Sevgili zey-tin sanırım bireysel farkındalık sayfasından faydalanmıştın,şimdi nasılsın?Ben 2-3 yıl iyiydim,hastalık şekil değiştirerek döndü,sistit ve sık idrar şeklinde.Evden çıkamaz hale geldim.Diyet ve sporu bırakmayın.Bir de stres için papatya çayı içiyorum şimdilik.Genel anlamda takıntılarımızla ilgili bu hastalık.
Çok geçmiş olsun sevgili intikam098. Sık idrar malesef hastalığın bir yan etkisi olarak ortaya çıkıyor ama enfeksiyona yatkınlık da söz konusu oluyor. Şişkin bağırsaklar mesaneye baskı yapıyor, tüm pelvik bölge hassaslaşıyor, vs vs. Bende de genel anlamda o durum vardır, ayaklarımı hep sıcak tutmaya çalışırım, çok iyi anlıyorum seni, çok geçmiş olsun. Ben bir de birkaç yıl önce bir idrar yolu enfeksiyonunu sabah akşam bir hafta iğne yiyerek atlatabilmiştim. Ne olursa olsun ihmal etme ve yaptırmadıysan iyi bir hastanede kültür yaptır derim canım. İbs'nin sonucu olsa da kadınlar enfeksiyona çok yatkın olduğundan hemen sistite çevirebiliyor. Umarum şifa bulursun
Bir de takıntılarımızla igili demişsin, gerçekten çok etkiliyor zihinsel durum ancak son çalışmalar başka bir şeyi daha gösteriyormuş. Bozulan bağırsak florasının yani çoğalan mantar ve zararlı bakterilerin de beyin kimyasını bozmaya başladığını, kişiyi daha evhamlı, obsesif ve kaygılı hale getirdiğini söylüyormuş. Yani bağırsak da beyni etkiliyormuş malesef. Ama genelde - tabi bir enfeksiyon olmadığı durumlarda - en başta stresli dönemler, uykusuzluk, yoğun hayat temposu ve hareketsizlik gibi koşullar tetikliyor ve genelde de hassas yapılardaki insanları, regl dönemi ağır geçen PMSli kadınları, bağışıklığı çok sağlam olmayan ya da stresten ve olumsuzluklardan hemen etkilenen kişileri, vs, vs...vuruyor. Yani bir kısır döngü ve bu yüzden bütünsel bir yaklaşım lazım. Hem beslenme, hem spor, hem gevşeme, hem stresten kaçınma, hem de takviyeler, vs vs.. Ama işte günümüz koşullarında bunlar her zaman mümkün olmuyor. Umarım hepimiz şifa buluruz
Benim durumuma gelince, son bir aya kadar çok iyiydim ancak en son sağlam bir atak atlattım. Düzelmeye başladım neyse ki

Yazmak için birkaç gün daha bekleyecektim ama bu vesileyle son bulduğum çözümü de herkesle paylaşayım. Enginar ekstratı tabletini denemeyenler varsa konuyu bir araştırsın derim. Öncelikle durumumu anlatayım, benzer belirtiler yaşayanlar varsa diye. Aylarca süren semptomsuz dönemin ardından bir ay önce yeniden sıkıntı yaşamaya başladım. Önce birkaç günlük dalgalar halinde geldi benim belirtiler, toparladım, yine tekrarladı falan derken ipin ucunu yakalayamadım. İş güç yoğundu, çok stresliydim, az uyuyordum vs. Tabi bir süre sonra baş edemez duruma geldim. Ne yersem yiyeyim şişkinlik hali başladı ki aylardır böylesini yaşamamıştım. Sinirlerim iyice laçka oldu, spor yaparken bile zihnimi rahatlatamıyordum. Müdahale etmeye çalıştıkça durum kötüleşti. Sanırım sadece stres değil kış mevsiminin de etkisi var benim durumumda. Belki kış meyve ve sebzelerinden keşfedemediğim dokunan bir şey yediğimden, belki de soğuktan etkileniyorum, bilmiyorum. Çünkü yazın çok daha kolay kontrol altına alıyorum durumumu. Neyse, bir haftadan da kısa süre içinde 4 kilo aldım en sonunda, tabi kilo değil ödem, gözlerimin altına kadar her yanım şişti :) Bu defa bir de gaz ve şişkinlik dışında ishale karşın tuvalete çıkamama vs de oluştu. Daha önce işe yarayan haplar takviyeler falan da bana mısın demeyince yine küçük bir araştırmaya giriştim. Ve bu defa da enginar hapını buldum. İBS'li yabancı bir kızın youtube videosunda gördüm, onun da 3 yıldır aralıksız süren ishal ve şişkinlik şikayetlerini geçirmiş. Araştırmalar %70 başarı gösteriyormuş. Ancak 3 günde etkisini göstermeye başlıyormuş, bugün benim ikinci günüm ve yarı yarıya rahatladım diyebilirim

Yani gidişat güzel. Şişkinlik hala tam geçmemiş olsa da ödemi atmaya başladım en azından, diğer şikayetlerim de epey düzeldi, ishal hali, gurultu ve ağrı da neredeyse tamamen geçti ve rahat tuvalete çıkmaya başladım.
Hapı günde 3 defa her öğünle beraber alıyorum. Benim aldığım tablet 200 mg enginar ve 200mg deve dikeni içeriyor. Sadece Enginar sanarak almıştım ama devedikeni de karaciğer sindirime vs yararlıymış. Nette fiyatı 20-30 lira arasında olan bir marka aldım. (Balen Enginar Artichoke Extrakt 400 Mg 60 Kapsül, ancak plus olanı
değil normali, ama yine de içinde deve dikeni de varmış) Bu takviyelere o kadar çok para döktüm ki, bu defa daha ucuz bir marka deneyeyim dedim, yorumlar da iyiydi. Tabi siz güvendiğiniz başka markaları tercih edebilirsiniz. Başka marka alırsanız aklınızda olsun her ana öğünde ortalama 300 mg civarı alınıyor. Günde 600 ila 900 mg arası sanırım uygun dozlar, yine de siz alacağınız takviyenin yönergelerini izleyin derim. Bu arada ben rahat rahat enginar falan yiyemem çok gaz yapar, bu yüzden çok tereddütteydim ama ekstratında korktuğum olmadı. Benzer çekinceleri olanlar ilk gün azar azar başlayabilir tabi, ama dediğim gibi bende sıkıntı yaratmadı. Hem ishale hem kabızlığa iyi geldiği, karaciğeri güçlendirdiği söyleniyor. Bir kaç ay devam edeceğim etkileri iyi giderse. Baktım işe yarıyor gibi, hemen konuya bilgi geçeyim dedim, ilgilenenler kendi araştırmalarını yapsınlar tabi ki, umarım benden başka şifa bulan da olur

Ben yine ilerleyen günlerde güncelleme yaparım.
Herkese acil şifalar dilerim
benimki kabızlıkla başladı ama bir süredir diare şeklinde devam ediyor. Zirid ve debridat fort vermişti doktor onların da mı etkisi oldu diarede bilmiyorum ama sorunum bağırsakların boşalmaması. Karnım ağrıyor, hatta içi tabiri caizse fokurduyor wcye gidiyorum ama çıkmıyor, dün hiç yapamadım diare olmasına rağmen..bu nasıl iş anlamadım..
Selamlar, çok geçmiş olsun, mesajınızı da ekledim alıntılara çünkü son dönemlerde benzer belirtiler yaşıyordum ben de, enginar tableti ile düzelmeye başladı durumum yukarıda bahsettiğim gibi, bir bakıp araştırın derim. Umarım şifa bulursunuz