Erkek İnfertilitesi Spermiogram Yaptıranlar, Yaptıracaklar Buraya

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım Kaan hocamıza maille gönderdik ve bununla ilgili bir yorum yapmamıştı ama doğal yolla çocuk sahibi olabileceğimizi söyledi.eşin nekadar kullandı endol u acaba dr söylemesede eşime kullandırsammı?bu rada eşime sadece proxeed kullanıyor ve faydasını görücez gibi umarım devamı gelir..

hayır kullandırma çünkü bizim problemimiz çok olduğu için dr ilaç verdi,sen doğal yoldan hamile kalabilirsin,keçiboynuzu,havuç kürü ve proxeed işini görür.

Merhaba Arkadaşlar,

Eşimin sonuçlarıda dün çıktı ama iç açıcı değil anladığım kadarıyla yorumlar mısınız?

Miktar:2,8 ml
Renk: Gri beyaz
Görünüm: Opak
PH: 7,7 (Kalevi)
Sıvılaşma: 30 dakikada akışkan
Fruktoz:272 mg/dl
Sayım(/ml) 8.200.000

Hareketlilik (30 dakikada)
Hızlı:%34
Orta: %5
Yavaş: %7
Hareketsiz: %54
Hareket şekli: Hareketli spermatozoaların %60'ı hızlı düzgün ve doğrusal hareketli. Ortalama hız 37 mic7sn

Hareketlilik (120 dakikada)
Hızlı: %28
Orta: %2
Yavaş: %5
Hareketsiz:%65
Hareket şekli: Hareketli spermatozoaların %56'ı hızlı düzgün ve doğrusal hareketli. Ortalama hız 34 mic7sn

Mikroskopi: 1-2 lökosit ve prostatik hücre görüldü.

Morfoloji

Normal

42 adet (%65)

Anormal

14 Adet (%35)

Merhaba Arkadaşlar,

Eşimin sonuçlarıda dün çıktı ama iç açıcı değil anladığım kadarıyla yorumlar mısınız?

Sayım(/ml) 8.200.000

Hareket şekli: Hareketli spermatozoaların %60'ı hızlı düzgün ve doğrusal hareketli. Ortalama hız 37 mic7sn

Hareket şekli: Hareketli spermatozoaların %56'ı hızlı düzgün ve doğrusal hareketli. Ortalama hız 34 mic7sn

Morfoloji

Normal

42 adet (%65)

Anormal

14 Adet (%35)

sayıda azlık var sanırım sorununuz bundan kaynaklı .hareketlilikte biraz az ama yani o kadar kötü bir sonuç değil bence ..bitkisel kürlerle felan sayıyı arttırmaya çalışın .eğer olmazsa bence aşılama veya yumurta takibi ile doğal yoldan hamile kalabilirsiniz....

Merhaba Arkadaşlar,

Sayım(/ml) 8.200.000

Morfoloji

Normal

42 adet (%65)

Anormal

14 Adet (%35)

morfoloji gayet iyi hareketlilik %50 yi yakalarsa süper olur, ama %34 te iyi tekproblem sayınız ml de 20 milyon olmalı en az,sizin ml de 8.2 milyon ilaçlarla yükselebilir ve de kürlerle tabi,bence doğal yoldan olabilir.Tabi sayı yükselince.

sayıda azlık var sanırım sorununuz bundan kaynaklı .hareketlilikte biraz az ama yani o kadar kötü bir sonuç değil bence ..bitkisel kürlerle felan sayıyı arttırmaya çalışın .eğer olmazsa bence aşılama veya yumurta takibi ile doğal yoldan hamile kalabilirsiniz....

morfoloji gayet iyi hareketlilik %50 yi yakalarsa süper olur, ama %34 te iyi tekproblem sayınız ml de 20 milyon olmalı en az,sizin ml de 8.2 milyon ilaçlarla yükselebilir ve de kürlerle tabi,bence doğal yoldan olabilir.Tabi sayı yükselince.

doktordan geldik bu değerlerle normal yoldan hamile kalmam imkansızmış haftaya çarşamba tekrar test yapılacak. keçi boynuzu ceviz ve e vitamini dedi ürolog

doktordan geldik bu değerlerle normal yoldan hamile kalmam imkansızmış haftaya çarşamba tekrar test yapılacak. keçi boynuzu ceviz ve e vitamini dedi ürolog

yuh ne diyeyim ki başka..hemen tüp bebek te yapalım demiştir.. cnm bir başka dr.a daha gösterme şansınız varsa iyi olur sonucu.hemen umutsuzluğa kapılmayın bence çünkü ne beter değerlerle hamile kalanları gördük ki sizinde sadece sayı da düşüklük var eğer uzun zamandır olmuyosa çocuğunuz belki aşılama felan düşünebilirsiniz ama daha yeniyseniz bitkisel kürleri bir araştırın derim...

