MERHABA KIZLAR,
BANADA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ....?
EŞİME SPERM ANALİZİ YAPTIRDIK.YORUMLAYABİLİRMİSİNİZ....?
SPERM ANALIZI
Cinsel Perhiz Süresi 4 Gün
Ejakülasyon Saati 10:15
Likefaksiyon Süresi 30 Dakika
Viskozite Normal
Volüm{2.0-6.0} 3 ml
Sperm Sayısı{>20 milyon/ml} 25 milyon/ml
Motilite{>%50} %51
A-Hızlı Dogrusal Hareket(+4) % 2
B-Yavas Dogrusal Hareket(+3) %35
C-Yerinde Hareketli(+2) %14
D-Hareketsiz(+1) %49
Aglütinasyon -
Lökosit(ml'de) < 1 milyon/ml
MORFOLOJI (Kruger Kriterleri)
Normal{>%14} % 1
Bas anomalileri %72
Boyun anomalileri %19
Kuyruk anomalileri % 7
Sitoplazmik droplet % 1
slmm geçmiş olsun öncelikleee sperm sayınız gayet iyi ama hızınız ve morfolojiniz bir hayli düşük varokosel varmı pekii spermiyogramı niçin yaptırmıştınız umarım sizde en kısa zamanda düzelirsiniz allah hepimize şifa versin
kızlar bizim sonuçlar da şöyle :
Miktar 6 1.5 - 5.5 ml
Renk KİRLİ SARI Kirli Sarı - Bulanık
Koku ÖZEL Özel
pH 7,6 7.1 - 8.0
Vizkozite ARTMIŞ Mukuslu Yapışkan
Sıvılaşma Süresi 30 15' -30' dk'
Sayı 1 ml.'de 32,000,000 20-250 milyon / mL
Sayı Toplam 192,000,000
Tam Hareketkli 30 Dk % 55
Tam Hareketkli 1 Saat % 50
Tam Hareketkli 2 Saat % 40
Yavaş Hareketkli 30 Dk % 10
Yavaş Hareketkli 1 Saat % 20
Yavaş Hareketkli 2 Saat % 20
Haraketsiz 30 dk % 25
Haraketsiz 1 Saat % 30
Haraketsiz 2 Saat % 40
Normal Morfoloji % 90
Anormal Morfoloji % 10
Baş Anomalisi % 5
Kuyruk Anomalisi % 3
Boyun Anomalisi % 2
1-2 GERM HÜCRESİ
GÖRÜLDÜ.
bir de garde 3 varikosel çıktı solda ama hem ürolog hem de benim kadın doğumcu değerler normal ameliyata gerek yok dedi. ama ben de korkuyorum ya değerler düşerse diye((( 3 ayda galiba yeni sperm üretimi oluyomuş 3 ay sonra yine baktırıcaz bu arada denemeye devam ediyoz benim doktor doğal yolla olur dedi ondan aşılama felan da şimdilişk düşünmüyoruz bakalım hakkımızda hayırlısı. ama aklımın bir köşesinde hala aşama ameliyat olsa mı sorusu var. gerçi onda da değerler yükselecek diye bir garanti yokmuş.
hareketlılık mılyon (103)
A% 0
B% 67
C% 12
D% 21
kızlarr burdakı 0 ne oluyo bılen varmı ??
merhaba,
cevaplama yaptığınız için öncelikle çok teşekkür ederim...
Varokosel olmadığını söledi doktorumuz.sadece eşimin yediklerine dikkat etmemizi söledi.bide vitamin hapı verdi günde 2 defa onu kullanıyor.hamilelik gerçekleşene kadarda kullanmalı dedi.1,5 yıldan bu yana korunma olmamasına rağmen hamilelik gelişmiyor. Benim testlerim yapılırken eşiminde spermiyogram testi yapılmıştı....sizce durum çokmu kötü ne yapmamız gerekiyor,çünkü benim testlerimde herhangi bir sorun yok buna rahim filmide dahil..
benim test sonucumada yardimci olurmusnuzz cok meraktayim
oohh cook rahatlattin beni.benim tahminimde boyleydi esimde sorun olucagi gibi bisey yemiyodu icimi.sorun bende sanirim vucudum ilaclara falan cevap vermiyo.daha onceden klomen kullandim olmadi simdi doktor degistim klomen kullanalim bu ay yine dedi.esimin test yaptirmasini istedi.pazartesi hem kontrol olucam yumurtam olmusmu diye hemde sonuc gostericem.cok gerginim Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun cok saol yardimin icin canim..
Aynenn soylediklerin cok dogru insan burdan biraz olsun yardimla dusunceyle motive olmali.benim esimin aileside beni cok sikiyo 2sene olmadi die kibrisa bile gondermeyi dusunduler daha neler neler.normalde gergin tereddutlu degilsemde seni o duruma sokuyolar.umarim senin test sonuclarida cooook yuksek cikarda rabbim emeklerinin sabrinin karsiligini verir...
Benim adetim geceli cok oldu yumurta catlamaya yakindir suan galiba yinede denemek isterim simdi baslasam bi ise yararmi hemen acaba
Ben bu ay 4unde hasta oldum baya gecmis bu kurun gunu.ama aklimda olsun muhakkak bidahaki hastaligimda denicem bunuda coook tesekkur ederimm.senin sorunun esinden dolayimi sadece??