Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

amin canımm benimm sizede şifa versin inşallah hepimizin en yakında bebişi olur mutluluklara boğulalımm :))bende okuyorum canım zaman zaman tabi insan bazen sıkılıyor allahın gücüne gitmesin de vesvese oluyor sanırım o zamanlarda iyi şeyler düşünmek lazım ne bilim insan çaresiz hissediyor kendini niye ben diyordur burdaki çoğu kişi eminim alnımızda yazılı ne varsa onu yaşıyoruz arkadaşım bu arada sabahtan beri dertleşiyoruz çok iyi geldi bana iyi burası var iyiki senide tanıdım sen nerede oturuyosun bu arada yaş kaç? bide sana başka bir önerimde olucak yumurta çatlatmaya coraspirini öneriyomuş ben onuda deneyeceğim bu ay bunuda söylemeden geçemedim:)

Ewet gercekten ben daha dun uye oldum oda spermogram testi icindi ama cok iyiymis gercekten 1,5senlik evliyim bursaya gelin geldim istdan arkadasim yok hic burda tek tuk yeni yeni oluyo insan derstlesicek kafa denkleri ariyo kendine.teknolojiyi iyiye kullanmanin faydalari :)ya bende okasar fazla kurler buluyorumki.yumurta olusumu icin sonra catlatmak icin ama doktora basladim ya simdi kafama gore is yapip ilac falan kullanmak istemiyorum aslinda o

hım anladım cnm haklsın tabi önce doktora bir danış o halde o seni daha iyi yönlendirir .istanbul gibi kalabalık bir şehirden bursa gibi sakin biryere gitmek güzeldir aslında istanbul artık çok kalabalık insan strese giriyor sen kafanı dinle çok kişininde olmasına gerek yok inan bana ne arkadaş ne komşu hepsi boş kimse samimi değil artık sen eşinle iyi ol mutlu ol yeter arkadaşım

Son düzenleme:
Artik guvenebilecegin insan grubuna giren kimse yok.öyle bisey kalmamis dost dedigin arkandan is yapiyo arkadas dedigin kuyunu kaziyo oyle bi devirdeyiz.ama oyle bi an geliyoki baskalarina anlatamayip icinde tuta tutada birikip esine patliyosun bu mutlulugunuda huzurunuda etkiliyo olumsuz yonde oyuzden ben kalabalik cevreyi arkadasi cok severim dertlesmeyi cok severim herseye iyi gelen bi terapi bence..sen nerde oturuyosun peki kac yasindasin

bende istanbuldayım 31 yaşındayım doğru söylüyorsun biryerde bende severim gezmeyi muhabbeti ama herkesle değil en sevdiklerimle tabiki arkadaşımız var ama dost yok buzamanda konuşulacak şeyleri sen zaten biliyosun yani hani derler ya nabıza göre şerbet vermek terimi aynen öyle sınırlarını sen koyuyorsun insanlara ..ben genellikle puanlama yaparım insanlara yaptığı şeylere göre bende ya limiti azalır veya artar:) fazla içimde tutmam bişey hatta hiç tutmam allahtan başka kimseden korkmam ikili ilişkilerimdede böyle (yani kayınvalide görümce gibi)eşime bırakmam ben direk söylerim insan içinde tutarsa dağ olur patlar hem kendine hem sevdiklerine zarar verir o yüzden ben eşime fazla bişey bırakmam emin ol insanlar sen sustukça üzerine geliyorlar ben bu durumu engellerim genelde birdahada bişey yapamazlar!!!kimse için huzunu bozma canım!!!şimdilik kaçıyorum canım yine görüşürz kendine iyi bak hoşçakal..

Son düzenleme:

bana kimse yardımcı olmayacak mı ??? (((

merhaba sayınız ve hızınız gayet iyi hatta çok çok iyi maşallah morfoloji biraz düşük sanırım oda inşallah en kısa zamanda çıkarr geçmiş olsun

cevap için çok teşekkürler,
morfolojiyi arttırmak için yapabileceğimiz yada eşime yedirmem gereken birşeyler varmı :) :) ????
buradaki herkes gibi bizde biran önce bebiş sahibi olmak istiyoruz..... Allah hepimize yardımcı olsun....

rica ederim hepimiz bidiklerini birbiryle paylaşır ve fyda görürsek ne mutlu bize arkadaşım.... aminn inşallah hepimizin arzusu aynı allah hepimize en kısa zamanda bebeklerimize kavuştursun ...ben biryerde okumuştum
50 gr. Keten tohumu
100 gr.Arısütüpoleni
250 gr. Bala karıştırılır sabah aksam 2′şer kaşık yenir.Tok karnada alınabilir ama aç karna daha etkili olur bence
Ayrıca 2 ‘şer kaşıkta keçiboynuzu pekmezi iyi geliyor gene sabah aksam
Son olarakta 200 gr. kavrulmuş kabak çekirdeği yenecek günde.

umarım işe yarar dediğin gibi allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun!!!

