Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

slmm geçmiş olsun öncelikleee sperm sayınız gayet iyi ama hızınız ve morfolojiniz bir hayli düşük varokosel varmı pekii spermiyogramı niçin yaptırmıştınız umarım sizde en kısa zamanda düzelirsiniz allah hepimize şifa versin

herkese merhaba eşime spermiografi testi yaptırdık sonuçlar aşağıda değerlendirmenizi bekliyorum..

Bazal Değerlendirme
ambians süresi : 4 gün
likefaksiyon süresi : 25 dakika
viskozite : pıhtılı
volum : 1,00 ml
sperm sayısı : 138 milyon
total motilite % :52
ileri hareketlilik : 10
yav.İ.hareketlilik : 32
yerinde hareketlilik:10
hareketsiz : 48
normal morjoloji : 4 (kruger's)

hazırlık sonrası :
hazırlık işlemi : gradyen
volum : 1 ml
sperm sayısı : 71 milyon
total mobilite % :92
ileri hareketlilik : 46
yav.İ.Hareketlilik : 37
yerinde hareketlilik: 9
hareketsiz : 8
TPMSS (milyon): 32.66 milyon
saygılarımla

Son düzenleme:
kızlar bizim sonuçlar da şöyle :

Miktar 6 1.5 - 5.5 ml
Renk KİRLİ SARI Kirli Sarı - Bulanık
Koku ÖZEL Özel
pH 7,6 7.1 - 8.0
Vizkozite ARTMIŞ Mukuslu Yapışkan
Sıvılaşma Süresi 30 15' -30' dk'
Sayı 1 ml.'de 32,000,000 20-250 milyon / mL
Sayı Toplam 192,000,000
Tam Hareketkli 30 Dk % 55
Tam Hareketkli 1 Saat % 50
Tam Hareketkli 2 Saat % 40
Yavaş Hareketkli 30 Dk % 10
Yavaş Hareketkli 1 Saat % 20
Yavaş Hareketkli 2 Saat % 20
Haraketsiz 30 dk % 25
Haraketsiz 1 Saat % 30
Haraketsiz 2 Saat % 40
Normal Morfoloji % 90
Anormal Morfoloji % 10
Baş Anomalisi % 5
Kuyruk Anomalisi % 3
Boyun Anomalisi % 2
1-2 GERM HÜCRESİ
GÖRÜLDÜ.

bir de garde 3 varikosel çıktı solda ama hem ürolog hem de benim kadın doğumcu değerler normal ameliyata gerek yok dedi. ama ben de korkuyorum ya değerler düşerse diye ((( 3 ayda galiba yeni sperm üretimi oluyomuş 3 ay sonra yine baktırıcaz bu arada denemeye devam ediyoz benim doktor doğal yolla olur dedi ondan aşılama felan da şimdilişk düşünmüyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı. ama aklımın bir köşesinde hala aşama ameliyat olsa mı sorusu var. gerçi onda da değerler yükselecek diye bir garanti yokmuş.

merhaba,
cevaplama yaptığınız için öncelikle çok teşekkür ederim...
Varokosel olmadığını söledi doktorumuz.sadece eşimin yediklerine dikkat etmemizi söledi.bide vitamin hapı verdi günde 2 defa onu kullanıyor.hamilelik gerçekleşene kadarda kullanmalı dedi.1,5 yıldan bu yana korunma olmamasına rağmen hamilelik gelişmiyor. Benim testlerim yapılırken eşiminde spermiyogram testi yapılmıştı....sizce durum çokmu kötü ne yapmamız gerekiyor,çünkü benim testlerimde herhangi bir sorun yok buna rahim filmide dahil..

hareketlılık mılyon (103)

A% 0
B% 67

C% 12

D% 21

kızlarr burdakı 0 ne oluyo bılen varmı ??

Son düzenleme:
kizlar iii aksamlar bizde test yaptirdik onun sonuclarini degerlendirebilirmiyiz ben anlamadim bisey.yardiminiz icin simdiden tesekkurler...

