Herkese geçmiş olsun sayfaların tamamını okudum ve bende sizlere birşeyler sormak istiyorum. Önce kendi hastalık sürecimi anlatmak istiyorum. İki yıl önce gastrit ve reflü tedavisi için gittiğim bir prof dr a son zamanlarda yaşadığım üst karın boşluklarımda patlıycakmış gibi gerginlik hissetiğimi söylediğimde muayene edip belli sorular sorduktan sonra ibs olduğumu söylemişti belli başlı ilaçlar vermişti ama bende bir düzelme olmamıştı daha sonra bana bir ağrı kesici spazm çözücü önerdi ve o ilacı 3 gün kullandıktan sonra bütün sancılarım geçmişti. Bu iki yıl içinde çok stres yapmadığım, süt içmediğim ve çoook aşırı tıka basa yemediğim sürece gayet iyiydim, mutlaka arada yine kötü oluyordum ama kötü olsam bile 2-3 içinde toparlıyordum.
Yalnız 3 gün önce sıkıntılarım yine başladı yeni bir dr a reflüm için gittiğmde endoskopi istedi çok stres ve panik yaptım, endoskopi sonrası gayet iyi olmama rağmen 1 gün sonra aynı yerde aynı sancıları hissetmeye başladım fakat bu sefer daha şiddetliydi ibs dir geçer dedim ama 4 gün oldu hala çok kötüyüm, bugün bu yeni doktorumu arayıp ibs için ilaç danışıcaktım telefonla olmaz(şehir dışında olduğu için aradım) gel hemen kolonoskopi yapalım dedi, ben zaten endoskopi korkuma bu hale geldim kolonoskopiyi duyunca iyice panik yapıp ağlamaya başladım. Şimdi ben biliyorum ki benim ki ibs ama bir yandada emin olamıyorum acaba başka birşey mi ki diye korkmaya başladım o yüzden sizlere bir kaç birşey sorup rahatlamak istiyorum.
1)Ağrınız nerede oluyor benim ön kaburgalarımın hemen altında üst karın denilen yerde sağ ve sol tarafta oluyor.
2)Sürekli şiş hissediyorum, tuvalete çıkmamda bir sorun yok ama çıksamda rahatlar gibi oluyorum 10 dk sonra yine aynı his geliyor.
3)Bu yeni olamaya başladı asıl bundan korktum farklı birşey diye, sofraya oturuyorum üç beş lokmadan sonra o ağrıyan yerlerim sanki daha çok patlıycakmış gibi oluyor iyice şişlik hissediyorum ve sofradan mecburen kalkıyorum çok zorlarsam bulantım başlıyor.
4)İlk günler hafif ishal gibi oldum şu aralar ishal bitti ama ağrım sancım hala devam ediyor ve o ishal olduğum dönemde mukuslu bir dışkılama yapıyordum.