Son düzenleme:
yuh ne diyeyim ki başka..hemen tüp bebek te yapalım demiştir.. Cnm bir başka dr.a daha gösterme şansınız varsa iyi olur sonucu.hemen umutsuzluğa kapılmayın bence çünkü ne beter değerlerle hamile kalanları gördük ki sizinde sadece sayı da düşüklük var eğer uzun zamandır olmuyosa çocuğunuz belki aşılama felan düşünebilirsiniz ama daha yeniyseniz bitkisel kürleri bir araştırın derim...

yok tüp bebek demedi. 14 aydır korunmuoruz ve bebeğimiz olmuo. Benim kanda pıhtılaşma var. Eşimdede bu çıktı işte. Bakalım çarşamba günü ne çıkacak test :KK43:

merhaba arkadaşlar,bugün test günümüzdü,ilk testin üzerinden 2 ay 20 gün geçmişti,tedavideydik,sayımız 1.6 milyondu ve bugünkü testte 12 milyon çıktı,ileri harekette %23 ten %31 e çıkmış,imorfoloji %50 idi yine öyle çıktı,inşallah rabbim bize de nasip eder.

merhaba arkadaşlar,bugün test günümüzdü,ilk testin üzerinden 2 ay 20 gün geçmişti,tedavideydik,sayımız 1.6 milyondu ve bugünkü testte 12 milyon çıktı,ileri harekette %23 ten %31 e çıkmış,imorfoloji %50 idi yine öyle çıktı,inşallah rabbim bize de nasip eder.

tatlım çok sevindim gelişme olmasına umarım daha iyi olur.tedavi olarak ne yaptınız merak ettim mahsuru yoksa anlatırmısın?

tatlım çok sevindim gelişme olmasına umarım daha iyi olur.tedavi olarak ne yaptınız merak ettim mahsuru yoksa anlatırmısın?

ilaç olarak l-arginine,endol,trental.Kür olarak incir,keçiboynuzu,ginseng,tribulus macunları,arı sütü bal polen,ballı cevizli karışım,her sabah süt,kavun yağı,çakşır suyu,çörek otu,susam,bal ısırgan tohumu karışımı,her gün bol yeşillikli salata ,bir de bol bol sebze ve balık yemeye çalıştık.Bu ay da bunlardan birkaçını azaltıp proxeed plusa başladık,inşallah hayırlısı...

Selam kızlar,

Eşimin sonuçlarınıda değerlendirebilirmisiniz?
Tavsiyeleriniz nelerdir?

$Resim2.jpg $Resim1.jpg

herkese merhaba. Ben de artık siteye üye olarak aranıza katılmış bulunuyorum.
1,5 yıllık evliyim.eşime spermiogram testi yaptırdık.tek taraflı varikosel söz konusu. test sonucu anladığım kadarıyla pek parlak görünmüyor fakat sizlerden gelecek olan yorumlara ihtiyacım var.sanırım spermlerinden yapısal bozukluk ve hareket problemi var bu durumda ne yapılması gerekiyor.cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

değerlendirme normal değerler
Volum:2,5
Sperm Sayısı: 50.0 : >15 milyon
Top.Sperm Sayısı:125.0 >39 milyon
Total motilite :68 >40
İleri Hareketli(+4,%)(a) :7 >32
Yav.İ.Hareketli:KK43:+3.%)(b): 34
Yerinde Hareketli(+2,%): 27
Hareketsiz : 32
Normal Morfoloji :1 >4
Lökosit: <1 <1 milyon
TPMSS(milyon) :8,75

hazırlık sonrası değerler:
Volum:1
Sperm Sayısı (milyon):24.0
Top.Sperm Sayısı(milyon) 24
Total Motilite%: 88
İleri Hareketli:9
YAvaş İleri Hareketli:62
Yerinde Hareketli:17
Hareketsiz:12
TPMSS(milyon):12