Perhiz:5 gun
Lòkosit sayisi:3.2milyon/ml
Volüm:5.3ml
Aglütinasyon varmi,varsa grade:var(grade 2/4)
Round cells:8.8 rc/hpf
Viskozite:hafif düşük
Likefaksiyon süresi:25 dk
Ph:8.0
Konsantrasyon:23.6milyon/ml
Total konsantrasyon:125 milyon/5.3 ml
Motilite
Toplam motil orani(a+b+c):%65
İleri hizli progresif motil:%32
İleri yavas progresif motil:%14
Yerinde motil:%19
İmmotil:%35
Morfolojik analiz
Who 2010kriterine gore:%11

Degerler bu arkadaslar.sonuc diyede;normospermi+aglütinasyon+lökospermi+artmis ph demis.saolun simdiden..

merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun..değerleriniz gayet iyi ama sonradan düşmeyeceği ne malum şunu belirtmeliyim ki varikosel varsa eşinde ki derecesi yüksek ileride çok uğraşmadan direk ameliyat olun derim.burada sizin gibi doktoru gerek yok ameliyata diyen ve sonrasında gelişen ağrılar yüzünden ameliyat olmuş ve sonrasında da çocuğuna kavuşmuş kişiler var hatta ve hatta doktorlarını dinlediklerine bin pişman kişiler o doktor bozuntusu kim bilmiyorum ama size boşa kürek sallatmak derdinde anlaşılan iyi bir ürolog bulup bir an önce ameliyat olun ayrıca değerler yükselmezmi hiç varikosel hem ağrı veren hemde spermin kalitesini bozan bir hastalık bak buradaki arkadaşlarda sana yol gösterecektir zaman kaybetme canım bir an önce olun kurtulun!!!

canım benim burada herkes senin gibi mesela sizde varikosel yok bizde vardı ameliyat olduk değerler düşük tabii ama inşalah allahın izniyle çıkıcak beklemedeyiz umudunu kaybetme allah büyük en büyük çare dua etmek tabi bizimde yanında yapmamız gereken şeyler var keçiboynuzu kürü yap eşine ve ginseng arı polenli macun var ondan yedir ve harnup pekmezide tabiki ceviz fındık badem yedir hepsi hareketi ve sayıyı artırıyormuş biz önlemimizi alalımda takdirini allaha bırakalım öyle değilmi umarım en kısa zamanda hepimiz yavrulamızı kucağımıza alırız görüşmek üzere canım..

benim test sonucumada yardimci olurmusnuzz cok meraktayim

canım merhaba anladığım kadarıyla senin değerlerin gayet iyi gözüküyor özellike sayınız normalde hızın a+b %50 olması gerekiyormuş sanrım sizin buda iyi morfoloji en az % 14 olması gerekiyormuş ama %11 de bence iyi yani bizimkide % 12 canım ama daha bebek sahibi olamadık umarım tez zamanda iyileşir eşlerimizdua etmekten başka çaremiz yok

Son düzenleme:
oohh cook rahatlattin beni.benim tahminimde boyleydi esimde sorun olucagi gibi bisey yemiyodu icimi.sorun bende sanirim vucudum ilaclara falan cevap vermiyo.daha onceden klomen kullandim olmadi simdi doktor degistim klomen kullanalim bu ay yine dedi.esimin test yaptirmasini istedi.pazartesi hem kontrol olucam yumurtam olmusmu diye hemde sonuc gostericem.cok gerginim Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun cok saol yardimin icin canim..

aminnnnnnncanım seni biraz rahatlattıysam ne mutlu bana burası bunun için var bence herkes bildiklerini paylaşsın bir nebze olsun moral bulalım öyle değilmii bende ümitli olmaya çalışıyorum 1-2 ay sonra bizde spermiyogram yaptırıcağız umarım bizimde sonuçlar yükselir inan bana aslında bende çok gerginim eşime belli etmemeye çalışıyorum ama etrafımdaki insanların sorularından bıktım usandım bizim derdimiz bize yetiyor bide insanların baskısı insanı dahada üzüyor eşime hertürlü ek takviye yapıyorum keçiboynuzu kürleri gisengler arı polenleri pekmezler bunlarda kilo yapıyor oda sıkıldı artık dişimizi sıkıyoruz ve bol bol dua ediyoruzbiz önlemimizi alalımda takdirini allaha bırakalım öyle değlmi arkadaşımm allah hepimizin yardımcısı olsunn umarım birgün burada güzel haberleri birlikte yaşar ve paylaşırız :)

