuç kürü yapın demiş. Bugün keçiboynuzuna başladık. Arada da pekmezini yiyor. Bol bol meyve sebze aldım eve. Beslenme düzenimiz çok berbattı. Doktor beslenme çok önemli demiş. Yemek listesi yaptım. Balık, tavuk, et, bol bol sebze yemeği yazdım listeye. Kahvaltıya bol tereyağ, bal, arı sütü, polen karışımı falan aldım. Ceviz, bol bol salata ekledim listeye. Morfolojiye bakılmadığını da söylemiş üroloğa. Bura maalesef bir tek askeriye bakıyormuş. O da krugere göre değil. Varikosel yok, hormonların da yüksek değil büyük ihtimal problem olmaz morfolojide demiş. Ama şubat tatilinde memlekete gidince bir de krugere göre baktırıcaz. İnşallah işe yarar yaptıklarım. Çok çok sağol cevap verdiğin için.

Bu arada doktor "fsh düşük çıkmış bu nedenle yumurtalar uyarılmadığı için sperm üretimi az oluyor" demiş. Evicap kullan, beslenmeni düzene sok. Memlekette de 2. defa test yaptır sonuçlarına göre fshı artırmak için sanırım iğne varmış.Onu veririm demiş. Hormonlar bazen dalgalanabilir bir kez bakmayla ilaç kullanma demiş. Bu arada fsh 1,85 çıkmış.

Son düzenleme:

canım ne demekk yardımım olduysa ne mutlu bana :) bizde evicap ve klomen kullanıyoruz beslnlenmeyedeçok dikkat ediyoruz ek bitkisel destekler de uyguluyoruz senin yaptıklarının aynılarını neredeyse yapıyoruz inşlallah tez zamanda hepimiz güzel sonuçlar alırız canımm allah şifa versin hepimize tekrar geçmiş olsun

Gerçekten ciddi bir merak içerisindeyim çünkü herhangi bir doktora göstermedik sonuçları ben internetten araştırdığım kadarıyla yorumladım....sizin söyleyeceklerinizi çok merak ediyorum...

Gerçekten ciddi bir merak içerisindeyim çünkü herhangi bir doktora göstermedik sonuçları ben internetten araştırdığım kadarıyla yorumladım....sizin söyleyeceklerinizi çok merak ediyorum...

maralamm merhaba bizz burada birbimize bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz ama sen yinede doktora gitmeyi ihmal etme onlar sana daha açık ve doğru bilgi verirler sonuçta bizde burda birbimizden öğreniyoruz herşeyi!!!benim sana söyleyeceğim ise sayınız bence gayet iyi hız ve yerinde yani a+b nin toplamıda % 50 yi geçiyor buda iyiye işaret sadece morfolojiniz düşük anladığım kadarıyla oda inşallah çıkar zamanla çok geçmiş olsun acil şifalar dilerimmm

Onlyliz çook teşekkür ederiiimm...elbette doktora gideceğiz ama bu ay 2. sini yaptırıp öyle gideceğiz...amaann eski heyecanımda kalmadı zaten....RABBİM hakkımızda hayırlısını versin...Sinir bozucu bir süreç 2 yıl oldu ama beynim yılmıyor:) neyse sonsuz teşekkür ederim...

ne demek canımm yardımım olduysa sevinirim sadece...evt canım çok zor süreç aminnn allah yardmıcımız olsunn ama napalım bizde böyle sınanıyouruz canımm isyan etmeyelim yılmayalımm içimizdeki umudu yitirmeyelim belki birgün demekten başka çare yokk bol bol dua edelim arkadaşımmm yüce rabbimmm herkeseee şifa versinnn inşallahh

Mrb kizlar bugun esim spermiogram yaptirdi sonuclar bilgisi var gorunuyor fakat sayilar yerine virgul var sadece 2 saate cikar demisler halbuki.. birde esim sperm verirken tükürük kullanarak sperm vermis bu sonucu etkiler mi tükûrûk girmemis ama. Biraz acik oldu ama ne olur bilgilendirin ;((

Eşim Spermiogrami testi yaptırdı. Sonuçlar şöyledir: 1 mililitrede sperm sayısı 12,8Milyon/Ml, toplam sperm sayısı: 35 Milyon. Volum: 3cc, hareketli sperm sayısı %10, yerinde hareketli sayısı %25, mikroskobik incelemede: 7-8 Lökosit/saha, baş-boyun anomolisi görüldü ...
bunların sonucunda üroloji doktoru Klomifen Sitrat (ağızdan katı) ve Levokarnitin adlı ilaçları verdi, spermiogrami testinden önce skrotal ultrason testi yaptırdı, sonuç normal çıktı.

Bu sonuçlar karşısında çocuğumuzun olma ihtimali nedir?

arkadaşlar bizde yeni yaptırdık bu testi dr normal demiş 63 milyon total sayımız ama hızlı ileri sayımız düşük bize proxeed plus adlı bi ilaç tavsiye etti dr.aldık bakalım ve sadece 1 kutu kullanması gerekiyormuş.bende bu ilaç hakkında yorumlara baktım eşime günde 1 tane önermiş dr.normalde 2 tane kullanmak gerekiyomuş ama sana 1 tane yeter demiş.benimde hsg çektirip gitmem lazım ama korkuyorum bu ayda olmazsa bide hsg çektireyim bakalım inşallah en kısa zamanda Rabbim isteyen herkese hayırlı ve sağlıklı bi evlat nasip eder

Son düzenleme:

hiç bişey kullanmamak gerekiyor ama girmediğinden eminse sorun yoktur inşallah

cevaplamanız için çok teşekkür ederim.ceviz fındık badem sürekli yiyoruz.ama keçi boynuzu kürünü denedik fakat içme konusunda pek başarılı olamadık :) başka bir sorun yokya biz önlememizi alıcaz gerisi allahın takdirine kalmış.allahım başta bize olmak üzere isteyen herkese en kısa zamanda hayırlısıyla bebiş sahibi olmayı nasip etsin inşallah....

ikimizin moralide yüksek bir sorun var ama tam sebebini bilmioruz yardımcı olabilecek varmı acaba

Sprem Testi sonucu ;
MAKROSKOBİK İNCELEME
Sonuç Referans Aralığı
CİNSEL PERHİZ SÜRESİ ; 3 GÜN 3-4 GÜN
VOLÜM (HACİM) ; 1,6 ml > 1,5 ml
LİKEFAKSİYON ; 30 DK 15-60 DK
VİSKOZİTE ; Normal >2 cm
AGLÜTİNASYON ; (-) (-)
pH ; 8,0 < >7,2

MİKROSKOBİK İNCELEME
SPREMATOZOA SAYISI ; Santrifüj İşleminden 15x10(6) / ml
TOPLAM SPERMATOZOA Sonra Spermatozoa >39x10(6)/ML
İLERİ HAREKETLİ (a+b) Görülmedi >%32
YERİNDE HAREKETLİ (c) %40 (İLERİ + YERİNDE HAREKETLİ )
HAREKETSİZ ----------
TOPLAM İLERİ
HAREKETLİ SPERMATOZOA ----------- --------
SAYISI
SPERMATOZOA DIŞI
YUVARLAK HÜCRE SAYISI ; 1 000 000 > <5x10(6)/ ml
LÖKOSİT SAYISI ; ----------- <1x10(6)/ML
MORFOLOJİ ; ----------- >%4
YIKAMA SONRASI ANALİZ
DEGER YOK

YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
TESTİ OLDUGU GİBİ YAAZMAYA ÇALIŞTIM

Son düzenleme:

Kimse neden cevap vermiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…