2 yıllık evliyim tedavi görmedik eşimin sopermiyogram sonucu aşagıdaır yorumlarsanız sevinirim.

perhiz 5 gün hacim 3cc reaksiyon 7.5 likefikasyon 30 dk
motilite1 saat
ileriye hızlı hareket %30
az hareketli %5
hareketsiz %65

motilite 2 saat
ileriye hızlı hareketli %20
az hareketli %10
hareketsiz %70

morfoloji
normal marfoloji %81
strüktürel defektler
a megola başlı %4
b küçük (mikro)başlı %3
boyun kuyruk anomalisi %6
çift baş %3
ÇİFT KUYRUK %3
SAYI 1.5 MİLYON/ML
MİKROSKOBİ HER SAHADA 25-30 LOKOSİT GÖRÜLDÜ

Son düzenleme:
bu test 3 günlük perhiz sonucunda yapıldı.
makroskopi gri
miktarı 3.8
likefaksiyon 30
görünüm opak
ph 7.5
vizkozite normal
spermaozoid sayısı
sayı (1cc) 18.000.000
kruger test analiz ra
toplam sperm sayısı 68.400.000
morfoloji
normal morfoloji %80
anorma morfoloji %20
orta parça anomalisi 7
baş anomalisi 10
kuyruk anomalisi 3
hareketlilik inceleme 1.saat
ileri çok hızli hareketli (+4):10
ileri hızlı hareketli (+3):15
ileri az hareketli (+2):20
yerinde hareketli:35
hareketsiz:20
mikroskopi her sahada 2*3 eritrosit, 3*4 lökosit ve 1*2 spermatozoid görüldü.
bu değerleri yorumlarmısınız?

merhaba arkadaslar.bir mucize olsa bu gerek.bu sevincimi sizler ile paylasmak istedim.2009 da bize asilama bile yetersiz dedikleri sperm sonucumuzun dogrultusunda 3 kez tüp bebek denedik fakat maalesef olmadi.simdi esim 3 yil aradan sonra sperm tahlili yaptirdi ve doktoru ona cok iyi sonuc demis.birde siz yorumlarmisiniz.fakat biz almanyadayiz bazi kelimeler almanca
SPERMIOGRAMM
volüm:4,1 ml ph:7,9
spermienkonzentration:30,0Mio/ml gesamtzahl(toplamsayi)123,0Mio
Motilität:a:15% b:30% c:15% d:40%
Morphologie(Morfoloji)9% normale spermien Rundzellen:>1Mio/ml
Vitalität>60%
beuteilungsonuc)normalbefund(normalsonuc)
böyle arkaslar umarim bu sonuc isimize yarar ve daha ugrasmayiz

hızda a ve b toplamı %50 olmalı sperm sayınızı tam anlayamadım 30 milyonmu?eğer öyleyse sayı kötü dğeil morfolojide en qz %14 olmalı diye biliyorum ama siz yine üroloji doktoruna gözüküp bilgi alın geçmiş olsun arkadaşım

Son düzenleme:

merhaba sayınız iyi ama 20 milyonun üzerinde olmalı normalde morfolojinizde çok çok iyi sadece hız düşük ileri hız ve ileri çok hız yani a+b % 50 olmalsı lazım varikosel varmı doktora gittinizmi ?

SPERMIOGRAMM
volüm:4,1 ml ph:7,9
spermienkonzentration:30,0Mio/ml gesamtzahl(toplamsayi)123,0Mio
Motilität:a:15% b:30% c:15% d:40%
Morphologie(Morfoloji)9% normale spermien Rundzellen:>1Mio/ml
Vitalität>60%
beuteilungsonuc)normalbefund(normalsonuc)

TSH1=1.69 uU/ml:LH=3.13mlU/ml FSH=3.58mlU/mlTESTO=14.36 nMol/l
yardimci olurmusunuz arkadaslar

eşimin Spermiogram Sonuçları

4 gün
miktar: 0.9cc
renk: sarımtrak
ph 8
vizkozite:+++
likefaksiyo: 60 dk
1 cc deki spermatozoon: 25.000.000
Total spermatozoon: 22.500.000
MOTİLİTE
İler hareketli : %37
yerinde hareketli: %27
hareketsiz: %36
VİTALİTE
Vital boyama: %78

Lökosit: 200.000/cc
Aglütinasyon grade: 1
Retrograd ejakülasyon: negatif

MORFOLOJİ

Normal yapı: %3
Anormal yapı: %97
baş efekti: %54
boyun:%30
kuyruk:%13

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…