Son düzenleme:
Aynenn soylediklerin cok dogru insan burdan biraz olsun yardimla dusunceyle motive olmali.benim esimin aileside beni cok sikiyo 2sene olmadi die kibrisa bile gondermeyi dusunduler daha neler neler.normalde gergin tereddutlu degilsemde seni o duruma sokuyolar.umarim senin test sonuclarida cooook yuksek cikarda rabbim emeklerinin sabrinin karsiligini verir...

inşallah canımm ya aminnn hepimizin iyi olsun eşleri inşallahh .....eşlerin birbirine destek olmalarıda çok önemli küçücük bir ima bile incitebilir çok dikkat etmek lazım..iyi kötü günde dedikleri bu olsa gerek ... insanlar hep konuşurlar be canımm senin derdin ne yada ne çekiyosun anlamazlar herkese de söyleyemiyorsun bu durumu daha düşünmüyoruz deyip geçiştiriyorsun ateş düştüğü yeri yakarmışş!!! allah kimseye vermesin sabırlı olmalıyız insan neyi en çok isterse onunla sınarmış allah ..belkide biz bununla sınanıyoruz ben bol bol dua ediyorum arkadaşım meryem suresini okuyorum her cuma 1000 kere ya evvel yapıyorum allaha sığınıyorum yapacak bişey yok allah hepimize selamet versinn bide sana bir önerim olucak belki sende burda okumuşsundur adetin 2. gününden 12. gününe kadar çörek otu bal ve tarçını karışıtırıp yiyormuşsun yumurta çatlatmaya bire birmiş bende bu ay deneyeceğim sana söyleyeyim dedim belki sende denemek istersin:)

Son düzenleme:
Benim adetim geceli cok oldu yumurta catlamaya yakindir suan galiba yinede denemek isterim simdi baslasam bi ise yararmi hemen acaba

Benim adetim geceli cok oldu yumurta catlamaya yakindir suan galiba yinede denemek isterim simdi baslasam bi ise yararmi hemen acaba

canım ne desem yalan olur burada bir yerde okumuştum ben en az yumurtlama gününe kadar 10 gün sabah akşam yemek gerekirmiş denemek istersen ölçüler şöyle;

10 tatlı kaşığı çekilmiş çörek otu
10 tatlı kaşığı tarçın
12 yemek kaşığı saf bal..

Ben bu ay 4unde hasta oldum baya gecmis bu kurun gunu.ama aklimda olsun muhakkak bidahaki hastaligimda denicem bunuda coook tesekkur ederimm.senin sorunun esinden dolayimi sadece??

Ben bu ay 4unde hasta oldum baya gecmis bu kurun gunu.ama aklimda olsun muhakkak bidahaki hastaligimda denicem bunuda coook tesekkur ederimm.senin sorunun esinden dolayimi sadece??

evet canım varikosel ameliyatı oldu eşim şimdilk sorun demeyelimde onun iyileşmesi lazım bende muayne oldum doktor herşeyi temiz gördü ama ileride bendede bişey çıkarmı çıkmazmı allah bilir herşey biz insanlar iiçin canım yarın ne olur bilmiyoruz!

Son düzenleme:
Kesinlikle..Rabbim esinin sifasini versin ins.en yakin zamanda al bebisini kucagina.meryem suresi demistin benim sohbet grubub vardi bi zamanlar ozaman okumustuk topluca ben tek kendim icinde okudum bi kere.bide namazlarda cook dua ediyorum bazen boyle aglayarak.ama Rabbimin gucune gitmesin namazi bile biraktim bu ara okadar yoruldum umitsizlestimki beni cok etkiliyo hicbisey yapasim gelmiyo sonrasanki dualarim kabul olmuyo gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…