Bayanlar merhaba,
Eşim ağustos sonunda tek taraflı varikosel ameliyatı olmuştu. Ameliyat öncesi değerler üstte. Ameliyat sonrası değerleri ise altta iletiyorum.
Düzelme var,sadece hızlı harekette değişiklik olmamış. İnşallah hepimizin dilekleri gerçekleşir.
Bu arada ameliyat olmasına rağmen eskisi kadar olmasa da ağrıları ara ara deva ediyor:KK43:

Sperm Sayısı: (milyon) 81.0 : >15 milyon
Top.Sperm Sayısı: (milyon) 202.5 : >39 milyon
Total motilite : 74 : >40
İleri Hareketli(+4,%)(a) : 7: >32
Yav.İ.Hareketli:KK43:+3.%)(b): 42
Yerinde Hareketli(+2,%): 25
Hareketsiz : 26
Normal Morfoloji : 3 >4

Sperm Sayısı (milyon): 74.0
Top.Sperm Sayısı(milyon) 74
Total Motilite%: 86
İleri Hareketli: 25
YAvaş İleri Hareketli: 43
Yerinde Hareketli: 18
Hareketsiz: 14

Peki proxeed plus kullanimi tavsiye edilebilir mi?

dediğm gibi biz çok güzel sonuçlar elde ettik,kürlerle ve ilaçlarla ama doktora danışmadan da hiçbir şey yapmadım,biz sperm sayısında 7,5 kat artış elde ettik,bu ay doktoruma kürlerin birkaçını azaltıp proxeed e başlayalım mı diye sordum oda olur dedi,tabi üç çeşit de ilaç kullanıyoruz bundan hariç,yani diyeceğim doktoruna danış sonra uygula,biz doktor değiliz ne de olsa,olumlu tecbübelerimizi paylaşıyoruz ama tavsiye etmek yanlış olabilir.Ama proxeed hakkında çok olumlu yorumlar var.Şahsi fikrim denemekte fayda var.Zaten proxeed l-carnitin,selenyum,çinko,b12 vitamini,e vitamini gibi şeyler içeriyor,zararı olmaz gibime geliyor.

herkese merhaba. Ben de artık siteye üye olarak aranıza katılmış bulunuyorum.
1,5 yıllık evliyim.eşime spermiogram testi yaptırdık.tek taraflı varikosel söz konusu. test sonucu anladığım kadarıyla pek parlak görünmüyor fakat sizlerden gelecek olan yorumlara ihtiyacım var.sanırım spermlerinden yapısal bozukluk ve hareket problemi var bu durumda ne yapılması gerekiyor.cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Sperm Sayısı: 50.0 : >15 milyon
Top.Sperm Sayısı:125.0 >39 milyon
Total motilite :68 >40
İleri Hareketli(+4,%)(a) :7 >32
Yav.İ.Hareketli:KK43:+3.%)(b): 34
Yerinde Hareketli(+2,%): 27
Hareketsiz : 32
Normal Morfoloji :1 >4
TPMSS(milyon) :8,75

Sperm Sayısı (milyon):24.0
Top.Sperm Sayısı(milyon) 24
Total Motilite%: 88
İleri Hareketli:9
YAvaş İleri Hareketli:62
Yerinde Hareketli:17
Hareketsiz:12
TPMSS(milyon):12

Bayanlar merhaba,
Eşim ağustos sonunda tek taraflı varikosel ameliyatı olmuştu. Ameliyat öncesi değerler üstte. Ameliyat sonrası değerleri ise altta iletiyorum.
Düzelme var,sadece hızlı harekette değişiklik olmamış. İnşallah hepimizin dilekleri gerçekleşir.
Bu arada ameliyat olmasına rağmen eskisi kadar olmasa da ağrıları ara ara deva ediyor:KK43:

Sperm Sayısı: (milyon) 81.0 : >15 milyon
Top.Sperm Sayısı: (milyon) 202.5 : >39 milyon
Total motilite : 74 : >40
İleri Hareketli(+4,%)(a) : 7: >32
Yav.İ.Hareketli:KK43:+3.%)(b): 42
Yerinde Hareketli(+2,%): 25
Hareketsiz : 26
Normal Morfoloji : 3 >4

Sperm Sayısı (milyon): 74.0
Top.Sperm Sayısı(milyon) 74
Total Motilite%: 86
İleri Hareketli: 25
YAvaş İleri Hareketli: 43
Yerinde Hareketli: 18
Hareketsiz: 14

morfoloji az gibi görünüyor diğer değerleriniz gayet güzel.

3 senelik evliyim ve ıkı senedir korunmuyoruz ama bebek olmuyor eşim sperm tahlili yaptırdı sonuclarını yazıyorum lütfen kızlar bilgisi olan beni aydınlatısn şimdiden hepinize tşkler ederim :KK43:((

HACİM 2,5 ML >=2
VİSKOZİTE NORMAL
pH 8 >=7.2
LOKOZİT KONSANTRASYONU <=1 M/ml

TEST SONUÇLARI
sperm konsantrasyonu 4,6 M/ml >=20

hareketlilik(a+b+c) 45,7

ileri hızlı hareketlilik(a) 10.9 % >=25

ileri yavaş hareketlilik(b) 2,2 %

yerinde hareketli spe(c) 32,6 %

hareketsizlik(d) 54,3 %

morph: % normal WHO 19,4 % >=30
forms 3rd

hareketli sperm konsantra 2,1 M/ml

ileri hızlı hareketli(a) 0,5 M/ml

ileri yavaş hareketli(b) 0,1 M/ml

fonksiyonel sperm konsant 0,2 M/ml

ortalama hız 2 mic/s >=5

sperm hareket indeksi 8 >=80

toplam sperm 11,5 M/Ejac. >=40

hareketli sperm(a+b+c) 5,3 M/Ejac

ileri hareketli sperm(a+b) 1,5 M/Ejac >=20

fonksiyonel sperm 0,5 M/Ejac.

BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM KIZLAR YOKSA ARTIK KAFAYI YIYCEMMM :KK43::KK43::KK43:

3 senelik evliyim ve ıkı senedir korunmuyoruz ama bebek olmuyor eşim sperm tahlili yaptırdı sonuclarını yazıyorum lütfen kızlar bilgisi olan beni aydınlatısn şimdiden hepinize tşkler ederim :KK43:((

HACİM 2,5 ML >=2
VİSKOZİTE NORMAL
pH 8 >=7.2
LOKOZİT KONSANTRASYONU <=1 M/ml

TEST SONUÇLARI
sperm konsantrasyonu 4,6 M/ml >=20

hareketlilik(a+b+c) 45,7

ileri hızlı hareketlilik(a) 10.9 % >=25

ileri yavaş hareketlilik(b) 2,2 %

yerinde hareketli spe(c) 32,6 %

hareketsizlik(d) 54,3 %

morph: % normal WHO 19,4 % >=30
forms 3rd

hareketli sperm konsantra 2,1 M/ml

ileri hızlı hareketli(a) 0,5 M/ml

ileri yavaş hareketli(b) 0,1 M/ml

fonksiyonel sperm konsant 0,2 M/ml

ortalama hız 2 mic/s >=5

sperm hareket indeksi 8 >=80

toplam sperm 11,5 M/Ejac. >=40

hareketli sperm(a+b+c) 5,3 M/Ejac

ileri hareketli sperm(a+b) 1,5 M/Ejac >=20

fonksiyonel sperm 0,5 M/Ejac.

BENİ BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM KIZLAR YOKSA ARTIK KAFAYI YIYCEMMM :KK43::KK43::KK43:

merhaaba ,testinize göre sperm sayınız ml de 4.6 milyon, ml de 20 milyonun üzerinde olması normal kabul ediliyor,yani sperm sayınız az,hareketliliğe gelince ileri ve yavaş ileri toplam %50 ye yaklaşmalı,sizin bu değeriniz toplam % 13 ,yani sayı ve hareket sorununuz görünüyor.Bu zor süreçte Allah yardımcınız olsun

herkese slm biz 5 aydır korunmuyoruz ovulasyon tarihlerine dikkat ederek denemelerimizi yaptık ama hamile kalamadım bugün eşim sperm testi yaptırdı henüz doktora göstermedik ama sonuçlar kötü siz yorumlayabilir misiniz???
hacim:3cc
ph:8,0
1ml deki sperm sayısı:3000000
toplam sperm sayısı:9000000
normal yüzdesi:%60
1.saat hareket:
++++%:-
+++%:20
++%:20
+%:60
mikroskopi:2-3 lökosit

X